Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ο "Άγιος Νεκτάριος" συνεχίζει κανονικά στην Αίγινα, παρά τη φημολογία που είχε ξεσπάσει στις αρχές Νοέμβριου

Πηγή: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Είπαμε ότι το σπορ των τελευταίων εβδομάδων είναι οι φήμες... Πολλοί αναγνώστες μας λοιπόν ανησύχησαν γιατί ακούσανε ότι ο Αγιος Νεκτάριος το πλοίο με τα χαμηλότερα εισιτήρια, φεύγει από τη γραμμή.

Σύμφωνα όμως με δηλώσεις που πραγματοποίησαν στην εφημερίδα μας στελέχη της εταιρίας και ο ταξιδιωτικός πράκτορας, το πλοίο της ΑΝΕΣ συνεχίζει κανονικότατα τα δρομολόγια του και στη νέα περίοδο που αρχίζει από 1/11/2008. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τις φήμες κυκλοφόρησαν ανταγωνιστές για ευνόητους λόγους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 453
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Είμαι αρκετά δαιμόνιος αλλά από ότι φαίνεται δεν έπεσα μέσα. Εάν οι νεότερες πληροφορίες είναι σωστές, τότε σωστότερος είναι ο Σείριος, που ψήφισε τον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας. ;)

Γιατί σήμερα εθεάθηκαν κύριοι με αυτοκίνητο πολυτελείας να περιεργάζονται τον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας. Που θέλουν να αγοράσουν πλοίο μικρό σε μέγεθος για να κτυπήσουν σε διαγωνισμό τη πρόσφατα χηρεύουσα γραμμή??B)

Αν και ήθελα να κάνω φαντασμαγορική παρουσίαση του πλοίου:P, ο πανταχού παρών Π100 με πρόλαβε!! Πράγματι ο Αγ. Νεκτάριος είναι που πωλείται-όπως μάντεψε και ο ΣΕΙΡΙΟΣ-και μάλιστα μου κάνει εντύπωση που η πλοιοκτήτρια εταιρεία διαπραγματεύεται την τιμή! Δηλαδή έχει ειπωθεί ένα αρχικό ποσό,αλλά το τελικό θα κριθεί απο την διαπραγμάτευση, μεταξύ πωλητή-αγοραστή!

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο βάφεται και φρεσκάρεται, (όλα τα πέριξ ...μοσχοβολούν μπογιά :D) ενώ δύο μικρές ταμπελίτσες στα εκδοτήρια εισητηρίων του, μας εύχονται ...καλές γιορτές, και μας πληροφορούν ότι τα δρομολόγια θα ξαναρχίσουν τον Φεβρουάριο (γενικώς) του 2009.

Link to comment
Share on other sites

Συγκρίνοντας τη πρόσφατη φωτογραφία του Άγιου Νεκτάριου Αίγινας από το ΣΕΙΡΙΟΣ και μια παλιότερη παρατηρώ δυο διαφορές ακόμα. Μια ότι στα γράμματα του ονόματος, το φόντο έγινε μπεζ πλέον απο άσπρο ενώ μια άλλη διάφορα είναι οτι βάφτηκε το ζωνάρι απο σκούρο μπλε σε κεραμιδί

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας όπως μας πληροφόρησε ο Θέτις ανέβηκε στη μεγάλη δεξαμενή Βασιλειάδη (δε πρέπει να ανέβηκε «πουρνό», γιατί ακόμα στις 08:00 ήταν δεμένο στη γωνία της προβλήτας του Σαρωνικού). Στο πλοίο έχει γίνει υδροβολη στα ύφαλα και γινόνται κάποιες εργασίες στη πλώρη κατά από τα οκια των αγκυρών.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Χθες το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας όταν πήγε να δέσει στο Πειραιά στη προβλήτα του Σαρωνικού στη θέση Νο: 2, η πλώρη του ήταν στην ευθεία με τη Νο: 2 θέση αλλά η πρύμη του πήγαινε για τη Νο: 3 θέση, τελικά ήρθε η πρύμη του στη Νο: 2 θέση με τους κάβους. Αφού ξεφόρτωσε το πλοίο, ξαναμολισε τους κάβους, βίραρε τις άγκυρες και ξανά έκανε τη μανούβρα για να φουντάρει πιο καλά και να δέσει το πλοίο στη θέση του για τη διανυκτέρευση.

