Jump to content
Shipfriends

Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος


Recommended Posts

Αυτή η άποψη έχει επικρατήσει κι εδώ για το WORLDCHAMPION, με προσθήκη της Άνδρου μεν, αλλά και με ταυτόχρονη αφαίρεση της Νάξου. Για το AQUA BLUE τα πράγματα τα βλέπω αρκετά ρευστά ακόμη, σύμφωνα βέβαια με ό,τι ακούγεται στο λιμάνι... :)

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 2/8/2019 at 5:50 PM, gtogias said:

Ιδού οι δηλώσεις για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο. Έχουν απόλα τα καλά.

Αρκετά μακρυά η εκκίνηση της νέας περιόδου, αλλά:

β. Ηράκλειο-Κυκλάδες back to usual, χωρίς συμβατικά και την Golden Star

Σε περίπτωση του ισχύσει το παραπάνω τελικά και δεν έχουμε κάποια προσθήκη αργότερα, αποκτά αρκετό ενδιαφέρον το πράγμα όσον αφορά τις δρομολογήσεις των συμβατικών της Golden Star από Ραφήνα, και πιο συγκεκριμένα για την απογευματινή. Ιδιαίτερα από την στιγμή που Fast Ferries και Golden Star Ferries συνεργάζονται στο ταχύπλοο που αγόρασαν. Σύμφωνοι, δεν είναι συνεργασία ευρείας κλίμακος. Από την άλλη όμως, με δεδομένο το ότι αποκτούν μια είδους συνεργασία, πας εσύ τώρα σαν Golden Star να τους κοτσάρεις απογευματινό δρομολόγιο επάνω στο Θεολόγο? Αναρωτιέμαι μήπως είναι μια ευκαιρία να συνεργαστούν και στα απογευματινά δρομολόγια με πιο ορθολογικό τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Aqua Blue είχε ζητήσει τον Οκτωβρίου να κάνει δρομολόγια από Ραφήνα Άνδρο Τήνο Μύκονο Ικάρια Σάμο άλλα αποσύρθηκε το αίτημα του στο ΣΑΣ του Οκτωβρίου. Μετά ζήτησε και πήρε δρομολόγια στη γραμμή Ραφήνα Άνδρο Τήνο Μύκονο Πάρο Νάξο Σαντορίνη Ηράκλειο. Στο τελευταίο ΣΑΣ ζήτησε να κάνει απογευματινό δρομολόγιο από Ραφήνα Άνδρο Τήνο Μύκονο, αντί για το δρομολόγιο μέχρι το Ηράκλειο αλλά δεν εγκρίθηκε. Και με νέο αίτημα ζητάει να κάνει δρομολόγια στη γραμμή Ραφήνα Άνδρο Τήνο Μύκονο Ικάρια Σάμο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό νομίζω είναι και το πιο σωστό.  Το να πάει να μπλέξει κι αυτό στην Κρήτη με τον Στεφάνου κτλ, μάλλον είναι πλεονασμός και στο τέλος μήπως χαθεί κι η Κρήτη άμα η κίνηση από Ραφήνα και Κυκλάδες σπάσει σε δύο.  Η Ικαροσαμία πιστεύω θα είναι πολύ καλή, χωρίς ανταγωνισμό, θα συνδέσει την Άνδρο και την Τήνο με το ανατολικό Αιγαίο που δεν είχε ποτέ σύνδεση, και επιπλέον θα ανοίξει και νέα γραμμή από το λιμάνι μας...  Κι εγώ για κει υποστηρίζω το AQUA BLUE.  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυτή την στιγμή η ύπαρξη τριών πλοίων στην γραμμή μάλλον είναι περιττή.Σημερα το πρωί ταξιδεύω για Άνδρο και το Αικατερίνη είναι σχεδόν αδειο.Αφου υπάρχει και συνεργασία των δύο εταιρειών με το νέο ταχύπλοο θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να υπάρχει και στα συμβατικά.Το μόνο που δεν ξέρω είναι τι παίζει με τις ακινησιες αλλά της καθημερινες τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα μάλλον θα μπαίνουν όλοι μέσα με τέτοια κίνηση στην γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

Το Tera Jet θα κάνει λίγες εμφανίσεις στη Ραφήνα για το Πάσχα και τη Πρωτομαγιά. Τα έκτακτα δρομολόγια του Πάσχα από το Tera Jet είναι τα έξης:

Quote

Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου από Ραφήνα στις 17:00 για Άνδρο Τήνο Μύκονο (επιστροφή κενού επιβατών)

Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου από Ραφήνα στις 07:40 για Άνδρο Τήνο Μύκονο (θα κάνει Πάσχα στη Μύκονο)

Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου από Μύκονο στις 15:00 για Τήνο Άνδρο Ραφήνα & τοπικό από Άνδρο στις 20:30 για Ραφήνα (αναχώρηση από Ραφήνα για Άνδρο κενού επιβατών)

Τετάρτη του Πάσχα 1η Μαΐου από Μύκονο στις 16:30 για Τήνο Άνδρο Ραφήνα

 

Link to comment
Share on other sites

Στην γραμμη της Ανδροτηνομυκονιας για το Πασχα το Hsd 4 στην θεση του Αικατερινη,και εν συνεχεια το Hellenic Hsd.....

