Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

στο ιδιο εργο θεατες και φετος, ο Κοραης να κλεινει την μπουκα, το Παρος να ζηταει αδεια να περασει μεσα, το τραφικ να δινει το οκ και αφου εκανε αναποδα ο Κοραης και ρωτοντας αν θα ειναι εντιμο αυτο ο καπτεν του Κοραη τον καπτεν του Παρος ελευθερωσε την εισοδο, περιμενε να παει 00:00 και τσουπ περασε... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Link to comment
Share on other sites

Αηδια καταντησε και φετος αλλα δεν πειραζει. Καλη χρονια να εχουμε με υγεια πανω απ ολα και τα υπολοιπα με τον καιρο θα ερθουν.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται επί τρία συναπτά έτη, το ΠΑΡΟΣ να φτάνει πρώτο στα φανάρια του Πειραιά, και να ...επιτρέπει να του αποκλείουν την μπούκα :D πλοία σαφώς πιό αργά από αυτό. Το 2007 το ΡΟΜΙΛΝΤΑ, το 2008 το ΝΤΑΛΙΑΝΑ, το 2009 το ΚΟΡΑΗΣ. Και δεν είναι να πεις ότι το πλοίο έφθανε στον Πειραιά κανονικά στην ώρα του, από κανονικό καθημερινό δρομολόγιο, με κανονική ταχύτητα, και χωρίς καμμία διάθεση να συμμετέχει στο ..."χαρούμενο Πρωτοχρονιάτικο έθιμο" !!! Τα είχαμε δει (και πει) και πέρυσι. ;)

Εν κατακλείδι... Του χρόνου, πρώτα ο θεός, θα πρέπει το ΠΑΡΟΣ να αλλάξει τακτική αν θέλει να μην φτάσει στα ...χρόνια της ΝΤΑΛΙΑΝΑΣ για να κάνει -επιτέλους- ποδαρικό στο μεγάλο μας λιμάνι. :D Και επίσης (επειδή επιμένουμε στο να είμαστε αντικειμενικοί, και μιας και το ΠΑΡΟΣ και το ΚΟΡΑΗΣ βρίσκονταν έξω από το λιμάνι από τις 23.30 ;)) θα πρέπει και φέτος να ανακηρύξουμε το ηθικά και ουσιαστικά πρώτο πλοίο του 2010, που δεν είναι άλλο βέβαια από το SUPERFAST XII το οποίο έφθασε κανονικότατα στον Πειραιά και πέρασε τα φανάρια του στις 05.30 σήμερα τα ξημερώματα.

Link to comment
Share on other sites

αύριο το πρωί στο λιμάνι θα έχετε photo op με την "Προσωπικότητα της Χρονιάς"

στοιχηματίζω ότι το πρώτο παιδί της νέας δεκαετίας θα τεχθεί στο Μαιευτήριο Γαία,

Γεώργιε, ελπίζω να μην πόνταρες πολλά στις προβλέψεις σου...γιατί μετά τον Κοραή ήρθε και το κοριτσάκι στο Αρεταίειο...στις 00.00 ακριβώς.:D Κι απάνω που χαρήκαν στα Χανιά που είχαν γέννηση στις 00.01 και ήταν σίγουροι.:P

ΥΓ Πάντως, την είχα ψυλλιαστεί ότι το Πάρος δεν θα επαναλάβει τα περσινά μετά το κράξιμο που πέφτει σε τέτοιες πρακτικές.;)

Link to comment
Share on other sites

Εκπληκτική η φωτογραφία του κ. Γιαννακή. :)

Ευτύχησα χθες το βράδυ να βρεθώ και εγώ στο ίδιο σημείο από όπου τραβήχτηκε στην Πειραική, λίγο νωρίτερα όμως κατά τις 23.30, την ώρα που το ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ προχωρούσε στον ...αποκλεισμό της μπούκας :D και το ΠΑΡΟΣ βρισκόταν λίγο έξω από το λιμάνι.

Λίγο αργότερα και από την ακτή Ηετίωνα, έζησα την αλλαγή του χρόνου μέσα στο λιμάνι, κάτι που δυστυχώς είναι αδύνατον να περιγραφεί με λόγια. Από τις 23.55 ξεκίνησαν τα πλοία να σφυρίζουν δαιμονισμένα, ο ουρανός του Πειραιά γεμάτος από βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, και στις 00.00 ακριβώς να κάνει την είσοδο του με παρατεταμένα σφυρίγματα και ολόφωτο το ΚΟΡΑΗΣ. Και αν νομίζετε ότι στην ακτή Ηετίωνα (δεν μιλάω για όλο το υπόλοιπο λιμάνι) εκείνη την ώρα θα βρίσκονταν μόνο κανά δυο-τρεις βαρεμένοι shipfriends, πλανάσθε πλάνην οικτράν :rolleyes:. Γεμάτη όλη η προβλήτα, δεν έβρισκες μέρος να αφήσεις το αυτοκίνητο, αλόκληρες οικογένειες με μικρά παιδιά και με σαμπάνιες και μπουκάλια κρασί και πλαστικά ποτήρια στα καπό και στους ουρανούς των αυτοκινήτων, αυτοκίνητα που κορνάρανε δαιμονιωδώς ανταποκρινόμενα στα παρατεταμένα σφυρίγματα του ΚΟΡΑΗ. Τοπίο μαγικό, και μία μοναδική Πρωτοχρονιά που την έζησα μαζί με τα παιδιά μου, τα οποία αν και δεν είχαν βρεί και τόσο καλή σαν ιδέα την αλλαγή του χρόνου σε ένα λιμάνι ;), απέμειναν και αυτά μαζί μου μαγεμένα να απολαμβάνουν τις καταπληκτικές στιγμές. Και του χρόνου, να είμαστε καλά. :)

