Jump to content
Shipfriends

Άγιος Νεκτάριος Κ (IMO 6520210)


Recommended Posts

Διάβασα σήμερα στη Ναυτεμπορική για ένα τσιγαράδικο που συνέλαβε το λιμενικό και το οδήγησε στην Αλεξανδρούπολη. Ηταν λέει φορτωμένο με τρία φορτηγά αυτοκίνητα λαθραία τσιγάρα. Είδε μήπως κανείς φωτογραφία του σε κάποιο site? Ηταν μικρό ro/ro ή κάτι άλλο?. Το όνομα του ΤΑΝΥΑ με σημαία Β.Κορέας.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Προκειται για το παλιο Αγιος Νεκταριος Κ της Σαλαμινας,το οποιο αργοτερα ειχε παρει το ονομα NINA II και αν δεν με απατα η μνημη μου ειχε πιαστει παλι ως τσιγαραδικο στη Συρο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 7 months later...

Όπως είχα γράψει και στο θέμα του GIORGIS, στα ναυπηγεία Κοντογούρη στην Καλαμαριά, είδα και την παντόφλα ΤΑΝΙΑ (πρώην ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Κ.). Το πρωί της Κυριακής 28/2ου βρισκόταν τραβηγμένη έξω με φρεσκαρισμένα το σκάφος και τα ύφαλα, ενώ το απόγευμα που ξαναπέρασα είχε καθελκυστεί και ήταν δεμένη δίπλα στο Γιωργής, Το μόνο που αναγράφεται πλέον επάνω της είναι το "WEST SIDE" με πρόχειρα γράμματα στον καθρέφτη.

post-929-128326990632_thumb.jpg

post-929-128326990635_thumb.jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...
Το μόνο που αναγράφεται πλέον επάνω της είναι το "WEST SIDE" με πρόχειρα γράμματα στον καθρέφτη.

Τελικά μάλλον το "WEST SIDE" δεν πρέπει να έχει καμμία σχέση με νέο όνομα του πλοίου, μιας και όπως φαίνεται καθαρότερα στην φωτογραφία που παραθέτω πιό κάτω, εντάσσεται απλά σε κάποια συνθήματα που έχουν γραφεί επάνω στο σκαρί. Εξακολουθεί βέβαια να παραμένει στα ναυπηγεία Κοντογούρη στην Καλαμαριά κάνοντας παρέα στο ΓΙΩΡΓΗΣ.

post-2102-096695500 1283540819_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πάμε να δούμε κάποιες φωτογραφίες του πλοίου στα ναυπηγεία Κοντογούρη στην Θεσσαλονίκη, από το περασμένο καλοκαίρι, στο gallery του φόρουμ.

Και επί τη ευκαιρία, αν είναι δυνατόν, ας διορθώσει κάποιος τον τίτλο στο θέμα του πλοίου στο gallery : (Tania (ex-Agios Nektarios K), αλλά και τις φωτογραφίες του πλοίου που μπερδεύονται με το άλλο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ (σκέτο).

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πολύ σωστά λες "μου θυμίζουν" και όχι ότι το ΤΑΝΙΑ (ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Κ) είναι το πρώην ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ. Μπορεί τα δύο πλοία να μοιάζουν πολύ, μπορεί να σχεδιάστηκαν ίσως από τον ίδιο ναυπηγό, αλλά πρόκειται -χωρίς καμμία αμφιβολία- για δύο διαφορετικά πλοία.

Πάμε για του λόγου το αληθές να δούμε το ΤΑΝΙΑ ως ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Κ., στο Καματερό της Σαλαμίνας το 1966, δύο μόλις χρόνια δηλαδή μετά την κατασκευή του, σε δύο screenshot από το ιστορικό φιλμάκι του ΕΟΑ.

post-2102-0-91625500-1295703445_thumb.jp --- post-2102-0-83561100-1295703459_thumb.jp