On 4/8/2019 at 9:00 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Tera Jet θα κάνει λίγες εμφανίσεις στη Ραφήνα για το Πάσχα και τη Πρωτομαγιά. Τα έκτακτα δρομολόγια του Πάσχα από το Tera Jet είναι τα έξης:

 

Δεν αποκλειεται να μην ειναι και τοσο λιγες οι εμφανισεις του στην Ραφηνα.....και να ειναι και το καλοκαιρι στην γραμμη.Πολλα θα κριθουν την νεα εβδομαδα

Edited by valencay
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον αναβάλλεται η δρομολόγηση του 4 στην Ραφήνα στην θέση του Αικατερίνη για το Πασχα. Οι άλλες δύο εταιρείες είναι αρνητικες

 

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για την περίπτωση ναυλωσης του Hellenic Hsd 

Edited by proud_ionian
move / 2 σε 1
Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση κάπως ιστορική και λίγο off topic....

Από πότε έχει ξεκινήσει και από ποια εταιρεία το "έθιμο" της παραμονής κάποιου πλοίου (κυρίως του SF II) για την ημέρα του Πάσχα στην Άνδρο?

Πως πηγαίνει από κίνηση κάθε χρόνο το πρωινό δρομολόγιο της Δευτέρας του Πάσχα από Άνδρο (05:00 το πρωί) προς Ραφήνα;;;

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος που πάει στην Άνδρο ένα από τα δύο πλοία της Golden Star είναι ότι οι πλοιοκτήτες είναι Ανδριώτες, όχι για να πάρουν την κίνηση το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα...

Ξεκίνησε νομίζω το 2013, αν δεν κάνω λάθος..... 

Δεν είναι οι πρώτοι πλοιοκτήτες που πάνε πλοίο στο νησί τους την ημέρα του Πάσχα ή σε τοπικές γιορτές/εκδηλώσεις, κυκλοφορούν φωτογραφίες από το Athens και άλλα πλοία των Βεντούρηδων στην Κίμωλο πχ..... 

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγή στα δρομολογίων της Fast Ferries λόγω της απεργίας την 01/05/2019

Quote

Κατόπιν ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για την συμμετοχή της στην 24ωρη Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε την Πρωτομαγιά, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 1/5/2019 το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π από Ραφήνα για Άνδρο - Τήνο - Μύκονο αντί εγκκεριμένης 17:30 θα εκτελεστεί με ώρα αναχώρησης από Ραφήνα 23:59 για 'Άνδρο (01:55-02:05 επομένης) - Τήνο( 03:40-03:50) - Μύκονο: 04:25

Τα εγκεκριμένα δρομολόγια επιστροφών των πλοίων μας από τα νησιά προς τη Ραφήνα θα εκτελεστούν όπως είναι εγκεκριμένα.

 

Link to comment
Share on other sites

Το Aqua Blue πάντως σώζει τη κατάσταση στη γραμμή για το Πάσχα ,ειδικά με το γκαράζ του ,αφού είναι όλα γεμάτα. Φαντάζομαι υπάρχει κάποια συνεργασία με την FastFerries?

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι κατάλαβα από την Δευτέρα 13 Μαΐου το Aqua Blue (επειδή έχει μεγαλύτερο γκαράζ για τα φορτηγά) θα πάει στην απογευματινή ζώνη στη θέση του Θεολόγος Π. (17:30 Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος) και στην πρωινή ζώνη θα πάνε το Fast Ferries Andros (07:30 Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος) και το Θεολόγος Π. (08:05 Ραφήνα - Τήνος - Μύκονος - Νάξος).

Link to comment
Share on other sites

Το Aqua Blue θα εκτελέσει απόψε έκτακτο δρομολόγιο από Ραφήνα στις 23:00 απευθείας για Νάξο με σκοπό να μην το πιάσει η απεργία της Π.Ν.Ο λόγω Πρωτομαγιάς κι έτσι να εκτελέσει κανονικά αύριο το δρομολόγιο επιστροφής από τα νησιά προς την Ραφήνα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...