Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Επίσης πριν καιρό στην Τήνο είδα το ΜΙΑΟΥΛΗΣ Ι να εκτελεί δρομολόγιο μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων, φυάλες υγραερίου, γνωρίζει κανείς από/προς που εκτελεί δρομολόγια αυτό?

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ Ι (τουλάχιστον πριν 1-2 μήνες) ήταν στη γραμμή Αγίας Μαρίνας-Νέων Στύρων.

Όσον αφορά τα καύσιμα τον έχω δεί φορτωμένο με επικίνδυνα φορτία πριν κανένα μήνα στο Λαύριο.

Edited by polmyt
μεταφορα
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ" ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΕΤΗ ΚΑΘΑΡΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΘΟΡΥΒΗ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ "ΜΙΑΟΥΛΙΣ Ι" Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Την παντόφλα ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ της γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας, βλέπω αυτή τη στιγμή στο AIS στον Πατραικό κόλπο, να κατευθύνεται προς τον Ισθμό με προορισμό τον Πειραιά.

Να πιθανολογήσουμε ότι έρχεται για την ετήσια συντήρηση της ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και δεύτερη αναχώρηση πλοίου είχαμε σήμερα από το Πέραμα για την Ηγουμενίτσα.

Πριν από το IONIAN SKY, νωρίς το πρωί, αναχώρησε η παντόφλα ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ.

Την παντόφλα ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ της γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας, βλέπω αυτή τη στιγμή στο AIS στον Πατραικό κόλπο, να κατευθύνεται προς τον Ισθμό με προορισμό τον Πειραιά.
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Για τέσσερις ημέρες έλειψε το ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ από την γραμμή Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας, μετά από την πρόσκρουση που είχε την περασμένη Κυριακή.

Από την Πέμπτη 12/11ου έχει επανέλθει κανονικά στα δρομολόγια του.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

Καλοκαιρινο περασμα απο Ηγουμενιτσα στην Κερκυρα με το ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ και οι εντυπωσεις που αποκομισα ειναι οι καλυτερες.

Ξεκιναμε με το σαλονι που εχει σιγουρα υποστει ανακαινηση και ειναι οτι καλυτερο εχω συναντησει μεχρι τωρα σε παντοφλα.Σε ολο το σαλονι υπαρχουν τραπεζακια και καρεκλες οπως αυτες που φαινονται στην φωτο ενω γυρω γυρω υπαρχουν καναπεδες.Το μπαρ ειναι περιπου στη μεση και εχει αρκετα μεγαλη ποικιλια πραγματων.Σιγουρα δεν φτανει στα επιπεδα σαλονιου κανονικου βαποριου(εξαιρειται το ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΡΑΡ που κατα την αποψη μου ειανι πολυ χειροτερο) αλλα πραγματικα ειναι ευρυχωρο και ειναι πανω απο το μεσο ορο μιας παντοφλας.Τα καταστρωματα βρισκονταν σε καλη κατασταση και ειναι αρκετα ανετα και καθαρα.Σε καποια σημεια βεβαια (πχ απο τα παλια παγκακια που εχουν μεινει) φαινεται η ηλικια του πλοιου ενω το βραδυ υπαρχει ενας μπλε φωτισμοςσε ολο το καταστρωμα.

Εξωτερικα βρισκεται σε καλη κατασταση με εξαιρεση τα σημεια που βρισκονται οι εξατμισεις και τα οποια ειναι καταμαυρα απο τα καυσαερια.Δεν θα εβλαπτε να περναγανε λιγη μπογια που και που.

Σε σχεση με τη θητια του σαν ΜΙΑΟΥΛΗΣ Ι εχει φαει αρκετη μετασκευη(μπαλκονακι στην πλωρη,επεκταση του deck ως την πρυμνη) η οποια φαινεται ξεκαθαρα αν δει καποιος τις φωτο που εχει βαλει ο φιλος pantelis2009 στο απο πανω ποστ.

Απο χρονο καναμε περιπου 1.45 οταν το γρηγοροτερο της γραμμης το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π κανει 1.15

Σε γενικες γραμμες θεωρω οτι ειναι πολυ καλη λυση και δεν εχει να ζηλεψει και τοσα πολλα απο τα υπολοιπα της γραμμης

Ας το δουμε και σε δυο φωτο απο την Κερκυρα και μια απο την Ηγουμενιτσα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Aς δούμε και διάφορα όχι τόσο ευχάριστα γεγονότα της ιστορίας του πλοίου:

09/01/2002

Στις 18.40 σήμερα ενημερώθηκε το ΕΚΣΕΔ του ΥΕΝ ότι το Ε/Γ-Ο/Γ "ΜΙΑΟΥΛΗΣ Ι" που εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Αγ.Μαρίνα-Ν.Στύρα προσάραξε σε βραχώδη ακτή της νησίδας Σκουρονήσι στο νότιο Ευβοϊκό, έναντι όρμου Ν.Στύρων.

Έγινε άμεση κινητοποίηση όλων των σκαφών στην περιοχή και περιπολικών σκαφών Λ.Σ.

