Jump to content
Shipfriends

USS New York (LPD-21)


ΝΗΡΕΑΣ

Recommended Posts

Στις 7 Νοεμβρίου θα ενταχθεί στο Αμερικάνικο Ναυτικό το νεότευκτο USS New York, του οποίου η πλώρη (εις μνήμην και για συμβολικούς λόγους) περιέχει και 7,5 τόνους ανακυκλωμένου χάλυβα από τα ερείπια των Δίδυμων Πύργων.

Edited by Nick the Greek
μεταφορα απο thread εκκενωσης διδυμων πυργων
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στη Νέα Υόρκη αφίχθη ένα πολεμικό πλοίο διαφορετικό από τα άλλα: το «USS New York» έχει κατασκευαστεί από το ατσάλι των δίδυμων πύργων μετά την κατάρρευσή τους το Σεπτέμβριο 2001. Το πλοίο αναμενόταν με μεγάλη αγωνία από τους Αμερικανούς, και ιδίως τους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης, λόγω της μεγάλης συμβολικής του βαρύτητας

Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί ειδική τελετή για το καινούργιο πολεμικό πλοίο, το οποίο έκανε το παρθενικό του ταξίδι από τη Λουιζιάνα όπου ναυπηγήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες.

Για την κατασκευή του πλοίου χρησιμοποιήθηκαν 7,5 τόνοι ατσάλι από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων. Το έμβλημα του πλοίου περιλαμβάνει φωτογραφίες των Δίδυμων Πύργων και είναι φτιαγμένο με τα χρώματα των σωμάτων που ανταποκρίθηκαν πρώτα στην τρομοκρατική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 3.000 ανθρώπους (video).

Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

Αν και ομολογώ ότι δεν κατάλαβα αν μόνο η πλώρη του ή ολόκληρο (κομματάκι δύσκολο βέβαια... :D) το πλοίο έχει κατασκευαστεί από το ατσάλι των δίδυμων πύργων, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι μόνο οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι θα ήταν κανοί να σκεφτούν μία τέτοια κατασκευή - σύμβολο (???).

Ατσάλι από τα ερείπια, το μαζέψανε, το λιώσανε, το επαναμορφοποίησαν, το χρησιμοποίησαν στην κατασκευή ενός πολεμικού πλοίου, το οποίο στο έμβλημα του περιέχει και φωτογραφίες από τον τραγικό τόπο στον οποίο και περισυνελλέχθη.....

Δεν ξέρω τι συναισθηματική - συμβολική αξία θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο κατασκεύασμα για τους ανθρώπους που έχασαν φίλους και συγγενείς στους δίδυμους πύργους, στο τραγικό συμβάν της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Δεν ξέρω, αλλά και ταυτόχρονα αδυνατώ να το κατανοήσω... :(

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Εχει και ενα αλλο συμβολισμο.Οι δυο κατασκευες που ειναι στο μεσοστεγο ( ρανταρ ισως ?) μοιαζουν με τους δυο πυργους.Αυτοι οι αμερικανοι!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...