Jump to content
Shipfriends

Θαλάσσια χελώνα caretta caretta, στο λιμάνι του Πειραιά


Recommended Posts

Σήμερα είχαμε ένα πολύ σπάνιο περιστατικό. Κατόπιν εντολής του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους του Blue Star 1 για το προγραματισμένο του δρομολόγιο επειδή κοντά στο πλοίο βρισκόταν μία χελώνα καρέττα - καρέττα!!!:D Το πλοίο απέπλευσε μετά την απομάκρυνση της εν λόγω χελώνας ώστε να μη κινδυνεύει να χτυπηθεί απο το πλοίο.

Αυτό πάντως που μου κάνει εντύπωση στο όλο περιστατικό είναι η πρωτοφανής ευαισθησία που επέδειξε το λιμεναρχείο για τη καημένη χελώνα:D Ειλικρινά μπράβο τους!!!!!!!

Υ.Γ.: μη με ρωτήσετε πως βρέθηκε η χελώνα μέσα στο λιμάνι. Δεν έχω ιδέα.

Edited by CptAris
Link to comment
Share on other sites

Ετυχε να ειμαι στο σημειο αν και τη χελωνα δεν την ειδα το ακουσα που το λεγαν οι λιμενικοι μεταξυ τους. Το ερωτημα δεν ειναι μονο πως βρεθηκε εκει αλλα πως την ειδαν και που πηγε μετα;:confused:

Link to comment
Share on other sites

Στην καλύτερη χώρα του κόσμου ζούμε, caretta-caretta δεξιά από το κόκκινο στον Πειραιά. Μην ξανακούσω για υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και λοιπές οικολογίες, θα σφαχτούμε :D

Link to comment
Share on other sites

και καλα βρεθηκε πως δεν εσκασε απο τον βουρκο?

Αυτό αποδεικνύει ότι τα νερά στο μεγάλο μας λιμάνι είναι πεντακάθαρα:D:D:D

Link to comment
Share on other sites

η χελωνα εμφανιστηκε το μεσημερι στο σουπερφαστ γι αυτο κ καθυστερισε ο αποπλους του για 30λεπτα!μετα χαθηκε κ εφυγε το κοκκινο για το δρομολογιο του...κ μενα μου εκανε εντυπωση η αντιμετωση απο το traffic γιατι υπηρχε εντολη στα πλοια να πλεουν με μειωμενη ταχυτητα στο λιμανι κ γενικα εκει στο στενεμα κ το απολλων ελλας βγηκε σφαιρα κ επεσε παρατηρηση δια τηλεφωνουB)

Link to comment
Share on other sites

Ποιο βουρκο ρε παιδια; Πλακα μας κανετε; Ειδικα εκει στη γωνια στα λεμοναδικα καθε φορα που περναω με κρατανε μην βουτηξω:D:D

Αληθεια καθυστερηση λογω χελωνας να εχει ξαναναφερθει σε μεγαλο λιμανι στα παγκοσμια χρονικα;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που με εξέπληξε ευχάριστα, είναι η οικολογική ευαισθησία που επέδειξε το κεντρικό λιμεναρχείο του Πειραιά. Συγχαρητήρια σε όλους του υπευθύνους αυτής της απόφασης.

Από την άλλη βέβαια, δεν με εκπλήσσει καθόλου η παρουσία της θαλάσσιας χελώνας, μιας και υποθέτω βάσιμα πως με την παρέλευση του χρόνου, ο θαλάσσιος χώρος κατω από τα ...στολίδια :rolleyes: του ντοκ 3 (ΑΝΘΗ, ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ. ΜΙΛΕΝΑ, ΑΓΙΑΣΣΟΥ), σίγουρα θα έχει πιά εξελιχθεί σε υποθαλάσσιο οικολογικό πάρκο :P.

Και τέλος, δεν θα με εξέπληττε επίσης καθόλου, να διαβάσουμε αύριο σε γνωστά κιτρινίζοντα ΜΜΕ, περί "Απίστευτης ταλαιπωρίας για 500 επιβάτες πλοίου στον Πειραιά λόγω μιας χελώνας", ή "Θρίλερ στον Πειραιά κατόπιν αδικαιολόγητης απόφασης του Λιμεναρχείου" :(.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα το Λιμεναρχείο ενημερώθηκε από το πλοίο Θαλής, για την ύπαρξη της θαλάσσιας χελώνας μπροστά από Blue Star 1. Το λιμεναρχείο είπε εάν μπορεί το Θαλής φέρει τη χελώνα πάνω στο σκάφος του αλλά ήταν κάτι δύσκολο γιατί το μόνο χαμηλό μέρος του πλοίου είναι στη πρύμη, όποτε υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστεί η χελώνα από τις προπέλες του πλοίου. Όποτε το Θαλής πρότεινε στο Λιμεναρχείο να φέρουν κάποιο μικρό σκάφος όπως αυτά της απορρυπαντικής (ΑΚΤΑΙΑ) αλλά τελικά ήρθε σκάφος του Λιμενικού. Η χόλωνα ήταν σε μια απόσταση περίπου 20 μέτρα από το βολβό του Blue Star 1.

Τελικά το Blue Star 1 αναχώρησε με περίπου 40 λεπτά καθυστέρηση για το ταξίδι του, ενώ η θαλάσσια χελώνα μάλλον απομακρύνθηκε από μόνη της (ελπίζω δηλαδή να μην τη κτύπησε καμία προπέλα πλοίου)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...