Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ναι. Μου φάνηκε πολυ μικρή η μεταξύ τους απόσταση ή μπορεί να είναι και ανακρίβεια του marine traffic. Χαρακτηριστικά, στην αρχική οθόνη(χωρίς να zoomαρεις) δεν φαινόντουσαν καν 2 πλοία, αλλά σαν ένα, και έπειτα από αρκετό zoom μπόρεσα να τα διακρίνω. 

Link to comment
Share on other sites

Απ οσο εχω μαθει το πλοιο σαρωνει στη φετινη του γραμμη σε ολα τα σκελη.Ενδεικτικα σε κανενα του ταξιδι μεχρι τωρα δεν εχει ξεκινησει απο τον Πειραια με κατω απο 500 επιβατες οταν αλλα ταχυπλοα ταξιδευαν με 10-20% πληροτητα.Αν του χρονου δεν διπλωθει με καποιο τροπο πιστευω οτι ευκολα θα βρεθει μιμητης-ανταγωνιστης στην ιδια γραμμη.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σχεδόν ταυτόχρονη η αναχώρηση του Σαντορίνη Παλάς από τη Σύρο την περασμένη Πέμπτη, με την αναχώρηση του Σουπερφέρρυ από την Τήνο, και τα δυο με προορισμό τη Μύκονο. Και πολλές φορές οι καιρικές συνθήκες εξισώνουν τα πράγματα μια και έφτασαν να ρίξουν καταπέλτη στη Μύκονο, ταυτόχρονα. Κι αυτό γιατί το Σαντορίνη Παλάς βγαίνοντας από την Ερμούπολη τράβηξε πορεία γραμμή για τη Μύκονο, για τα Χουλάκια της Μυκόνου για την ακρίβεια προκειμένου να ψηλώσει και να πάρει τον καιρό περισσότερο στο πλάι.

 

Αυτό είχε σαν συνέπεια να διασταυρωθούν τα δύο πλοία στο ύψος της Ρήνειας και το Σαντορίνη Παλάς να κροσάρει το Σουπερφέρρυ από την πλώρη και από τα δεξιά πρός τα αριστερά. Το Σαντορίνη Παλάς συνέχισε την πορεία του για τα Χουλάκια όπου και γύρισε πρός τον Τούρλο, περνώντας πάλι από την πλώρη του Σουπερφέρρυ. Αντιμετώπισε βέβαια δυσκολίες στην διαδικασία της πρόσδεσης εξ΄αιτίας του ισχυρότατου βοριά, με συνέπεια τελικά τα 2 πλοία να ρίξουν καταπέλτη μαζί.

Link to comment
Share on other sites

Ταξίδι συγγενούς μου το περασμένο Σάββατο από Πειραιά για Μύκονο με το πλοίο, γενικά θετικές εντυπώσεις, το πλοίο είναι αστέρι άλλωστε. Η επιβίβαση στον Πειραιά βέβαια άρχισε στις 0805 ενώ ο κόσμος συνέρρεε ήδη από τις 0730 με συνέπεια να δημιουργηθεί συνωστισμός. Ο έλεγχος εκτός πλοίου αφορούσε αποκλειστικά τα δικαιολογητικά σε σχέση με την πανδημία, ενώ στην είσοδο του κομοδεσίου πραγματοποιούταν και ο έλεγχος των εισιτηρίων. Αυτή η διπλή ουρά στην ουσία δημιούργησε επιπλέον συνωστισμό εντός του πλοίου και στις σκάλες ανόδου. Αυτό πρέπει με κάποιον τρόπο να το μανατζάρουν καλύτερα, όπως και πρέπει να ξεκινάει νωρίτερα και το εμπαρκέσιο, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας. Βέβαια το πλοίο έφυγε στην ώρα του αλλά θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει κάμποσο συνωστισμό και να είναι το πράγμα πιο εύκολο για όλους.

 

Η οικονομική θέση εντελώς πίτα, μόνο στη vip υπήρχαν θέσεις κενές. Με το ξεκίνημα του ταξιδίου υπήρξαν ανακοινώσεις περί περιορισμού των ασκόπων μετακινήσεων, ενώ λίγο αργότερα άρχισε και η διανομή σακουλών για όσους επρόκειτο να κάνουν αργότερα εξαγωγές, λόγω του ισχυρού διατειχισμού του πλοίου, και δεν ήταν λίγοι. Καθ' όλη τη διάρκεια μέχρι τη Μύκονο το ταξίδι ήταν δύσκολο για πλοίο και επιβάτες, ψηλώματα, βίαιες αναταράξεις ενώ σημειώθηκαν και αρκετές θραύσεις ποτηριών και μπουκαλιών. Πολλούς πόντους στο πλήρωμα της vip θέσης που πραγματικά έτρεξε για την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών, δίνοντας ιδιαίτερη φροντίδα σε ηλικιωμένη συνεπιβάτιδα που ταξίδευε μόνη. Μπράβο και πάλι μπράβο.

