Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ White Boat στη Ζάκυνθο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΓΟΥΑΙΤ ΜΠΟΟΥΤ'' Ν.Ζ. 209, ότι κατά την προσπάθεια μεταφοράς του ανωτέρω πλοίου από το αγκυροβόλιο εντός του όρμου Πόρτο Βρώμη Ζακύνθου προς το σημείο επιβίβασης επιβατών, χτύπησε η προπέλα σε πέτρα με αποτέλεσμα να στραβώσει ο έλικας.

Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια και με μοναδικό επιβαίνοντα τον ως άνω Κυβερνήτη του, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΓΟΥΑΙΤ ΜΠΟΟΥΤ'' μέχρι αποκατάστασης ζημιάς και σύνταξης πρακτικού αποκατάστασης βλάβης από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Ζακύνθου.

 

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ Sunset Cruiser I στη Ζάκυνθο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΑΝΣΕΤ ΚΡΟΥΙΖΕΡ Ι'' Ν.Κ. 704 για δυσλειτουργία στην αριστερή προπέλα, ενώ βρισκόταν ανοιχτά της περιοχής Αργασίου Ζακύνθου με προορισμό το λιμένα Ζακύνθου, κενό επιβατών.

Το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ζακύνθου, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Μηχανική  βλάβη στο Ε/Γ-Τ/Ρ Δελφίνι Εξπρές ΙΙ στη Ζάκυνθο 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” Ν. Θήρας 39 ότι το εν λόγω πλοίο, αμέσως μετά τον απόπλου του για εκτέλεση περιηγητικού πλου και εντός του λιμένα Ζακύνθου, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Το  Ε/Γ-Τ/Ρ επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμάνι, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους 44 επιβάτες του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΔΕΛΦΙΝΙ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Τ/Ρ Μαργαρίτα στη Σκιάθο

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ'' Ν. Πειραιά 2149, ότι κατά την εκτέλεση περιηγητικού πλου, παρουσιάσθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας απέπλευσε το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΤΑ ΛΑΛΑΡΙΑ'' Ν.ΣΚ. 25 από λιμένα Σκιάθου προς παραλαβή των σαράντα πέντε (45) επιβατών του  ''ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ'', ενώ το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ιδία μέσα στο λιμένα Σκιάθου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Π/Κ Νεραΐδα στην Αίγινα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Π/Κ ''ΝΕΡΑΪΔΑ'' Ν. Αίγινας 83, ότι ενώ ετοιμαζόταν να εκτελέσει προκαθορισμένο δρομολόγιο παραλαβής επιβατών με εισιτήριο από τη Νήσο Μονή και επιστροφή τους στη ν. Αίγινα, σταμάτησε η λειτουργία της μηχανής.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι προς παραλαβή από Νήσο Μονή τριάντα τρεις (33) επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο επαγγελματικό σκάφος.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΕΡΑΪΔΑ'' μέχρι αποκατάστασης βλάβης, επιθεώρησής του και έκδοσης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ Ρομάντικα στη Ρόδο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, απογευματινές ώρες χθες, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ'' Ν.Ρ. 177, ότι κατά την επιστροφή του από Καλλιθέα Ρόδου παρουσίασε μηχανική βλάβη λόγω υπερθέρμανσης της κύριας μηχανής, ενώ κατευθύνεται με ιδία μέσα και με μειωμένη ταχύτητα προς λιμένα Νέου Καρνάγιου Ρόδου, προκειμένου αποβιβάσει τους εξήντα οχτώ (68) επιβάτες του, χωρίς να αιτείται συνδρομή.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια, αποβίβασε τους ανωτέρω επιβάτες, και από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ Βενετία στους Παξούς

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παξών, απογευματινές ώρες χθες, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ σκάφους «ΒΕΝΕΤΙΑ» Ν.Π. 2231, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Παξών , με εβδομήντα οκτώ (78) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε και οδήγησε το «ΒΕΝΕΤΙΑ» το οποίο είχε αποκαταστήσει την βλάβη στο νέο λιμένα Γαίου Παξών .

