Jump to content
Shipfriends

Stena Britannica (ΙΜΟ 9419175)


Recommended Posts

Το πρώτο από τα 2 μεγαθήρια της StenaLine που θα αντικαταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα στη γραμμή Harwich-Hook, Stena Britannica & Stena Hollandica (και θα τους κλέψουν -πέραν της γραμμής- και τα ονόματα).
Σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε και για "πάνω",μαζεύτηκε πολύ "θέμα"...

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το πλοίο θα ονομάζεται Stena Britannica ...σκέτο :D, ή Stena Britannica III ???

Με αφορμή το ερωτηματικό που έχει στο ΙΜΟ του πλοίου ο φίλος .voyager, έψαξα στο equasis και βρήκα το Stena Britannica ΙΙΙ με έτος κατασκευής το 2010 και ΙΜΟ 9419175.

Να πρόκειται για το ίδιο πλοίο ???

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το Stena Britannica θα αναχωρούσε σήμερα από το ναυπηγείο στο Wismar. Το πλοίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει εμπορικά δρομολόγια την άλλη Παρασκευή (08/10/10)

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

To πλοίο φόρεσε scrubber και εδώ το βλέπουμε στο δοκιμαστικό του. 

15094465_1084047628382177_47664331376910

© Malte Kopfer

Το φουγάρο, μέχρι πρότινος, ήταν όπως φαίνεται παρακάτω. Μικρό το κακό. Κατ' εμένα, το νέο μέρος-καπέλο έπρεπε να είναι λευκό, όπως και η βάση.

eab7849c5a6c876033361765a6c8df14

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πρίν μερικούς μήνες, είχα την τύχη να παρακολουθήσω μια παρουσίαση κάποιου υψηλόβαθμου στελέχους της Stena Line, σχετικά με τις περιβαλλοντικές δράσεις της Stena Line, σε κάποιο forum που έτυχε να βρεθούμε μαζί. Για να μην κουράζω με λεπτομέρειες, η Stena Line "talks the talk and walks the walk", όπως έλεγε και η Μελίνα Μερκούρη για το Γιώργο Φούντα, στη Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη:P. Όπως είδαμε και στις παραπάνω φωτογραφίες, το Stena Britannica έχει πια το καινούριο του φουγάρο σαν αποτέλεσμα της προσθήκης scrubbers, όπως άλλωστε θα γίνει και με τα υπόλοιπα πλοία της εταιρείας.

 

Εδώ μπορούμε να δούμε το πλοίο και στη δική μας γκάλλερι με το καινούριο του look. Πρωινή αναχώρηση για sea trials, το βλέπουμε εδώ και προφίλ. Τα sea trials ήταν ολογόωρα, και το πλοίο ανεχώρησε το ίδιο απόγευμα στις 1430 για το Harwich, στη γνωστή του γραμμή.  Ο καιρός όπως βλέπετε ήταν Ολλανδία-αγάπη μου, αλλά τέλος πάντων το Shipfriends ήταν εκεί :).

 

Σε σύγκριση με την καλοκαιρινή φωτό του George, το σλόγκαν "Making Good Time" έχει αντικατασταθεί από το "Connecting Europe" το οποίο δεν μου αρέσει γιατί θυμίζει αυτό της Nokia αν δεν κάνω λάθος, Connecting People. Επιπροσθέτως, τα μεγάλα μπλέ κύματα έχουν φύγει από την πρύμη και έχουν αντικατασταθεί από 2 πράσινα, μικρά κύματα στην πλώρη και ψηλά. Το πράσινο είναι σαφής παραπομπή στο concept μιας εταιρείας φιλικής πρός το περιβάλλον.

 

Να είμαστε καλά να το δούμε και με ήλιο το καλοκαίρι, να φάμε και kroketten αλλά και stroopwaffels :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 8 months later...

Μετά την αναχώρηση του Stena Hollandica είχαμε την άφιξη του Stena Britannica. 

Μπήκε στο λιμάνι αρκετή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη άφιξη και έδεσε 15 λεπτά νωρίτερα. 

Πλησιάζοντας μαζί με το ΧΡΥΣΑΝΘΗ των αδελφών Στεφάνου (αρκετά ταλαιπωρημένο εξωτερικά όπως φαίνεται) , παίρνει πιλότο και προχωρά.....

Νηολογημένο στο Harwich, σε αντίθεση με το αδερφό του που είναι νηολογημένο στο Hoek Van Holland (τα 2 άκρα της γραμμής).....

Χρειάζεται επειγόντως ενα εξωτερικό φρεσκάρισμα θα έλεγα.... 

Edited by giorgos_249
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Και ένα ηλιόλουστο Stena Britannica, δεμένο στη γνωστή του θέση στο Rotterdam. Όπως φαίνεται αν συγκρίνει κανείς τις φωτογραφίες του Γιώργου από το 2018 και τις δικές μου από το 2016, οπότε και έχουν ήδη τοποθετηθεί scrubbers, έχουν υψώσει κατά μερικά μέτρα τις εξαγωγές, να και μια πιο κοντινή άποψη του φουγάρου

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ταξιδάκι στο Rotterdam και δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα πλοία της Stena που απασχολούνται στη γραμμή Harwich - Hoek van Holland. Και μάλιστα σε σχέση με την τελευταία τους αμφίεση, υπάρχει μια διαφορά. Όπως μπορεί να δεί κανείς εδώ, έχει αλλάξει ο χρωματισμός του φουγάρου με το S πια να καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια του και να δίνει μια πολύ διαφορετική και ευχάριστη αίσθηση οπτικά. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και στις διάφορες όψεις του πλοίου, το οποίο δείχνει ομορφότερο από ποτέ. Αν πετύχει κανείς το Rotterdam ηλιόλουστο, η συνήθης μανούβρα αναχώρησης είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσει.

Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείς Νικ αλλά το συγκεκριμένο μου φαίνεται έκτρωμα στο δικό μου μάτι.Πλώρη ανύπαρκτη που χάνεται στον όγκο του,τσιμινιέρα με ακαλαίσθητο σχέδιο,φιλιστρίνια 10 διαφορετικών σχημάτων,πραγματικά ότι ναναι..Καταπληκτικές οι φώτο σου και ευχαριστούμε αλλά η Ανθή Μαρίνα μπροστά του ήταν βαπόραρος..

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, οι Γάλλοι λένε "les gouts et les couleuers ne se discutent pas", σε ελεύθερη μετάφραση "ο καθένας έχει το γούστο του":). Αύριο θα ανεβάσω και E-Flexer να δούμε πως σου φαίνεται κι αυτή η σειρά.

Link to comment
Share on other sites

ειναι ομορφο σκαρι και αυτο και το αδελφο του. θυμιζουν λιγο και τα μεγαλα BS.

Η τσιμινιερα δειχνει πολυ πιο ομορφη τωρα που το S την καλυπτει ολη. δεν μοιαζει με τσοντα το xtra κομματι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 1/28/2024 at 11:50 AM, Diagoras said:

Επανήλθε στα δρομολόγιά του το Stena Hollandica ενώ ανέβηκε με τη σειρά του στη δεξαμενή του Rotterdam το αδερφό Stena Britannica.

Επέστρεψε στα δρομολόγιά του στη γραμμή Rotterdam(Hoek Van Holland)-Harwich.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...