 

Απογοητευτική και εκνευριστική η μη τήρηση των μέτρων όσων αφορά τη μάσκα από πολλούς επιβάτες, εδώ θα έπρεπε να επιμείνει περισσότερο το πλήρωμα. Θα μου πεί κανείς βέβαια, "και τι να κάνουν, να πλακώνονται με τον κόσμο?". Σωστό κι αυτό. Ποιός έχασε το σεβασμό πρός τον συμπολίτη του για να τον βρεί ο μέσος Έλληνας? Ένα άλλο ενδιαφέρον συμβάν, ήταν το ότι γύρω στις 1200 ένα ζευγάρι Αμερικανών παρήγγειλε φαγητό. Και ώ του θαύματος, προσγειώθηκαν στο τραπέζι τους πιάτα με γύρο, τζατζίκι, κρομμύδι και πίτες:D. Δε θυμάμαι να υπήρχε επί HSW τέτοια επιλογή στο μενού της vip. Ορισμένα πράγματα όπως ο γκρήκ τζάιρος, δεν αλλάζουν ποτέ:D. Το πλοίο καθαρό και προσεγμένο, το πλήρωμα προβλεπέ, εξαιρουμένης της θαλασσοταραχής μια πολύ καλή ταχύπλοη επιλογή.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά το πλοίο είναι διαμάντι. Πεντακάθαρο με πολύ όμορφους χώρους. Λόγω καιρού χτες φύγαμε μια ώρα καθυστέρηση από Σύρο αλλά το Πάρος το πέρασε που έφυγε μια ώρα νωρίτερα. Πάντως το θέμα του συνωστισμού στην επιβίβαση είναι ένα θέμα που πρέπει να το δουν κάπως. Επίσης το πλήρωμα δεν μας άφηνε να βγούμε έξω μέχρι να πάμε στο Σούνιο που έπεφτε ο καιρός.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά ταξίδεψε από Ηράκλειο Κρήτης προς Πάρο.

Αλλά όχι με Santorini palace.

Ταξίδεψε με το power jet  της sea jets.. Η είδηση είναι λανθασμένη αφού τυχαίνει να ήμουν μέσα...

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Μεσα απο αυτη την αδιαφορη ειδηση(πρακτικα ποιος χ@*@κε με τι ταξιδεψε η εγγονη του Biden) βλεπουμε για αλλη μια φορα πως λειτουργουν τα τοπικα μεσα ενημερωσης

Για το Κρητη - Παρο που πηγε με seajets καμια αναφορα, αλλα για το Παρος -Μυκονος που ηταν βαπορι των Μινωικων ,οι Μινωικς ειναι η επιλογη για VIP ταξιδιωτες 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το τελευταιο του δρομολόγιο για φέτος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου. Ελπίζω και του χρόνου να εκτελεί το ιδιο δρομολόγιο και να παραμείνει στην γραμμή καθώς είχε άριστη κίνηση σε κάθε σκέλος και πρόσφερε νέες συνδεσεις(Ηράκλειο-Σύρος-Τήνος και καλύτερη σύνδεση Σύρος-Τήνος-Πάρος) με οικονομικές τιμές για ταχύπλοο.

Edited by Greek Ships
Link to comment
Share on other sites

Οι Μινωικές Γραμμές γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα των δρομολογίων στις Κυκλάδες με το High Speed Catamaran SANTORINI PALACE, σήμερα Δευτέρα 06/09/2021, δε θα εκτελεστεί.(cretapost.gr)

 

 

Επισης,ενώ είναι Δευτέρα είχε προγραμματισμένη προσέγγιση στην Τηνο, που προσέγγιζε μόνο Σαββατοκύριακα. Έχουν αλλαξει τα δρομολόγια;

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Greek Ships said:

Επισης,ενώ είναι Δευτέρα είχε προγραμματισμένη προσέγγιση στην Τηνο, που προσέγγιζε μόνο Σαββατοκύριακα. Έχουν αλλαξει τα δρομολόγια;

Πρόσθεσε προσεγγίσεις και κάποιες Δευτερες πέραν του ΣΚ. 

22 minutes ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Μάλλον η αιτία είναι η χθεσινή μηχανική του βλάβη, γιατί όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια των ταχύπλοων γίνονται κανονικά.

Το Flyingcat 3 έχει επίσης ανεκτέλεστο. 

Link to comment
Share on other sites

Το Champion Jet 1 γιατί ταξιδεύει σήμερα κανονικά από Ηράκλειο για Σαντορίνη, Νάξο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Σαντορίνη, Ηράκλειο; Και μάλιστα με κανονικές ταχύτητες. Σίγουρα δεν είναι ...Flyingcat 3, αλλά σε σχέση με το Santorini Palace? Τι να υποθέσω;

Edited by proud_ionian
1
Link to comment
Share on other sites

Δεν εχει βγει απαγορευτικο για να ειναι ολα δεμενα.Οπως εχουμε ξαναπει και σε αλλες περιπτωσεις που υπηρξαν παρομοιες αποριες"γιατι το ενα φευγει κ το αλλο οχι"υπαρχει και η κριση του πλοιαρχου.

