Jump to content
Shipfriends

Crown Iris (IMO 8814744)


Recommended Posts

5 Δεκέμβρη ξεκινάει τις κρουαζιέρες του το νέο απόκτημα της Louis από Μασσαλία για Γιβραλτάρ - Madeira - La Palma - Tenerife - La Gomera - El Hierro - Las Palmas - Lanzarote - Casablanca - Malaga - Almeria - Alicante - Βαρκελώνη - Γένοβα στη θέση του CORAL.
Για να μην ξεχνιόμαστε πρόκειται για το πρώιν NORWEGIAN MAJESTY.

 

____________________________

(1992, ex- Majesty, Royal Majesty, Norwegian Majesty, Louis Majesty, Thomson Majesty, Princess Iris)

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τέλος το Norwegian Majesty, ζήτω το Louis Majesty

Πηγή: Maritimematters

Norwegian to Louis MAJESTY

November 9: The 1992-built, 40,876 gt MV NORWEGIAN MAJESTY has just wrapped up her career with NCL and will sail to Europe to join the Louis Cruise Lines fleet as LOUIS MAJESTY. The ship entered service as upscale Dolphin Cruise Line subsidiary, Majesty Cruise Line's ROYAL MAJESTY and was sold to NCL, becoming the NORWEGIAN MAJESTY in 1997. She was stretched with the addition of a midsection by Lloyd Werft in 1999, increasing her gt from 32,396 and passenger capacity from 1056 to 1462.

Link to comment
Share on other sites

Με πλοιαρχο το Γιωργο Δελαγραμματικα το Louis Majesty μπηκε στο 46W και μας ερχεται. Αν και κατι πηρε το αυτι μου οτι θα κανει και μια σταση πρωτα στη Γενοβα. Οπως και να χει καλως να ορισει

(γιατι εμεις υπηρχαμε και πριν το ais και θα υπαρχουμε και μετα απ αυτο :P)

Link to comment
Share on other sites

Πάντως το βιάζονται το βαπόρι και θέλουν να είναι έτοιμο στα τέλη Γενάρη ώστε να αντικαταστήσει το Coral στις κρουαζιέρες της Δυτικής Μεσογείου.

Στην παραλαβή κι ο ασυρματιστής Μάνθος Παράβαλος από το Louis Cristal:)

Link to comment
Share on other sites

To βαπόρι βρίσκεται πάνω από την Ίμπιζα και πλέει καρφί για τη Γένοβα από όπου και θα ξεκινήσει. Σίγουρα μιλάμε για μεγάλη στροφή της εταιρείας, δρομολογώντας στη θέση του CORAL. To επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών θα ανέβει κατακόρυφα με πολύ καλύτερη εκμετάλλευση σε μια γραμμή που δεν έχει ανταγωνιστεί όποιον κι όποιον.

Το βαπόρι το παρέλαβαν από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και το φέρνουν Γένοβα οι:

Γιώργος Δελαγραμμάτικας (Πλοίαρχος)

Κυριάκος Μουζόρης (Ύπαρχος)

Ζαχαρίας Καραλογος (Safety)

Παναγιώτης Βαρότσος (Navigation)

Καλοτάξιδοι :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Και μετά από την Γένοβα και τις φωτό από το naviearmatori, ας δούμε το πλοίο και στο Γιβραλτάρ όπου βρισκόταν στις 7/12ου, καθώς και μία πιό κοντινή φωτό με τα νέα (???) σινιάλα της Louis στο φουγάρο του.

Πηγή : gibraltarport.com

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το πλοίο βρισκόταν σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης από ότι βλέπω στο AIS, και πριν λίγη ώρα αναχώρησε με προορισμό την Νάπολι.

Αν δεν κάνω λάθος, είναι η πρώτη προσέγγιση του στην χώρα μας, ή τουλάχιστον με τα σινιάλα της LOUIS ???

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Αγαπούλες μου, είναι δυναμόν να μη διαθέτομεν τη σήμερον ημέραν φωτογραφίες του Louis Majesty? Ποσώς. Το οποίον ο Νίκ δε Γκρήκ(η τσιτσίνος, ή διάολος, ή σπανομαρίας) προέβη να πούμε σε καραβότσαρκα στα καλντερίμια τση Γένοβας για να μπανίζει το παπόρο. Σπάει στις 1900 κάθε Σάββατο για ρόδα μυρωμένα στην ανατολικη Μεσόγειο. Όμορφα!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Η Louis Hellenic Cruises δρομολογεί από την 1η Απριλίου 2011, το M/V «Louis Majesty» στις προγραμματισμένες τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες από τον Πειραιά προς τα ελληνικά νησιά και την Τουρκία, για να αντικαταστήσει το Aquamarine

