Jump to content
Shipfriends

Orient Queen (IMO 8701193)


Recommended Posts

Εκτός από τα δύο πλοία της HOLLAND AMERICA LINE, σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά για λίγες ώρες, βρέθηκε πάλι μετά από καιρό και το γνωστό μας VISTAMAR.

Αν δεν κάνω λάθος, τελευταία φορά εφέτος είχαμε ξαναδεί το πλοίο στον Πειραιά τον περασμένο Απρίλιο, ενώ να θυμήσουμε βέβαια ότι τον περασμένο χειμώνα είχε μείνει για αρκετό καιρό στα μέρη μας, τόσο στο μεγάλο μας λιμάνι όσο και στην Σαλαμίνα.

Η σημερινή φωτό δεν είναι και τόσο καλή μιας και το "πέτυχα" οριακά το μεσημέρι κατά τις 13.00, όταν και αναχωρούσε από τον Πειραιά.

Edited by polmyt
previous names
Link to comment
Share on other sites

Μπραβο ΣΕΙΡΙΕ.Και ελεγα και γω ποιο ειναι αυτο που ειδα χτες το βραδυ δεμενο διπλα στο ΝΤΑΛΙΑΝΑ:D

Χτες λοιπον διανυχτερευσε στον Πειραια.Ηταν δεμενο μπροστα απο το κεντρικο λιμεναρχειο με την πλωρη προς τα μεσα.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά. :)

Και να αναφέρουμε για την ιστορία, ότι σήμερα οι επιβάτες του πλοίου θα απολαύσουν την πάντα γραφική και φολκλορική Ελληνική Κυριακή των εκλογών :P:D, στο Αργοστόλι, στην όμορφη Κεφαλονιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το Vistamar είναι δεμένο εδώ και κάποιες ημέρες στην Ακτή Ξαβεριου. Νομίζω ότι μάλλον τελείωσε τις κρουαζιέρες του και από ότι φαίνεται θα ξεχειμωνιάσει στην Ελλάδα όπως και πέρυσι.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το site του ΟΛΠ, το οποίο έχει το πλοίο στην "Κατάσταση Πλοίων ευρισκομένων στις περιοχές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης της ΟΛΠ Α.Ε", με παραβολή του στο κεντρικό λιμάνι από 27/10ου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Και απο κει θα παει στο Πρασινο Ακροτηρι γιατι 6 Δεκεμβριου ξεκιναει κρουαζιερα για Ελ Σαλβαδορ, Ριο ντε Τζανειρο,Μοντεβιδεο και Μπουενος Αιρες.

Για τους εχοντες χρημα και απειρο χρονο υπαρχει και η επιλογη να παρουν το μεγαλο πακετο κρουαζιερας που φτανει Ανταρκτικη και εχει τελικο λιμανι τη Punta Arenas στη Χιλη.Στη συνεχεια κανει κρουαζιερες Ανατρκικη και Καραιβικη και στην Ευρωπη ξαναρχεται αρχες Απριλη

Στην Ελλαδα και στον Πειραι θα το δουμε 24 Απριλιου πρωτα ο Θεος και μετα θα το απολαυσουν η Δηλος,η Μυκονος και η Μυτιληνη πριν καταληξει Κωνσταντινουπολη και Μαυρη Θαλασσα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Στα ναυπηγεία της Ελευσίνας είναι πλαγιοδετημένο το κρουαζιερόπλοιο VISTAMAR.

gallery_2102_302_338086.jpg

Το VISTAMAR εχω την εντυπωση οτι και περυσι ειχε ξανακανει την επισκευη του στην Ελευσινα.Τετοια εποχη κανει μια κρουαζιερα η οποια περιλαμβανει και ελληνικα νησια και στο τελος της πηγαινει Ελευσινα οπου κανει την επισκευη του.

