Jump to content
Shipfriends

Πρωταπριλια 2010


proud_ionian

Recommended Posts

απο 29/5 εχουμε αλλαγες. σκαντζαρουν κεφαλονια με επτανησος. το κεφαλονια το σαββατο 29/5 θα κανει πατρα πισαετο και μετα θα παει πορο για να κανει το τριτο δρομολογιο (19.15) για κυλληνη. το επτανησος θα κανει των 17.30 απο κυλληνη για πορο και μετα θα παει σαμη. απο 30/5 το κεφαλονια κυλληνη πορο και το επτανησος για σαμη ιθακη αλλα μονο πισαετο. θα φευγει απο σαμη 07.00 απο πισαετο στις 07.30, μετα θα κανει τα γνωστα τωρινα ωραρια και το βραδυ απο σαμη θα πηγαινει πισαετο (θα ειναι 23.50 εκει) και μετα θα γυριζει σαμη για διανυκτερευση.

η εταιρεια πιστευει οτι ετσι θα μαζεψει το μεγαλυτερο κομματι της κινησης αναμεσα σε κεφαλονια και ιθακη, ενω με το μεγαλυτερο σε χωρητικοτητα και οικονομικοτερο επτανησος, θα εχει καλυτερα αποτελεσματα στη γραμμη της πατρας. με τη διανυκτερευση στη σαμη και την καταργηση της προσεγγισης στο βαθυ, εκμηδενιζονται και οι επιπτωσεις της διαφορας ταχυτητας.

απο οκτωβρη θα πιανει στο βραδυνο πρωτα πισαετο και μετα σαμη για διανυκτερευση, για να γλυτωνει το πηγαινελα.

εγω τι να σας πω; οτι θα πηγαινω ιθακη απο πορο:mad:; μαλλον ετσι θα γινει

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλά έκανε ο proud ionian και άνοιξε αυτό το θέμα…προφανώς, οσμιζόμενος ότι κάτι τρέχει με την Swan Hellenic . Τελικά, τίποτε δεν είναι τυχαίο και αρχίζουν να δένουν διάφορες κατ’ αρχήν άσχετες μεταξύ τους πληροφορίες. Σύμφωνα με το έγκυρο, στα ζητήματα κρουαζιέρας, cruise critic.co.uk, ομάδα Ελλήνων εφοπλιστών (μεταξύ αυτών οι Αλ. Παναγόπουλος και Ανδ. Ποταμιάνος) φέρεται να έχει εξαγοράσει -με βασικό χρηματοδότη την Τράπεζα Πειραιώς- την Swan Hellenic που θα αποτελέσει την βάση για την νέα Ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας. O Ανδρ. Ποταμιάνος ήδη φέρεται να έχει εξαγοράσει, από την Hellenic Seaways, την Easy Cruise (που όπως είπαμε ακύρωσε το φετινό της πρόγραμμα ) μαζί με το Easycruise Life παραχωρώντας σε αντάλλαγμα το πακέτο μετοχών της Hellenic Seaways που κατείχε. Ο Αλ. Παναγόπουλος θα εισφέρει το Ugo Foscolo, το οποίο θα μετασκευασθεί (όπως έχουμε ήδη πει) τελικά πάνω στα ίδια σχέδια με το αδελφό του Easycruise Life. Πάντα με την μεσολάβηση της Τράπεζας Πειραιώς (μεγαλομετόχου της HSW) η Swan Hellenic θα αγοράσει από τα ναυπηγεία του Viana do Castelo το πλοίο Atlantida, επιβεβαιώνοντας πλήρως όσα πρώτοι είχαμε γράψει προ καιρού.

Οπότε η νέα σαιζόν θα βρει την Ελληνικών πλέον συμφερόντων Swan Hellenic με 4 πλοία, μαζί με το Minerva . Έντονη όμως είναι και η φημολογία ότι πιθανώς θα υπάρξει και 5ο πλοίο, που εάν όλα πάνε καλά, θα είναι το Norwegian Dream, το οποίο εδώ και πολύ καιρό –εντελώς ανεξήγητα- βρίσκεται μεταξύ Πειραιά, Καλαμάτας και Νεωρίου. Αυτή ίσως να είναι και η εξήγηση του πρόσφατου ταξιδιού αστραπή του πλοίου από την Σύρο στον Πειραιά.

Ακούγεται, επίσης, ότι θα διατηρηθεί το brand της Swan Hellenic, που είναι συνώνυμο της κρουαζιέρας υψηλού επιπέδου...ενώ αντίθετα θα εκλείψει το Easycruise…που κινείται στην αντίπερα όχθη. Απ’ ό,τι όμως διαβάζω πολλά θα εξαρτηθούν από την πολυαναμενόμενη άρση του καμποτάζ στη κρουαζιέρα. Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων...

Link to comment
Share on other sites

Ώπα!

Μιλάμε για αλλαγή πολλών συνηθειών μαζί!

Πρώτα από όλα, το Κεφαλονιά φεύγει από τη γραμμή που το αγάπησε και την αγάπησε.

