Jump to content
Shipfriends

Ναυπηγεία Austal


Recommended Posts

Η Austal ανακοίνωσε τη σύναψη Μνημονίου Συμφωνίας (MOU) μεταξύ της Austal Australia και JR Kyushu Jet Ferry για την ανάπτυξη ενός ταχύπλοου επιβατηγού πλοίου trimaran για τη γραμμή της JR Kyushu Jet Ferry από τη Νότια Κορέα προς την Ιαπωνία. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν από κοινού το Μνημονίο Συμφωνίας στη Fukuoka για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα 80 μm trimaran βασισμένο στη μορφή σκάφους trimaran της Austal, με το εσωτερικό να σχεδιαστεί από τον ηγέτη ιαπωνικό σχεδιαστή Eiji Mitooka του Don Design.

"Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της σύμβασής μας με την Fred Olsen SA για δύο πορθμεία trimaran 117 μέτρων, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες για αυτό το νέο σκάφος", δήλωσε ο κ. Marland. "Στελέχη από το JR Kyushu Jet Ferry ταξίδεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία για να βιώσουν προσωπικά τη διαφορά στην άνεση των επιβατών που προσφέρει το trimaran σχεδιασμό μας", είπε. "Η Austal είναι ευγνώμων για την ευκαιρία να αναπτύξει αυτό το μοναδικό νέο σκάφος για ένα από τα πιο πολυσύχναστα διεθνή δρομολόγια της Ιαπωνίας", δήλωσε ο κ. Marland.

Το μνημόνιο συμφωνίας υποδηλώνει την ένταξη των μερών και την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε σύμβαση για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την παράδοση πλοίου χωρητικότητας 500 επιβατών και μέγιστης ταχύτητας 38 κόμβων στις αρχές του 2018. 

Το Jet Kyushu Jet Ferry είναι μέρος της σιδηροδρομικής εταιρείας Kyushu και εκτελεί καθημερινά δρομολόγια μεταξύ του Fukuoka, της Ιαπωνίας και του Busan, της Νότιας Κορέας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η Austal ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τη SNC Aremiti (μέρος της Groupe Degage) της γαλλικής Πολυνησίας, για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα νέο ταχύπλοο καταμαράν 49 μέτρων με κόστος 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό θα είναι το πέμπτο σκάφος που η Austal έχει παραδώσει στη Γαλλική Πολυνησία από το 2002. Η Austal έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει προηγουμένως τέσσερα σκάφη για το Groupe Degage. Το νέο σκάφος θα έχει χωρητικότητα 620 επιβατών και χώρο γκαράζ για μέχρι 30 μοτοσικλέτες, μικρά οχήματα και φορτίο. Με μέγιστη ταχύτητα 36 κόμβων, θα είναι εξοπλισμένο με το Σύστημα Ελέγχου Ride της Austal για να βελτιώσει το seakeeping και να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες στη διαδρομή Papeete - Moorea στη Γαλλική Πολυνησία. Το σκάφος θα σχεδιαστεί στην Αυστραλία και η κατασκευή του σκάφους θα αρχίσει στα Austal Philippines κατά το 2018, με παράδοση προγραμματισμένη για τον Ιούλιο του 2019.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

H Austal ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης ύψους 68 εκατομμυρίων δολαρίων για το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός πλοίου Trimaran 83 μέτρων για τη JR Kyushu Jet Ferry της Ιαπωνίας. Το 83μετρα Trimaran, με χωρητικότητα 502 επιβατών και επιχειρησιακή ταχύτητα 37 κόμβων, θα εξυπηρετήσει την διαδρομή της JR Kyushu Jet Ferry μεταξύ Fukuoka, Ιαπωνίας και Busan, Νότια Κορέα. Το σκάφος θα διαθέτει ένα προσαρμοσμένο εσωτερικό, το οποίο αναπτύχθηκε από το σεβαστό ιαπωνικό design house, Don Design Associates, με επικεφαλής τον κ. Eiji Mitooka, διάσημο για τους υπερσύγχρονους εσωτερικούς χώρους των επιβατικών συρμών υψηλού επιπέδου του JR Kyushu. Η κατασκευή του σκάφους θα αρχίσει στα τέλη του 2018, με τις υπηρεσίες να προγραμματίζονται να ξεκινήσουν πριν από τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 4 years later...

Πολύ ενδιαφέρον αρθράκι για τα χαίρια της Austal. Όπως το καταλαβαίνω εγώ και με λίγα λόγια, πρό δεκαετίας και προκειμένου να βάλουν στο χέρι το συμβόλαιο με το Αμερικανικό Ναυτικό που τους απέφερε τελικά να χτίοσυν κάμποσα ταχύπλοα, το γραφείο τους στις ΗΠΑ παραποίησε πράγματα όσον αφορά τα οικονομικά τους στοιχεία. Το αποτέλεσμα είναι πως 3 πρώην υπάλληλοί τους στις ΗΠΑ τώρα αντιμετωπίζουν τις σχετικές κατηγορίες και δεν τους βλέπω καλά. Καλά δεν είναι και η μετοχή της εταιρείας η οποία έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2018. Διάβασα χαιρέκακα το συγκεκριμένο αρθράκι οφείλω να ομολογήσω. Κι αυτό γιατί σε επίπεδο ποντοπόρου ναυτιλίας έχει σιχαθεί η ψυχή μου να ακούω την ηθικολογία των Αυστραλών, που είναι πιο άσπροι από το λουλάκι:rolleyes:.

Link to comment
Share on other sites

Ώπα ώπα..μπερδέψαμε τα LCS..η Austal έβγαλε τα τριμαράν της κλάσης Independence ενώ αυτά που προτάθηκαν στο ΠΝ είναι της άλλης κλάσης, τα Freedom (ή αλουμινότρατες, ή Μίμιδες στην πιάτσα). 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...