Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ» στη Σαλαμίνα

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Χθες στις 19.00, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας ενημερώθηκε από ιδιώτη, για μεταβολή, χωρίς την προβλεπόμενη έγκριση, των δρομολογίων του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ» Ν.Π. 8945, που εξυπηρετεί τη γραμμή Παλούκια Σαλαμίνας Πέραμα.

Κατόπιν διερεύνησης, προέκυψε ότι το πλοίο είχε διακόψει τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του, χθες στις 13:30, ύστερα από κραδασμούς στον άξονα της δεξιάς μηχανής, χωρίς ο Πλοίαρχος να το αναφέρει στο Λιμεναρχείο.

Ο απόπλους του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ» απαγορεύτηκε και ακολούθησε έλεγχος, με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, κατά τον οποίο βρέθηκε στο συγκεκριμένο άξονα μία πλαστική σακούλα, μετά την αφαίρεση της οποίας επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης κατά την τακτική διαδικασία, ενώ οι επιβάτες, προωθήθηκαν με άλλα πλοία της γραμμής.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ «ΕΛΛΗ Ι» στο Πευκί

Πηγή: ΥΕΝ

Τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 10:45 η Λιμενική Αρχή Πευκίου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΕΛΛΗ Ι» Ν.Αιδ.46, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στο λιμένα Ψαροπούλι Βασιλικών Ευβοίας, ότι

κατά τον δοκιμαστικό έλεγχο λειτουργίας των μηχανών παρουσιάστηκε βλάβη στην αντλία της δεξιάς κύριας μηχανής.

Από τη Λιμενική Αρχή Πευκίου απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και επιθεώρησής του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης.

Link to comment
Share on other sites

Όχι παιδιά τ' ορκίζομαι, δεν έχω καμμία απολύτως σχέση... :D

Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Τ/Ρ «ΣΕΙΡΙΟΣ» Ν.Π. 7588

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ- Τ/Ρ «ΣΕΙΡΙΟΣ» Ν.Π. 7588, στη θαλάσσια περιοχή 1 ν.μ. από τη μαρίνα Αλίμου, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε προς παροχή βοήθειας πλωτό περιπολικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και το Ι/Φ «ΟΡΙΩΝ» Ν.Π. 8820, με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα Αλίμου.

Οι έξι αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί πιστοποιητικό διατήρησης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί

Πηγή : ΥΘΥΝΑΛ

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Δ/Ρ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ στην Σαλαμίνα

Πηγή: ΥΕΝ

Προχθές στις 19.30, το Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π. 8681, ότι κατά την εκτέλεση του τελευταίου του δρομολογίου από Πέραμα για Παλούκια Σαλαμίνας και μετά από πεντάλεπτη πλεύση, παρατηρήθηκαν υψηλές θερμοκρασίες στη δεξιά κύρια μηχανή.

Άμεσα ελαττώθηκε η ταχύτητα του «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και η θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε σε αποδεκτά επίπεδα ενώ μετά από 7 λεπτά, το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι Παλουκιών, όπου αποβιβάστηκαν οι 25 επιβάτες.

Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του, ενώ τα χθεσινά του δρομολόγια (12/06/2011) πρόκειται να εκτελεστούν από τα υπόλοιπα πλοία της γραμμής.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Δ/Ρ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Μ» στην Πάρο

Πηγή: ΥΕΝ

Σήμερα στις 12.00, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Μ» Ν. Χανίων 209, ότι λίγο πριν την αναχώρησή του από Παροικία προς εκτέλεση συγκεκριμένου δρομολογίου για Αντίπαρο με τριάντα (30) επιβάτες, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στη αριστερή κύρια μηχανή.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ- Δ/Ρ μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από τον παρακολουθούντα Ελληνικό Νηογνώμονα.

Οι 30 επιβάτες του πλοίου προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ- Δ/Ρ «ΕΡΜΗΣ».

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΟΦΙΑ-ΜΑΡΙΑ» στη Ρόδο

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε, σήμερα το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή 4ν.μ. περίπου ανοικτά από λιμένα Ρόδου, το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΟΦΙΑ-ΜΑΡΙΑ» Ν.Π. 9245, με επτά (07) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα έσπευσε προς παροχή συνδρομής ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ ενημερώθηκαν και τα παραπλέοντα σκάφη.

