Jump to content
Shipfriends

Genco Shipping


Recommended Posts

Η Genco Shipping (εταιρεία συμφερόντων Π. Γεωργιόπουλου), δραστηριοποιείται στο χώρο του ξηρού φορτίου μεταφέροντας σιδηρομετάλλευμα, κάρβουνο, σιτηρά, προϊόντα χάλυβα, κ.ά. Διαθέτει στόλο 34 φορτηγών πλοίων που αποτελείται από 8 Capesize, 8 Panamax, 4 Supramax, 6 Handymax και 8 Handysize, συνολικής χωρητικότητας 2,73 εκατ. τόνων.

Link to comment
Share on other sites

Στον Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλο ανήκει η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία που ετοιμάζεται να περάσει την είσοδο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης μετά την παγκόσμια οικονομική και πιστωτική κρίση που ξέσπασε το φθινόπωρο του 2008.

Πρόκειται για τη νεοσύστατη εταιρεία Baltic Trading Limited, θυγατρική της Genco Shipping & Trading που κατέθεσε τον φάκελο αίτησης εισαγωγής των μετοχών της στην αμερικανική χρηματαγορά. Το χρονοδιάγραμμα της αρχικής δημόσιας εγγραφής, αλλά και ο αριθμός των μετοχών που σχεδιάζεται να προσφερθούν δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί, ωστόσο τα κεφάλαια που σχεδιάζει να αντλήσει η εταιρεία του Πήτερ Γεωργιόπουλου ανέρχονται σε 230 εκατ. δολάρια.

Η Baltic Trading Limited θα δραστηριοποιηθεί στην spot αγορά του ξηρού φορτίου και τα ποσά που θα αντληθούν από τη δημόσια εγγραφή προορίζονται για αγορές φορτηγών πλοίων και κεφάλαια κίνησης.

Σύμφωνα με το σχέδιο εισαγωγής των μετοχών της εταιρείας στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η Genco θα συμμετάσχει στη δημόσια εγγραφή εισφέροντας 75 εκατ. δολάρια. Τα πλοία που θα αποκτηθούν με εξαγορές θα είναι capesize, panamax και hundymax, ενώ στόχος στη λήξη του 2010 είναι η εταιρεία να διαθέτει στόλο αποτελούμενο από επτά πλοία.

Καθήκοντα συντονιστών για τη δημόσια εγγραφή ανέλαβαν η Morgan Stanley και η Dahlman Rose & Company.

capital.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Οντως η διαδικασια για την Baltic εχει αρχισει να προχωρα κανονικοτατα ενω το commercial και operational management των πλοιων της το εχει αναλαβει η Genco απο τα γραφεια της στη Νεα Υορκη. Η εταιρεια εχει ηδη αγορασει 2 υπο κατασκευη capesize πλοια σε ναυπηγειο της Σαγγαης με παραδωσεις μεσα Μαιου το ενα και τελος του χρονου το δευτερο. Οσοι ενδιαφερεστε να τα ναυλωσετε απ' ευθειας απο τους πλοιοκτητες, μαλλον αργησατε. Τα πλοια για τον πρωτο χρονο της εμπορικης τους ζωης θα ειναι στη διαθεση μεγαλου οικου του εξωτερικου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η Genco Shipping ανακοινώσε ότι απέκτησε 16 supramax πλοία της Setaf έναντι 545 εκ. δολαρίων, που λίγες ήμερες πριν τα δημοσιεύματα του τύπου ήθελαν να ήταν πολύ κοντά στην αγορά αυτών των πλοίων η Dryships.

Ενώ πριν λίγες ήμερες είχε αγοράσει πέντε Handysize πλοία από την Metrostar.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Ο Peter G ζεί και βασιλεύει, η εταιρεία πια αφοσιώνεται στα ultramax και στα capes και φοράει scrubbers σε όλα της τα πλοία. Επίσης, επεκτείνεται και στο να γίνει operator με το να κλείνει σε time charter πλοία τρίτων και να τα κάνει voyage out σε φορτία της αγοράς. Για να δούμε πως θα πάει το πράμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Η Genco Shipping & Trading ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του προγράμματος εγκατάστασης scrubbers σε 17 capesize bulkers.

Quote

O John C. Wobensmith, διυεθυνων συμβουλος της Genco, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία έχει πλέον επιτρέψει στην εταιρεία να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του IMO 2020 που περιορίζουν τις εκπομπές θείου από πλοία σε 0,5% από 3,5% σε παγκόσμια βάση.

"Η εκτέλεση του προγράμματος σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την Genco στην πιο δυνατή περίοδο ξηρού αποθέματος στην ιστορία της εταιρείας", δήλωσε ο Wobensmith.

"Συγκεκριμένα, δεδομένης της έγκαιρης εγκατάστασης scrubbers στα πλοία μας, μπορούμε να κερδίσουμε από τις διαφορές μεταξύ των συμμορφούμενων και των καυσίμων υψηλής περιεκτικότητας σε θείο στα πρώτα στάδια συμμόρφωσης", δήλωσε .

Η Genco τώρα σχεδιάζει να μεγιστοποιήσει τη χρήση του στόλου για αυτά τα πλοία που έχουν τοποθετηθεί πλυντρίδες.

"Ως εκ τούτου, στρατηγικά επανατοποθετήσαμε τα capesize μετά την ολοκλήρωση της εγκαταστασης προς τη λεκάνη του Ατλαντικού κατά τα τέλη του 2019 ", δήλωσε ο Wobensmith.

Εκτός από την εγκατάσταση scrubbers στα 17 capesizes, το υπόλοιπο του στόλου της Genco που αποτελείται από μικρά πλοία χύδην φορτίου καταναλώνει καύσιμο συμβατό με εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο.

Στις 29 Ιανουαρίου, ο στόλος της Genco αποτελείτo από 55 πλοία.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...