Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Καιρό έχει να γίνει κάποιο ΣΑΣ, νομίζω ότι μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες θα πρέπει να έχουμε κάποια αναγγελία για ΣΑΣ γιατί έχουμε συμπληρώσει 2,5 μήνες χωρίς ΣΑΣ και ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν πρέπει να ξεκαθαρίσουν αρκετά θέματα με δρομολογήσεις!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 836
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 month later...
  • 3 months later...
On 3/7/2018 at 4:01 PM, Nikos_Chania said:

Σύμφωνα με τον γνωστό μας νόμο 2932/2001: (παρ. 3 άρθρο 9)

Άρα κανείς δεν δεσμεύει το πότε, αλλά τουλάχιστον 6 φορές ετησίως!

Quote

Άρθρο ένατο

Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

3. Το Σ.Α.Σ. συγκαλείται από τον Πρόεδρό του και γνωμοδοτεί για τα θέματα αρμοδιότητάς του σύμφωνα με το νόμο αυτόν. Το Σ.Α.Σ. συνεδριάζει τουλάχιστον έξι (6) φορές στη διάρκεια του έτους. Η απόφαση του Υπουργού για την αποδοχή ή μη της γνώμης του Σ.Α.Σ. εκδίδεται εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία συνεδρίασης αυτού. Ο Υπουργός δύναται να ζητήσει τη γνώμη του Σ.Α.Σ. για οποιοδήποτε ζήτημα εμπίπτει στις αρμοδιότητες του οργάνου αυτού ή εν γένει συνδέεται με την εφαρμογή του ν. 2932/2001, όπως ισχύει.

On 5/19/2018 at 1:50 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Για να γίνουν 8 ΣΑΣ μέσα στο 2018, σημαίνει ότι κάθε μήνα θα γίνεται και ΣΑΣ!! Πιστεύω μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχουμε το επόμενο ΣΑΣ. 

 

On 5/19/2018 at 2:39 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Τώρα ξανά είδα αυτά που είχες γράψει παλιότερα για υποχρέωση 6 συνεδριάσεων το χρόνο!! Και μου είχε μείνει το 8 σε εμένα, μιας και συνήθως γίνονται γύρω στα 8 ΣΑΣ το χρόνο 

Επιμένεις στα 8 B)

6 (Έξι) τουλάχιστον Σ.Α.Σ. ετησίως. Μας απομένουν άλλα 3 δηλαδής. Άντε πες άλλαξε και η κυβέρνηση και δεν οργανωθήκαμε, θα κάνουμε ΣΑΣ κάθε μήνα, εκτός αν βγει προσωρινή διάταξη για περικοπή Σ.Α.Σ., χωρίς να ξέρω αν δύναται να συμβεί αυτό από νομολογικής πλευράς.

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

Να γίνει ΣΑΣ χωρίς τη φυσική παρουσία των εκπροσώπων των εταιρειών!!! Τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει με τη φυσική παρουσία των εκπροσώπων να έχουμε απίστευτες συζητήσεις και διαφωνίες μεταξύ των εταιρειών!! Θα χάσουμε τη δωρεάν διασκέδαση μας, οπότε τώρα θα πρέπει να πηγαίνουμε στα θέατρα και να πληρώνουμε εισιτήρια για τη διασκέδαση μας! 😁

Link to comment
Share on other sites

Δεν πειράζει. Και τα θέατρα (τα κανονικά) κλέφτες θα γίνουν;;

Άρα θα παρίστανται μόνο οι νομίμως οριζόμενοι, συνεπώς δεν θα υπάρξουν επιπλέον προσκλήσεις στις εταιρειες.

Καλος, πολυ καλος. 

Link to comment
Share on other sites

Η σκέψη του να καταργηθεί το 1ο μέρος της συνεδρίασης του ΣΑΣ, το δημόσιο, υπήρχε και στο παρελθόν, αποτέλεσμα των έντονων αντεγκλήσεων στελεχών των εταιρειών. Στο 2ο μέρος, εκεί που τοποθετούνται τα μέλη του συμβουλίου και λαμβάνονται οι αποφάσεις, η παρουσία των στελεχών ή του κοινού δεν επιτρέπεται ούτως ή άλλως. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο είναι εφικτό, αφού σε όλες τις συνεδριάσεις των οργάνων υπάρχει αυτή η δυνατότητα, της παρουσίας των ενδιαφερομένων. 

Το σημαντικό όμως παραλείπεται, και δεν είναι άλλο από τη μη δημοσίευση πρακτικών από τις συνεδριάσεις του συμβουλίου. Οπότε ο καθείς διαρρέει ότι θέλει.

Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, Nikos_Chania said:

Άρα θα παρίστανται μόνο οι νομίμως οριζόμενοι, συνεπώς δεν θα υπάρξουν επιπλέον προσκλήσεις στις εταιρειες.

Δεν θα παρίσταται κανένας από τις εταιρείες, απλώς οι θέσεις των εταιρειών θα κατατίθονται με υπομνήματα πριν τη συνεδρίαση!! 

Link to comment
Share on other sites

Πάντως στην τροποποίηση του άρθρου του 2932 περί Σ.Α.Σ. δεν υπάρχει αναφορά στην κατάργηση της παρουσίας ενδιαφερομένων στο 1ο μέρος των συνεδριάσεων του συμβουλίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...