Jump to content
Shipfriends

Super Jet (IMO 9121077)


Recommended Posts

  • Replies 465
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Κάποιοι εδώ μέσα είμαστε ήδη κυβερνήτες.Και τηρούμε τους νόμους στα σκάφη μας.Πόσο μάλλον όταν κυβερνάμε 10μετρα σκάφη και όχι 100μετρα βαπόρια.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, limenikos said:

Πότε γίναμε όλοι κυβερνήτες?? 

Εγώ θα συμφωνήσω με τον φίλο limenikos. Αν ο πλοίαρχος κρίνει ότι είναι ασφαλές για το πλοίο,τους επιβάτες και ότι δεν διατρέχεται κανένας κίνδυνος για τους λουόμενους ,τότε καλά κάνει και περνάει ανάμεσα. Μην ξεχνάτε ότι δεν παίζει ρόλο μόνο να κερδίσει 5-10 λεπτά ,αλλά και να προφυλαχτεί από τους καιρούς. 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή στη συγκεκριμένη παραλία στη Μύκονο έχω κάνει μπάνιο και έχει τύχει να περάσει το Tera Jet αλλά και το Highspeed 7, κανένας λυόμενος δεν κινδύνεψε από τα απόνερα των πλοίων. Πέρα από βρεγμένα πετσέτες και πράγματα που παρασυρθήκαν από το κυματισμό στη πρώτη γραμμή της παραλίας δεν υπήρξε κάποιος κίνδυνος. Εκτός εάν ο λουόμενος ήταν στα βράχια που έχεις στις άκρες και προσπαθούσε να ανέβει και τον χτύπησαν τα απόνερα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στα βράχια. Στη παραλία να προσθέσω ότι δεν υπάρχει κάποια σήμανση ότι υπάρχει κίνδυνος από το κυματισμό από τα διερχόμενα πλοία, όπως έχω δει στη παραλία Μαρτσέλο στη Παροικία της Πάρου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ Superjet στη Σέριφο στις 18/09/20

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σερίφου, απογευματινές ώρες σήμερα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του Ε/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ ''SUPERJET'' Ν.Π. 10328 στο λιμένα ν. Σερίφου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Πειραιά.

Στο ανωτέρω πλοίο επρόκειτο να επιβιβαστούν από τον οικείο λιμένα τρεις (03) επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Πάμε να το θυμηθούμε κι αυτό από ψηλά, ενα καλοκαιρινό πρωινό να αναχωρεί από τον Πειραιά. Για την ιστορία η συγκεκριμένη πτήση είχε αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολία καθώς το σκάφος ειναι μικρό αλλά και πολύ γρήγορο που σημαίνει ότι έπρεπε να γίνει σε αρκετά μικρό ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας με πολύ μεγάλη ταχύτητα η οποία ήταν ίση ή και κάποιες φορές μεγαλύτερη από αυτή του ταχυπλόου

 
 
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 5/22/2005 at 7:41 PM, George said:

Σήμερα που γύρναγα από εκδρομή, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας δίπλα στις διαφημίσεις του Πλανητάρχη Τάσου Μπουγά (Έλα στον παππού, πάρε μου μια πίπα κτλ) υπήρχαν τεράστιες διαφημίσεις του Σούπερ Τζετ που έλεγαν με καμάρι: "Από Ραφήνα για Τήνο - Μύκονο - Ικαρία - Σάμο και φτάνετε 3 φορές πιο γρήγορα".

Φυσικά το πλοίο έκλεβε την παράσταση σε αεροφωτογραφία και κάτω από αυτό είχε ένα πολύ μικρό σχεδιάγραμμα και καλά τους παραπάνω προορισμούς σε χάρτη. Αν πρόλαβα να δω καλά λόγω ταχύτητας, πρέπει να έγραφε Ραφήνα - Τήνος σε 1:50' (όσο κάνει δηλαδή το FC3 για Μύκονο).

 

Τελικά δε θυμάμαι αν και πόσα δρομολόγια έκανε στη συγκεκριμένη γραμμή. Κι αν έκανε, δε θα ήταν και πολλά. Οπότε αποκτά και χαρακτήρα ενός μικρού ιστορικού κειμηλίου το διαφημιστικό της εταιρείας για αυτά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Χθεσινή -αν δεν κάνω λαθος- πορεία του καραβιού μέσα από τις βραχονησίδες που βρίσκονται βορείως της Πάρου...

