Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αρχική δημοσίευση από : enas chiotis

Έχουν ξεκινήσει από τον Πειραιά 2 ρυμουλκά (Ταξιάρχης και Πήγασος), και κατευθύνονται μάλλον προς το πλοίο που φαίνεται ακινητοποιημένο νοτιοανατολικά της Ύδρας.

Aκυβέρνητο έμεινε τελικά λόγω μηχανικής βλάβης το πλοίο σήμερα κοντά στην Ύδρα. Όπως μας είπε και ο φίλος chiotis, δύο ρυμουλκά (Ταξιάρχης και Πήγασος), το συνόδευσαν (και όχι το ρυμούλκησαν όπως μας λέει το ΥΕΝ) μέχρι την ράδα του Πειραιά, όπου και παραμένει τουλάχιστον μέχρι και αυτήν την ώρα.

Να είχε ήδη κάποιο πρόβλημα, και γι αυτό τον λόγο να ερχόταν προς τον Πειραιά, ή η βλάβη έτυχε να συμβεί με το τέλος της σεζόν για το πλοίο, και ενώ αυτό βρισκόταν λίγο μακριά από τον Πειραιά ???

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΕΝ, 5/12/2009

Ακυβέρνητο έμεινε, λόγω μηχανικής βλάβης, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Ύδρας, το Ε/Γ «SANTA MARIA Ι» σημαίας Λιβερίας, με 35 μέλη πληρώματος.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε προς παροχή συνδρομής το Ρ/Κ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν.Π. 8582, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Ε/Γ σκάφος και το οδήγησε ασφαλώς στο αγκυροβόλιο Πειραιά.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Να πρόσθεσουμε ότι το πλοίο πέρασε όλη την νύχτα στην ράδα του Πειραιά, με συνεχή παρουσία δίπλα του των δύο ρυμουλκών, και σήμερα το πρωί έδεσε στον ΝΜΔ.

Εντύπωση μου προκάλεσε κοιτάζοντας την πορεία του πλοίου στο AIS, το ότι ενώ πέρασε το φανάρι του ΝΜΔ στις 11.30, κατάφερε τελικά να δέσει στις 12.00, μισή ώρα δηλαδή μετά.

Link to comment
Share on other sites

Συνηθως τα ρυμουλκα μενουν συνοδεια στην ραδα οταν υπαρχει μηχανικο προβλημα και συνηθως με ασχημες καιρικες συνθηκες ετσι ωστε αμα συμβει κατι να επεμβουν αμεσως.Πολλες φορες ειναι και απαιτηση του traffic να μεινουν

Φιλε ΣΕΙΡΙΕ ο χρονος που εκανε να δεσει σου φανηκε λιγος ή πολυς?

Χωρις να ειμαι ιδιαιτερος γνωστης εμενα μια χαρα μου φαινεται αν σκεφτουμε οτι το βαπορι εχει προβλημα

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς -επίσης- να είμαι ιδιαίτερος γνώστης, αλλά μόνο συχνός επισκέπτης του χώρου, μου φάνηκε πολύς ο χρόνος που έκανε για να δέσει, ειδικά δε αν υπολογίσουμε και το ότι έδεσε στην άκρη του μώλου, σχεδόν δίπλα στο φανάρι.

Αυτήν την γνώμη έχω η οποία βέβαια μπορεί να είναι και εσφαλμένη. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...