Το ακυβέρνητο Ε/Γ-Τ/Ρ ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Μανδρακίου Ρόδου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΣΟΦΙΑ-ΜΑΡΙΑ» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας του από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγή: Ελληνική Ακτοφυλακή

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ «ΕΞΠΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ» στο Πευκί

Πηγή: ΥΕΝ

Αύξηση θερμοκρασίας της δεξιάς κύριας μηχανής, παρουσίασε, βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΕΞΠΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ» Ν.Π. 10125, πριν τον κατάπλου του στο λιμάνι Πευκίου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου (Σκιάθος Πευκί).

Οι 7 επιβάτες αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Πευκίου, απαγορεύθηκε ο απόπλους του «ΕΞΠΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ» μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να ελεγχθεί από τοπικό κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ στην Ιεράπετρα

Πηγή: ΥΕΝ

[quote

] Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες τη Παρασκευη 02/09/11, η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ» Ν.Π. 8978, το οποίο εκτελεί ημερήσιους τοπικούςκυκλικούς περιηγητικούς πλόες από την Ιεράπετρα για την νήσο Χρυσή, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, την οποία διαπίστωσε κατά την διενέργεια κίνησης για προετοιμασία επιβίβασης επιβατών στην προβλήτα Ιεράπετρας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ «ΜΙΧΑΗΛ» στα Μέθανα

Eνημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μεθάνων, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ «ΜΙΧΑΗΛ» Ν. Ναυπλίου 46, ότι κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου του από το λιμάνι Μεθάνων προς το λιμάνι Αίγινας - Πειραιά, ευρισκόμενο στη θαλάσσια περιοχή Μεθάνων 0,5 ν.μ από την προβλήτα, υπέστη μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμάνι των Μεθάνων αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους 23 επιβάτες.

Από τη Λιμενική Αρχή Μεθάνων, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΜΙΧΑΗΛ», μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ στην Ύδρα

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ύδρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΦΡΗΝΤΟΜ” Ν.Υ. 1058, πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου του από λιμένα Ύδρας προς Μετόχι Αργολίδας, ότι παρουσίασε ηλεκτρολογική βλάβη και ειδικότερα δυσλειτουργία στη μίζα.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό.

 

Πηγή: Λιμενικό Σώμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ Δελφίνι Εξπρές ΙΙ στη Ζάκυνθο είχαμε τη Παρασκευή 22/07/16

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ'' νηολογίου Θήρας 39, για μηχανική βλάβη του σκάφους, κατά την επιστροφή του από εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον Όρμο Ναυαγίου Ζακύνθου, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου. 

Το παραπάνω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ '' ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Β'' νηολογίου Πειραιά 11109 και από το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ'' νηολογίου Πειραιά 11279 διαδοχικά, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ζακύνθου,  αποβιβάζοντας τους ογδόντα πέντε (85) επιβάτες του με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΔΕΛΦΙΝΙ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ'', μετά από επιθεώρησή του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας. 

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ Παναγία στην Ιερισσό είχαμε τη Παρασκευή 22/07/16

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιερισσού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΠΑΝΑΓΙΑ'' νηολογίου Ιερισσού 156, για μηχανική βλάβη του, πιθανόν από πρόσκρουση του σκάφους σε κομμάτι ξύλου, κατά την επιστροφή του από εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους, στη θαλάσσια περιοχή τριών (03) ναυτικών μιλίων έξωθεν του οικείου λιμένα. 

Το ''ΠΑΝΑΓΙΑ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ιερισσού, αποβιβάζοντας τους σαράντα τρεις (43) επιβάτες του με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ιερισσού απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Δ/Ρ, μετά από επιθεώρησή του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., με την παρουσία διπλωματούχου δύτη και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας. 

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ- Τ/Ρ Καλυψω στη Μήθυμνα είχαμε τη Κυριακή 04/09/16

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, για μηχανική βλάβη  του Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους «ΚΑΛΥΨΩ» Ν.Π. 7846, με δώδεκα (12)  επιβαίνοντες, κατά τον πλου από λιμένα Σκάλας Συκαμιάς για Πέτρα Λέσβου .

Στην περιοχή έσπευσαν, πλωτό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''MERCURY EXPRESS'' Ν. Μ. 343 με τη συνδρομή του οποίου το  «ΚΑΛΥΨΩ» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια συνοδεία του Π.Λ.Σ. στο λιμένα Πέτρας Λέσβου.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι επιθεώρησης του από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Ελέγχων Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ Σαν Νικολας στη Χίο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ'' Ν. Χίου 256, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του δρομολογίου του από Χίο για Τσεσμέ Τουρκίας με επιβαίνοντες τέσσερα (04) μέλη πληρώματος και είκοσι δύο (22) επιβάτες, παρουσίασε αυξομείωση στροφών στην αριστερή κύρια μηχανή.

