Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη στο Ε/Γ – Δ/Ρ Λέρος Εξπρές στη Λέρο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΛΕΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν. Λέρου 59, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πυθαγόρειο για Αγαθονήσι - Φαρμακονήσι  - Λέρο – Λειψούς – Αρκιούς – Πάτμο - Λειψούς, για βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα Φαρμακονησίου και Λέρου.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο μετέφερε τριάντα τέσσερις (34) επιβάτες, πλέοντας με ιδία μέσα, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε  στον λιμένα Λέρου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια.

Άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση από στέλεχος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Λέρου, όπου διαπιστώθηκε η βλάβη και από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας

 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ Λέρος Εξπρές στους Λειψούς

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λειψών, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή (διαρροή ελαίων σε σωληνάκι υψηλής πιέσεως τουρμπίνας) του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΛΕΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Λ.59, με πέντε επιβάτες κατά την διάρκεια εκτέλεσης εγκεκριμένου δρομολογίου από λιμένα Λέρου για λιμένες Λειψών, Πάτμου, Αρκιών, Αγαθονησίου,Πυθαγορείου Σάμου και επιστροφή.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Λειψών όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο. Στη συνέχεια το ''ΛΕΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' απέπλευσε για λιμένα Παρθενίου Λέρου προς ασφαλές αγκυροβόλιο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον λιμένα Λειψών, όπου το απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ- Δ/Ρ Λέρος Εξπρές στη Λέρο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λέρου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΛΕΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Λ. 59, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Μυρτιές ν. Καλύμνου για Αγία Μαρίνα ν. Λέρου με πέντε (05) επιβάτες, ότι έξω από τον λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου, παρατηρήθηκε έντονος καπνός στην αριστερή μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ιδία μέσα στον λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες του.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ- Δ/Ρ πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...