Link to comment
Share on other sites

H πρώτη προσέγγιση του πλοίου στην Ελλάδα στις 21-03-2010 κ σταθμός του πριν το ταξίδι για την Νάπολι το Λιμάνι του Ηρακλείου......Ωραία μέρα κ ωραία αφιξη..μιάς κ στην είσοδο του λιμένα συναντήθηκε με το πρώην ομόσταυλο M/S AQUAMARINE...Τρια καλά σφυρίγματα το καθένα,ξεσηκώνοντας το λιμάνι κ έτσι κατάλευκο κ πανέμορφο εισέρχεται στο Ηράκλειο!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το Louis Majesty αναμένεται να κάνει την πρώτη εμφάνιση του στο λιμάνι του Πειραιά στις 28/03/11, για να κάνει τη πρώτη του κρουαζιέρα στα νερά του Αιγαίου προς τη Σύρο, Izmir και Κωνσταντινούπολη. Ενώ από 01/04/11 θα ξεκινήσει τις κλασσικές 3 ημέρες και 4 ημέρες κρουαζιέρες της εταιρείας του, αντικαθιστώντας του Louis Cristal

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χθες το Louis Majesty επέστρεψε από τη πρώτη κρουαζιέρα του από τη στιγμή που ήρθε στο Πειραιά. Αυτή η κρουαζιέρα ήταν για γνωριμία του πλοίου στην εγχώρια αγορά της κρουαζιέρας. Αφού διανυκτέρευσε χθες για πρώτη φορά στο Πειραιά σήμερα ξεκίνησε τις κλασσικές 3ημερες και 4ημερες κρουαζιέρες στο Αιγαίο

Link to comment
Share on other sites

Louis Majesty : Μια ξεχωριστή πρόταση απόδρασης εν πλω

Μια νέα πρόταση στον τουρισμό και στην κρουαζιέρα αποτελούν από την 1η Απριλίου οι 4ήμερες και 5ήμερες κρουαζιέρες που ξεκινούν από τον Πειραιά από την Louis Cruise με το σύγχρονο κρουαζιερόπλοιό της Louis Majesty. Στις 4ήμερες / 3νύχτες κρουαζιέρες που θα ξεκινούν κάθε Παρασκευή από τον Πειραιά, οι προορισμοί που προσεγγίζει το πλοίο περιλαμβάνουν τη Μύκονο, το Κουσάντασι (Αρχαία Έφεσος), την Πάτμο, το Ηράκλειο Κρήτης και τη Σαντορίνη. Οι 5ήμερες / 4 νύχτες κρουαζιέρες ξεκινούν επίσης από Πειραιά από τις 4 Απριλίου και κάθε Δευτέρα με προορισμούς τη Μύκονο, το Κουσάντασι (Αρχαία Έφεσος), την Πάτμο, τη Ρόδο, το Ηράκλειο Κρήτης και τη Σαντορίνη.

Το LOUIS MAJESTY, ολικής χωρητικότητας 40.876 κόρων, έχει ολικό μήκος 207,10 μέτρα, μέγιστο πλάτος 27,6 μ. και βύθισμα 6,2 μ., ενώ 4 κύριες μηχανές Wartsila 6R-46 του επιτρέπουν να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 19 κόμβων. Είναι ταξινομημένο στο νορβηγικό νηογνώμονα DNV και φέρει σημαία Μάλτας. Διαθέτει 731 καμπίνες, με δυνατότητα φιλοξενίας 1.462 επιβατών σε βάση δύο κλινών ανά καμπίνα (ο μέγιστος αριθμός επιβατών με χρήση όλων των διαθέσιμων κλινών στο σύνολο των 731 καμπίνων ανέρχεται σε 1800). Οι κοινόχρηστοι χώροι του εκτείνονται σε 10 καταστρώματα, το δε πλήρωμα αποτελείται από 600 άτομα. Επίσης διαθέτει πέντε χώρους εστίασης, επτά μπαρ και σαλόνια, έξι ανελκυστήρες, δυο πισίνες, παιδότοπο και παιδική πισίνα, κέντρο Spa υγείας και ομορφιάς, αμφιθεατρικό show lounge, μεγάλο καζίνο, βιβλιοθήκη και πολλούς άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Πηγη: PORNTET

Link to comment
Share on other sites

προχτες ειχει και το star chanel αφιερωμα στο lm. ο λογος γι'αυτον τον βομβαρδισμο ειναι, η 3μερη κρουαζιερα γνωριμιας του πλοιου, απευθυνομενη σε ΜΜΕ, πρακτορες και λοιπους σχετιζομενους με το αθλημα.(μας την αναφερει και ο π100 παραπανω).

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Mέχρι τα τέλη Οκτώβρη θα μείνει στα 3ήμερα/4ήμερα. Μετά θα πάει στην Γένοβα για τον χείμωνα κάνοντας κρουαζιέρες στην Δυτική Μεσόγειο και την άνοιξη πάλι Αιγαίο.

Το πλοίο επισκευάστηκε φέτος και δεξαμενίστηκε στην Μασσαλία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μαύρα μάτια κάναμε να το δούμε στο μεγάλο μας λιμάνι. Να μην κατέβουμε μιά βόλτα στην Πειραική να το δούμε διά ζώσης και να το απαθανατίσουμε για το shipfriends.gr ??? :)

Το πλοίο σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στην αναχώρηση του από τον Πειραιά.

gallery_2102_808_231698.jpggallery_2102_808_125380.jpg

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...