Jump to content
Shipfriends

Crown Iris (IMO 8814744)


Recommended Posts

Σύμφωνα με το εξής άρθρο, ανάμεσα στους 3 που επέζησαν της πτώσης είναι δύο Έλληνες. Όπως αναφέρουν το πλοίο αυτό χρησιμοποιεί παλαίοτερου τύπου σωστικά τα οποία χρειάζονται εξαιρετική γνώση πάνω σε αυτά για να τα χρησιμοποιήσουν. Το συρματόσχοινο έσπασε και η σωσίβια λέμβος έπεσε απο ύψος 25 μέτρα ανάποδα!

Άρθρο http://http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-21403419'>http://http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-21403419

Sent from my iPad

Link to comment
Share on other sites

Απ΄ ότι έμαθα το ατύχημα δεν έγινε πάνω σε άσκηση αλλά ετοιμαζόντουσαν να κατεβάσουν tender για να βγάλουν τους επιβάτες στη στεριά και έγινε οτι έγινε.....

Link to comment
Share on other sites

Βγηκε και η επισημη ανακοινωση

 

 

Βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού πέντε (05) αλλοδαπών ναυτικών, καθώς και τραυματισμού τριών (03) ακόμα, εκ των οποίων δύο (02) Έλληνες Υποπλοίαρχοι, όλοι μέλη πληρώματος του Κ/Ζ «THOMSONMAJESTY» σημαίας Μάλτας, στο λιμένα Λας Πάλμας των Καναρίων νήσων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής γυμνασίου εγκατάλειψης του ανωτέρω πλοίου εντός του λιμένα, προκλήθηκε πτώση σωσίβιας λέμβου στη θάλασσα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των ανωτέρω πέντε (05) αλλοδαπών ναυτικών και τον τραυματισμό τριών (03), εκ των οποίων οι δύο (02) Έλληνες, στους οποίους εφόσον παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψαν κανονικά στα καθήκοντά τους.

Σχετικό προανακριτικό υλικό πρόκειται να διαβιβαστεί στην πλησιέστερη Ελληνική Προξενική ή Λιμενική Αρχή, εφόσον εδρεύει, ενώ σε αντίθετη περίπτωση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Στο site της Thomson υπαρχει το πλοιο και στις κρουαζιερες του 2014,οποτε λογικα η ναυλωση θα συνεχιστει και την μεθεπομενη χρονια

 

Οντως ανανεωθηκε η ναυλωση του πλοιο στην Thomson αλλα οι χειμερινες κρουαζιερες στην Ερυθρα θαλασσα ακυρωθηκαν λογω των γεγονοτων στην Αιγυπτο. Ετσι το πλοιο θα μεινει δεμενο αυτο το διαστημα, οπου μαλλον θα υποστει καποια μετασκευη

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Οπότε βγαίνουν αληθινές οι προφητείες μου!! Η προσθήκη μπαλκονιων στις καμπίνες του πλοίου θα γίνει με το κόστος να καλύπτεται κατά το ήμισυ από τη Thomson και το άλλο μισό από την Louis

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 4 months later...
  • 7 months later...

Μετά την ολοκλήρωση της ναύλωσης του Thomson Majesty το Φθινόπωρο του 2017, το πλοίο θα επιστρέψει στη Celestyal Cruises και θα μετονομαστεί σε Celestyal Majesty και θα δραστηριοποιηθεί στη Δυτική Μεσόγειο με 3ημερες, 4ημερες και 7ημερες κρουαζιέρες από τη Μαλάγα προς Motril, Gibraltar, Tangier, Cadiz και Portimao.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Το Thomson Majesty αναμένεται να τελειώσει τις κρουαζιέρες για τη Thomson Cruises στις 26 Νοεμβρίου του 2017. Με την παράδοση του πλοίου στη Celestyal Cruises θα γίνει ανακαίνιση και θα αλλάξει το όνομα του σε Celestyal Majesty και θα πάει στη Κούβα για να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στις 15 Ιανουαρίου του 2018. Το πλοίο θα κάνει 8ημερες κρουαζιέρες από την Αβάνα προς  Punta Frances, Cienfuegos, Montego Bay, Santiago De Cuba, μια ημέρα στη θάλασσα και επιστροφή στην Αβάνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Προς το παρόν στο πρόγραμμα για το 2018 το Thomson Majesty εμφανίζεται να ξεκινάει στα τέλη Μάρτιου του 2018 κρουαζιέρες στο Αιγαίο. Στην αρχή με 3 & 4 ήμερες με το όνομα Iconic και αργότερα θα κάνει 7 ήμερη με το όνομα Idyllic.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...