Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη στο Ανδρέας Κάλβος

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ
 

Μηχανική βλάβη παρουσίασε, χθες στις 19:40, το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ¨ Ν.Π. 10801, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία πρόσδεσης στο λιμένα Κυλλήνης, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πόρο Κεφαλληνίας, με 84 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.
Από τη Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, ενώ τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από το Ε/Γ- Ο/Γ ¨ΙΟΝΙΣ¨ Ν.Π. 8775.

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
μαλλον ηλεκτρομηχανη ειναι. λογικα θα επανελθει την εβδομαδα που ξεκιναει
ακομη καμια κινηση στον κυρ ανδρεα. αληθεια το πληρωμα του ειναι ακομη ναυτολογημενο;
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καθυστέρηση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ» από Κυλλήνη

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ» Ν.Π. 10801, το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 15:30 για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Κυλλήνη για Ζάκυνθο, ότι το κλειδί ασφαλείας της αριστερής άγκυρας έχει βλάβη και χρειάζεται αντικατάσταση.
Επαγγελματίας δύτης βοήθησε στην αντικατάσταση του συγκεκριμένου κλειδιού ασφαλείας ενώ μέλος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπίστωσε την αποκατάσταση της βλάβης.
Το πλοίο απέπλευσε για Ζάκυνθο στις 17:05, αντί της προγραμματισμένης 15:30, με 571 επιβάτες.

Πηγή: Ελληνική Ακτοφυλακή
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κάτι έκτακτο μάλλον πρέπει να προέκυψε απόψε (???) Το ΙΟΝΙΣ αναχώρησε γύρω στις 21.00 από την Ζάκυνθο όπου βρισκόταν και πήγε απευθείας στον Πόρο της Κεφαλονιάς, από όπου αναχώρησε πριν λίγο με προορισμό -όπως φαίνεται στο AIS- την Κυλλήνη.

Εν τω μεταξύ, στον Πόρο εκτός από το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ βλέπω αυτήν την ώρα να βρίσκεται και το ΚΑΛΒΟΣ που λογικά θα πρέπει να είχε δρομολόγιο στις 18.15 για Κυλλήνη. Κάποια βλάβη ίσως και αντικαταστάθηκε από το ΙΟΝΙΣ ???

Διαβάζουμε από το σημερινό δελτίο τύπου του ΥΕΝ :

Απογευματινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΑΝ. ΚΑΛΒΟΣ» Ν.Π. 10801, προερχόμενο από Κυλλήνη για Πόρο Κεφαλληνίας κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησής του στο λιμάνι Πόρου Κεφαλληνίας, παρουσίασε βλάβη στο δεξί ράουλο ανύψωσης του καταπέλτη, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ανύψωσή του.

Οι ογδόντα τρεις (83) επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΟΝΙΣ» Ν.Π. 8775.

Από το Λιμενικό Σταθμό Πόρου Κεφαλληνίας απαγορεύθηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝ. ΚΑΛΒΟΣ» μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ανωτέρω βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης πλοίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 9 months later...

Βλάβη για τον Άγριο Κάλβαρο

 

 

 

Πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ «Α. ΚΑΛΒΟΣ» Ν.Π. 10801 δεν πραγματοποίησέ το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κυλλήνη – Πόρο Κεφαλληνίας, διότι  παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

 Οι επιβάτες και τα οχήματα που θα ταξίδευαν με το εν λόγω ανεκτέλεστο δρομολόγιο  διαπορθμεύτηκαν με άλλο  έκτακτο δρομολόγιο.

πηγή

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Βλάβη στο καταπέλτη του Ανδρέας Κάλβος στην Σίφνο στις 22/06/16

Quote

 

Ενημερώθηκε βραδυνές ώρες στις 22/06/16, η Λιμενική Αρχή Σίφνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ» Ν.Π 10801 για περιστατικό θραύσης δεξιού συρματόσχοινου του κυρίως καταπέλτη κατά την διαδικασία απόπλου του πλοίου από τον οικείο λιμένα.

Εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, είχε καταπλεύσει στο λιμάνι Σίφνου από τη ν.Σέριφο με 116 επιβάτες, 22 ΙΧΕ οχήματα, 08 δίκυκλα και 10 Φ/Γ οχήματα, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κύθνο – Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θήρα.

Οι ανωτέρω επιβάτες αποβιβάστηκαν από το πλοίο και με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας θα φιλοξενηθούν σε καταλύματα της περιοχής μέχρι να προωθηθούν στον προορισμό τους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σίφνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ» μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Ανδρέας Κάλβος στην Κεφαλληνία

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, μεσημβρινές ώρες χθες, ότι στο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ'' Ν.Π. 10801 το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πάτρα για Σάμη – Ιθάκη – Σάμη Κεφαλληνίας, δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, διαπιστώθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων βλάβη στον ηλεκτροκινητήρα μονάδας κλιματισμού, ενώ από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης αποκατάστασης βλάβης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Μα  ένα μήνα τώρα ακόμη να το φτιάξουν;;; Κατά τα άλλα ποιότητα 11880... Αλλά αυτά δεν τα αναφέρεις κανείς... Μόνο διαφημίσεις στα site και σε ομάδες στο facebook ξέρουν να κάνουν...

Επίσης στα 11 σχόλια σε post στο facebook από τη Levante για ταξίδι από Πάτρα για Σάμη τα 10 είναι διαγραμμένα... Έχουν βαρεθεί να σβήνουν παράπονα...

Edited by proud_ionian
μεταφορα
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σήμερα υπήρξε βλάβη στο καταπελτη των οχημάτων του Ανδρέας Κάλβος, με αποτέλεσμα να μην κάνει το απογευματινό δρομολόγιο από Σάμη για Ιθάκη και επιστροφή. Οι επιβάτες θα ταξιδέψουν με το Βάσος Κ το βράδυ. 

Link to comment
Share on other sites

Άμα χαλάει και το καμάρι του Ιονίου!
(Να έχεις φύγει από Πάτρα 13:00 για να φτάσεις Θιάκι μετά τις 12 τη νύχτα, αξία ανεκτίμητη!)

Edited by kerkini
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη βλάβη καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ Ανδρέας Κάλβος στη Σάμη Κεφαλληνίας

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμης, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ'' Ν.Π. 10801 το οποίο βρισκόταν στο λιμένα Σάμης προκειμένου εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης, για βλάβη στον κεντρικό καταπέλτη οχημάτων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ οι 20 επιβάτες και τα 7 οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους στο ''ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ''

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Η χθεσινή καθυστέρηση στο δρομολόγιο του Ανδρέας Κάλβος από τη Πάτρα οφείλεται σε μηχανική βλάβη στη Δεξιά Κ.Μ.

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας από το Ναυτικό Πρακτορείο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ” Ν.Π. 10801, ότι κατά την διαδικασία μεθόρμισης του ανωτέρω πλοίου, άνευ επιβατών και οχημάτων, από τη θέση Νο 5 στη θέση Νο 4 του βόρειου λιμένα Πάτρας, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ”, ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του, προς εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου για Σάμη Κεφαλληνίας – Ιθάκη, με 32 μέλη πληρώματος, 53 επιβάτες, 04 Φ/Γ οχήματα, 13 Ι.Χ. οχήματα και 02 Δ/Κ.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του ΕΓ-ΟΓ Ανδρέας Κάλβος στην Κυλλήνη

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ'' Ν.Π. 10801, ότι το πλοίο υπέστη απώλεια ηλεκτρικής ισχύος, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Ζακύνθου για λιμένα Κυλλήνης.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Κυλλήνης, αποβιβάζοντας με ασφάλεια 440 επιβάτες, 04 Φ/Γ οχήματα, 149 Ι.Χ. οχήματα και 09 Δ/Κ.

Από την Λιμενική Αρχή Κυλλήνης απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης της βλάβης, αποκατάστασης αυτής και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ μετά από προσκόμισή του, επετράπη ο απόπλους του πλοίου προς εκτέλεση μεμονωμένου πλου για λιμένα Ζακύνθου.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...