Ανωτέρω πλοίο επέστρεψε με ιδία μέσα στο λιμένα Χίου, από όπου στη συνέχεια, ρυμουλκούμενο από τις λάντζες ''ΙΣΙΔΩΡΟΣ Σ.'' Ν. Χίου 248 και ''ΙΣΙΔΩΡΟΣ'' Ν. Χίου 261, κατέπλευσε με ασφάλεια στο χώρο του Τελωνείου Χίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες καθώς και δύο (02) Ι.Χ.Ε. οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Ακυβερνησία του Ε/Γ-Τ/Ρ Dolce Vita στην Σαλαμίνα

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ'' Ν.Κω 13 με δεκαπέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες και τέσσερα άτομα πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή 1 ν.μ νοτιοανατολικά της ν.Σαλαμίνας.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου μετεπιβίβασε τους επιβάτες και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Ζέας ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε στον λιμένα Αίγινας από το Ρ/Κ ''ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΙΙΙ''.

Aπό τη Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ Αντριγκο στη Ζάκυνθο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΝΤΡΙΓΚΟ'' Ν.Π. 8526, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 03 ν.μ. από το λιμένα Ζακύνθου, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβάτες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΟΛΙΤΟΝ'' Ν.Ζ. 58 από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ανωτέρω σκάφος στο λιμένα Ζακύνθου όπου κατέπλευσαν με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΝΤΡΙΓΚΟ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Εισροή υδάτων είχαμε στο Ερμής, στην παραλία της Σκάλας.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρου, πρωινές ώρες της Τρίτης, για την ύπαρξη ενός προσαραγμένου σκάφους στην παραλία Σκάλας. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΜΗΣ'' Ν. Χαλκίδας 468 βρισκόταν προσαραγμένο περίπου 200m αριστερά από τον οριοθετημένο δίαυλο Ε/Γ-Τ/Ρ σκαφών. Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, κατά τη διαδικασία νωρίτερα επιβίβασης εβδομήντα πέντε (75) επιβατών με προορισμό τη ν. Ζάκυνθο, διαπίστωσε εισροή υδάτων. Άμεσα, οι ανωτέρω επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, και ο Κυβερνήτης πραγματοποίησε εκούσια προσάραξη σε μη πολυσύχναστο σημείο της ως άνω παραλίας. Το ανωτέρω σκάφος στη συνέχεια, αφού πραγματοποιήθηκε προσωρινή στεγανοποίηση στον ομφαλό του δεξιού πηδαλίου με τη συνδρομή δύτη, αποκολλήθηκε με ιδίες δυνάμεις και μετακινήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σκάλας όπου παραμένει αρόδου. Από το περιστατικό δεν έχει προκληθεί ρύπανση μέχρι στιγμής, ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΕΡΜΗΣ'' και συνελήφθη ο Κυβερνήτης του, ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος. Πηγή: www.inkefalonia.gr

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ Αμορες ΙΙΙ στην Κάρπαθο στις 12/08/17

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΜΟΡΕΣ ΙΙΙ'' Νηολογίου Χαλκίδας 459 στη θαλάσσια περιοχή  βορειοανατολικά της Καρπάθου, με σαράντα οκτώ (48) επιβάτες και τρία (03) άτομα πλήρωμα.

Στην περιοχή έσπευσε το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙΙ'' Ν.Ρ.227 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής,ενώ από ξηράς περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  όπου εντόπισαν το ''ΑΜΟΡΕΣ ΙΙΙ''.

Οι σαράντα οκτώ επιβάτες του ''ΑΜΟΡΕΣ ΙΙΙ'' μετεπιβιβάστηκαν στο ''ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙΙ',το οποίο τους μετέφερε καθώς και ρυμούλκησε το ''ΑΜΟΡΕΣ ΙΙΙ'' στο λιμένα Πηγαδιών Καρπάθου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΜΟΡΕΣ ΙΙΙ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ συνελήφθη ο Πλοίαρχός του για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ. και 235 Ν.Δ 187/1973.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ Οδυσσέας στην Ιεράπετρα στις 18/09/17