Από τη Λιμενική Αρχή Παξών απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ακυβερνησία του Ε/Γ-Τ/Ρ Απόλλων 1 στην Ιεράπετρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, απογευματινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι το  Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΠΟΛΛΩΝ 1'' Ν.Π. 11236 βρίσκεται  ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν.Χρυσής και Ιεράπετρας, με είκοσι οκτώ (28) επιβαίνοντες (25 επιβάτες και 03 άτομα πλήρωμα).

Άμεσα μετέβη στην περιοχή το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΧΡΥΣΗ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10785 όπου εντόπισε και ρυμούλκησε με ασφάλεια το ''ΑΠΟΛΛΩΝ 1'' στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας καθώς και με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ ''ΕΙΡΗΝΗ'' Ν.Ι. 05, προσδέθηκε με ασφάλεια, αποβιβάζοντας τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΠΟΛΛΩΝ 1'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης, από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Δ/Ρ Πήγασος στην Κέρκυρα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΠΗΓΑΣΟΣ'' Ν. Π. 4492, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών Κέρκυρας και ενώ ετοιμαζόταν για την εκτέλεση προγραμματισμένου επιδοτούμενου δρομολογίου προς λιμένα Ερεικούσας, με σαράντα (40) επιβάτες, διαπιστώθηκε απώλεια του ψυκτικού υγρού της δεξιάς κύριας μηχανής.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΗΓΑΣΟΣ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ Δημοσθένης Κ στη Ζάκυνθο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, για μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Κ” Ν.Ζ. 06, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Ζακύνθου, για να εκτελέσει περιηγητικό πλου με 327 επιβάτες.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα, στον λιμένα Ζακύνθου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

Βλάβη στο Ε/Γ-Τ/Ρ Βένους στην Πάτμο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτμου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΒΕΝΟΥΣ'' Ν. Σάμου 365, για θραύση υαλοπίνακα στο ανοικτό κύριο κατάστρωμα του πλοίου, ενώ εκτελούσε περιηγητικό πλου από τον λιμένα Πυθαγορείου Σάμου με προορισμό τον λιμένα σκάλας νήσου Πάτμου, με αποτέλεσμα να καταπλεύσει στον λιμένα νήσου Αρκιών και να αποβιβάσει με ασφάλεια τους πενήντα εννέα επιβάτες (59) επιβάτες του. 

Από την Λιμενική Αρχή Πάτμου επετράπη ο μεμονωμένος πλους του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΒΕΝΟΥΣ'' κενό επιβατών, με προορισμό τον λιμένα Πυθαγορείου Σάμου για την διενέργεια επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ Neptune στη Χώρα Σφακίων 

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χώρας Σφακίων,  από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΝΕΠΤΟΥΝΕ'' Ν.Χ. 178, ότι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας απόπλου για εκτέλεση δρομολογίου από λιμένα Χώρας Σφακίων προς λιμένα Λουτρού Σφακίων, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στο σύστημα χειρισμού κινήσεων του πλοίου.

Από το Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στο Ρέθυμνο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου από τον Πλοίαρχο του τουριστικού ημερόπλοιου “ΚΑΛΥΨΩ” Ν.Χ. 240 ότι, ενώ το εν λόγω σκάφος εκτελούσε θαλάσσια εκδρομή από Αγία Γαλήνη προς Πλακιά και ν. Γαύδο, προσέκρουσε σε κορμό στην είσοδο του λιμένα Πλακιά δήμου Αγίου Βασιλείου, με αποτέλεσμα να υποστεί βλάβη η αριστερή προπέλα του σκάφους.

Το  “ΚΑΛΥΨΩ” κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Πλακιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους 21 επιβάτες του, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ Lazy Day στη Σκιάθο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Σκιάθου για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης, του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΛΕΙΖΥ ΝΤΕΪ” Ν. Βόλου 806 στη παραλία Κάστρο Σκιάθου, με 46 επιβάτες, ενώ εκτελούσε ημερινό περιηγητικό πλου.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ το υπό βλάβη σκάφος προσεγγίστηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΤΑ ΛΑΛΑΡΙΑ” Ν. Σκιάθου 25, κενό επιβατών, το οποίο και ρυμούλκησε το “ΛΕΙΖΥ ΝΤΕΪ” σε παρακείμενη παραλία, όπου πραγματοποιήθηκε μετεπιβίβαση επιβατών στο “ΤΑ ΛΑΛΑΡΙΑ” και στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ” Ν.Π. 2149.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Μηχανική βλάβη του ΕΓ-ΤΡ Χάρης-Κωνσταντίνος στη Σκιάθο

Quote

Μηχανική βλάβη παρουσίασε, βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΧΑΡΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» Ν.Χ. 476, ενώ εκτελούσε περιηγητικό πλου, με 57 επιβάτες, στη θαλάσσια περιοχή ν. Σκιάθου.