Link to comment
Share on other sites

Και επειδή το θέμα είναι ποδαρικό στα λιμάνια μας και όχι μόνο ποδαρικό στον Πειραιά, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το ais, πρώτο πλοίο για το 2010 στο λιμάνι της Χίου ήταν το ΛΙΣΣΟΣ περίπου στις 02:00, ενώ στην Μυτιλήνη το ΘΕΟΦΙΛΟΣ κατά τις 02:20.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι είναι βέβαια, όπως τα λέει ο φίλος enas chiotis. To θέμα είναι "ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΑΣ". Απλά, προσωπικά μπορώ να μιλήσω περισσότερο για τον Πειραιά μιας και εκεί γεννήθηκα, πολύ κοντά του κατοικώ, και στο λιμάνι του βρισκόμουν χθες τη νύχτα στην αλλαγή του χρόνου.

Γι αυτό καλό θα ήταν, φίλοι από τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας μας να μας πουν για το ποιά πλοία μπήκανε πρώτα στα μέρη τους. Μέχρι τότε ας πούμε εμείς οι ...πρωτευουσιάνοι (τρομάρα μας :P) ότι μπορούμε να δούμε και να υποθέσουμε από το (τρισκατάρατο κατά τα άλλα) AIS :D.

Στην Πάτρα λοιπόν ποδαρικό έκανε το ΑΡΙΑΔΝΗ.

Στο λιμάνι του Λαυρίου το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ.

Στην Σαντορίνη και την Κω το BLUESTAR 1.

Στην Ρόδο το ΠΡΩΤΕΥΣ από επιβατηγά και το COSTA PACIFICA από κρουαζιερόπλοια.

Στην Λήμνο και την Καβάλα το ΘΕΟΦΙΛΟΣ (και στην Μυτιλήνη όπως μας μετέφερε ο enas chiotis).

Στα Ηράκλεια, την Σχοινούσσα, τα Κουφονήσια και την Αμοργό το BLUESTAR NAXOS.

Στην Ραφήνα και το Μαρμάρι το ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ.

Ενώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ποδαρικό αναμένεται να κάνει απόψε το ΛΙΣΣΟΣ.

Θέλω να επαναλάβω ότι τα παραπάνω στοιχεία έχουν ληφθεί αποκλειστικά από το AIS. Eίναι αυτονόητο λοιπόν ότι οποιαδήποτε διόρθωση σε τυχόντα λάθη (τα οποία είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν), είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτη αλλά και απαραίτητη.

Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά σε όλους, παιδιά! Μακάρι φέτος να μας έρθουν όλα όπως τα θέλουμε, ο καθένας για τους προσωπικούς του στόχους. Καλά ταξίδια στα καράβια μας και ήρεμες θάλασσες, και καλή δύναμη σε όλα τα πληρώματα. Επιβεβαιώνω τον πρώτο κατάπλου του 2010 στη Ραφήνα που ανέφερε λίγο παραπάνω ο φίλος μας ΣΕΙΡΙΟΣ για το ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ, το οποίο κατέπλευσε στις 4 ακριβώς το απόγευμα! (ναι, σωστά διαβάσατε, -το απόγευμα-) :-)

Link to comment
Share on other sites

Γεώργιε, ελπίζω να μην πόνταρες πολλά στις προβλέψεις σου...γιατί μετά τον Κοραή ήρθε και το κοριτσάκι στο Αρεταίειο...στις 00.00 ακριβώς.:D Κι απάνω που χαρήκαν στα Χανιά που είχαν γέννηση στις 00.01 και ήταν σίγουροι.:P ....

Αποτυχία 100%!

Που να το φαντασθώ; Το Αρεταίειο εδώ και ένα οκτάμηνο ήταν γιαπί, που βρήκαν Φιλιππινέζα οικιακή βοηθό τελειόμηνη και την ξεγέννησαν ένας Θεός ξέρει :D. Στα Χανιά έχουν άλλου είδους μπλεξίματα-δεν λέγονται δημοσία-και ήθελαν publicity για ιδιαίτερους λόγους ;).

Τέλος πάντως ό όμιλος MIG είχε επιτέλους μιά πρωτιά, στον αέρα (ή μάλλον στον διάδρομο προσγείωσης) του Ελ. Βενιζέλος: Εδώ δεν έχει μαϊμουδιές, όποιο αεροπλάνο παίρνει την ευθεία του διαδρόμου, προσγειώνεται υποχρεωτικώς, ούτε προσανάποδα κάνει, ούτε γύρους μεταξύ Μαρκόπουλου και Κορωπίου μέχρι να αλλάξει ο χρόνος.

Παρά ταύτα, δεν κατάλαβα το εξής:

...το Παρος να ζηταει αδεια να περασει μεσα, το τραφικ να δινει το οκ και αφου εκανε αναποδα ο Κοραης και ρωτοντας αν θα ειναι εντιμο αυτο ο καπτεν του Κοραη τον καπτεν του Παρος ελευθερωσε την εισοδο...

Ποιός είπε τι σε ποιόν (και σε τι γλώσσα, κανονικά Ελληνικά ή λιμανίσια :P), τι θεωρείται 2 λεπτά πριν την αλλαγή του Χρόνου έντιμο και τι όχι, 3 στάδια μακρυά από τα φανάρια του Προλιμένα και τέλος, εφόσον το BS Πάρος είχε το ΟΚ του Traffic, γιατί δεν πέρασε;

Άντε και πάντα τέτοια να είναι τα προβλήματα της καθ' ημάς ακτοπλοϊας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...