Jump to content
Shipfriends

Μανιάϊ (N. Καλύμνου 224)


Recommended Posts

Παρε το παντοφλακι ;) της Ψεριμου , πριν ακομα παρει ονομα , απο τοτε δεν το ξαναεβγα και δεν θυμαμαι πως το εχουν ονομαση , την επομενη φορα θα το βγαλω ξανα

Για το ονομα το Μαργαριτα δεν ξερω ακομα αν θα αλλαξει ....

post-41-128326960716_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Παρε το παντοφλακι :) της Ψεριμου , πριν ακομα παρει ονομα , απο τοτε δεν το ξαναεβγα και δεν θυμαμαι πως το εχουν ονομαση , την επομενη φορα θα το βγαλω ξανα

Για το ονομα το Μαργαριτα δεν ξερω ακομα αν θα αλλαξει ....

Αν υποτεθεί ότι τη διαδρομή Κάλυμνος - Ψέριμος καλύπτει τη χειμερινή περίοδο μόνο ένα φέρρυ (ξέχωρα τα τυχόν άλλα περιστασιακά μη οχηματαγωγά περαματάρικα) και αυτό τρεις φορές την εβδομάδα, λογικά είναι το "Ψέριμος Εξπρές", το μονάκριβο καμάρι της "Γραμμές Καλύμνου - Ψερίμου", όπως φαίνεται εδώ :

http://www.gtp.gr/TDirectoryDetails.asp?id=10549

Επαλήθευση ή διόρθωση δεκτή B)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
πριν ακομα παρει ονομα , απο τοτε δεν το ξαναεβγα και δεν θυμαμαι πως το εχουν ονομαση , την επομενη φορα θα το βγαλω ξανα

Το ονομα του ειναι ΜΑΝΙΑΙ :) το οποιο δεν γνωριζω και τι συμαινει

post-41-128326963072_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το όνομα είναι ντόπιο και ανήκει στην Καλύμνικη διάλεκτο. Σημαίνει το παιδί του Μανιά, που είναι επίθετο που συναντιέται στην Κάλυμνο. Είναι δε γένους ουδετέρου άρα λοιπόν '' το Μανιάϊ ''.

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν ξέρει Καλύμνικα, θα το καλούσε όπως διαβάζει το όνομα ή σαν Mike Alfa November India Alfa India, αλλά πρέπει να δούμε αν ο καπετάνιος του το καταλάβει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 years later...
  • 5 years later...

Το 2010 πρέπει να ηχεί δημιουργηθεί κάποιο θέμα με τη δρομολόγηση των δυο πλοίων της ANEK (Kalymnos Star & Dolphin) στη Ψέριμο.

Quote

Το «Μανιάϊ» είναι το στήριγμα της Ψερίμου και εκτελεί καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι, με κάθε καιρό, το δρομολόγιο προς και από την Ψέριμο. Εκτός από επιβάτες μεταφέρει ζωοτροφές, οικοδομικά υλικά και κάθε λογής φορτίο, όλα δωρεάν, για την εξυπηρέτηση των Ψεριμιωτών. Μέχρι που φορτώνει και ξεφορτώνει ο ίδιος ο καπετάν-Δημήτρης τις ζωοτροφές για τα αιγοπρόβατα, για να «δώσει ένα χέρι» στους ηλικιωμένους τσοπάνηδες του νησιού.

Συνέβη όμως για μια «γκρίζα» περίοδο, εξαιτίας των επιδοτήσεων του Υπουργείου Αιγαίου, το «Μανιάϊ» να πέσει σε «κυκλώνα». Αλλά ο καπετάν-Δημήτρης, καπετάνιος με πολιτισμό και χαρακτήρα, το πάλεψε με ήθος και σοβαρότητα, και, ευτυχώς, η δημ. Αρχή έδειξε και εκείνη με τη σειρά της ότι είχε όλη την καλή διάθεση να συνδυάσει δημιουργικά, προς όφελος του καπετάνιου και της Ψερίμου, την προστασία της υπάρχουσας ακτοπλοϊκής κατάστασης με τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής γραμμής Καλύμνου-Ψερίμου. Εντωμεταξύ, ο «Μανιάϊ» εκσυγχρονίστηκε και προσφέρει πολύ αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Κάνει το ταξίδι σε 30´-35´ λεπτά. Ετσι, Δήμος και Μανιάς «τα βρήκανε» με μια ρύθμιση κατανόησης εκατέρωθεν.

Τέλος ένα βίντεο του Μανιαι σε μια άφιξη στο λιμάνι της Καλύμνου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 weeks later...

Στην προβλήτα μπροστά στο Δημαρχείο η νέα θέση πρόσδεσης του σκάφους «Μανιάϊ» που εκτελεί δρομολόγια για τη Ψέριμο.

Quote

Μετά από τροποποιήσεις στη χωροθέτηση στον κεντρικό λιμένα Καλύμνου ώστε να καταστεί λειτουργικότερος, η νέα θέση πρόσδεσης και ελλιμενισμού του σκάφους «Μανιάϊ» που εκτελεί δρομολόγια για την Ψέριμο είναι στην προβλήτα μπροστά από το Δημαρχείο. Το «Μανιάϊ» μέχρι τώρα προσέδενε στην προβλήτα απέναντι από το Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ. Να σημειώσουμε ότι το «Μανιάϊ» εκτελεί καθημερινά δρομολόγια με ώρα αναχώρησης από Κάλυμνο στις 9.30 το πρωί και από Ψέριμο στις 5.00 το απόγευμα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το Μανιάϊ είναι το σκάφος που έχει συνδέσει το όνομα του με την ακριτική Ψέριμο χειμώνα και καλοκαίρι. Στον φακό του kalymnos-news.gr μιλούν ο καπετάνιος του σκάφους καπετάν Δημήτρης Μανιάς αλλά και επιβάτες και κάτοικοι του νησιού

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Το Μανιάϊ πραγματοποιεί το δεξαμενισμό του από τις 17 Μαρτίου στο καρνάγιο του Σαρούκου στο Λαφασι της Καλύμνου, (εκεί ναυπηγηθεί κιόλας). Το πλοίο εχει μήκος 20 μέτρα και πλάτος 6 μέτρα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...