Συγκεκριμένα, το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ έπλεε πλησίον ακτής «ΞΑΝΕΜΟΣ» ν. Σκιάθου. Το «ΧΑΡΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» προσέγγισε την ακτή «ΞΑΝΕΜΟΣ» ν. Σκιάθου, το οποίο αποβίβασε με ασφάλεια τους 57 επιβάτες. Εν συνεχεία, συνέχισε τον πλου κενό επιβατών με την αριστερή κύρια μηχανή, προς τον λιμένα ν. Σκιάθου, το οποίο κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΧΑΡΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ», μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ Αγία Ειρήνη στη Σύμη

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύμης από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Ν. Σαρωνικού 140, ότι το εν λόγω σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή όρμου “ΠΕΔΙΟΥ” έξωθεν παραλίας Αγίου Νικολάου, με τρεις επιβαίνοντες.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικά μέσα, ενώ τελικά το “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” κατέπλευσε και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον ως άνω όρμο, ρυμουλκούμενο από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” Ν.Ρ. 328, με τη συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Edited by Nick the Greek
Duplicate
Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Π-Τ/Ρ Κυρίαρχος IV στη Μύκονο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον λιμένα ν. Δήλου, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών άπαρσης της αριστερής άγκυρας, αυτή προσκολλήθηκε στον βραχώδη βυθό, με αποτέλεσμα την απώλεια της. Το πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα ν. Μυκόνου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 2 μέλη πληρώματος και 40 επιβάτες, καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε κίνδυνος για την ασφάλεια ναυσιπλοΐας.

 

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ - Τ/Ρ Seaworld στην Κάλυμνο

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους ''ΣΗ ΓΟΥΟΡΛΝΤ'' Ν. Κω 93, ότι διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στο πηδάλιο, ενώ βρισκόταν έξω από τον λιμένα ν. Καλύμνου, με εκατόν εξήντα τρεις (163) επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΗ ΓΟΥΟΡΛΝΤ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ Άγιος Νικόλαος στην Αγία Κυριακή Τρικέρων

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αγίας Κυριακής Τρικέρων από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Ν.Π. 12921, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στην κυρίως προβλήτα του οικείου λιμένα για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και συγκεκριμένα θραύση σπειρώματος σωλήνα στο σύστημα ψύξης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ -Τ/Ρ Θηρασια ΙΙ στη Θήρα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον πλοιοκτήτη του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «ΘΗΡΑΣΙΑ ΙΙ» Ν. Θήρας 47, ότι κατά την άφιξη του σκάφους στο μώλο Αμμουδίου ν. Θήρας, παρατήρησε έντονους καπνούς στο μηχανοστάσιο, στο σημείο της εξάτμισης της αριστερής κύριας μηχανής.

Άμεσα διέκοψε την λειτουργία των μηχανών και έγινε χρήση πυροσβεστήρα , ενώ ενημερώθηκε προληπτικά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος είχε προσδέσει με ασφάλεια, ενώ επί του σκάφους επέβαιναν δύο (02) μέλη του πληρώματος.

Το «ΘΗΡΑΣΙΑ ΙΙ» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΓΑΡΜΠΗΣ» Ν. Θήρας 53 στον όρμο Κόρφου ν, Θηρασιάς, ενώ από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Ρ Joy Star εν πλω

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, για βλάβη (ύπαρξη περιορισμένης έκτασης διαρροής ελαίου στην αντλία του εφεδρικού πηδαλίου) του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Ρ ''JOY STAR'' Ν.Λ.12525, με 14 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος, κατά την διάρκεια εκτέλεσης εγκεκριμένου δρομολογίου από τον λιμένα Πάτμου, προς τους λιμένες Λειψών, Αρκιών, Αγαθονησίου, Πυθαγορείου Σάμου και επιστροφή.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο έσπευσαν 2 περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής, ενώ σε ετοιμότητα τέθηκε και το Ε/Γ-Τ/Ρ-ΛΑΝΤΖΑ “ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Π. 14. Το πλοίο αποκατέστησε την βλάβη με ιδία μέσα, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Λειψών, με μειωμένη ταχύτητα.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ Ειρήνη στην Πάτμο.

