Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 584
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Θάνατος επιβάτη στο Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Naxos στη Νάξο

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ'' Ν.Π. 11014, το οποίο είχε αποπλεύσει από Νάξο για λιμένες Ηρακλειάς, Σχοινούσας, Κουφονησίου -Κατάπόλων Αμοργού, ότι το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι της Νάξου προκειμένου αποβιβάσει 77χρονο επιβάτη, που είχε επιβιβαστεί στον Πειραιά με προορισμό τα Κατάπολα Αμοργού και ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του για άγνωστους λόγους και χρήζει άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Νάξου ο 77χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Νάξου,  όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Ταξιδακι με το πλοιο με τα νεα μετρα να εχουν μπει στη ζωη μας!Ταμπελες για τα μετρα προστασιας κατα του Covid σε ολους τους χωρους του πλοιου κ σε κεντρικα σημεια υπηρχε κ απολυμαντικο!ολο το πληρωμα φοραγε μασκα καθως κ οι επιβατες μεσα εξω  στα σαλονια ενω απαγορευτοτανε οι εισοδος χωρις μασκα στην επιβιβαση!παρατηρησεις απο το πληρωμα για τις αποστασεις αλλα κ για να φορας τη μασκα σε ολο το ταξιδι

20200705_114000-01.thumb.jpeg.aecd7639e400c10561a8ad4f515e2b38.jpeg20200705_195313-01.thumb.jpeg.df438f6eb6a1f4fdbb0c9b496e151b1a.jpeg

20200705_114006-01.thumb.jpeg.1ebce586541a7a4b97a6e4383b13c8cb.jpeg

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, basilis89 said:

Το μόνο που έχω να συμπληρώσω είναι οι πολικές συνθήκες που επικρατούν μέσα στο καράβι.. 

Ταξίδι πήγαινε-έλα με το πλοίο από Πειραιά για Αστυπάλαια.

Όλα τα μέλη του πληρώματος τηρούσαν τα μέτρα και υπενθύμιζαν συνέχεια στον κόσμο να φοράει μάσκες και να κρατάει αποστάσεις με πρώτο και καλύτερο τον προϊστάμενο αρχιθαλαμηπολο τον κ.Άγγελο που γυρνούσε συνέχεια το καράβι καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το θέμα του κλιματισμού είναι πραγματικά ανυπόφορο ειδικά αν είσαι μέσα στο καράβι για 10+ ώρες και έχεις και παιδιά μαζί σου, ενώ οι δικαιολογίες που σου έλεγαν ήταν πραγματικά αστείες.

Το πλοίο με το χθεσινό 7αρι(και κατά τόπους 8αρι σύμφωνα με υποπλοίαρχο του πλοίου) ανταποκρίθηκε σχετικά καλά(αν αναλογιστούμε τα μέτρα του πλοιου) όταν είχε το καιρό πλώρα.

Από κίνηση πραγματικά μόνο μέσα Ιουλίου δεν θύμιζε. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι από Αστυπάλαια το πλοίο δεν πήρε ούτε 100 άτομα,από Αμοργό γύρω στα 200(και λίγο λιγότερα), Δονούσα καμία εκατοστή (οι περισσότεροι κατέβηκαν στη Νάξο),Νάξο καμία 50αρια και Πάρος ούτε 30. Από ιχ συνολικά δεν πρέπει να είχε παραπάνω από 60(και πολλά λέω) και φορτηγά(ξεκοτσαριστα και μη)8-9.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έχω να συμπληρώσω στα λεγόμενα σου είναι ότι στους ενδιάμεσους προορισμούς, μέλος του πληρώματος σημείωνε τα ονόματα όσον κατεβαίνουν. Πρώτη φορά Τ ειδα..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Σήμερα το πρωί το πλοίο έχασε κανένα εικοσάλεπτο γιατί ενώ είχε ήδη φύγει και βρισκόταν στη λεκάνη, γύρισε πίσω στη θέση του για να επιβιβάσει επιβάτιδα η οποία είχε μείνει έξω ενώ τα ανήλικα παιδιά της επέβαιναν επί του πλοίου. Μη με ρωτήσει κανείς πως γίνεται αυτό αλλά τέλος πάντων το πλοίο γύρισε πίσω. Βιβλικές οι συνθήκες των πρωινών αναχωρήσεων, άνεμοι 7άρια στην περιοχή, ουρανός μολύβι, θάλασσα βαθύ μπλέ πρός μαύρο χρώμα και η οσμή της έντονης καταιγίδας στον αέρα.

Link to comment
Share on other sites

Τις προηγούμενες ημέρες το καράβι έφτασε στα καταπολα με καθυστέρηση, ο λόγος -απο ότι εμαθα- είναι ότι υπήρξαν γκρίνιες προς Τ πλήρωμα ότι είχε υπεράριθμους επιβάτες από το επιτρεπόμενο όριο.. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Σήμερα έχει ημερευση στα καταπολα αλλά οι δυτικοί δεν το αφήνουν να σταθεί κ βρήκε προσωρινα απαγκιο βόρεια του Κουφονησιου. 

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

Σαν να χει νοτιαδες δειχνει στο ιντερνετ δεν ειδα νωριτερα...με νοτια οι κατεβασιες που κανει ο αερας απο το βουνο προς το λιμανι ειναι σαν 8αρι αν εχει εξω 5-6??

Ηταν δυτικοι νωριτερα....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μάλλον θεματακι πρέπει να υπάρχει με τον καταπελτη του πλοίου καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας γερανος πάνω και έχει βγάλει τον δεξι υδραυλικό μηχανισμό. 

 

Φόρτωση δεν γίνεται ως εκ τούτου και η ουρά έχει αρκετο μήκος 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...