Jump to content
Shipfriends

Λισσός (IMO 7220269)


Recommended Posts

Εμενα το Λισσος παντως εξωτερικα μου αρεσει. Και οχι τωρα τελευταια μου αρεσει απο το 1990 που το ειδα πρωτη φορα. Απο τη φωτογραφια σου εκεινο που με χαλαει ειναι το πρασινομπλε στον καταπελτη επιβατων. Αυτο με ποια λογικη το κανανε ετσι και οχι ασπρο :confused: Απο κει και περα το βαπορι αν και λιγο παλιοτερο το θεωρω καλυτερο απο το Θεοφιλο απο αποψη εσωτερικων χωρων. Δυστυχως παντως οι σημερινοι επιβατες μονο για την εξωτερικη εμφανιση δεν αγχωνονται πριν ταξιδεψουν. Μην κοιτας που εμεις ειμαστε ανωμαλοι :D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 532
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εξωτερικά εγώ πάλι δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει.Εσψτερικά όμως όπως ξαναέχω πει και σε παλιότερο ποστ θεωρώ ότι έχει την κορυφαία μετασκευή μαζί με αυτή του superferry 2 που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Πολύ όμορφοι χώροι, πολλές καμπίνες και παράλληλη ισοροπία με τα σαλόνια, (όχι όπως στο ΜΥΤΙΛΗΝΗ που αν δεν έχεις καμπίνα την έβαψες) πολλά και όμορφα ντεκ...

Γενικά εσωτερικά και σε service onboard είναι πολύ καλύτερο από το ΘΕΟΦΙΛΟΣ που αντικατεστησε

Link to comment
Share on other sites

πως εχει 5 τσιμινιερες(τις 4& μια μικρη που ισα ισα φαινεται):eek:....λογικα,μια για καθε τουρμπινα που εχει στις μηχανες του....:D:D

Τι μας έκανες βρε ΝΗΣΟΣ, μας έβαλες να ψάχνουμε μέσα στα μπαούλα να βρούμε την πέμπτη τσιμινιέρα του ΛΙΣΣΟΣ, η οποία βρέθηκε. Προσπαθεί να μοιάσει λίγο και στις υπόλοιπες, αλλα δεν θα έλεγα ότι τα καταφέρνει. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μέσα της κρύβεται ο αγωγός καυσαερίων της emergency.

post-24-128326980903_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πρόσφατο ταξίδι στην Μυτιλήνη οικογενειακώς με το ΛΙΣΣΟΣ πριν από λίγες μέρες..

Χαρακτηριστικό η μεγάλη διάρκεια ταξιδιού, ξεκινήσαμε στις 19.00 στις 12/5, και φτάσαμε λίγο μετά τις 4.00 στην Χίο.

Ρεμέτζο, αργό και σταθερό, θύμιζε εποχές Σαπφώ που δεν γύριζε με τίποτα.

Βέβαια για το ρεμέτζο τα έχουμε πει πολλές φορές, τέτειο "γαδούρι" που είναι το Λισσός, δεν γίνεται και καλύτερα..

Η εκφόρτωση με τα ξεκοτσάριστα έφτασε την μία ώρα αναχωρώντας μετά τις 5.00 και φτάνοντας τελικά στην Μυτιλήνη κοντά 9 παρά..

Πραγματικά ατέλειωτο ταξίδι, θύμισε τον κουτσό Θεόφιλο πρόπερσυ.

Παράπονα για τον χρόνο ταξιδιού άκουσα σε συζητήσεις μεταξύ μυτιληνιών(!), και καλά οτί φτάσαν πάλι σε επίπεδα δεκαετίας 70.

Στα εσωτερικά τώρα, προσπαθεί να κρατήθει όπως ήταν, έστω και αρκετά ξεθωριασμένο.

Η καμπίνα, μου φάνηκε αυτή τη φορά αρκετά πιο φαρδια από τα άλλα πλοία της γραμμής και αρκετά καθαρή αλλά λητή.

Σοκολατάκι πάνω στο κρεβάτι, και στις λουξ πιάτο με φρούτα εποχής από ότι πρόσεξα.

Τα φαγητά ικανοποιητικά, ο γύρος μερίδα, σήμα κατατεθέν των μπάρ στα ντεκ της ΑΝΕΚ, και το σερβις γενικά καλό.

Προσπαθούνε από την εταιρία να δώσουν τυποποιημένο επίπεδο υπηρεσιών αλά ΕΛΥΡΟΣ.

Βέβαια εδω τα γαλαζοπράσινα καταστρώματα από τις 4 δεκαέτιες που διανύει είναι "σκαμένα" και πρέπει να προσέχεις όταν περπατάς για να μην σκοντάφτεις σε λόφους και γούβες..

Η ποιότητα των υπηρεσιών σε γενικές γραμμές ανώτερη της ΝΕΛ και πλησιάζει της ομόσταυλης HSW.

Σαν σκαρί τώρα ακόμα και το ΜΥΤΙΛΗΝΗ δύχνει σαφώς νεότερο αλλά όχι εντυπωσιακότερο.