Τι γλυτώνουν που πάνε μέσα από τις βραχονησίδες;;;;

Screenshot_20210828-115629_Chrome.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θα ήταν νομίζω μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη αν μπορούσε κανείς να υπολογίσει την απόδοση της επένδυσης στο Super Jet και το αδελφό του από τότε που ξεκίνησαν να δουλεύουν στην Ελλάδα. Αν κρίνει κανείς από το γεγονός πως τουλάχιστον επί Ηλιόπουλου είναι τα πρώτα που ξεκινούν δρομολόγια και τα τελευταία που δένουν, μάλλον το Super Jet εμπίπτει στην κατηγορία "χρυσοφόρο". Εμείς σήμερα το βλέπουμε σε μια εκ των καλοκαιρινών προσεγγίσεών του στη Μύκονο, προσέγγιση την οποία δεν έχασε ούτε στα χειρότερα των φετινών βοριάδων.

Link to comment
Share on other sites

Να θυμίσω ότι και τα δύο έχουν αλλάξει μηχανές πριν μερικά χρόνια.Όπως επίσης ένα ταξίδι μαζί τους με 5+ μποφόρ χρειάζεται απαραίτητα σακούλα για τους περισσότερους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

  

1 hour ago, speedrunner said:

Από ότι μαθαίνω το SUPER JET ετοιμάζεται για να ξεκινήσει στην γραμμή, νομίζω ότι αυτό με τα 42 μέτρα φώναζε από μακριά ότι θα είναι ένα από τα 2 τζετάκια!!!!!

Πιθανόν να ξεκινήσει από αύριο τα ενδοκυκλαδικα δρομολόγια το Super Jet από το Λαύριο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
23 hours ago, Annivas said:

Δεν ισχύει για όλους . Σε κάποιους  ναι , αλλά σε αυτούς που έχουν τα πλοία τους στις άγονες με καλά μισθώματα , η παράταση δεν τους έρχεται κουτί !!!

 

1 hour ago, mytilene said:

Μήπως η απεργία είναι για όποιον  ''βολευεται'' ???ΒC 1 κανονικά δρομολόγιο...PELAGITIS κανονικά δρομολόγιο(αφησε και φορτηγά έξω στην SKG)....FF ANDROS αναχώρησε από Μυκονο πριν λίγο...Ωραιοτατα ,ολα μια χαρα!!

 

Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, σήμερα κάνει δρομολόγιο και το Super Jet. Ο φίλος Annivas έχει αναλύσει εκτενώς το πως και γιατί γίνεται αυτό, από την άλλη βλέπεις για παράδειγμα πως ανάμεσα σε Σαντορίνη και Ίο που κινείται τώρα το σκαφος, το δελτίο δίνει ΝΔ 7 με πάνω από 2 μέτρα κύμα. Καλό κουράγιο στους επιβαίνοντες.

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Τ/Χ Super Jet στη ν. Ανάφη

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''ΣΟΥΠΕΡΤΖΕΤ'' Ν.Π. 10328, ότι αδυνατεί να καταπλεύσει στον λιμένα ν. Ανάφης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση δύο (02) επιβάτες, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν τρεις (03) επιβάτες προς επιβίβαση. Οι εν λόγω επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ το ''ΣΟΥΠΕΡΤΖΕΤ'' αφού προσέγγισε τον λιμένα ''ΑΘΗΝΙΟΣ'' ν. Θήρας, συνέχισε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του για λιμένες ν. Θηρασιάς - ν. Ίου - ν. Σικίνου - ν. Φολεγάνδρου - ν. Νάξου - ν. Πάρου - ν. Σύρου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Τ/Χ Super Jet στην Σίκινο στις 11/01/22

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ'' Ν.Π. 10328, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τους λιμένες ν. Σύρου – ν. Πάρου - ν. Νάξου - ν. Φολέγανδρου, ότι αδυνατεί να καταπλεύσει στον λιμένα ν. Σικίνου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση δύο (02) επιβάτες, ενώ στον οικείο λιμένα δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση. Οι εν λόγω επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ το ''ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ'', συνέχισε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για τους λιμένες ν. Ίου - ν. Θηρασιάς – ν. Θήρας – ν. Ανάφης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...