Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • 1 year later...
  • 7 months later...
  • 1 month later...

Ο Αρειος Πάγος δικαίωσε οριστικά τον κ. Νώντα Σολούνια

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Με απόφαση που εξέδωσε χθες ο Άρειος Πάγος δικαιώθηκε η εταιρεία "ΚΟΛΥΜΠΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" συμφερόντων του κ. Επ. Σολούνια στην ένδικη διαφορά της με τις Off Shore εταιρείες συμφερόντων του κ Γεράσιμου Καλογεράτου "CATRIA INTERNATIONAL S.A (CATRIA)" και "BELMARITA HOLDINGS LIMITED" αφού αναγνωρίστηκε ότι δεν υφίστανται οφειλές της πρώτης ύψους 2.820.899,67 ευρώ και μάλιστα εντόκως από 18-6-2003 στις εταιρείες που εδρεύουν στην Μονρόβια Λιβερίας.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Υπέρ της εταιρείας «ΚΟΛΥΜΠΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», συμφερόντων του πρώην προέδρου της ΔΑΝΕ κ. Επ. Σολούνια, γέρνει η πλάστιγγα στην ένδικη διαφορά του με τις Off Shore εταιρείες "CATRIA INTERNATIONAL S.A (CATRIA)" και "BELMARITA HOLDINGS LIMITED" συμφερόντων του κ. Γεράσιμου Καλογεράτου.

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Την απαλλαγή του πρώην προέδρου της άλλοτε κραταιάς δωδεκανησιακής ναυτιλιακής εταιρείας με την επωνυμία «ΔΑΝΕ» κ. Ιακώβου Γερονικόλα από τις κατηγορίες της απιστίας με περιουσιακή ζημία άνω των 15.000  και της απάτης ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...

Ενώπιον του Η’ Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Ρόδου (μεταβατική έδρα Ρόδου) έχουν προγραμματιστεί προς συζήτηση 27 προσφυγές του κ. Ιάκ. Γερονικόλα, πρώην προέδρου της Δωδεκανησιακής Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας (ΔΑΝΕ), για την ακύρωση φύλλων ελέγχου εισοδήματος κινητών αξιών, μισθωτών υπηρεσιών και ΦΠΑ του προϊσταμένου της ΔΟΥ Ρόδου με τις οποίες του καταλογίζονται πρόστιμα ύψους 10,7 εκατ. ευρώ περίπου για «αμαρτίες» της άλλοτε κραταιάς ναυτιλιακής.

 Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

On 7/6/2018 at 11:25 AM, Petros P said:

Χαχα.. γιατι θυμάμαι οτι ειχα δει της ΔΑΝΕ στο γκρουπ που είχαν φτιάξει φίλοι της στο facebook :)

Μιας και το ειχε βρει ο @FINNPARTNER_1966  γνωστός για τον ερωτά του για τη ΔΑΝΕ

DANE nb project by AKER

595988694_daneaker.thumb.jpg.f2c8bbf5cd463708a194646899bc9ba2.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Προσφυγή του Ιάκωβου Γερονικόλα κατά της ΔΟΥ Ρόδου για «αμαρτίες» της ΔΑΝΕ

Quote

Ενώπιον του Ζ’ Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (μεταβατική έδρα Ρόδου) έχει προγραμματιστεί προς συζήτηση την 28η Ιουνίου 2019 ακόμη μια προσφυγή του κ. Ιάκ. Γερονικόλα, πρώην προέδρου της Δωδεκανησιακής Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας (ΔΑΝΕ), για την ακύρωση φύλλων ελέγχου εισοδήματος κινητών αξιών, μισθωτών υπηρεσιών και ΦΠΑ, του προϊσταμένου της ΔΟΥ Ρόδου, με τις οποίες του καταλογίζονται πρόστιμα ύψους 6 εκατ. ευρώ περίπου για «αμαρτίες» της άλλοτε κραταιής ναυτιλιακής.

