Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας πολίτης υπάρχει σήμερα η ακόλουθη είδηση:

Κουνάει μαντήλι το «Νήσος Θήρα». Νέο πλοίο δρομολογεί η εταιρία.

Σε άμεση αντικατάσταση θα προβεί η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Νήσος Θήρα», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον «π» ο δήμαρχος Ψαρών Κ. Βρατσάνος «Τα χαρακτηριστικά του είναι περίπου ίδια με το «Νήσος Θήρα», ωστόσο θα είναι γρηγορότερο και μεγαλύτερο σε πλάτος. Αυτό για εμάς έχει μεγάλη σημασία δεδομένου ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη δυναμικότητα σε μεταφορά οχημάτων και φορτίων».

Κάνοντας μια πρόχειρη αναζήτηση σε πλατύτερα πλοία από το Θήρα (51x9,2) και στo ίδιο μήκος πάνω κάτω, πέφτουμε στο πλοίο σήριαλ του περασμένου καλοκαιριού, το ΙΛΙΟΝ (47x11). Και ταχύτερο του Θήρα είναι, και μπορεί να κάνει το δρομολόγιο σε 3 ώρες. Άλλο δεν βρήκα, οπότε θεωρώ ότι θα είναι αυτός ο αντικαταστάτης. Για το καταμαρανοειδές του πράγματος σε συνδυασμό με το μπογάζι έχω καποιους ενδοιασμούς, αλλά δεν μπορούμε να τα έχομε και όλα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό για εμάς έχει μεγάλη σημασία δεδομένου ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη δυναμικότητα σε μεταφορά οχημάτων και φορτίων

Ενδεχομενως δικιο αλλα διαβαζοντας το παραπανω εχω μερικες αμφιβολιες.Δεν νομιζω οτι το ΙΛΙΟΝ χωραει περισσοτερα οχηματα απο το ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑ.Μακαρι βεβαια να φερουν κατι και να μην ειναι αλλη μια ανακοινωση γιατι ας μην ξεχναμε οτι απο περυσι ταζουν νεο βαπορι στη θεση του ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑ

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

το θαλασσινη εχει μεινει μονο,που η αληθεια ειναι οτι απο τοτε με το σκανδαλο με τους ρωσους,ειναι το μονο επιβατηγο που εξυπηρετει τα ψαρα καθως το θηρα δουλευε ως ρορο.δεν εχουν ακουστει παντως παραπονα για την απουσια συνδεσης με την πολη της χιου παρολο που εχει μεινει ορφανη η γραμμη απο τις 29/12.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 year later...

Σε συνέχεια του προηγουμένου, το Παναγία Θεοτόκος εμφανίζεται αύριο το ξημέρωμα να κάνει το δρομολόγιο από Ψαρά για Χίο, και το μεσημέρι το ανάποδο. Ήδη ξεκίνησε από τους Φούρνους για Ψαρά, γιατί χρειάζεται και κάνα 9ωρο να φτάσει με την ταχύτητα που έχει.

Υπενθυμίζω ότι το έχουμε ξαναδεί στη γραμμή, νεότευκτο και προ επιμήκυνσης.

Η απόφαση του υπουργού κάνει λόγο για ένα μόνο δρομολόγιο στη γραμμή, σήμερα που δεν έχει άλλες υποχρεώσεις το πλοίο. Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Η ακινησία του πλοίου παρατείνεται μέχρι τις 09/02, οπότε θα χρειαστούν και άλλα δρομολόγια για το Θεοτόκος στη γραμμή.

Θα κάνει και σήμερα δρομολόγιο το Παναγία Θεοτόκος και μετά λένε στο Διαυγεια ότι θα επιστρέψει στη γραμμή του!! :ph34r:  Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Θεματάκι είχαμε στο πρώτο ταξίδι του Νίκολας.

 

Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στα Ψαρά

 
Δημοσιεύθηκε από tidis την Πέμ, 30/01/2014 - 06:54

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου για πρόσκρουση του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ» Ν.Χ. 256, έξωθεν του λιμενοβραχίονα Ψαρών.

Συγκεκριμένα το «ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ» είχε αποπλεύσει από το λιμένα Χίου με προορισμό το λιμένα Ψαρών μεδεκατρείς(13) επιβάτες, τέσσερα (04) άτομα πλήρωμα και ένα Ι.Χ.Ε όχημα, όταν λίγο πριν τον κατάπλου του στο λιμένα Ψαρών προσέκρουσε σε ξέρα στην περιοχή  «ΠΟΥΝΤΑ» έξωθεν του λιμενοβραχίονα.