Το ιδιο ειχε κανει το 2009 και οπως προανεφερα νομιζω και περυσι

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο ολοκλήρωσε την "επίσκεψη" του στα ναυπηγεία Ελευσίνας, από όπου και αναχώρησε την Δευτέρα 28/11ου για την Antalaya της Τουρκίας. Σήμερα βρισκόταν στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ αυτήν την ώρα είναι εν πλω προς την Σαντορίνη.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Στα βόρεια της Κρήτης βλέπω αυτήν την ώρα το πλοίο στο AIS, με αναγραφόμενο κάπως ασυνήθιστο προορισμό για κρουαζιερόπλοιο, την Βηρυτό του Λιβάνου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

To πλοιο εχει αλλαξει ονομα.Το νεο ονομα ειναι ORIENT QUEEN II.

Θα πραγματοποιει 4ημερες και 8ημερες κρουαζιερες απο Βυρητο για Ροδο-Μαρμαρις και Μυκονο-Ροδο-Μαρμαρις-Αλικαρνασο αντιστοιχα.

Περισσοτερες λεπτομεριες εδω

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 10 months later...
  • 10 months later...

Φαίνεται ότι δημιουργείται μια νέα εταιρεία με έδρα την Αργεντινή με όνομα Alteza Cruises, που αναμένεται να ξεκινήσει κρουαζιέρες από τον Νοέμβριο και διαφημίζει σαν πλοίο το Med Queen, άσχετα εάν εκπρόσωπος της Abou Merhi Cruises υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις για το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Η Abou Merhi Cruises ανακοίνωσε το πρόγραμμα του 2018 για το Med Queen που θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου 2018 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2018 από τη Βηρυτό με προορισμούς όπως τη Alanya, Kusadasi, Ναύπλιο, Πάρο, Πειραιά, Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη και Marmaris.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στη Μύκονο το πλοίο συνήθως κάνει νυχτέρια και αναχωρεί ξημερώματα, έτσι ώστε οι περιηγητές να προλάβουν να παραστούν στον εσπερινούς του νησιού :D. Εδώ δεμένο στον Τούρλο, περιμένει το νύχτωσε-νύχτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Σύλληψη αλλοδαπών στη Ρόδο, που ταξίδευαν με το Orient Queen (ex Med Queen)

Quote

Δέκα (10) αλλοδαποί συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή “ΚΡΕΜΑΣΤΗ” Ρόδου, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν τέσσερις (04) αλλοδαποί στην ανωτέρω περιοχή, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα Κ/Ζ πλοίου αμφιβόλου γνησιότητας, καθώς και ταυτότητες οι οποίες είχαν δηλωθεί ως κλαπέντες-απωλεσθέντες, έγγραφα τα οποία κατά δήλωσή τους, είχαν προμηθευτεί από μία 29χρονη αλλοδαπή, η οποία επίσης εντοπίστηκε και συνελήφθη στην εν λόγω περιοχή.

Ακολούθησε έρευνα στις περιοχές “ΜΑΝΔΡΑΚΙ” και “ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ” Ρόδου, κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη πέντε (05) αλλοδαποί, επιβάτες του εν λόγω Κ/Ζ, για τη μη επιβίβαση εκ νέου στο πλοίο πριν τον απόπλου του, χωρίς να ενημερωθεί η οικεία Λιμενική Αρχή, σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Συνέχεια ενημέρωσης για τη σύλληψη αλλοδαπών στη Ρόδο την 11/07/2018

Quote

Αναφορικά με τη σύλληψη δέκα (10) αλλοδαπών, απογευματινές ώρες της 10/07/18, στην περιοχή ''ΚΡΕΜΑΣΤΗ'' Ρόδου, γνωρίζεται ότι μετά τον κατάπλου του Κ/Ζ ''ORIENT QUEEN'' σημαίας Μπαχάμες, πρωινές ώρες χθες, στο νέο λιμένα Μυκόνου, κατά τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν δεκατέσσερις (14) επιβάτες, τα ταξιδιωτικά έγγραφα των οποίων βρέθηκαν επί του πλοίου και κατασχέθηκαν.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα των εννέα (09) εκ των δέκα (10) συλληφθέντων στη Ρόδο.

Από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο απέπλευσε σήμερα και περί ώρα 05:05 για λιμένα Θήρας.

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Orient Queen (IMO 8701193)
  • 3 months later...
  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...