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου ''ΕΙΡΗΝΗ'' Ν. Πάτμου 14, ότι στη θαλάσσια περιοχή νότια της νησίδας “ΑΓΡΙΕΛΟΥΣΣΑ” - νοτιοδυτικά ν. Αρκιών, παρουσιάστηκε βλάβη στο σύστημα ψύξης της δεξιάς κύριας μηχανής. Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο ΠΑΤΜΟΣ – ΑΡΚΙΟΙ – ΜΑΡΑΘΙ – ΛΕΙΨΟΙ.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. προς τυχόν παροχή συνδρομής, όπου εντόπισε το εν λόγω πλοίο, με επιβαίνοντες τρία (03) μέλη πληρώματος, κενό επιβατών. Στη συνέχεια το ''ΕΙΡΗΝΗ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα με τη χρήση της αριστερής κύριας μηχανής, στον λιμένα Πάτμου, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Πάτμου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου και κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού επιθεώρησης του από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, πραγματοποιήθηκε άρση απαγόρευσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ - Τ/Ρ Aphrodite Princess στη Ρόδο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΑΦΡΟΝΤΑΪΤ ΠΡΙΝΣΕΣΣ'' Ν.Ρ. 725 αναφορικά με την ύπαρξη καπνού στη δεξιά κύρια μηχανή του εν λόγω σκάφους, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΑΘΟΥ” ανατολικά ν. Ρόδου εκτελώντας περιηγητικό πλου με 79 επιβάτες.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο συνόδευσε το Ε/Γ - Τ/Ρ στον λιμένα Λίνδου, όπου κατέπλευσε αυτοδύναμα και αποβίβασε με ασφάλεια τους ανωτέρω επιβάτες.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΦΡΟΝΤΑΪΤ ΠΡΙΝΣΕΣΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ακυβερνησία του Ε/Γ -Τ/Ρ Χάρης Κωνσταντίνος ΙΙ στη Σκιάθο

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «ΧΑΡΗΣ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 8400, για μηχανική βλάβη στις κύριες μηχανές, λόγω ύπαρξη ύδατος στα φίλτρα πετρελαίου, ενώ το σκάφος βρισκόταν στην παραλία «ΛΑΛΑΡΙΑ» βορειοανατολικά ν. Σκιάθου. Στο σημείο βρισκόταν το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Ν.Β. 744, το οποίο παρέλαβε και μετέφερε με ασφάλεια τους εικοσιπέντε (25) επιβάτες του ανωτέρω Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στον παλαιό λιμένα Σκιάθου. Το «ΧΑΡΗΣ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΙ» ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΑΛΥΨΩ» Ν.Σ. 28 στον λιμένα Σκιάθου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια. Από τη Λιμενική Αρχή Σκιάθου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού εγγράφου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ Θεσσαλονίκη στην Θεσσαλονίκη

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ'' Ν.Θ. 1381, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Περαία για Θεσσαλονίκη, με 84 επιβάτες και 05 άτομα πλήρωμα, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη των δύο κινητήρων πρόωσης, σε απόσταση μισού ν. μ. από την ακτή στην θαλάσσια περιοχή όρμου Θεσσαλονίκης, πλησίον Μεγάρου Μουσικής.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΚΤ., η Ε/Γ Λάντζα “ΑΦΟΒΟΣ” Ν.Π. 11411, η Ε/Γ Λάντζα “ΠΑΝΑΓΙΑ Ι” Ν.Π. 10594, καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΛΕΙΩ” Ν. Θ. 754, τα οποία αποβίβασαν με ασφάλεια στον λιμένα Θεσσαλονίκης τους 84 επιβάτες, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...