Jump to content
Shipfriends

Ποντοπόρος. Νέα, Κινήσεις, Απορίες κλπ.


Recommended Posts

συμφωνα με δημοσιευμα της ναυτεμπορικης, που βασιζεται σε διεθνη δημοσιευματα, Maersk, MSC & CMA CGM πηραν το ΟΚ απο τις ρυθμιστικες αρχες σε ΗΠΑ, ΕΕ & Κινα και σχηματιζουν τη συμμαχια P3. ο στολος των 3 εταιρειων θα διαχειριζεται απο μια νεα εταιρεια με εδρα τη Σιγκαπουρη.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 2 months later...

http://left.gr/news/nekros-naytikos-se-ergatiko-dystyhima-sto-rymoylko-megas-alexandros
 


Εργατικό δυστύχημα με θύμα έναν ναυτικό σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί της Δευτέρας στο νότιο αγκυροβόλιο του Πειραιά. Νεκρός είναι ένας 42χρονος, μέλος του πληρώματος του ρυμουλκού «Μέγας Αλέξανδρος». -

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 months later...

σε πολλα διεθνη και... ημεδαπα ΜΜΕ αναπαραγεται απο το tradewinds η ειδηση οτι ο ομιλος Αλαφουζου εφαγε προστιμο περι τα USD160εκ για τη ρυπανση που προκαλεσε το Nissos Amorgos στο διαυλο του Maracaibo πριν 18 χρονια.

 

το πλοιο προσαραξε και ανοιξε σαν καρπουζι

 

γυρω στα 25.000 βαρελια αργου ειχαν χυθει στη λιμνοθαλασσα του Maracaibo, που φημιζεται για τα μεγαλα κοιτασματα πετρελαιου που ειναι απο κατω της, και τα πολλα ατυχηματα με tankers που εχουν συμβει τα τελευταια πενηντα πεντε χρονια

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

 

Αύξηση φόρου ναυτιλιακών επιχειρήσεων και κατάργηση προνομίων εφοπλιστών.

 

προβλεπω οτι αν εφαρμοστουν αυτα, πολλες ελληνοκτητες εταιρεις της ποντοπορου που τα τελευταια χρονια ειχαν ελθει ελλαδα, θα πανε... ανατολικοτερα

Link to comment
Share on other sites

Και θα πάρουν και τα κότερα τους και τις βάρκες μαζί

 

 

"extend implementation of luxury tax on recreational vessels in excess of 5 meters and increase the rate from 10% to 13%, coming into effect from the collection of 2014 income taxes and beyond;

 

Ηδη 2 είναι με το κλειδί στο χέρι για Κυπρο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ποιος ειναι ο γνωστος εφοπλιστης, που ειχε τραπεζα και κατηγορειται για σωρεια κακουργηματων, ως εμπλεκομενος στη συσταση εγκληματικης οργανωσης;

ο βασικος συνεργατης/συνενοχος του ειναι ηδη προφυλακισμενος.

 

σπαω το κεφαλι μου και δεν βρισκω τπτ. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

... Υπάρχει ναυτιλιακή ελληνικών συμφερόντων στην περιοχή της Γενεύης/Λωζάνης;

 

Δια της εις άτοπον απαγωγής, δεν αποκλείεται. Στη Γενεύη έχουν την έδρα τους οι επιχειρήσεις ενός τεράστιου ελληνικού ονόματος (Τράπεζες/Ναυτιλία/media) και απ'  ότι είχα διαβάσει πολύ παλαιότερα στο περιοδικό "Εφοπλιστής", το ξενοδοχείο "Montreux Palace" στο Montreux, ήταν (άραγε εξακολουθεί να είναι ακόμα;) συμφερόντων Έλληνα εφοπλιστή (Παπαδάκης;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ετεροχρονισμένη απάντηση, ελπίζω να μην έχει χάσει την φρεσκάδα της.

