Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλαβη στον καταπελτη επαθε ο ΠΡΩΤΕΑΣ ο οποιος βρισκεται αγκυροβολημενος στο Γυαλι συμφωνα με τη Zougla
 

Αγκυροβολημένο στη νησίδα Γυαλί, κοντά στη Νίσυρο, βρίσκεται από τις 9 το πρωί το πλοίο «Πρωτεύς», καθώς παρουσίασε βλάβη στον καταπέλτη κατά τη διαδικασία απόπλου από τη Νίσυρο.

Εκτός από το προσωπικό υπάρχουν πέντε επιβάτες στο πλοίο, οι οποίοι είναι απολύτως ασφαλείς.
Το πλοίο θα παραμείνει στο σημείο έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη.

 

Edited by proud_ionian
ταγ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ»

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» Ν.Π. 4007, παρουσιάστηκε σήμερα στις 09.30, στο λιμάνι της Ρόδου, πριν τον προγραμματισμένο απόπλου, στις 11.00, για Σύμη- Τήλο - Νίσυρο - Κω.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου, απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί πιστοποιητικό διατήρησης αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Για Σύμη, Νίσυρο και Κω, ανέμεναν 43 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με άλλα πλοία της γραμμής, ενώ 7 επιβάτες για Τήλο, εξαργύρωσαν τα εισιτήρια τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ»

Πηγη: Εx YEN

Η Λιμενική Αρχή Ρόδου, ενημερώθηκε, σήμερα στις 11.45, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ*Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» Ν.Π. 4007, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Σύμη * Τήλο * Νίσυρο * Κω, παρουσιάστηκε βλάβη στο στροβιλοφυσητήρα της αριστερής κύριας μηχανής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, απαγορεύθηκε ο απόπλους του «ΠΡΩΤΕΥΣ», μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι φαίνεται, και η βλάβη απεκατεστάθει, και "το βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί" προσεκομίσθει, μιας και το πλοίο απέπλευσε κανονικά το απόγευμα από το λιμάνι της Ρόδου για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο. Αυτήν την ώρα, εν πλω προς την Τήλο, και ...περαστικά του :) .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 5 months later...

Μια αναζατηση στο διαδικτυο για βλαβες του Πρωτευς αναφερονται τρεις βλαβες ακομα περα απο αυτες που αναφερονται στο παρον θεμα, αλλα δεν ειχαν αναρτηθει νομιζω στο site του ΥΕΝ. Η πρωτη βλαβη ηταν στις 19/07/13 στην Αριστερη Κ.Μ., η επομενη ηταν στις 24/07/13 στη Δεξια Κ.Μ και η τριτη στις 05/10/13

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για το πλοίο.

 

Μηχανική βλάβη  Ε/Γ-Ο/Γ στο Βόλο

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες (σ.σ. 17/10), η Λιμενική Αρχή Βόλου, από εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» Ν.Π. 4007, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ελέγχου από προσωπικό επιστασίας μηχανοστασίου, διαπιστώθηκε απροσδιόριστος θόρυβος στη δεξιά κύρια μηχανή. Στη συνέχεια διενεργήθηκε έλεγχος από επιθεωρητή Μηχανολογικού Τομέα του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεωρήσεων Πλοίων, από τον οποίο διαπιστώθηκε βλάβη δεξιάς κύριας μηχανής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του «ΠΡΩΤΕΥΣ» μέχρι διαπίστωσης οριστικής αποκατάστασης της βλάβης καθώς και προσκόμισης Βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

hcg.gr

 

 

Δεν γνωρίζω αν είναι σύμπτωση, αλλά στο ΓΕΝΕ υπάρχει αγγελία για Α μηχανικό σε πλοίο με όνομα Πρωτεύς, με ημερομηνία 17/10.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου λόγω μηχανικής βλάβης στο Βόλο

 

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» Ν.Π. 4007 το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο για Σκιάθο – Γλώσσα Σκοπέλου, με 109 επιβάτες, 13 Ι.Χ. επιβατηγά ,08 Φ/Γ οχήματα και 01 δίκυκλο, ότι κατά τον απόπλου και εντός του λιμένα Βόλου διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Μετά τον επανακατάπλου του «ΠΡΩΤΕΥΣ» στο λιμάνι του Βόλου, αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες και τα οχήματα. Το σημερινό δρομολόγιο του πλοίου παρέμεινε ανεκτέλεστο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι οριστικής αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Πηγή: www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μετά την αποκατάσταση της βλάβης που είχε χτες

 

Για μηχανική βλάβη, ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα,  το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλουαπό τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ«ΠΡΩΤΕΥΣ» Ν.Π. 4007.

     Συγκεκριμένα, το ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Βόλο- Σκιάθο- Βόλο, όταν κατά την επιστροφή του από Σκιάθο για Βόλο, παρουσιάστηκε  πρόβλημα στη δεξιά κύρια μηχανή.

     Το «ΠΡΩΤΕΥΣ» κατέπλευσε και αποβίβασε με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου τους 24 επιβάτες, 3 Ι.Χ. Ε και 1 Φ/Γ.

     Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι οριστικής αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Πηγή: www.hcg.gr

 

επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι στα δρομολόγιά του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΕΑΣ” στη Γλώσσα Σκοπέλου

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γλώσσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΕΑΣ” Ν.Π. 4007, πως κατά τον κατάπλου του στον λιμένα, διαπίστωσε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή.