Μπορούμε πολύ εύκολα να παρατηρήσουμε ότι η υπερκατασκευή του είναι όμοια με την σημερινή της κατάσταση, και φυσικά -εκτός από τον καθρέφτη την γέφυρα και την τσιμινιέρα- ουδεμία ομοιότητα έχει με την υπερκατασκευή του ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ. Να πούμε τέλος ότι -εξ όσων γνωρίζω- το ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ ταξίδευε με αυτό το όνομα και την δεκαετία τουλάχιστον του '70 στην Θάσο, οπότε και δεν υπάρχει καμμία απολύτως περίπτωση να μετονομάστηκε το 1966 σε ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Κ.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Mου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι μετά από τόσες "ταλαιπωρίες" και τόσα χρόνια παροπλισμού στο ναυπηγείο Κοντογούρη της Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη, υπάρχει περίπτωση επαναδραστηριοποίησης του πλοίου. Αν πράγματι βρίσκεται στην Σούδα, το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι ρυμουλκήθηκε μέχρι εκεί για να χρησιμεύσει σε ρόλο "βοηθητικό", μπάριζα, πλωτή πλατφόρμα ή δεν ξέρω τι άλλο.

Με την ευκαιρία, να γράψουμε στον τίτλο του θέματος και όλα τα προηγούμενα ονόματα του. ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Κ (1964, Ν.Π. 2435), ΝΙΝΑ ΙΙ (2001), ΜΕΝΙΑ (2004), ΤΑΝΙΑ (2005).

Τania (IMO 6520210)

(1964, ex- Menia, Nina II, Άγιος Νεκτάριος Κ)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το απόλυτα βέβαιο είναι το ότι η παντοφλίτσα δεν βρίσκεται πλέον στα ναυπηγεία της Καλαμαριάς, από όπου την είχαμε δει σε αρκετές φωτό τα τελευταία χρόνια, καθώς και το ότι έφυγε ρυμουλκούμενη για την Κρήτη. Περισσότερα, ως προς σε τι θα χρησιμοποιηθεί εκεί, δεν μπόρεσα να μάθω.

Τελικά πάντως δεν είναι και τόσο παράξενη αυτή η μετακίνηση της, αν σκεφτούμε ότι το ναυπηγείο Κοντογούρη της Καλαμαριάς όπου βρισκόταν, έχει πολλές σχέσεις με την Κρήτη, και με διάφορα πλοιάρια που δραστηριοποιούνται εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Μιας και επανήλθε το θέμα της παντόφλας, να πω ότι αρχές Φλεβάρη αν θυμάμαι καλά, έφυγε από την Σούδα ρυμουλκούμενη. Δεν γνωρίζω προς τα που πήγε όμως...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Και το ερώτημα που προκύπτει βέβαια από την αναφορά του φίλου emmpapad, είναι για ποιόν λόγο άραγε να έφυγε από το ναυπηγείο Κοντογούρη της Καλαμαριάς όπου και βρισκόταν παροπλισμένη τα τελευταία χρόνια, για να εγκαταλειφθεί εντέλει στα Μάλλια Ηρακλείου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Είναι εγκαταλειμμένη στο μικρό λιμανάκι στα Μάλλια Ηρακλείου.

Να το δούμε το πλοίο στα Μάλλια Ηρακλείου όπου συνεχίζει να βρίσκεται εγκαταλειμμένο, σε μία φωτό του καλού μου φίλου emmpapad (ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ).

gallery_2102_750_34268.jpg

Κανείς τελικά δεν γνωρίζει το γιατί ρυμουλκήθηκε από την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης στην Κρήτη, όπως πάντως διαπιστώνουμε από την πρόσφατη φωτό δεν υπάρχει καμία αλλαγή επάνω της σε σύγκριση με τις παλαιότερες φωτογραφίες της (του γράφοντος) από την Καλαμαριά (δεν έχουν καν σβηστεί ούτε τα "συνθήματα" στην υπερκατασκευή). Πράγμα που πιθανότατα να σημαίνει ότι πήγε στην Κρήτη για να χρησιμοποιηθεί σε "εργασίες δεύτερου ρόλου", πχ ως μπάριζα ή σε κάποιο ιχθυοτροφείο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Το JOSHUA (ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ, ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ) κατασκευάσθηκε σύμφωνα με το equasis το 1964, την ίδια χρονιά δηλαδή που κατασκευάσθηκε και το ΤΑΝΙΑ (ΙΜΟ 6520210, ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Κ), έχουν μεταξύ τους πολύ κοντινό ΙΜΟ number, και αν συνυπολογίσουμε και τις μεγάλες μεταξύ τους ομοιότητες, μπορούμε βάσιμα να πιθανολογήσουμε ότι κτίστηκαν και στο ίδιο ναυπηγείο.