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν.Π. 11752 ότι κατά τη διάρκεια πλου από την Ιεράπετρα για ν. Χρυσή με εκατό (100) επιβάτες και έξι (06) άτομα πλήρωμα παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Στην περιοχή κατέπλευσε  περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και συνόδεψε το “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” το οποίο έπλεε με τη χρήση της δεξιάς κύριας μηχανής, στο λιμένα Ιεράπετρας όπου κατέπλευσε, αποβιβάζοντας τους επιβάτες ασφαλώς.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ Zanadu στους Παξούς στις 25/08/17

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παξών, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΖΑΝΑΝΤΟΥ'' Ν.Π. 11584, ότι αφού είχε αποπλεύσει από λιμένα Γάιου Παξών για λιμένα Κέρκυρας, διαπίστωσε ότι δεν ανταποκρινόταν το χειριστήριο του πηδαλίου στις εντολές του πηδαλιούχου και άμεσα επέστρεψε στο λιμένα Γάιου.

Οι διακόσιοι τριάντα επτά (237) επιβάτες και ο συνοδός τους εξυπηρετήθηκαν με προγραμματισμένο δρομολόγιο της πορθμειακής γραμμής Παξοί – Ηγουμενίτσα, Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΖΑΝΑΝΤΟΥ'' μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης ανωτέρω βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη/ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Τ/Ρ Σπάρτακος στη Ζάκυνθο στις 25/08/17

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ '' Ν.Π. 11279, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή λίγο έξω από το λιμένα Ζακύνθου.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια και αποβιβάστηκαν οι εβδομήντα ένας (71) επιβάτες που μετέφερε, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού μετά από βλάβη ή ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
 
Quote

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΚΩΣ'' Ν.Κω 01 για εκτέλεση προγραμματισμένου πλου του προς λιμένα Αλικαρνασσού, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Οι διακόσιοι τριάντα πέντε (235) επιβάτες του ''ΝΗΣΟΣ ΚΩΣ'' προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από το Λιμεναρχείο Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι” στην Αλεξανδρούπολη

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ότι μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι” Ν.Π. 12474, προερχόμενο από λιμένα Σαμοθράκης, με επτά (07) επιβάτες, παρουσίασε δυσλειτουργία στο σύστημα διεύθυνσης.

Άμεσα προς διενέργεια επιθεώρησης μετέβη Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ Νικήτας στην Κω

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΙΚΗΤΑΣ'' Ν. Κω 42, για περιστατικό βλάβης σε σωλήνα πιεστικού γλυκού νερού, ενώ είχε αποπλεύσει προς εκτέλεση ημερήσιου θαλάσσιου ταξιδιού από το λιμένα Μανδρακίου Κω προς Κάλυμνο – Ψέριμο – Κω, και συγκεκριμένα ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε στο λιμένα αφετηρίας του, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατόν ένας (101) επιβάτες και τα τρία (03) μέλη πληρώματος.

Από το Λιμεναρχείο Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΙΚΗΤΑΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ Αθανάσιος Β στη Ζάκυνθο στις 16/05/18

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β'' Ν. Ελευσίνας 229, ότι κατά τη διάρκεια του πλου του από λιμένα Ζακύνθου για όρμο Ναυαγίου Ζακύνθου, το σκάφος έπιασε σχοινί στη μία προπέλα του.

Οι εβδομήντα δύο (72) επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Β'' Ν.Π. 11109, της ίδιας εταιρείας, ενώ το ''ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β'' επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμένα Ζακύνθου, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ Απόλλων Κ στη Χώρα Σφακίων

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χώρας Σφακίων, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΑΠΟΛΛΩΝ Κ” Ν. Χαλκίδας 42, ότι κατά την διαδικασία προ απόπλου του πλοίου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα Λουτρού Σφακίων προς το λιμένα Χώρας Σφακίων, παρουσίασε βλάβη στην αντλία ψύξης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ Μανώλης Λ στις Σπέτσες την 01/07/18

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σπετσών, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΑΝΩΛΗΣ Λ'' Ν. Σπετσών 1255, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου την προηγούμενη ημέρα, εντός του λιμένα Ντάπιας Σπετσών, υπήρξε επαφή των πτερυγίων των ελίκων του ελικοπηδαλίου με την προβλήτα.  

Επί του πλοίου μετέβη Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής το οποίο κατόπιν επιθεώρησης, διαπίστωσε  παραμόρφωση ελίκων του συστήματος ελικοπηδαλίου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΑΝΩΛΗΣ Λ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...