Ο κ. Γερονικόλας, όπως και σε προηγούμενες προσφυγές του, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι για την εξασφάλιση της εισπράξεως των απαιτήσεων του Δημοσίου από φόρους προσωπικώς και αλληλεγγύως ευθυνόμενοι για την πληρωμή και με αναγκαστική εκτέλεση κατά της ατομικής τους περιουσίας είναι αποκλειστικά και μόνο οι διευθυντές, διαχειριστές, διευθύνοντες σύμβουλοι και εκκαθαριστές των Α.Ε., δηλαδή εκείνοι οι οποίοι εκλέχτηκαν ή διορίσθηκαν ως τέτοιοι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Δ.Σ. της ανώνυμης εταιρείας και στη συνέχεια αποδέχθηκαν τα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν.
Όπως αναφέρει, τα πρόσωπα αυτά ευθύνονται προσωπικώς και αλληλεγγύως έναντι του Ελληνικού Δημοσίου για φόρους, ανεξάρτητα πότε βεβαιώθηκαν οι φόροι αυτοί, αρκεί μόνον να είχαν την ιδιότητα αυτή κατά το χρόνο διαλύσεως.
Κατέστησε έτσι σαφές ότι με την ιδιότητά του ως προέδρου της εταιρείας και μόνο, χωρίς να έχει παράλληλα και κάποια από τις προαναφερόμενες ιδιότητες, προκύπτει σαφώς η έλλειψη ευθύνης του για την καταβολή των χρεών της ΔΑΝΕ.
Επισημαίνει παραπέρα ότι με την υπ’ αριθμ. 342/2005 απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου η ΔΑΝΕ, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος από τον Αύγουστο 1998 έως και το Μάιο του 2004 τέθηκε υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης του άρθρου 46 του Ν. 1892/90 και διορίσθηκε ειδικός εκκαθαριστής ο κ. Πανταζής Μπουνέλλος.
Σύμφωνα με το νόμο, η θέση της επιχείρησης στη διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης οδηγεί στην πώληση από τον εκκαθαριστή, με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό όλου του ενεργητικού της επιχείρησης ως συνόλου, είτε η επιχείρηση βρίσκεται σε λειτουργία είτε όχι.
Σύμφωνα με την επακολουθήσασα ειδική εκκαθάριση η ΔΑΝΕ πωλήθηκε ως σύνολο, συνταχθέντος Πίνακα Κατάταξης Δανειστών.
Το Ελληνικό Δημόσιο, αναγγέλθηκε και ζήτησε την προνομιακή κατάταξη αυτού για το ποσό των 24.409.736,37 ευρώ, οριστικά δε κατατάχθηκε στη δεύτερη τάξη και έλαβε το ποσό των 6.093.154,06 ευρώ.
Ο κ. Γερονικόλας τονίζει ότι επήλθε τουλάχιστον μερική εξόφληση των απαιτήσεων του Ελληνικού Δημοσίου και οι πράξεις της ΔΟΥ Ρόδου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα διότι εκδόθηκαν πολύ πριν το αποσβεστικό γεγονός.
Επεσήμανε ακόμη ότι σε περίπτωση που το Ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να διατηρεί απαίτηση κατά της εταιρείας, θα πρέπει αφού γίνει η σχετική εκκαθάριση υπό τα νέα δεδομένα, να εκδοθούν νέες πράξεις που να αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες βεβαιώσεις.
Τον κ. Γερονικόλα εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Στ. Αλεξανδρής.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

πεθανε ο νωντας σολουνιας, επι σειρα ετων ισχυρος ανδρας της ΔΑΝΕ, ισχυρος ανδρας της Ολυμπιακης, επι κυβερνησεως Κωνσταντινου Μητσοτακη και πολλα αλλα.

αμφιλεγομενος επιχειρηματιας που συνδεθηκε με την ακμη της ΔΑΝΕ, αλλα και με την αρχη του τελους (πωληση καμειρος για εικονικη κερδοφορια, κλπ)

το περασμα του απο την ολυμπιακη (διοικηση φίλια, γραμματικού, σολούνια), δεν αφησε και τις καλυτερες αναμνησεις.

θα διαβασουμε αρκετες δοξολογιες, αλλα κρατατε και μια πισινη ;) 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
54 minutes ago, nomikos said:

Έκτακτο πάλι σήμερα Σάββατο για Σαντορίνη το καμάρι της ΔΑΝΕ.

Δεν πρόλαβε να το καμαρώσει ιδιαίτερα. Η μετασκευή του ήταν η χαριστική βολή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...