Έτσι ακριβώς όπως το είχαμε .....πιθανολογήσει. Και τα δύο πλοία, ΤΑΝΙΑ (ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Κ) - JOSHUA (ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ, ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ), έχουν κατασκευαστεί την ίδια βέβαια χρονιά αλλά και στο ίδιο ναυπηγείο. Στο (παλιό) ναυπηγείο Ν. Σάββα, ευρισκόμενο τότε (1964) κατά άλλους στο Πέραμα και κατά άλλους στο Κερατσίνι.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Προκειται για το παλιο Αγιος Νεκταριος Κ της Σαλαμινας,το οποιο αργοτερα ειχε παρει το ονομα NINA II και αν δεν με απατα η μνημη μου ειχε πιαστει παλι ως τσιγαραδικο στη Συρο.

 

Ας δουμε και το πλοιο σαν ΝΙΝΑ ΙΙ δεμενο στη Συρο,οταν ειχε πιαστει για μεταφορα λαθραιων τσιγαρων.Κλασικη εμφανιση τσιγαραδικου με το πλοιο να εχει τα μαυρα του τα χαλια και το ονομα προχειρα γραμμενο στην πλωρη.Διακρινεται καθαρα και το αρχικο ονομα του πλοιου

 

gallery_1819_121_545434.jpg

 

Ολα τα credits στον nick the the greek :)

 

Επι της ευκαιριας ξερει κανεις να μας πει αν το πλοιο ειναι ακομα παρατημενο στα Μαλια της Κρητης;

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 8 months later...

Ασχημα,αν και μαλλον αναμενομενα, τα νεα για την παντοφλα η οποια βρισκεται μεν στα Μαλια, σε σημειο μαλιστα που πολυ δυσκολα διακρινεται και θελει ψαξιμο για να τη βρεις, αλλα ειναι σε διαδικασια κοψιματος

Συγκεκριμενα εχει κοπει ολο το ακομοδεσιο καθως και το πλαινο μερος του πλοιου.Προς το παρον παραμενει η πλωρη καθως και το γκαραζ της παντοφλας.

Ονομα δεν διακρινεται εκτος απο το πρωτο ονομα του το οποιο ειναι γραμμενο με αναγλυφα γραμματα,οποτε αφου δεν εχουμε αλλα στοιχεια θεωρω οτι εχει κρατησει το ονομα TANIA μιας και ετσι αναφερεται και στο equasis.

Βλεποντας και απο πλωρα διακρινουμε καλυτερα και τι εχει απομεινει απο την παντοφλα

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Άγιος Νεκτάριος Κ (IMO 6520210)
  • 6 years later...

Απο σποντα βρεθηκα και παλι στο μικρο λιμανακι στα Μαλια και με μεγαλη εκπληξη διαπιστωσα οτι μετα απο τοσα χρονια εξακολουθει και υπαρχει ενα αρκετα μεγαλο μερος της παντοφλας

Επιβιωνει σχεδον ολοκληρη η πλωρη και ενα μεγαλο κομματι του γκαραζ, μεχρι περιπου το μεσο του πλοιου.Ολο το πλαϊνο κομματι εχει αφαιρεθει ,ενω εχουν σκεπασει το σημειο πανω απο τον καταπελτη προθετοντας καποιες λαμαρινες και στο πλαϊ. Πρυμα εχει γινει καλλιτεχνικο σημειο ,αν και κοιτοντας παλιοτερες φωτο εχω την αισθηση οτι οι λαμαρινες που ειναι γραμμενες ,προστεθηκαν αργοτερα

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως θελανε να κανουν και προσθεσαν λαμαρινες ,αντι να κοψουν τελειως το πλοιο ,αν και εκ του αποτελεσματος μαλλον δεν τους βγηκε

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...