Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 836
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δεν θα εξετάσουν κανένα θέμα που αφορά δρομολογια πλοιων. Ο σκοπός του ΣΑΣ της παρασκευης ειναι να θεσπιστούν οι κανόνες λειτουργίας του Συμβουλίου .

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν αυτό το ΣΑΣ, αν ήταν έξυπνοι, θα το έκαναν σε κανένα νυχτερινό κέντρο και θα έκοβαν και εισιτήριο. Πρέπει να είναι μεγάλη ψυχαγωγία, ειδικά όταν βλέπει κανείς πως τόοοοοσα χρόνια που υπάρχει δεν υφίσταται κανονισμός αρχών και λειτουργίας. Όπερ εστι μεθερμηνευόμενον, δεν υπάρχει αρχή και τέλος, και κυρίως δεν υπάρχει συνεκτικότητα, συνέχεια αποφάσεων και ενιαία κριτήρια. Ούτε τα αυτονόητα. Ακόμα μεγαλύτερη πλάκα είναι η λύση που σκέφτηκαν, βγαλμένη μέσα από τα κατάβαθα του ελληνικού δημοσίου. Να γίνει μια τριμελής επιτροπή από 5-6 άτομα(που λέει κι ο Νίκος Βαμβακούλας) για να το συζητήσουν πιο διεξοδικά, επιτροπή της οποίας οι συνεδριάσεις υποψιάζομαι θα είναι επί πληρωμή. Ε, τέτοια μεγάλα κεφάλια δεν πρέπει να τα απασχολούμε έτσι.

 

Βέβαια, για να μην τους αδικώ, δε νομίζω και αυτοί και το ΥΕΝ πως δεν το ήξεραν πως δεν υπάρχουν αυτά. Το ήξεραν. Απλά δεν συμφέρει προφανώς κανέναν να υπάρχουν τέτοια. Αν ήταν ξεκάθαρες οι προυποθέσεις δρομολόγησης, αν ήταν ξεκάθαρες οι προυποθέσεις έγκρισης, αν ήταν ξεκάθαρα τα κριτήρια κάτω από τα οποία παίρνονται οι αποφάσεις, τότε πως θα γινόταν νταλαβέρι? Πως θα μοίραζε το κράτος την τράπουλα? 

 

Για να μην τα πολυλογώ, πιστεύω πως ΥΕΝ και ΣΑΣ σύρθηκαν σε αυτού του είδους την κουβέντα εξ' αιτίας των αντιδράσεων κυρίως από Golden Star και Fast Ferries κατά πρώτο λόγο. Και φυσικά διάλεξαν να δημιουργήσουν επιτροπή έτσι ώστε να σέρνεται το θέμα για μερικά χρόνια ακόμη αλλά την ίδια στιγμή να μην μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει πως δεν κάνουν κάτι πρός αυτήν την κατεύθυνση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ενδιαφέρον και ότι το sebeco της alco ferries κάνει αίτηση για Αγία Μαρίνα και Σουβαλα Αίγινας, κάτι που δείχνει ότι μάλλον  η εταιρεία δεν θέλει να το συνεχίσει στη γραμμή  Σκάλα Καμειρου- Χάλκης (θέμα 320)

Edited by pilot
Link to comment
Share on other sites

Οι εγκρίσεις που δίνονται εκτός ΣΑΣ είναι για αιτήματα για τα οποία  δεν έχουν αντιρρήσεις οι αντίπαλες πλευρές, όμως  τυπικά αυτές  θα πρεπει να επικυρωθούν απο το Συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών . 

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Στην πραγματικότητα για τα θέματα παρελθούσης περιόδου, επικυρώνουν τις αποφάσεις του Υπουργείου που έχουν ήδη ληφθεί. Δεν τα συζητούν καν.

Link to comment
Share on other sites

Για την χρονική περίοδο από αρχές Ιουλίου το Σ.Α.Σ. γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά  για την:

Quote

-Ετήσια ελεύθερη δρομολόγηση επιβατηγού πλοίου στη γραμμή σύνδεσης του Αγίου Κωνσταντίνου με τις Σποράδες.

-Ετήσια ελεύθερη δρομολόγηση τεσσάρων πλοίων στις τοπικές γραμμές Νοτιοδυτικής Κρήτης. 

-Ετήσια ελεύθερη δρομολόγηση επιβατηγού υδροπτέρυγου στη γραμμή Πειραιά - Αίγινα – Αγκίστρι.

-Έκτακτη ελεύθερη δρομολόγηση πλοίου για περίοδο δύο (2) μηνών στη γραμμή Πειραιά - Σουβάλα - Αγία Μαρίνα.

-Έκτακτη ελεύθερη δρομολόγηση από Άγιο Κωνσταντίνο για Σποράδες και Μαντούδι Εύβοιας.

 

Η γνωμοδότηση του χθεσινού ΣΑΣ

gnomeSas02-20.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Oυσιαστικά τα θέματα που αφορούσαν τροποποιήσεις επί της αρχικής δήλωσης δρομολόγησης πήραν αναβολή προφανώς μέχρι να επικυρωθούν οι αρχές του Σ.Α.Σ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...