Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 453
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 5 weeks later...

Τραυματισμός επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ Άγιος Νεκτάριος Αίγινας στον Πειραιά 

Quote

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού 83χρονης επιβάτιδος εντός του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ'' Ν.Π. 10532, η οποία τραυματίστηκε μετά από πτώση της, κατά την διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου από τον Πειραιά στην Αίγινα .

Με την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά η 83χρονη διεκομίσθη στο Κρατικό Νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»  για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Με την κοφτερή του πλώρη χαράζει καθημερινά ρότα από τον Πειραιά για την Αίγινα. Φέτος το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας συμπληρώνει 20 χρόνια στη γραμμή του Σαρωνικού

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας αναχώρησε σήμερα από το Πειραιά με προορισμό την Αλόννησο, έτσι ώστε αύριο να ξεκινήσει δρομολόγια στις Σποράδες στη θέση του Σύμη. Βέβαια το πλοίο έχει ξανά δουλέψει στις Σποράδες από το Βόλο στο ξεκίνημα του ως Παναγία Σκιάθου πριν 20 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Να το δουμε λοιπον σε μια απο τις πρωτες του προσεγγισεις  στη Γλωσσα Σκοπελου.

Μπηκε στο λιμανι σιγα σιγα ερχομενο απο τη Σκιαθο και κανοντας μια αργη δεξια στροφη εδεσε στο λιμανι

Δεν ξερω για τις ελικτικες του ικανοτητες ,αλλα γενικοτερα μου εδωσε την εντυπωση οτι οι μανουβρες του ειναι σχετικα αργες.Θεωρω παντως οτι δεν ειναι υποδιεστερο του ΣΥΜΗ που αντικαθιστα

Link to comment
Share on other sites

Το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας είναι λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις και έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα σε ΙΧ, ενώ το Σύμη έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα σε επιβάτες. Από θέμα ταχύτητας είναι παραπλήσιες οι ταχύτητες των δυο πλοίων. Ίσως κάποια δέκατα πιο γρήγορο το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας. Είναι πολύ πιθανό να μείνει μέχρι τέλος Ιουλίου στις Σποράδες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μερικες φωτο του πλοιου και στο Μαντουδι.

Σε αντιθεση με τον ΠΡΩΤΕΑ,ο οποιος κανει που δενει στη γωνια του λιμανιου με την πλωρη προς τα εξω ,το ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ εδεσε καθετα σε αυτη τη θεση ,σε ενα σημειο που δεν υπαρχει ουτε ραμπα ,ουτε γλιστρα.Προφανως εκει εστρωνε καλυτερα ο καταπελτης και γιαυτο επιλεχτηκε να δεσει ετσι

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας αναμένεται να ολοκληρώσει τα δρομολόγια του στις Σποράδες τη Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου και θα κατέβει στο Πειραιά, έτσι ώστε να επιστρέψει στα δρομολόγια του στην Αίγινα από τη Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου.

Link to comment
Share on other sites

Το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας ολοκλήρωσε τελικά μια ημέρα νωρίτερα τα δρομολόγια του στις Σποράδες και έφυγε το Σάββατο βράδυ από τον Άγιο Κωνσταντίνο για το Πειραιά. Σήμερα επέστρεψε στα δρομολόγια του στην Αίγινα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Να παρουμε μια ιδεα και απο τους χωρους του πλοιου

Υπαρχει ενα σαλονι αρκετα ευρωρο για το μεγεθος του πλοιου ,το οποιο εκτινεται απο πρυμα μεχρι πλωρα.Στη μεση υπαρχει ενα μπαρ.Στο κομματι απο το μπαρ και πισω υπαρχουν καναπεδες σε χρωμα μπεζ και καποια τραπεζακια με καρεκλες.Απο το μπαρ και πλωρα υπαρχουν και παλι οι ιδιοι καναπεδες αλλα στα τραπεζακια εχουμε πολυθρονες σε χρωμα σκουρο μπλε.

Στους εξωτερικους χωρους στο deck που ειναι το σαλονι υπαρχουν μεγαλοι πλευρικοι διαδρομοι αριστερα και δεξια με αρκετες καρεκλες .

Στο πανω deck βρισκουμε, προς τα πρυμα, αρκετες καρεκλες,καποιες απο τις οποιες καλυπτονται απο μια τεντα,τους χωρους για το πληρωμα,καθως και τη ψευτικη τσιμινιερα η οποια χρησιμοποιηται σαν σαλονι για το πληρωμα.Αριστερα και δεξια υπαρχουν καποια λιγα ξυλινα παγκακια.Θεωρητικα μπορεις να φτασεις μεχρι τις βαρδιολες αλλα ο χωρος της γεφυρας ειανι θυσικα κλεισμενος με καγκελα

Σε γενικες γραμμες το πλοιο ειναι σε χαμηλοτερο επιπεδο απο τα υπολοιπα πλοια του Σαρωνικου,οπως εχουμε πει κι αλλες φορες.Στη γραμμη του Μαντουδιου ,οπου και το ταξιδεψα σιγουρα ειναι πιο πανω απο τα υπολοιποα συμβατικα της ΑΝΕΣ.Εχει καλυτερους εσωτερικους χωρους και απο το ΣΥΜΗ και απο τον ΠΡΩΤΕΑ,αλλα σε σχεση με το δευτερο υστερει λιγο σε ταχυτητα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Βελτιώσεις και πολλές αλλαγές στο πλοίο, το οποίο μπήκε στον Πειραιά πριν λίγο.

Στην ψεύτικη τσιμινιέρα του πλέον υπάρχει σαν σινιάλο το "ΚΚ" αντί για το ANES Ferries, ενώ οι κανονικές έχουν βαφτεί στο μπεζ του πλοίου αντί για λευκές.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...