Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Mε αφορμη τη συναντηση με τα υπο ναυπηγηση κρουαζιεροπλοια: Le Boreal και L'Austral στην ancona, ειπα να γνωρισουμε λιγο καλυτερα την εταιρεια.

Eχει 22 χρονια στην πλατη της και απευθυνεται σε κοινο (κυριως γαλλικο) που δεν πολυγουσταρει τις μαζικες κρουαζιερες και θελει κρουαζιερες με λιγο κοσμο, που να εξασφαλιζουν ησυχια και διακριτικοτητα και προορισμους οχι παντα συνηθισμενους. ταξιδευει την ανοιξη και το καλοκαιρι στη μεσογειο και το χειμωνα ερυθρα, καραϊβικη, βενεζουελα, σευχελες κλπ. το Le Diamand κανει πιο extreme πραγματα μοιραζοντας το χρονο του κυριως αναμεσα σε ανταρκτικη και γροιλανδια/βορειο ωκεανο. στην ουσια προκειται για μια γαλλοφωνη Swan Hellenic και ανηκει στη γνωστη μας CMA-CGM. To oνομα της το πηρε απο τα Îles du Ponant που ειναι 15 νησακια γυρω απο τη βρετανη

το Le Ponant ξεκινησε το 91 και ειναι ιστιοφορο (το εχουμε δει στο Θιακι αρκετες φορες), αλλα και στη σομαλια.

το Le Levant ηρθε το 1998 και στην ουσια προκειται για ενα μεγαλο yacht πολυτελειας. το μαϊο θα περασει απο μυκονο και ιτεα.

το Le Diamant, το αγορασαν το 2004. προκειται για σκαρι του '74, το οποιο το βλεπαμε στην πατρα στα τελη των 70s ως Begonia. ειναι χαρακτηρισμενο σαν expedition ship γι'αυτο και τα πολλα ταξιδια στους πολους. τον οκτωβριο σε μυκονο, πειραια και ροδο.

το Le Boreal μας ερχεται το 2010. εξωτερικα ειναι κουκλι και μεσα θα ειναι κοσμημα. θα το δουμε φετος σε χιο, πατμο, ροδο, πειραια, μυκονο, συμη, σαντορινη, ιτεα και παργα. απο τελη αυγουστου μεχρι τελη σεπτεμβρη στα νερα μας.

το L'Austral μας ερχεται το 2011, αδερφο του Le Boreal.

post-13-128326994211_thumb.jpg

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
  • 3 months later...

H εταιρεία πουλήθηκε από την "CMA CGM" στον λιβανέζικο όμιλο "Merit Corporation", που κατέχει ούτως ή άλλως το 80% της "CMA CGM". 'Eχει ήδη πουλήσει το "Le Levant" και πρόσφατα πούλησε και το "Le Diamant" στις Mπαχάμες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 1 year later...

Η Ponant ανακοίνωσε την παραγγελία 4 νέων mega yachts τα οποία θα αποτελούν την εξέλιξη των Boreal class που ήδη έχει. Τα πλοία θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία της VARD, νορβηγική θυγατρική της Fincanieri και το πρώτο αναμένεται να παραδοθεί το 2018. Αναμένεται να έχουν μήκος 128μ. και χωρητικότητα 184 επιβάτες σε 92 καμπίνες και 110 μέλη πληρώματος.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Η Ponant παρουσίασε τα νέα mega yacht που έχει παραγγείλει στα νορβηγικά ναυπηγεία VARD. Tα ονόματα τους θα είναι Le Lapérouse, Le Champlain, Le Bougainville και Le Kerguelen, με τα 2 πρώτα να παραδίδονται το καλοκαίρι του 2018 και τα άλλα 2 το καλοκαίρι του 2019. Τα ονόματα προέρχονται από τους 4 σπουδαίους Γάλλους εξερευνητές που ανακάλυψαν νέα εδάφη, όπως κάνει κι η εταιρεία που προσθέτει κάθε χρόνο νέους προορισμούς.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το πρώτο πλοίο που θα παραδοθεί στη Ponant από τα τέσσερα mega yacht που έχει παραγγείλει στα νορβηγικά ναυπηγείαVARD είναι το Le Laperouse και αναμένεται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στις 19/06/18. Το δεύτερο είναι το Le Champlain αναμένεται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στις 20/09/18. Το τρίτο πλοίο είναι το Le Bougainville αναμένεται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στις 15/04/19 και το τέταρτο πλοίο είναι το Le Dumont D’ Urville (αντί για Le Kerguelen που αρχικά είχε ανακοινωθεί) αναμένεται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στις 15/08/19.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η Ponant Cruises ανακοίνωσε σήμερα την παραγγελία ακόμα 2 κρουαζιερόπλοιων στο ναυπηγείο της Vard! Τα πλοία θα είναι αδελφά των τεσσάρων πλοίων «Explorer-class» που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο Vard. Τα πλοία θα πάρουν τα ονόματα Le Bellot και Le Surville με παράδοση πρώτο εξάμηνο και το δεύτερο εξάμηνο του 2020 αντίστοιχα. Με αυτή τη παραγγελία το σύνολο του στόλου της θα φτάσει τα 12 πλοία μέχρι το 2021!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 months later...
  • 11 months later...
  • 1 month later...

Η Ponant Cruises υπέγραψε συμφωνία με την Fincantieri για τη ναυπήγηση δυο πλοίων με option για άλλο ένα, για λογαριασμό της Paul Gauguin Cruises, με παράδοση το 2022 αλλά θα ναυπηγηθούν  σε ναυπηγείο της Vard και θα έχουν χωρητικότητα 230 επιβατών

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Απίστευτη σκηνή αν δεί κανείς το Marine Traffic: Τρία πλοία της εταιρείας, τα Le Lyrial, Le Boreal και L' Austral μόλις παρήλλαξαν το Cavo Palos της Ισπανίας σε παράταξη, με προορισμό τη Μασσαλία για παροπλισμό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σήμερα στις οθόνες μας ένα πλοίο της Compagnie des Iles du Ponant που δεν έχουμε ξαναδεί στο Shipfriends, είναι το Le Ponant (IMO 8914219). Το βλέπουμε εδώ δεμένο στο Cagliari στα πλαίσια κρουαζιέρας του πίσω στον Ιούλιο του 2018. Δείχνει πολύ φρέσκο design, πλήν όμως είναι ήδη 29 ετών, χτισμένο πίσω στο 1991 στο ναυπηγείο Societe Navale de Construction Francaise Villeneuve sur Seine(863) με μία μηχανή Motoren Werke Mannheim. Το ναυπηγείο μετά την κατασκευή αυτή πήγε belly up, και έμεινε το Le Ponant να το θυμίζει στους Γάλλους. 

Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Compagnie des Iles du Ponant

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...