Και εννοειται οτι ουτε αυτο που λεει ο π100 στεκει καθως με τις πληροτητες που εχει σημερα θα μπορουσε να βγει εστω και κομμενο.Αν υπηρχε σοβαρη βλαβη θα το ειχαμε μαθει.

Link to comment
Share on other sites

Η επιβεβαίωση ότι δεν έκανε το σημερινό δρομολόγιο λόγω βλάβης και όχι λόγω απογορευτικου που ανακοίνωσε η εταιρεία του πλοίου, έρχεται από το ΥΕΝ που λέει ότι υπήρξε απογορευση απόπλου λόγω βλάβης της Νο 2 κυρίας μηχανής

Link to comment
Share on other sites

Το Σαντορίνη Παλας, εδω και 2 ημέρες, σε συγκεκριμένα σημεία του ταξιδιού πηγαίνει με 3 μηχανές και σε αλλα με 4, με αποτέλεσμα για καποια διαστήματα η ταχύτητα του να κυμαίνεται στους 27 κομβους. Το χειρότερο της υπόθεσης ειναι οτι εχει κρατήσει τα ωράρια του ταξιδιού ίδια, με αποτέλεσμα ο κόσμος να υφίσταται στην καλύτερη των περιπτώσεων 1μισι με 2 ώρες καθυστέρηση, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση εντός του πλοίου για την επιμήκυνση του χρόνου ταξιδιού.. Σήμερα και για πρώτη ημέρα μαζεύτηκε ξανά το δρομολόγιο .. ας ελπίζουμε οτι θα εχει επισκευαστεί η βλάβη εξ ολοκλήρου, ώστε να μην εχει αυτα τα σκαμπανεβάσματα 

Edited by HIGHSPEED 6
Link to comment
Share on other sites

Πέρασμα από τη Μύκονο πρός την Πάρο με το Σαντορίνη το Παλάς, το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου. Εγώ και ο συνταξιδιώτης μου πήραμε τα 2 τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια, ενδεικτικό της κινήσεως που υπήρχε και σε σαλόνια αλλά και σε γκαράζ, το οποίο βλέπουμε εδώ στην Πάρο και αφού η εκφόρτωση έχει αρχίσει ήδη. Κάτσαμε στο πρυμνιό σαλόνι το οποίο είναι αρκετά θορυβώδες και λόγω των μηχανών αλλά και λόγω του ότι το πρυμνιό εξωτερικό ντέκ του πλοίο είναι ανοιχτό κατά τη διάρκεια του ταξιδίου, με συνέπεια να υπάρχουν πολλές μετακινήσεις και φασαρία, ενώ χανόταν και η ψύξη αν ήσουν κοντά στην πόρτα.

 

Καλύτερο σημείο της οικονομικής θέσης το πλωριό σαλόνι. Ευήλιο, ήσυχο και με ωραιότατη θέα πρός τα μπρός, αν ταξιδέψετε θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα. Ωραίο σημείο και τα σκαμπό μπροστά στο πλωριό μπάρ, μπορεί κανείς να πιεί τον καφέ του με ωραία θέα. Και τον καφέ του μπορεί να πιεί αλλά και να απολαύσει και κατεψυγμένο τζάιρος, τον αυθεντικό γύρο όπως μας λέει και η διαφήμιση των Μινωικών:D. Με η χωρίς γύρο, το πλοίο είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι ασφαλής ταχύπλοη επιλογή για ένα ωραίο ταξίδι. Μοναδικό φανερό μειονέκτημα που μπορώ να σημειώσω, είναι ο κλιματισμός. Μέτρια η απόδοσή του, είναι χαρακτηριστικό ότι σε διάφορα σημεία της οικονομικής θέσης έβλεπε κανείς επιβάτες να κάνουν αέρα στον εαυτό τους με βεντάλιες και περιοδικά. Δεν θυμάμαι τέτοιο πρόβλημα όταν ταξίδεψα μαζί του σαν Highspeed 7, οπότε είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουν στην Grimaldi.

 

Σας αφήνω με τρία ωραία στιγμιότυπα από ένα ρεμέτζο του πλοίου στη Μύκονο. Σε αντίθεση με παλιότερες χρονιές, φέτος φορέθηκε πολύ η αριστερή στροφή, γεγονός που μας χάρισε αρκετά εντυπωσιακά στιγμιότυπα.

Link to comment
Share on other sites

Το Σαντορίνη Πάλας αναμένεται να σταματήσει τα δρομολόγια του στις 3 Οκτωβρίου και λογικά φέτος θα ξεχειμωνιάσει στο Πειραιά γιατί έχει να κάνει αρκετές εργασίες, μιας και πέρυσι δεν έγιναν για χάριν οικονομίας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα ομάδα!!! Με προχθεσινή έγκριση από το υπουργείο, το Σαντορινάκι έχει ανεκτέλστα από 29/09 'εως και 3/10. Τελευταίο δρομολόγιο από Ηράκλειο 28/09 και δέσιμο στον Πειραιά.

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...