Το “ΠΡΩΤΕΑΣ” που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο προς βόρειες Σποράδες-Αλόννησο, κατέπλευσε στον λιμένα Γλώσσας με καθυστέρηση 40 λεπτών, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες με προορισμό τον λιμένα Σκοπέλου αποβιβάστηκαν στον λιμένα Γλώσσας, ενώ οι έντεκα (11) επιβάτες, τα πέντε (05) Ι.Χ.Ε. και το ένα (01) Φ/Γ όχημα με προορισμό τον λιμένα Αλόννησου, πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

hcg.gr

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτευς λόγω μηχανικής βλάβης στο Βόλο

Quote

Μηχανική βλάβη διαπιστώθηκε στη δεξιά κύρια μηχανή του σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να πάνε στον προορισμό τους με το Express Skiathos, ενώ όσοι προορίζονται για Αλόννησο θα αποπλεύσουν το μεσημέρι με το FlyingCat 4.

Στις 7 σήμερα το πρωί, ενώ γινόταν προθέρμανση της μηχανής, ώστε το πλοίο να αποπλεύσει στις 8 για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη και ενημερώθηκε άμεσα το Λιμεναρχείο Βόλου. Επειδή η βλάβη δεν προλάβαινε να αποκατασταθεί, έγινε συνεννόηση μεταξύ των εταιριών, και οι 45 επιβάτες και 15 Ι.Χ. αυτοκίνητα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το «Πρωτεύς» τελικά ταξίδεψαν στις 9 το πρωί με το πλοίο Express Skiathos, για Σκιάθο και Σκόπελο.

Όσον αφορά τους επιβάτες που είχαν προορισμό την Αλόννησο, θα αναχωρήσουν από το Βόλο στις 14.30 με το καταμαράν FlyingCat4.

Οι διαδικασίες αποκατάστασης της βλάβης του «Πρωτεύς» ξεκίνησαν και αφού ολοκληρωθούν, θα γίνει επιθεώρηση από το Λιμεναρχείο, ώστε το πλοίο να ξεκινήσει ξανά δρομολόγια.

 

Link to comment
Share on other sites

Και η επισημη ανακοινωση για το τυπικο

Quote

 

Ανεκτέλεστο παρέμεινε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' Ν.Π. 4007, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει σήμερα την 08.00 από το λιμάνι Βόλου για Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο – Γλώσσα – Σκιάθο, λόγω μηχανικής βλάβης.

Οι σαράντα τέσσερις (44) επιβάτες και τα δεκατρία (13) ΙΧ οχήματα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το ''ΠΡΩΤΕΥΣ'', προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
1 hour ago, express skiathos said:

Ολοκλήρωσε χθες το βράδυ τα δρομολόγιά του και μετά την άφιξη στον Βόλο έδεσε στον τρίτο προβλήτα του εμπορικού λιμένα.

Μετά βλάβης ή "βλάβης".

Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στον Βόλο

Quote

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» Ν.Π. 4007 το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από από Σκίαθο για  Βόλο, με 20 επιβάτες, ότι κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Βόλου παρουσιάστηκε απότομη πτώση πίεσης ελαίου στην Νο 3 αριστερή ηλεκτρογεννήτρια.

Το ανωτέρω πλοίο προσέδεσε στο λιμένα Βόλου και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Βόλου διαπιστώθηκε η ανωτέρω βλάβη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΠΡΩΤΕΥΣ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης.

hcg.gr

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτευς στον Βόλο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΕΥΣ” Ν.Π. 4007, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον οικείο λιμένα προς Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο – Μαντούδι – Γλώσσα – Σκιάθο και επιστροφή στο Βόλο, ότι κατά την προετοιμασία για απόπλου παρατηρήθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Από τη Λιμενική Αρχή Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΡΩΤΕΥΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 153 επιβάτες του εν λόγω πλοίου προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την μηχανική βλάβη του Πρωτεύς

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' Ν.Π. 4007, σχετικά με αδυναμία διατήρησης φορτίων στη Νο 3 Η/Ζ, κατά τη διαδικασία προετοιμασίας απόπλου του από το λιμένα Σκιάθου, προερχόμενο από λιμένα Βόλου, προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του για Σκόπελο – Αλόννησο – Μαντούδι – Γλώσσα.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Οι εκατόν εξήντα δύο (162) επιβάτες, τα τριάντα επτά (37) Ι.Χ.Ε., τα δύο (02) Φ/Γ και τα τρία (03) Δ/Κ που είχαν επιβιβαστεί στο Βόλο με προορισμό τη Σκόπελο, την Αλόννησο, το Μαντούδι και τη Γλώσσα, καθώς και οι εκατόν εξήντα ένας (161) επιβάτες, τα δέκα (10) Ι.Χ.Ε., τα δύο (02) Φ/Γ και τα δώδεκα (12) Δ/Κ που ανέμεναν στο λιμένα Σκιάθου προς επιβίβαση και με τους ίδιους προορισμούς, πρόκειται να προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το πλοίο συνεχίζει ήδη το δρομολόγιο του. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Βόλο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' Ν.Π. 4007, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στον λιμένα Βόλου παρουσιάστηκε απότομη πτώση πίεσης ελαίου στη δεξιά ηλεκτρογεννήτρια.
Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα του Βόλου προερχόμενο από λιμένα Σκιάθου αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους 137 επιβάτες, τα 24 Ι.Χ.Ε. οχήματα, τα 07 Φ/Γ και τα 5 δίκυκλα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Και πέρυσι στο τελευταίο δρομολόγιο για Βόλο πριν την ακινησία του είχε βλάβη. Τότε ήταν στην Νο 3 αριστερή ηλεκτρογεννήτρια, φέτος στη δεξιά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...