Jump to content
Shipfriends

tall ships regata 2010


zephyr

Recommended Posts

Έφτασε στο λιμάνι του Βόλου και έδεσε μπροστά στο λιμεναρχείο το πρώτο τρικάταρτο ιστιοφόρο "TENACIOUS". Δυστυχώς από το μεσημέρι δεν κατάφερα να βγάλω φωτογραφίες ελπίζω να το κάνω αύριο. Απόψε το βράδυ ομόρφυνε την παράλια μας με α φωτισμένα κατάρτια του.

Από το tallshipsvolos2010.gr διαβάζουμε

Η Ιστιοδρομία των Tall Ships «Ιστορικές Θάλασσες» θα λάβει χώρα το Μάιο έως τις αρχές Ιουνίου 2010.

Η πόλη του Βόλου επιλέχθηκε απο τους διοργανωτές του αγώνα: Sail Training International ώς η πόλη εκκίνησης. Πιό συγκεκριμένα, ο πρώτος αγώνας ξεκινάει από το Βόλο στις 12 Μαΐου, με περιοχή εκκίνησης τα νότια της νήσου Σκιάθου, περίπου 30 μίλια από το Βόλο.

Η φιλοξενία της Ιστιοδρομίας των Tall Ships "Ιστορικές Θάλασσες" θα συνδυαστεί με έναν αριθμό αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, και με σημείο αναφοράς ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αφορά ένα αντίγραφο της αρχαίας Αργούς, που κατασκευάστηκε βάσει περιγραφών και απεικονίσεων του αρχαίου πρωτοτύπου. Το σύγχρονο σκάφος αναμένεται να αναβιώσει στο μέλλον το αρχαίο ταξίδι των Αργοναυτών, αποπλέοντας με πλήρωμα εθελοντών νέων, μέσω των Δαρδανελίων και τις ακτές της Μικράς Ασίας, στη Μαύρη Θάλασσα, την ίδια πορεία που θα ακολουθήσει και ο στόλος των Μεγάλων Ιστιοφόρων που μετέχουν στην Ιστιοδρομία.

Ο Βόλος αναμένει να καλωσορίσει τους νέους εκπαιδευόμενους, τα πληρώματα, τα πλοία και τους διεθνείς επισκέπτες στην τριήμερη "αργοναυτική" γιορτή, πριν ανοίξουν πανιά στην αναζήτηση για το δικό τους "Χρυσόμαλλο Δέρας".

post-1968-128326989219_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Είμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν από την εκκίνηση του αγώνα και η πόλη του Βόλου ετοιμάζετε να υποδεχτεί σκάφη και πληρώματα. Η αργώ είναι ξανά στο νερό , τα ιστιοφόρα που είναι μόνιμα αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Βόλου μεταφέρονται για να υπάρχουν κενές θέσεις για τα νέα που θα έρθουν. το πρώτο σκάφος που ήρθε σήμερα είναι πάλι το "Tenacious" που ήταν ξανά εδω τον Φεβρουάριο. Και το "ODYSSEY" δικάταρτο με Ελληνική σημαία. Θα προσπαθήσω να σας ενημερώνω όσο μπορώ μιας που θα είμαι και εγώ μαζί τους μέχρι και το σημείο εκκίνησης. Από τον taxydromo.gr διαβαζουμε : Μια εβδομάδα έμεινε για να υποδεχθεί ο Βόλος το μεγάλο γεγονός της ιστιοδρομίας των μεγάλων εκπαιδευτικών ιστιοφόρων, που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου.

Για τέσσερις μέρες το λιμάνι του Βόλου θα αποτελέσει τόπο φιλοξενίας μα και αφετηρία όλων των ιστιοφόρων όλων των τύπων που θα λάβουν μέρος στη Regatta «Ιστορικές θάλασσες 2010», που θα αναπτυχθεί σε 4 σκέλη με σταθμούς ισάριθμα λιμάνια της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας (Βόλος, Βάρνα, Κωνσταντινούπολη, Λαύριο).

Συγκεκριμένα 25 μεγάλα ιστιοφόρα (Tall Ships) από 17 χώρες και συνολικό πλήρωμα 500 ατόμων θα παραταχθούν στην κεντρική προβλήτα του βολιώτικου λιμανιού το διάστημα 9 με 12 Μαΐου.

Την παραμονή τους στο Βόλο θα πλαισιώσουν σειρά εκδηλώσεων και happenings: πανηγυρική υποδοχή από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, εικαστικές παρεμβάσεις στην παραλία από το ζωγράφο και καθηγητή των ΔΙΕΚ Κώστα Κομνηνό, συναυλίες παραδοσιακών συγκροτημάτων, επιβλητική παρέλαση των πληρωμάτων κ.ά. Πλοία και ώρες επίσκεψης

Επίκεντρο βέβαια του γιορτινού τετραημέρου θα αποτελέσουν τα ίδια τα πλοία. Πρόκειται για 25 μεγάλα ιστιοφόρα, όλων των κατηγοριών A, B, C και D, μήκους από 12 έως 108 μέτρα, τα οποία θα παραταχθούν σε όλο το μήκος της παραλίας του Βόλου και του κεντρικού προβλήτα του λιμανιού.

Η επίσημη τελετή υποδοχής θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 9 Μαΐου και ώρα 12 το μεσημέρι στο χώρο πρόσδεσης των υδροπτέρυγων. Τη Δευτέρα το απόγευμα (ώρα 7 μ.μ.) από το χώρο του Τελωνείου θα ξεκινήσει η λαμπρή και εντυπωσιακή παρέλαση των πληρωμάτων των ιστιοφόρων, η οποία θα καταλήξει στο κτήριο Παπαστράτου. Εκεί το πρόγραμμα περιλαμβάνει απονομή διπλωμάτων και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Τελετουργικό χαρακτήρα έχει και ο απόπλους (Τετάρτη 12 Μαΐου, 14.30-16.00) με την παρέλαση των ιστιοφόρων ανοικτά της παραλίας του Αναύρου.

Η επίσκεψη στα πλοία είναι ελεύθερη και θα γίνεται με το ακόλουθο ωράριο:

Κυριακή: πρωί 12.30-15.00, απόγευμα 17.00-20.30

Δευτέρα: πρωί 10.00-13.00, απόγευμα 17.00-20.30

Τρίτη: πρωί 10.00-13.00, απόγευμα 17.00-20.30

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...