Οι 29 επιβάτες (28 ενήλικες και 1 μωρό) μεταφέρθηκαν με σκάφη ασφαλώς, χωρίς να πάθει κανείς τίποτα στα Ν. Στύρα.

Στο πλοίο παραμένουν ο Πλοίαρχος και τα 7 μέλη του πληρώματος, ενώ πλησίον του βρίσκονται περιπολικά Λ.Σ. και άλλα σκάφη.

Από τις πρώτες πληροφορίες του Πλοιάρχου, το πλοίο έχει υποστεί ζημιές στο πρωραίο τμήμα και προσάραξε λόγω βλάβης πηδαλίου.

Στην περιοχή θα αποσταλούν Ρυμουλκό και δύτες για να εντοπίσουν τις ζημιές και ανάλογα θα γίνουν προσπάθειες για την απομάκρυνσή του.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι 5 BF.

13/01/2002

Συνέχεια ενημέρωσης

Τη 05.00 σήμερα ξεκίνησε η ρυμούλκηση του Ε/Γ-Ο/Γ "ΜΙΑΟΥΛΗΣ Ι" Ν.Π. 9915, από τα ρυμουλκά "ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ XIV" Ν.Π. 10447 και "ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΧVI" Ν.Π. 7261,από την θαλάσσια περιοχή Νέων Στύρων, όπου ως γνωστόν είχε προσαράξει, με προορισμό το Πέραμα.

07/03/2003

Συγκρούστηκαν, την 22:01 σήμερα το Ε/Γ-Ο/Γ ανοιχτού τύπου «ΜΙΑΟΥΛΗΣ» ΝΠ 9915 με το υπό σημαία Καμπότζης Φ/Γ « ΡΟΞΟΛΑΝΑ» εντός του διαύλου Ρίου Αντιρρίου και σε απόσταση 700 μέτρα από το Ρίο.

Από την σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημίες στα δυο πλοία ενώ τραυματίσθηκε ο ..., 24 χρόνων, μέλος πληρώματος του «ΜΙΑΟΥΛΗΣ», ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Π.Ν. Ρίου και παραμένει για νοσηλεία.

Επιπλέον το πλοίο φέρεται να είχε και ένα ατύχημα στις 19/10/1998 στην θαλάσσια περιοχή του Αγ. Δημητρίου στη Σύρο. Από λάθος πορείας το πλοίο προσάραξε με αποτέλεσμα εισροή υδάτων.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το πλοίο αφού εκτέλεσε χθες το βράδυ το δρομολόγιο του από Ηγουμενίτσα, παρέμεινε στο λιμάνι της Κέρκυρας από όπου σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησε το ταξίδι του προς τον Πειραιά για την διετή του συντήρηση.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο έχει ανέβει εδώ και λίγες ημέρες στο ναυπηγείο Καραγεώργη του Περάματος. Φωτογραφία ...αξιοπρεπής κοντινή (λόγω μακρινής απόστασης και μουντάδας-συννεφιάς) δεν παίζει. Ωστόσο μπορείτε να πάρετε μία "ιδέα" από εδώ ;) .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και επιλέγοντας την μεγάλη διαδρομή, τον περίπλου δηλαδή της Πελοποννήσου, αναγκαστικά βέβαια λόγω των προβλημάτων στον Ισθμό.

Μου κάνει εντύπωση πάντως, μιας και το πλοίο βρισκόταν για τρεις περίπου εβδομάδες στο Πέραμα, το γιατί δεν περίμενε μία ημέρα ακόμα προκειμένου να επιστρέψει στην Κέρκυρα μέσω του Ισθμού. Εκτός και αν δεν πρόκειται να δοθεί αύριο στην "κυκλοφορία".

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 2 years later...

Προσπερνώ τη βλάβη που υπέστη το Αγία Ειρήνη, και παραβαίνω τις κακές, στραβές κι ανάποδες αρχές μου για να πω για το ίδιο, το πλήρωμα και τους πλοιοκτήτες μια (πολύ)καλή κουβέντα. Ταξίδεψα πρός το τέλος του Αυγούστου από την Ηγουμενίτσα για τσου Κορφούς και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα θετικότατα. Ωραία και καλοδιατηρημένα καταστρώματα, μεγάλοι χώροι και εντός και εκτός, ωραία ποιότητα υλικών στο εσωτερικό με γουστόζικα χρώματα, ευήλιο, με ομοιόμορφα ενδεδυμένο και φιλικό πλήρωμα. Το δε μπάρ του πλοίου απλά δεν υπάρχει. Μου θύμησε κάτι περίπτερα στην Αθήνα που βρίσκεις από ελβετική σοκολάτα μέχρι Το Κεφάλαιο του Μάρξ :D. Κι εγώ δεν ξέρω πόσα διαφορετικά πράγματα υπήρχαν διαθέσιμα, πολύ καλύτερο από κάμποσα μπαρ του Αιγαίου.

 

Με λίγα λόγια εξαιρετική εμπειρία, συνίσταται ανεπιφύλακτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...