Jump to content
Shipfriends

Enzo D (ΙΜΟ 8989276)


ΣΕΙΡΙΟΣ

Recommended Posts

Διαβάζοντας το ακριβώς προηγούμενο μήνυμα του φίλου μας του Παντελή, για τις μετατροπές - προσθήκες που γίνανε στο πλοίο από την στιγμή που αγοράστηκε για να δουλέψει σε μία άλλη χώρα, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ για κάποια πράγματα.

Από ότι φαίνεται και από το λιμάνι προορισμού του, το πλοίο προορίζεται για να εκτελεί δρομολόγια από το νησί Isola Di San Pietro (Carloforte), προς τις ακτές της Σαρδηνίας, προς το λιμάνι δηλαδή της Calasetta ή το λιμάνι του Portovesme. Aποστάσεις που δεν γνωρίζω αν είναι 40 λεπτά σε ανοιχτή θάλασσα όπως μας λέει ο Παντελής,

Φίλε polmyt η διαδρομή που θα κάνει το Enzo D όταν φτάσει Ιταλία είναι 40 λεπτά σε ανοιχτή θάλασσα

πάντως είναι σίγουρα μικρότερες από την διαδρομή π.χ. Αιδηψού - Αρκίτσας. Να υπογραμμίσω ότι οι δύο παρακάτω χάρτες που επισυνάπτω είναι στην ίδια ακριβώς κλίμακα.

post-929-128326997628_thumb.jpg

post-929-12832699764_thumb.jpg

Αν δεχτούμε λοιπόν ότι το πλοίο ως Φαέθων δεν χρειαζόταν όλα αυτά που του προστέθηκαν μετέπειτα ως Enzo D μιας και ίσως δεν ήταν υποχρεωτικά στην γραμμή Σαλαμίνας - Περάματος, τουλάχιστον οι υπόλοιπες παντόφλες - αμφίπλωρα που δραστηριοποιούνται σε άλλες γραμμές της χώρας μας σε μεγαλύτερες διαδρομές (Θάσο, Ηγουμενίτσα, Αιδηψό) τα διαθέτουν όλα αυτά ??? Ή είναι άλλα τα μέτρα και τα σταθμά στην Ελλάδα και άλλα στην Ιταλία ή οπουδήποτε αλλού ???

Στο φινάλε βρε αδρεφέ, ένα ρημαδοασανσέρ το διαθέτουν ??? Ή τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι υποχρεωμένα να την βγάζουν στο αυτοκίνητο στο γκαράζ (στο οποίο βέβαια ...απαγορεύεται η παραμονή κατά το ταξίδι :rolleyes:) καθ' όλην την -όποια- διάρκεια του ταξιδιού ???

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν ξερω αν εχει ξεκινησει δρομολογια αλλα το τσιμπισε η webcam του Carloforte

post-15-128326999754_thumb.jpg

Ειναι αυτο που φαινεται πισω απο τα καταρτια

Εδω μπορειτε να το δειτε λιγο καλυτερα

Link to comment
Share on other sites

Κανένα νέο απο το Enzo D, υπάρχει? ούτε στο AIS το βλέπω.:(

Για τον φίλο μας τον Παντελή :), μερικές φωτό του πλοίου από το La Maddalena της Σαρδηνίας, και από το naviearmatori, 1, 2, 3, 4 (κλικ πάνω στις φωτό για να τις δεις σε καλύτερη ανάλυση).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Από ότι φαίνεται και από το λιμάνι προορισμού του, το πλοίο προορίζεται για να εκτελεί δρομολόγια από το νησί Isola Di San Pietro (Carloforte), προς τις ακτές της Σαρδηνίας, προς το λιμάνι δηλαδή της Calasetta ή το λιμάνι του Portovesme.

Τελικά το πλοίο (τουλάχιστον για την παρούσα περίοδο) έχει δρομολογηθεί στην πορθμειακή γραμμή που συνδέει το λιμάνι La Mαddalena της ομώνυμης νήσου, με το λιμάνι Palau. Όλα αυτά βέβαια, στην βόρεια Σαρδηνία.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Έφυγε το πλοίο πριν λίγη ώρα από την Σαλαμίνα.

Αυτήν την ώρα κοντά στον ισθμό της Κορίνθου, με αναγραφόμενο προορισμό : CARLOFORTE ITALY

Να δούμε λοιπόν έστω και καθυστερημένα, το πλοίο να περνάει τον ισθμό και να μπαίνει στον Κορινθιακό κόλπο πριν ένα χρόνο, την 1η Μαίου του 2010.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 4 months later...

Παντοφλο-λατρούληδες :D τον είδαμε τον Φαέθωνα στην Ελλάδα και σαν Enzo D, ας του ρίξουμε μια ματιά σε δράση στην Ιταλία. Καταδρομική επίσκεψη διμελούς κλιμακίου του Shipfriends στο Pallau όπου αρχικά βλέπουμε το Enzo D να μας κοιτάει κατάματα, στη συνέχεια πλησιάζει για τη θέση του και τέλος δεμένο πια μας κάνει τη χάρη ο καιρός να το δούμε με τον ήλιο στα πλάγια του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 1 month later...

Χρόνια είχα να το πετύχω το Enzo D, το πέτυχα στη La Maddalena πίσω στο 2018 τελευταία φορά. Στο πορθμείο για το Palau εξακολουθεί να κάνει δρομολόγια ακόμα και σήμερα, εδώ δεμένο στο νησιωτικό λιμάνι.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...