Ο Πλοίαρχος με ιδία μέσα προσέγγισε εντός λιμένα και αφού προσέδεσε ασφαλώς αποβίβασε τους προαναφερθέντες επιβάτες και όχημα.

Σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου από την πρόσκρουση προκλήθηκε ρήγμα στη δεξιά πλευρά του πλοίου και συγκεκριμένα στο χώρο πηδαλιουχίας μήκους 10 εκατοστών, που είχε ως αποτέλεσμα τη μικρή εισροή υδάτων, η οποία αρχικά ελεγχόνταν με τη χρήση αντλιών του πλοίου, ενώ στη συνέχεια από πλήρωμα πραγματοποιήθηκε πρόχειρη στεγανοποίηση του ρήγματος. 

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ έχουν τεθεί σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός απορρύπανσης εφόσον απαιτηθεί.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, έγινε απαγόρευση απόπλου του εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και επιθεώρησής του από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης.

hcg.gr

 

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

Από την Αλήθεια μαθαίνουμε ότι υπάρχει ζημιά και στις προπέλες του πλοίου, ενώ ο δήμαρχος κάνει έκκληση να βρεθεί καποια λύση, γιατί τα εφόδια τελειώνουν.

 

Όπως τόνισε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ο Υπολιμενάρχης, Χρήστος Φραγκιάς, από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε μικρό ρήγμα στην πρύμνη και ζημιά στις προπέλες. Ήδη σήμερα το πρωί τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης μετέβη στα Ψαρά για να ελέγξει το «Σαν Νίκολας» το οποίο σήμερα ή αύριο θα ρυμουλκηθεί στο Θόλος για επισκευή.

 

...Όπως δήλωσε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ο Δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος σύνδεσης με τη Χίο, αφού εκτός της δυσκολίας μετακίνησης επιβατών, παράλληλα αρχίζουν και οι ελλείψεις σε υλικά αγαθά, με τα αποθέματα σε καύσιμα, αλλά και σε τρόφιμα  να λιγοστεύουν.

 

Link to comment
Share on other sites

Άρα ποιό το νόημα των προσεγγίσεων του ΤΑΞΙΑΡΧΗ που επιβαρύνει και κατά δυόμιση ώρες το ταξίδι για ΑηΣτράτη Λήμνο? Όπως οι Οινούσες έτσι και τα Ψαρά ας μείνουν με την τοπική σύνδεση εφόσον έχουν και δικό τους καραβάκι αποκλειστικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Στο site της blue star φυγουράρουν τα δρομολόγια στην γραμμή Πειραιάς-Ψαρά-Χίος-Μυτιλήνη

 

Κάθε Πέμπτη από Πειραιά στις 20.00 για Ψαρά (άφιξη 02.200) και κάθε Τρίτη αναχώρηση για Πειραιά στις 01.35 και άφιξη στο μεγάλο λιμάνι στις 06.55. Επομένως, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έχουν βγει?

 

http://www.bluestarferries.gr/site/content.asp?sel=624&loc=1

Edited by karavokurhs
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

"Ξεναυάγησε" η προοπτική σύνδεσης των Ψαρών με τα Λιμνιά.

Από politischios.gr

 

 

 

Από το επόμενο Σαββάτο 20 Ιουνίου, θα είναι πιο εύκολη η ακτοπλοϊκή σύνδεση  Χίου – Ψαρών τη θερινή σεζόν.  Κάθε Σάββατο και Κυριακή το πλοίο Psara Glory θα χρησιμοποιεί ως έδρα απόπλου και κατάπλου το αλιευτικό καταφύγιο των Λημνιών , το οποίο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης του θαλάσσιου και του χερσαίου χώρου, είναι έτοιμο να υποδεχθεί  σκάφη.  Το Σαββάτο οι προσεγγίσεις θα είναι δύο, αλέ ρετούρ με διανυκτέρευση στα Λημνιά. Την  Κυριακή από τα Ψαρά  θα επιστρέφει στο λιμάνι της Χίου. 

.....(πολιτικό blah blah).....


Το έργο θα είναι ημιτελές, μη αποδοτικό και θα αποτύχει όμως, αν δεν  διαμορφωθούν και οι κατάλληλες συνθήκες  και η απαραίτητη  συγκοινωνιακή μεταφορά των επιβατών από τα Λημνια προς την πόλη της Χίου και αντίστροφα. Ο Αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος της κοινότητας προσπαθούν και ελπίζουν έως το επόμενο Σαββάτο να ξεκινήσουν τα απαραίτητα δρομολόγια ( απευθείας ανταποκρίσεις )με λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου.

 

Ενδιαφέρουσα σκέψη για εκδρομούλα απο Χίο  :eek:

Edited by redhellgr
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...