Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 2/24/2024 at 10:16 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Blue Star Naxos αναμένεται να πέσει από τη δεξαμενή Πειραιάς Ι την Δευτέρα το πρωί και θα επιστρέψει στα δρομολόγια την Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Δεν φαίνεται πάντως να έγινε βάψιμο στα ύφαλα, μάλλον καθαρισμός μόνο. Φαίνεται η διαφορά στο υφαλόχρωμα που βρέχεται και στο άνω στρώμα.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 584
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πιθανόν να έχει περαστεί σιλικόνη οποτε σε αυτή την περιπτωση δεν βάφονται εκ νέου τα ύφαλα . Γίνεται γενικό πλύσιμο και touch up τοπικά στα σημεία που υπάρχουν αποκολλήσεις  και το σύστημα αυτο διαρκεί για μια 5ετια 

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Πάντως είχε χρόνια να κάνει μια άνθρωπινη ακινησία το πλοίο. Τα τελευταία χρόνια έκανε τα απολύτως απαραίτητα σε ακινησίες των 7ημερων. Φέτος πρέπει να δέχτηκε την δέουσα φροντίδα καθώς από φωτογραφίες ειδα ότι αλλαχτήκαν και ολοι οι ανεμοθωρακες στο ανώτερο κατάστρωμα. Είναι από τα πλοία της Blue που δουλευουν τις περισσότερες ώρες μέσα στη μέρα με ελάχιστο χρόνο παραμονής στα λιμάνια.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσαν καποια χρονιά να το εναλλάσουν με το Παρος. Εξαλλου τα ίδια πλοία δεν είναι;

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Αυτό γινόταν μέχρι το 2014 όμως δεν νομίζω να ξαναγίνει. Μικρός ήμουν, αλλά θυμάμαι εκείνα τα χρόνια που οι μη καραβολάτρες δεν ξέραμε κάθε καλοκαίρι ποιο από τα δύο θα μας πάει στην Ηρακλειά. Την τελευταία δεκαετία το όνομα του Νάξος έχει μείνει στις Μικρές Κυκλάδες αφού ήρθε μόνιμα και το επόμενο έτος αν δεν κάνω λάθος το Νάξος ξεκίνησε και τα πρωινά δρομολόγια τα καλοκαίρια και ανέβασε πάρα πολύ τα μικρά νησιά. Πάντως, παρόλο που δουλεύει ασταμάτητα τόσα χρόνια δεν βλέπω να έχει κάποιο πρόβλημα. Με αυτά που άκουγα για την ταχύτητά του πέρυσι το καλοκαίρι είχα αρχίσει να πιστεύω ότι ίσως φταίει η ταλαιπωρία που τρώει, αλλά και το Πάρος τώρα που ήρθε, ακριβώς όπως το Νάξος πάει άρα αυτή είναι η ταχύτητα της γραμμής. Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι γιατί δεν το ανοίγουν τα καλοκαίρια να πιάσει 2 μίλια παραπάνω να καλύπτει τις καθυστερήσεις που μαζεύει... Όπως και να ΄χει, με όλα αυτά έχει αποδείξει ότι είναι πολύ δυνατό και αξιόπιστο βαπόρι.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα μπορεί απλά το θέμα είναι να το θέλουν και οι ίδιοι να το κουράσουν λίγο παραπάνω τον Αύγουστο. Το πιο πολύ που το έχω δει σε δρομολόγιο ήταν τον περασμένο Οκτώβριο με 23,6 και ίσως να έχει πιάσει και κάνα 24αρι που να μην το έχω δει, άρα η τελική του πόσο να είναι? Αποκλείεται να μην μπορεί να πηγαίνει τουλάχιστον με 22 μέση τον Αύγουστο με τον πολύ κόσμο αντί να είναι η μέγιστή του...
viber_image_2024-03-07_11-05-02-493.thumb.png.ebca0393a67e442d338d58d519713acd.png

Link to comment
Share on other sites

@Αρακλειανός δεν ξερεις αν ειχε ρευματα εκεινη τη μερα κλπ κλπ.Μια τιμη ταχυτητας σε καποιο σημειο δεν λεει και πολλα απο μονο του

Ασχετως ομως αν μπορει ή οχι ,εχετε δει πολλα βαπορια να ανοιγουν ωστε να καλυψουν καθυστερησεις;Υπολογισαν οτι θελουν 21 μιλια για το δρομολογιο και τελος.

Πλεον ειναι πολυ σπανιο καποιο βαπορι να ανοιγει περα απο την ταχυτητα του δρομολογιου.Προτιμουν να φυγουν με καθυστερηση παρα να ανοιξο

 

Link to comment
Share on other sites

Δίκιο έχεις, αλήθεια λέγεται δεν θυμάμαι τι καιρό είχε αλλά μέχρι την Αστυπάλαια δεν έπεσε κάτω από 22,5. Βέβαια το έχω δει και πολλές διαφορετικές μέρες με μπονάτσα (σύμφωνα με το myshiptracking) στο δρόμο για Πειραιά (φορτωμένο από όλα τα νησιά δηλαδή) να ανεβαίνει Πειραιά με γύρω στα 22.7-23 σε όλη τη διαδρομή, αλλιώς δεν θα το έλεγα. Αυτό για τις καθυστερήσεις επίσης ισχύει, αλλά η διαφορά είναι ότι όλα τα υπόλοιπα πλοία τα φτάνει το 24ωρο και μπορούν απλά να κάτσουν στον Πειραιά λιγότερη ώρα, κάτι που στην περίπτωση του Νάξος δεν γίνεται τα καλοκαίρια και φεύγει με καθυστέρηση και για το επόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...