 

Ελληνική ναυτιλιακή με την έννοια που έχουμε στο μυαλό μας στην Ελλάδα, δηλαδή διαχειρίστρια πλοίων, οικογενειακή επιχείρηση και με κλασσικούς έλληνες πρώην ναυτικούς της ποντοπόρου να κάνουν οπερέσιο και technical, δεν υπάρχει. Υπήρχε πρίν καμιά 15αριά χρόνια στο Montreux η καινούρια τότε εταιρεία κεφαλονιτη εφοπλιστή, ο οποίος μετοίκησε εν τόπω Jazz Festival όταν είδε τα ραδίκια ανάποδα η διάσημη εταιρία του, αλλά κάτι παρόμοιο δεν υπάρχει εξ' όσων γνωρίζω πια. Ο georgios express παραπάνω αναφέρεται στον Σπύρο Λάτση και την EFG Bank. Τώρα βέβαια αν γίνουν οι θρυλούμενες αυξήσεις στη φορολογία των διαχειριστριών και ναυλομεσιτών που ακούγονται, μπορεί να το δούμε κι αυτό. Αν και η Κύπρος, τα ΗΑΕ και η Σιγκαπούρη, έχουν pole position για να ξεκοκκαλίσουν το φιλέτο που θα τους προσφέρουν απλόχερα οι επαγγελματίες επαναστάτες και συνδικαλιστές, που έλαχε να διαχειρίζονται τα της χώρας μας.    

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος στην Ελβετία έχουν (ή είχαν) έδρα μερικά ηχηρά ονόματα όπως Λιβανός, Γουλανδρής, Αγγελόπουλος (αλλά και άλλοι λιγότερο γνωστοί).

Το προφίλ του georgios θα μπορούσε να ταιριάξει και στον Αγγελόπουλο.

Link to comment
Share on other sites

Γραφεία ή συμφέροντα ή ιδιοκτησίες μπορεί να έχουν όλοι οι προαναφερόμενοι. Αλλά δε νομίζω πως είναι εκεί η έδρα τους. Άσε που η έννοια "έδρα" σε τέτοια οικονομικά μεγέθη είναι σχετική, τα συμφέροντα και οι επενδύσεις είναι πολυποίκιλες και σύνθετες τόσο σε αντικείμενο, όσο και σε γεωγραφία. Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει ελληνική εταιρεία του τύπου που ανέφερα παραπάνω.   

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

o baltic dry στα χαμηλοτερα επιπεδα απο το 1985, ο ημερησιος ναυλος του cape γυρω στα $5.000 (με το ημερησιο κοστος λειτουργιας γυρω στα $13.000) και συμφωνα με τους FT, τα χειροτερα ερχονται για τα dry cargo.

 

ευτυχως προλαβα και εδιωξα τα cape & τα handy και κρατησα μονο 15 aframax και 5 livestock ^_^

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εχει πολυ καράβι το Πέραμα πάντως , αρκετό καιρο έχω να δω να δένουν δίπλα δίπλα πλοία ..ειναι και η σφοδρή κρίση στα γενικού φορτίου ...

 

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η κρίση στη ναυτιλία ξηρού φορτίου. Ο ναυλομεσιτικός οίκος "George Moundreas" κάνει λόγο για φήμες που κυκλοφορούν στην Ακτή Μιαούλη και θέλουν να έχουν κατατεθεί αιτήσεις για παροπλισμό 500 πλοίων! 

Πηγη: The Seanation

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Το πλοίο Iron Baron, κατασκευής 1999 και χωρητικότητας 169.980 dwt, της ναυτιλιακής Enterprises Shipping & Trading του Ρέστη,πουλήθηκε για διάλυση στο Μπαγκλαντές, έναντι 6,7 εκατ. δολαρίων. Ακολουθεί σύντομα και πλοίο του Αγγελικούση της ίδιας χρονολογίας.
Σύμφωνα πάντως με την Clarksons Platou Securities, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 καταγράφηκε ρεκόρ διαλύσεων, σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα εκτοπίσματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...