Jump to content
Shipfriends

Κνωσός Παλάς (ΙΜΟ 9220330)


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πριν λιγο καιρο,στις αρχες του μηνα συγκεκριμενα,εκανα ενα ταξιδακι με το πλοιο α λα παλαια που λενε μιας κ ειχα να το ταξιδεψω ισα με 10 χρονια(Φλεβαρη του 2011 ειχα μπει τελευταια φορα).Σε πολυ καλη κατασταση εσωτερικα με ολες τις ταπετσαριες σε καθισματα/καναπεδες αλλαγμενες στην ανακαινιση του 2019 σε αποχρωσεις του μπλε εναντι του κιτρινοπορτοκαλι κ γκρι που ειχε το πλοιο στην αρχικη του μορφη.Ομορφυνε απο αυτη την αποψη θα ελεγα μιας και δεχνουν καλυτερα στο ματι.

Aπο κοσμο καμια 50αρια ατομα απο Χανια κ αλλοι 150 απο Ηρακλειο.Καιροι καραντινας.Στα γκαραζ του πλοιου ειχαμε 139 νταλικες.

On 3/1/2021 at 3:28 AM, lostromos said:

Δεν ρωτάω γιατί βγήκαν οι μοκέτες, αλλά γιατί ΔΕΝ βγήκαν οι μοκέτες από το  σαλόνι πίσω από την reception.

Δωρο οι μοκετες του lostromos :P στο κεντρικο σαλονι του πλοιου το οποιο βρισκεται πρυμα και το οποιο εξακολουθει να φερει την ονομασια Olympia.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

(Προ)χθεσινή άφιξη του ΚΝΩΣΟΣ (ντεμέκ)ΠΑΛΑΣ  στον Πειραιά και μανούβρα.Έμεινε λίγο πιο ανοιχτα δεμένο μιας και μετά κατέβασε κάποια σωστικά.

 

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, δεν υπάρχουν 100-200 χιλιάρικα, να ρίξουν δυο-τρια μπλόκα εκεί στα πλάγια μόνο κρέμεται η άκρη του καταπέλτη πάνω από την θάλασσα και δεν θα αργήσει να κάνει κάνα αμάξι το "σάλτο μορτάλε"..? 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Ας δούμε την άφιξη του Κνωσός Πάλας στοΠειραιά για να δέσει στη θέση του στο λιμάνι του Πειραιά. Παρόλο που έφυγε πρώτα από το Ηράκλειο, έδεσε μετά το Blue Horizon στο Πειραιά (Καταπέλτες έπεσαν στις 7:05).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Περνώντας σήμερα το μεσημέρι έξω από το Κνωσός Πάλας είδα στην ηλεκτρονική πινακίδα στη πρύμη ότι έγραφε αναχώρηση στις 10:00 για Μήλο Χανιά και λέω κάτι δεν λέει καλά. Κοιτώντας μετά στο σύστημα δεν είχε κανένα τέτοιο δρομολόγιο, όποτε λέω λάθος έχουν κάνει ή διαφημίζουν το δρομολόγιο του Κύδων Πάλας!!

Link to comment
Share on other sites

Ο πίνακας ανακοινώσεων κάθε πλοίου είναι για να γράφει ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο πλοίο, και όχι για διαφημίσεις!! Σκεφτείτε ένας απλός επιβάτης που θα ταξίδευε για Ηράκλειο, να διάβαζε στο πίνακα ανακοινώσεων ότι το πλοίο θα αναχωρούσε για Μήλο Χανιά!! Μέχρι να ρωτήσει που πάει το πλοίο, θα είχε αγχωθεί!!

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν κάνω λάθος το Κνωσός δεν είχε ημερήσιο σήμερα. Μου φαίνεται λίγο παράξενο το πως θα αγχωνόταν ο επιβάτης για Ηράκλειο αφού η αναχώρηση του Κύδων πραγματοποιείται ώρες πριν την επιβίβαση του Κνωσός.
 

Πάντως, από τις 6 Αυγούστου, σύμφωνα με το σύστημα, τα παλάτια του Ηρακλείου θα πραγματοποιούν και αυτά προσεγγίσεις στην Μήλο κάθε Παρασκευή. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με τη δεύτερη προσπάθεια κι εφοσον έκανε στροφή 360° κατάφερε κι έδεσε στο λιμάνι της Μήλου. Το πρόβλημα ήταν στους κάβους.

Με τους κοντά 26 κόμβους που πλέει τώρα, υπάρχει ένα σημαντικό vibration και η πλεύση με δυτικό 5αρι-6αρι δίνει ένα καλό κούνημα στο πλοίο αφού το χτυπάει στα πλάγια.

Και πριν την Μήλο αλλά και μετά, δύσκολα βρίσκεις ελέυθερη θεση, στα σαλόνια τουλάχιστον. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ταξίδεψα πρώτη φορά με το πλοίο στο τελευταίο ημερήσιο που είχε και την Μήλο και επιστροφή με το αδέρφι του που έχω ταξιδέψει και άλλες φορές μαζί του. Η disco χρησιμοποιείται σαν σαλόνι πρώτης θέσης (δεν αναφέρει και τα bonus club gold μέλη όπως στους προκατόχους τους) αλλά ήταν χαλαρά τα πράγματα και μπορούσε να μπεί όποιος ήθελε μέσα. Επίσης παρέμενε ανοιχτό καθ' όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Πολλές πινακίδες έχουν παραμείνει από την ναύλωση χωρίς να έχουν αλλαχτεί, απλά βάλανε ένα αυτοκόλλητο λογότυπο. Απαγορεύεται η πρόσβαση στο κατάστρωμα πίσω από την γέφυρα στην αριστερή μεριά ενώ στην δεξιά επιτρέπεται. Στο Festos palace απαγορεύεται και από τις 2 μεριές.

Επίσης στην disco είδα ότι γύρω από την στρογγυλή πίστα για τον χορό υπήρχαν 4 πάγκοι με καθίσματα. Τα origilan Knossos και Festos palace δεν είχαν αυτούς τους πάγκους αλλά νομίζω ότι τους είχαν στο παρελθόν. Νομίζω ότι τους θυμάμαι πρίν χρόνια όταν είχαν πρωτοέρθει. Θυμάται κανείς περισσότερα;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Ξεμύτισε λίγο μετά τις 11 και ξεκίνησε τη μανούβρα του ενώ μετρούσε 2 παρα 15' ώρες καθυστέρηση, βάσει πλάνου. Κατέβηκαν 15 επιβάτες, 3 ΙΧ και 4 φορτηγά. (ισως να είχε ακόμα 2-3 την ώρα που έφυγα)

Λίγο ο καιρός (Ηράκλειο-Σούδα με 19kts), λίγο η καθυστερηση απόπλου από Ηράκλειο (έφυγε γύρω στις 8), συνέθεσαν μία καθυστέρηση που είχε και "δόση" οικονομίας καυσίμων. Η κίνηση σαφέστατα δεν αντιστοιχεί σε κέρδος.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Nikos_Chania said:

Ξεμύτισε λίγο μετά τις 11.... Κατέβηκαν ...4 φορτηγά. (ισως να είχε ακόμα 2-3 την ώρα που έφυγα)

Για να ξεμυτίσει στα Χανιά το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου, έφυγε από τον Πειραιά το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι και οι δύο καταπέλτες έκλεισαν με δυσκολία. Οπότε, στο Ηράκλειο το πρωί, είχε μπλοκάρει το λιμάνι, η Λεωφόρος Νεάρχου και η Νέα Αλικαρνασσός.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...