Link to comment
Share on other sites

Οπωσδήποτε συμβαίνουν αυτά αν και το συγκεκριμένο βαπόρι δεν ανήκει και στις «καλύτερες οικογένειες». Διότι οι γνωρίζοντες θα πρέπει να ξέρουν ότι οι κινήσεις που απαιτούνται από το συγκεκριμένης κατασκευής πλεούμενο είναι νευροχειρουργικές. Μισό μέτρο λιγότερο ή περισσότερο στον υπολογισμό αρκούν για να γίνει λάθος η μανούβρα χωρίς φυσικά να μπορεί κάποιος να τη διορθώσει. Ασθενικές μηχανές, οι προπέλες 10 μέτρα από την πρύμνη και ανύπαρκτο προπελάκι είναι από μόνα τους αρκετά για να σπάνε νεύρα. Χθες όντως ήρθε στη θέση 2 με τους κάβους για να ξεφορτώσει, κάτι που άλλο βαπόρι παρά τις τεράστιες μηχανές του το κάνει πολύ συχνά. Και προχθές όμως στην επιστροφή του στον Πειραιά ξαναέκανε τη μανούβρα, όχι όμως επειδή την πρώτη φορά ήρθε λάθος αλλά επειδή το Νεφέλη είχε την πλώρη του ευθυγραμμισμένη με τη μπίντα οπότε δεν είχε αφήσει χώρο (κάτι που επίσης γίνεται πολύ συχνά).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χθες το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας δεν έκανε το τελευταίο δρομολόγιο του από Πειραιά για Αίγινα στις 16:00 και από την Αίγινα προς το Πειραιά στις 18:00, λόγω της καθυστέρησης στο προηγούμενο δρομολόγιο. Όταν ήρθε στο λιμάνι του Πειραιά ήταν εντυπωσιακό να βλέπεις την αριστερή άγκυρα να είναι κρεμασμένη εκτός θέσης και να συγκρατιέται από ένα κάβο από τη δεξιά πλευρά.

Πως τα κατάφερε να γίνουν κοτσίδα οι δυο άγκυρες του στο λιμάνι της Αίγινας (από ότι έμαθα έπεσαν 3 δύτες στο λιμάνι), όταν ήταν μόνο του στο λιμάνι?? Πάντως είναι συχνό φαινόμενο να μπλέκουν οι άγκυρες του Άγιος Νεκτάριος Αίγινας με τις άγκυρες των άλλων πλοίων της γραμμής.

Link to comment
Share on other sites

Όταν τα βαπόρια δένουν το ένα δίπλα στο άλλο συμβαίνει συχνά να μπλέκουν οι άγκυρές τους ειδικά στον Πειραιά. Πριν καμιά εικοσαριά ημέρες π.χ το Απόλλων Ελλάς στην Αίγινα πήγε και έριξε τις άγκυρές του πάνω από αυτές του Άγιος Νεκτάριος και έτσι καθυστερήσανε και τα δύο.

Από τότε που έχει έρθει το βαπόρι στο Σαρωνικό τρεις - τέσσερις φορές έχουν μπλέξει οι άγκυρες μεταξύ τους και μάλιστα τις έχουν κόψει για να φύγουν.

Όμως , αν προσέξει κάποιος σε τι θέση βρίσκονται αυτές οι άγκυρες και ποιά είναι η μεταξύ τους απόσταση και πως είναι σχεδιασμένη η πλώρη και σε συνδυασμό με το ότι πρέπει να φουντάρει και τις δύο γιατί η μία μόνο δεν το βαστάει με τίποτα ... δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει γιατί μπλέκουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Τη προηγούμενη Τρίτη το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας παραλίγο να σπάσει το φράγμα των 2 ωρών για ένα δρομολόγιο Αίγινα Πειραιά:eek:. Λόγω καιρού το πλοίο κατευθύνονται προς το Τουρλο και μετά στρίβουν για το λιμάνι έτσι κάνουν 5-10 λεπτά παραπάνω. Ενώ ο Άγιος Νεκτάριος Αίγινας αντί για 1 ώρα 20 λεπτά έκανε 1 ώρα & 55 λεπτά:o.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Τη Δευτέρα το βράδυ έδεσε το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας για την ετήσια ακινησία του. Η ετήσια ακινησία του είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει έως 10/02/10. Το πλοίο είναι προς το παρών δεμένο στη γωνία της προβλήτας του Σαρωνικού.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τη Δευτέρα 11/01/10 το πλήρωμα του Άγιος Νεκτάριος Αίγινας ξανά ναυτολογήθηκε και ξεκίνησε τις εργασίες της ετήσιας ακινησίας. Μια μικρή διόρθωση στις ημερομηνιες που θα διαρκεσει η ετήσια του Άγιος Νεκτάριος Αίγινας. Θα διαρκέσει μέχρι τις 11/02/10 και θα ξεκινήσει δρομολογια στις 12/02/10

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας τη Δευτέρα έκανε κάτι σαν δοκιμαστικό (δε θα το χαρακτήριζα ακριβώς δοκιμαστικό), διότι βγήκε από το λιμάνι το απόγευμα και έφτασε μέχρι τη κίτρινη και ξανά επέστρεψε στο λιμάνι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...