Δεύτερον, η πρωινή αναχώρηση των Θιακών για δουλειές στην Κεφαλλονιά με επιστροφή το απόγευμα δεν καθίσταται δυνατή

Τρίτον, πάνε οι πρωινές αναχωρήσεις από το μαγευτικό Βαθύ, και βέβαια οι βραδυνές (ή απογευματινές) αφίξεις, που τόσα συναισθήματα γεννούν

Τέταρτον και σημαντικότερο ίσως, δε θα διανυκτερεύει το πλοίο στην Ιθάκη, οπότε δε θα μπορεί να εξυπηρετεί τα έκτακτα, όπως τόσα χρόνια έκαναν οι Στριντζαίοι και έδιναν ένα αίσθημα ασφάλειας στους Θιακούς...

Link to comment
Share on other sites

ακουγεται οτι η εταιρεια σκεφτεται να σκαντζαρει τα βαπορια μολις ολοκληρωθει το λιμανι του πορου και μπορει να δενει πλεον στον πορο το κεφαλονια.ετσι το επτανησος με το μεγαλυτερο γκαραζ θα ειναι στην πατρα, οπου τα καλοκαιρια το γκαραζ του κεφαλονια δεν φτανει και το κεφαλονια θα παει στον πορο, οπου οι μερες που το επτανησος γεμιζει, ειναι κατα πολυ λιγοτερες απο αυτες που το κεφαλονια στην πατρα "διωχνει" ΙΧ.

φημη ειναι ακομη και μενει να δουμε αν θα πραγματοποιηθει. η αληθεια ειναι οτι και το 2004, οταν αγορασαν το κεφαλονια η stzintzis ferries ηθελε να κανει αυτην την τραμπα, αλλα το κεφαλονια δεν μπορουσε να μανουβραρει στο λιμανι του πορου (μονοτιμονο τουμπαριστες κλπ).

η τραμπα κεφαλονια με επτανησος ηταν λιγο πολυ αναμενομενη. ειχε ξαναακουστει και οταν αγοραστηκε το κεφαλονια, αλλα ενταθηκε οταν ανοιξε το νεο λιμανι του πορου. εχουν γινει απειρες αναφορες εδω μεσα (και σε αυτο το thread και στων 2 πλοιων και στων γραμμων).

επισης να πω οτι ακουσα κατι που μεταφερω με επιφυλαξη. η strintzis ferries σκεφτοταν σοβαρα απο το καλοκαιρι του 2008 το καραβι να διανυκτερευει σαμη. θα εκανε και το βραδυ πατρα σαμη πισαετο και θα ξαναγυρναγε σαμη. το πρωι παλι απο σαμη πισαετο και ξανα σαμη πατρα. ετσι κανοντας λιγοτερα συνολικα μιλια απο το σαμη-βαθυ-σαμη, (24 αντι 32) θα ειχε και την δεδομενη κινηση της ιθακης, αλλα θα επαιρνε και απο τις παντοφλες αυτους που πανε (με ΙΧ ή λεωοφορειο) ημερησιες εκδρομες απο κεφαλονια ιθακη.
οι θιακοι δεν θα χασουν την πρωινη αναχωρηση αλλα θα φευγουν απο πισαετο. ειναι παλια η ιδεα και απο οτι φαινεται υλοποιειται τωρα με αφορμη και καλα την κριση.
Link to comment
Share on other sites

καλημερα και χρονια πολλα για τη μερα (και τη σημερινη και τη... χτεσινη:P)

αυτα που εγραψα, για την τραμπα των δυο πλοιων και για τη διακοπη των προσεγγισεων στο βαθυ απο 29/5, ηταν πρωταπριλια. βεβαια και τα δυο ειναι φημες που εχουν κυκλοφορησει παλιοτερα (ειδικα η τραμπα), αλλα αυτη τη φορα ηταν πρωταπριλια;)

ΥΓ: να ζητησω συγνωμη απο τον φιλο kerkini που τον αναστατωσα:(

Link to comment
Share on other sites

Σε όσους χάρηκαν για την αναγέννηση της Ελληνικής κρουαζιέρας...να ευχηθώ και του χρόνου νάμαστε καλά να γράψουμε πάλι κανένα πρωταπριλιάτικο αστείο.

Αν και με τις ανατροπές που βλέπουμε σε επιχειρηματικό επίπεδο...τίποτε δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί μετά βεβαιότητας, ως πρωταπριλιάτικο αστείο.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

και του χρονου να'μαστε καλα να γιορτασουμε τη δευτερη πρωταπριλια της πτωχευσης:P

ενταξει ακομη δεν τραμπαρε το κεφαλονια με το τανι, ουτε κοπηκε η διανυκτερευση στο βαθυ, ουτε ο Ποταμιανος με τον Παναγοπουλο θα αναγεννησουν την Ελληνικη Κρουαζιερα με τον Ugo Foscolo.

Και καλα ειμεις καναμε πρωταπριλια, αλλοι λενε παρομοια πραγματα στα σοβαρα

Link to comment
Share on other sites

καλημερα και χρονια πολλα για τη μερα (και τη σημερινη και τη... χτεσινη:P)

ΥΓ: να ζητησω συγνωμη απο τον φιλο kerkini που τον αναστατωσα:(

Για όνομα του Θεού που θα πεις και συγνώμη!

Μια χαρά τη φάγαμε, να μάθουμε να κοιτάμε το ημερολόγιο πρώτα!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...