Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στην Ιτεα σημερα απο το πρωι το AZAMARA JOURNEY.Στους Βωξιτες υπηρχε ενα μικρο μοτορσιπακι ονοματι ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ το οποιο εμοιαζε περισσοτερο με αμμοληπτικο

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Χωρις να το εχω δει ποτε μου αυτο το Παρνασσος, εχω την εντυπωση πως πρεπει να προκειται για ενα πλοιαριο που κανει τακτικες διαδρομες απο τους Βωξιτες μεχρι τα Αντίκυρα οπου βρισκεται το γνωστο και (παλιοτερα) προβληματικο εργοστασιο αλουμινιου, τα δυο εργοστασια εχουν νομιζω συμβολαιο παροχης συγκεκριμενων ποσοτητων το χρονο.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Ησυχα τα πραγματα στην Ιτεα τις μερες των εορτων.

Μ.Τεταρτη βραδυ υπηρχε ενα φορτηγο στους βωξιτες ενω το επομενο που φανηκε στην περιοχη ηταν τη Δευτερα του Πασχα το μικρο WATERWAY το οποιο μοιαζει πολυ με ποταμοπλοιο τοσο χαμηλο που ειναι

Απο κρουαζιεροπλοια ουτε δειγμα μιας και ειναι αρκετα νωρις ακομα

post-15-1283269954_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Συχνοί επισκέπτες από κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Ιτέας είναι το LA BELLE DE L' ADRIATIQUE και τα "μικρά" της Οverseas Αdventure Τravel.

...μία σειρά πλοίων που χτίστηκαν στην Κροατία με χαρακτηριστικό το ελληνικό αρχαικό όνομα που αρχίζει απο Α (Artemis - Athena - Arethousa) όπως και Κροάτικη είναι η πλοιοκτησία. Σχεδιάστηκαν σαν ποταμόπλοια γιαυτό και οι μικρές διαστάσεις 60μΧ10μΧ3μ βύθισμα. Οι χώροι τους είναι πολυτελής, κυριαρχεί το ξύλο και είναι πραγματικά πολύ άνετα για τους 50 επιβάτες τους.

Την διαχείρηση τους την έχει η ΟΑT (overseas adventure travel) και η Grand circle με έδρα τις ΗΠΑ. Το πελατολόγιο τους είναι ηλικίας άνω των 60 έτων Αμερικάνοι όπως και το επισήμο νόμισμα των πλοίων. Το πλήρωμα τους είναι Κροάτες και Αιγύπτιοι. Οι Κροάτες είναι στις κύριες θέσεις των πλοίων (Hotel manager, Πλοίαρχος κ.α.) και στις υπόλοιπες οι Αιγύπτιοι.

Διαβάζοντας το προηγούμενο ποστ του polmyt, θυμήθηκα ότι πριν κάποιες ημέρες είχα δει στο AIS, μαζί στο λιμάνι της Ιτέας το LA BELLE... και το ATHENA. Ανατρέχοντας στο ιστορικό διαδρομών βρήκα ότι τα δύο πλοία είχαν προσεγγίσει την Ιτέα στις 28/3ου, και τρεις ημέρες μετά, την Μ. Τετάρτη 31/3ου, ξαναπέρασε από εκεί το ATHENA. Μόνο που αναχώρησε κατά τις πέντε το απόγευμα, με συνέπεια να μην το προλάβει εκεί ο polmyt :).

...Μ.Τεταρτη βραδυ υπηρχε ενα φορτηγο στους βωξιτες...

Απο κρουαζιεροπλοια ουτε δειγμα μιας και ειναι αρκετα νωρις ακομα.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η οποία Ιτέα ήταν και είναι προορισμός για κρουαζιερόπλοια μιας και από κει πάει κανείς στους γειτονικούς Δελφούς όπως δείχνει και η καρτ ποστάλ με το Φιορίτα του Χανδρή και δύο παντόφλες στο μώλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Λιγα πραγματακια απο την Ιτεα.Δυστυχως τις μερες που περασα απο εκει δεν ειχε και πολλα να δει κανεις

Απο κρουαζιεροπλοια ειχαμε το ΑΤΗΕΝΑ στις 25 Αυγουστου ενω στις 31 Αυγουστου υπηρχε κινησουλα στους βωξιτες.Το STHENO φορτωνε ενω το ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Τ περιμενε στη ραδα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλη ηταν η κινηση στην Ιτεα το 4ημερο του Πασχα μιας και ειχαμε δυο κρουαζιεροπλοια της SEABOURN να τιμανε το λιαμανι με την παρουσια τους.Την Κυριακη του Πασχα ηρθε το SEABOURN ODYSSEY που εφυγε κατα τις 6 το απογευμα ,ενω τη Δευτερα του Πασχα ειχε παραμονη το SEABOURN SPIRIT το οποιο εφυγε περιπου στις 4 το απογευμα

Απο εμπορικη κινηση ολες τις μερες στη ραδα βρισκοταν το φορτηγακι HATICE N που τον τελευταιο καιρο κανει δρομολογια απο τους Βωξιτες για την Αντικιρρα.

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Δελτίο Ιτέας
  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...