Jump to content
Shipfriends

Astoria (IMO 5383304)


Recommended Posts

Κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει απόψε με το ιστορικό πλοίο.

Ενώ βρισκόταν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρησε κανονικά από αυτό στις πέντε το απόγευμα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, το πλοίο έφθασε μέχρι το Σούνιο και από εκεί με μειωμένη ταχύτητα επιστρέφει αυτή την στιγμή ξανά στον Πειραιά. :confused:

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Η αιτία της επιστροφής του «ATHENA» στο Πειραιά ήταν βλάβη στη μια μηχανή

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Βλάβη παρουσιάστηκε, απογευματινές ώρες χθες, στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΤΗΕΝΑ» σημ. Πορτογαλίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ν. Φλεβών, έχοντας αποπλεύσει από Πειραιά, με 288 επιβάτες και 235 μέλη πληρώματος, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Τελικά, το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΤΗΕΝΑ» απέπλευσε για τον προορισμό του σήμερα και περί ώρα 07:53.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Athena (IMO 5383304)

(1948, ex- Caribe, Italia Prima, Fridtjof Nansen, Volkerfreundschaft, Stocholm)

Η "ΤΟΤΕ" 60χρονη κυρία, συμπλήρωσε αισίως τα 64 της χρόνια, και εξακολουθεί να ταξιδεύει στους ωκεανούς της γης. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αυστραλία, όπου και πραγματοποιεί κρουαζιέρες.

Πλοίο κατασκευασμένο το πολύ μακρινό 1948 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας (Gotaverken Cityvarvet) για την Swedish America Line’s.

Διαδοχικά ονόματα : Stockholm (1948), Volkerfreundschaft (1960), Fridtjof Nansen (1985), Italia Prima (1993), Valtur Prima (2000), Caribe (2002), Athena (2005 - .....).

ShipSpotting.com

1525252.jpg

© Edson de Lima Lucas

Ως Stockholm έγινε ευρέως γνωστό τον Ιούλιο του 1956 όταν η σύγκρουση του με το ANDREA DORIA στις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Nantucket, Massachusetts), είχε ως αποτέλεσμα την βύθιση του ANDREA DORIA. Το 1992 δέχτηκε ευρείας έκτασης μετασκευή, κατά την οποία εκτός από την σχεδόν εκ βάθρων αλλαγή της εξωτερικής του εμφάνισης, τοποθετήθηκαν στο πλοίο και νέες μηχανές.

Εκτός από την gallery των shipfriends, μπορούμε να δούμε το ιστορικό πλοίο και σε δύο όμορφες φωτογραφίες από παλαιότερο δεξαμενισμό του.

ShipSpotting.com

914196.jpg

© Cornelia Klier

911960.jpg

© Jens Boldt

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...
  • 2 years later...
  • 2 weeks later...

Το πλοίο στην Ελευσίνα τη νύχτα παραμένει σχεδόν σβηστό. Είχε κάποιες ακόμα κρουαζιέρες για το 2015 οι οποίες όμως ακυρώθηκαν ενώ σύμφωνα με το site τους για το 2016 θα ταξιδέψει με το όνομα ASTORIA. Τώρα τον λόγο που το οδήγησε στα ναυπηγεία Ελευσίνας δεν τον ξέρω και διατηρώ και μία επιφύλαξη για το αν και με ποιο όνομα θα ξαναβγεί.

Link to comment
Share on other sites

Θα ξαναβγεί το Μάρτιο του 2016 . Είχα μιλήσει με την εταιρεία κάποια στιγμή και μου ειπαν οτι τοτε θα βγει. Μάλιστα και το Magellan που είναι στην ιδια εταιρεία , όπως και το Astor είχαν κάνει την επισκευή τους εδώ ...Οπότε απλά προτιμάνε την Ελευσίνα. Το Magellan βέβαια ανήκει σε Ελληνα απο οτι θυμάμαι.

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Το Astoria θα δουλέψει για την Cruise & Maritime Voyages' μέχρι τις 27 Απριλίου του 2017, μιας και θα ναυλωθεί από τη Rivages du Monde. Να αναφέρω ότι το πλοιο είναι το παλιότερο εν ενεργεία κρουαζιερόπλοιο. 

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 year later...

Μετά τις προσθήκες δυο πλοίων στη Cruise and Maritime Voyage το 2021, η Cruise and Maritime Voyage ανακοίνωσε ότι στο τέλος του 2020 θα ολοκληρωθεί η ναύλωση του Astoria, που αυτή τη περίοδο δουλεύει στο κόλπο του Μεξικού, οπότε το μέλλον του 72χρονου Astoria πιστεύω ότι θα είναι δυσοίωνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Η Tradewinds λέει πως το πλοίο βγήκε σε πλειστηριασμό τον περασμένο Απρίλιομε τιμή εκκίνησης τα 12 εκατομμύρια ευρώ και χωρίς να βρεθεί αγοραστής.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Το πλοίο αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο Rotterdam, οπότε υποθέτω πως για να μετακινηθεί από το Tilbury, βρέθηκε αγοραστής. Πλήν όμως όπως μας πληροφορεί ο ανταποκριτής μας στο Ολλανδέζικο λιμάνι, από χτές βρίσκεται υπό καθεστώς κατάσχεσης, μάλλον εξ΄αιτίας χρεών πρός εταιρεία ρυμουλκών.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Κι όμως, αν το πιστεύετε, το κρουαζιερόπλοιο με έτος ναυπήγησης 1948 πουλήθηκε από την Πορτογαλική τράπεζα στην οποία ανήκε για περαιτέρω εμπορική χρήση. Όλα αυτά σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Tradewinds. Πρόκειται για ένα γκρούπ Αμερικανών επενδυτών οι οποίοι είναι οι ίδιοι που πρίν λίγο καιρό αγόρασαν το Funchal. Το πλοίο πρόκειται να ρυμουλκηθεί στη Λισσαβόνα για εκτεταμμένη επισκευή και φρεσκάρισμα στα ναυπηγεία Naval Rocha. Οι φήμες λένε πως οι επενδυτές προτίθενται να ξεκινήσουν κρουαζιέρες από τη Λισσαβόνα για τη Μαδέιρα και τις Αζόρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...