Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

τη ραδα των αγιων θεοδωρων, θυμιζει ο μεσσηνιακος κολπος.

6 tankers κανουν drifting: cape balder, voge dignity, bloom, eco ice, pink star, ice I, bauci.

1 στη ραδα: aegean blue

στη ραδα και το handy bolero.

aegean blue & το pink stars ειναι crude oil, το eco ice LPG και τα υπολοιπα chemical.

Link to comment
Share on other sites

Κράτηση του M/T Alice I στην Καλαμάτα

Quote

Το μέτρο της κράτησης επιβλήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας στο M/T ''ALICE I' 'σημαίας Μάλτας, μεσημβρινές ώρες χθες, κατόπιν ολοκλήρωσης επιθεώρησης, λόγω ελλείψεων – παρατηρήσεων που αφορούν στους τομείς ασφάλειας σύμφωνα με τις διαδικασίες του PARIS MOU.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Απαγόρευση απόπλου του M/V Cape Elise στην Καλαμάτα

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας για την ύπαρξη ρήγματος του τοιχώματος Νο 4 κύτους του M/V “CAPE ELISE” σημαίας Νήσων Μάρσαλ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “CAPE ELISE”, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχω παρατηρήσει κατά καιρούς ότι διάφορα τάνκερ βρίσκονται στο Μεσσηνιακό κόλπο. Αυτή τη στιγμή στο Marine Traffic βλέπω 8. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που γίνεται αυτό; Παραπάνω διάβασα ότι κάνουν drifting όσο περιμένουν ναύλο. Όσες φορές έχει τύχει να το κοιτάξω αλλά ειδικά τους τελευταίους μήνες αφότου το παρατήρησα, βλέπω σχεδόν αποκλειστικά τάνκερ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου του LPG Epic Burano στην Καλαμάτα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, την 20-02-2020, ότι το LPG ''EPIC BURANO'' σημαίας Σιγκαπούρης, με δεκαέξι (16) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, πρόκειται να καταπλεύσει στον οικείο λιμένα, προκειμένου να παραληφθούν εφόδια και να διενεργηθούν επιθεωρήσεις και επισκευές στο μηχανοστάσιο λόγω εκτεταμένων ζημιών από πυρκαγιά.

Με τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου, την 21-02-2020, στο αγκυροβόλιο του λιμένα Καλαμάτας, διαπιστώθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, εκτεταμένες ζημιές στον αποτεφρωτήρα, στο καζάνι, στον γειτνιάζοντα χώρο, ενώ σε ολόκληρο το χώρο του μηχανοστασίου δεν υπήρχε φωτισμός και υπήρχαν ίχνη έντονου καπνισμού, που προκλήθηκαν από πυρκαγιά που έλαβε χώρα την 19-02-2020.

Από το περιστατικό, δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''EPIC BURANO'' μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Κράτηση του M/V Epic Burano στην Καλαμάτα

Quote

Κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στο M/V ''EPIC BURANO'' σημαίας Σιγκαπούρης, στο λιμένα Καλαμάτας, από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παραρτήματος ''Χ'' του Π.Δ. 16/2011 (Α'36), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

14 tankers στο μεσσηνιακο κολπο, αλλα φουνταρισμενα και αλλα κανουν drifting, ενω δυο ακομη, ενα στο λακωνικο κολπο και ενα στη σαπιεντζα, κανουν drifting με ντεστινεσιο καλαματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κράτηση του M/V Ledra Pride στην Καλαμάτα 

Quote

Κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο M/V ''LEDRA PRIDE'' σημαίας Κύπρου στο λιμένα Καλαμάτας, από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παραρτήματος ''Χ'' της ΚΟ 2009/16/ΕΚ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

On 5/21/2020 at 12:08 AM, proud_ionian said:

14 tankers στο μεσσηνιακο κολπο,

το προηγουμενο σκ, φουνταρισμενα εξω απο το λιμανι της καλαματας, ησανται:P  η προνοια του αερίου (gaz providence), απο το σαββατο και την κυριακη το πρωι ηρθε το products tanker amazon explorer. το πρωτο ειναι ηδη φουνταρισμενο ΒΑ της Μαλτας και το δευτερο πλεει... νωχελικα τοτια της κρητης με πορεια suez.

εξακολουθουν να ειναι πολλα τα tanker, καθε ειδους που ειτε ειναι φουνταρισμενα, ειτε κανουν drifring, στο μεσσηνιακο κολοπο νοτια της κορωνης (δεν ηταν ορατα με γυμνο ματι απο την καλαματα).

τα δυο ρυμουλκα της καλαματας, ledra pride  & ledra ena (κυριως αυτο), πηγαινοερχονται στα πλοια αυτα.

τωρα ποσο φυσιολογικο ειναι, μερικες δεκαδες μιλια απο τις πιο δημοφιλεις παραλιες της πελοποννησου, να κανουν στη ζουλα ακινησια μεγαλα δεξαμενοπλοια, ειναι αλλη κουβεντα.

μεσα στο λιμανι της καλαματας, καθεται και περιμενει το yacht sapphire

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Κράτηση του Φ/Γ Baroness στην Καλαμάτα

Quote

Κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Φ/Γ πλοίο ''BARONESS'' σημαίας Πανμά στον λιμένα Καλαμάτας, από εξουσιοδοτημένους επιθεωρητές PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης ελλείψεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παραρτήματος ''Χ'' της ΚΟ 2009/16/ΕΚ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...