Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σίγουρα θα έχει παίξει ρόλο και το επιπλέον σαλόνι όπως επίσης και τα 13χρονάκια του. Επίσης στη συγκεκριμενη γραμμή δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνει με 38-40 και να περιμενει το Championjet να φορτοεκφορτώσει σε κάθε λιμάνι. 

Link to comment
Share on other sites

Σαν 7 οταν ερχόταν απο Ιταλία μετά την ανακατασκευη του απο τη φωτιά είχε πατήσει 42+ κομβους και όλο το ταξίδι το είχε βγάλει με 40+. Δεν εχει καμία διαφορα στην ταχύτητα , όσο έπιανε σαν 5 τα ίδια πιάνει και τωρα αν το ανοίξουν .. ούτε τε χρονια του παίζουν ρόλο, εφόσον γίνεται σωστή συντήρηση  ! Τα παλάτια ειναι 18 χρόνων και  (σχεδόν )30αριζουν στο άνετο στα ημερήσια που έχουν τη Μηλο μέσα! 

Απλα και λόγω πετρελαίου και λόγω οτι δεν υπάρχει λόγος  να περιμένει το  Jet στα λιμάνια δεν το ανοίγουν το santorini palace ! 

Edited by HIGHSPEED 6
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 7/25/2018 at 3:33 PM, Nick the Greek said:

Το Santorini Palace έκανε προσπέραση έξω από την Πάρο στο Tera Jet με 34.5 μίλια έναντι 28 πλήν όμως πήγε ανατολικά της Ρήνειας και έφτασε στη Μύκονο με 45 λεπτά καθυστέρηση, 1415 αντί για 1330. Το Tera έφαγε μεν την προσπέραση αλλά η άφιξή του μέσω στενού Δήλου και Μυκόνου(τριθάλασσο που λέει και μια ψυχή καλή του ώρα) έγινε στη Μύκονο στις 1420 με μόλις 15 λεπτά καθυστέρηση.

Ας δουμε μια κλασικη προσεγγιση του SANTORINI PALACE στη Μυκονο,χωρις ιδιαιτερο αερα που θα φανει και ενας πιθανος λογος που το πλοιο καθυστερει αρκετα

Το πλοιο ερχεται οπως ειπε και  @Nick the Greek ανατολικα της Ρηνειας και μπορω να πω οτι μου φανηκε να κοβει και αρκετα νωρις ταχυτητα.Το πλοιο εφτασε περιπου μεχρι την αρχη της παραλιας του Αγιου Στεφανου,στη συνεχεια εβαλε πλωρη προς το παλιο λιμανι και μετα ξαναγυρισε προς το καινουριο κανοντας ουσιαστικα ενα ζικ ζακ.Μετα ξεκινησε να κανει αριστερη στροφη, μεχρι που ηρθε καθετα με την προβλητα και εδεσε

Ειδικος δεν ειμαι και αλλα οπως το εβλεπα απ'εξω ,μου φανηκε οτι ηταν πιο λογικο να ερθει παραλληλα με το κρουαζιεροπλοιο και να κανει δεξια στροφη παρα ολο αυτο το ζικ ζακ με το οποιο σιγουρα εχασε χρονο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στο πλοίο επιτρέπεται η παραμονή στο πρυμναίο ανοιχτό κατάστρωμα , κατα την διάρκεια του ταξιδιού ? 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ταξίδεψα  με το πλοίο στις 31/8 από Μύκονο για Ηράκλειο. Ηταν η πρώτη φορά με το συγκεκριμένο ταχύπλοο και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.Ομορφη διακόσμηση και πολυτέλεια. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι εύκολο για κάποιον να τριγυρνάει μέσα στο πλοίο κάτι που μου εδωσε την δυνατότητα ανά στιγμές να βρίσκομαι στο σημείο που ήθελα για να δω αυτό που ήθελα (πχ τις συναντήσεις με άλλα πλοία). Βέβαια βοήθησε το γεγονός πως μέχρι τη Σαντορίνη το πλοίο , ζήτημα αν είχε 300 επιβάτες, οι οποίοι σχεδόν  κατέβηκαν όλοι  στον Αθηνιό. Από Σαντορίνη για Ηράκλειο το πλοίο ήταν σχεδόν γεμάτο για αυτό και άνοιξαν και το δεύτερο deck αεροπορικών καθισμάτων το οποίο προηγουμένως ήταν κλειστό.Το μόνο αρνητικό είναι ότι στο συγκεκριμένο deck ο κλιματισμός  υπολειτουργούσε, ενώ μυριζε έντονα πλαστικό από τις αεροπορικές Θέσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να σταθείς για πολύ ώρα εκεί. Στα πολύ θετικά ότι τα αεροπορικά καθίσματα του πλοίου είναι τα πιο άνετα που εχω συναντήσει. Αφιξη στο Ηράκλειο στις 20:00 με προγραμματισμένη 18 :50.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έκανα μονοήμερη εκδρομή με το πλοίο στην Σαντορίνη από Ηράκλειο στις 10 Σεπτεμβρίου. Πολύ ωραίο εσωτερικά μέσα, άνετα καθίσματα μπορούσα να τριγυρνάω στο πλοίο ανά πάσα στιγμή εκτός από την διακεκριμένη θέση. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν τουρίστες ενώ είχε και λίγους Έλληνες. Στην επιστροφή ήρθε στον Αθινιό  στις 18:00 από 17:25 προγραμματισμένη ενώ η επιστροφή στο Ηράκλειο στις 20:00. Στην επιστροφή μας ανοίξανε το ανοιχτό κατάστρωμα περίπου στα 2/3 της διαδρομής

Link to comment
Share on other sites

Δε θα μπορούσε να κανει και αλλιώς θεωρητικά.... Αυτά τα σκάφη βασίζονται στην προθυμία των χρηστών μιας ακτοπλοϊκής γραμμής να πληρώσουν διπλάσιο εισιτήριο για να φτάσουν στο μισό χρόνο. Και η εμπειρία δείχνει ότι οι νησιώτες δεν είναι πρόθυμοι να το κάνουν αυτό, παρά μόνο οι τουρίστες ! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Άνοιξαν τα πλάνα του πλοίου για το ερχόμενο έτος από Ηράκλειο για Κυκλάδες!Τα δρομολόγια ξεκινάνε από τις 25 Απριλίου κάθε Τρίτη Πέμπτη Ηράκλειο Σαντορίνη και επιστροφή και κάθε Παρασκευή Κυριακή από Ηράκλειο για Σαντορίνη Πάρο Μύκονο και επιστροφή έως 14/05.Από 15/05 Θα πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια από Ηράκλειο για Σαντορίνη Πάρο Μύκονο εκτός Τετάρτης που θα φτάνει έως Σαντορίνη!Ουσιαστικά αφήνουν έξω την Ίο και το δρομολόγιο έως Σαντορίνη που γινόταν κάθε Κυριακή μετατίθεται την Τετάρτη!

Link to comment
Share on other sites

On 9/18/2018 at 1:20 AM, lostromos said:

4 Οκτωβρίου σταματάει.

Το Σαντορίνη Παλλάς αναμένεται να σταματήσει τα δρομολόγια του τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και θα ανέβει στο Πειραιά για την χειμερινή του ακινησία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πολλές χαιρετούρες σήμερα για το πλοίο στη Μύκονο,  για το τέλος της σαιζόν. Κατά την αναχώρηση του έκανε  μία  360 μοιρών πιρουέτα σφυρίζοντας για αρκετή ώρα, χαιρετώντας έτσι το νησί και τους ανθρώπους στο λιμάνι . 

Edited by svo
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...