Με το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ δεν το συγκρίνω γιατί είναι νεότευκτο και ανόμοιο, και γιατι με πιάνει πάλι η κατάθλιψη του αδικημένου Χιώτη..:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μάλλον μηχανικό πρόβλημα αντιμετωπίζει το ΛΙΣΣΟΣ. Αφού έκανε το δρομολόγιο Πειραιάς - Χίος -Μυτιλήνη σε 15 ώρες :mad::confused: συνέχισε με 1,5 ώρα καθυστέρηση για Λήμνο -Θεσσαλονίκη. Από εκεί αναχώρησε με 40 λεπτά καθυστέρηση και η ταχύτητα του μέχρι αυτή την ώρα δεν ξεπερνά τους 12,5 :eek: κόμβους.

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω, εκτός από την γραμμή, να μην αποκτήσει και το παρατσούκλι του προκατόχου του.

Με τέτοιες ταχύτητες και με τέτοιες διάρκειες ταξιδιών απέκτησε και ο Θεόφιλος τον χαρακτηρισμό του αραμπά.

Link to comment
Share on other sites

Ε λογικο ειναι τετοιες αποστασεις που κανει καθημερινα. Βεβαια ειναι και λιγο αργο με 2-3 μιλακια παραπανω θα μειωνωταν αισθητα η διαρκεια.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γνωστός μου που ταξίδευε για Μυτιλήνη εχτές, έφτασε σήμερα στις 7 το πρωί με αναχώρηση στις 5 το απόγευμα.

Τελικά οι 14 ώρες έχουν παγιοποιηθεί..

Από το αργό, στο αργότερο..

Link to comment
Share on other sites

Εμ αγαπητε Στρατο,καλο ειναι οποιος επιλεγει το ΛΙΣΣΟΣ(:confused:)να βλεπει πρωτα τον καιρο;)Αμα εχει μποφορακια,λογω του ψηλωματος που κανει στο κεντρικο Αιγαιο χανει αρκετη ωρα.

Χτες ηταν να φτασει 2.00,κι απ οτι ειδα,το εφτασε το Ν.ΧΙΟΣ(εφαγε καλα απονερα το ΛΙΣΣακι:D),μπηκε πρωτο και ακολουθως εδεσε στις 2.50 το κρητικο.Δηλαδη Πειραιας-Χιος 9ωρες(δεν ειναι η πρωτη φορα).Οποτε λογικο να κανει 12+ωρες για Μυτιληνη....οποτε μην διαμαρτυρεται οποιος το επιλεγει;)

Link to comment
Share on other sites

Δυο ταξειδάκια είχε αυτές τις μέρες με το Λισσός. Την Κυριακή από Πειραιά εξεπλάγην "ευχαριστα" καθώς δεν περίμενα τις 8,5 ώρες για Χίο και τα 17,5+ μιλάκια.

Έχοντας καλές αναμνήσεις λοιπόν, Τρίτη το ξαναπήρα μιας και λέω ότι τι 03:30 που φτάσει το Λισσός τι 03:30 το Νήσος Χίος το ίδιο ειναι και αν προσθέσουμε το γεγονός ότι βαριόμουνα να περιμένω μια ώρα στον "αγαπητό" Πειραία το άλλο αλλά και ότι άκουσα την συμβουλή του Ν. Χίος να βλέπω τον καιρό (νοτιάδες είχε), το πήρα...

Big mistake για τους υπόλοιπους επιβάτες, εμπειρία για μένα. Το πλοίο επί δυο ώρες νότια του Σουνίου και της παραλιακής πήγαινε με "αστρονομικές" ταχύτητες. 9-13 μίλια περίπου. Στα απόνερα δεν φαινόταν να πηγαίνει με μια μηχανή αν και όταν άρχισε να αυξάνει ακούστηκε ξεκάθαρα ότι κάτι πήρε "μπρος".

Για τις γραφάς, 4:40 άφιξη στη Χίο, 18 λεπτά ακόμα και σπάει το ρεκόρ της Θεοφιλάρας το καλοκαίρι που πήγαινε με μια προπέλα και κάτι :D

Καλά μας ταξείδια :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυτό που για καποιους άλλους είναι μαρτύριο να παρακολουθούν, για έναν shipfriend είναι πάντα απόλαυση. Έτσι λοιπόν σήμερα είχαμε για το πλοίο προσέγγιση στο λιμάνι μας υπό το φως του ηλίου, οπότε ήταν ευκαιρία να βγάλουμε καμμιά φωτογραφία, στο χαλαρό πάντα λόγω της ζέστης.

Μετά την παράλλαξη του Μπουρτζίου, κάνουμε δεξιά να μας πάρει η μανούβρα, παστώνουμε προπελάκια και προσανάποδα να γυρίσει και σταματάμε στα λίγα μέτρα από τον ντόκο. Τα υπόλοιπα υποτίθεται ότι τα αναλαμβάνουν οι κάβοι.

Τέλος, όσα χρόνια και να περάσουν το παλιό όνομα θα διακρίνεται στην πλώρη.

ΥΓ. Τα γλυκά θα ήταν μάλλον για την επέτειο.;)

post-24-128326982058_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αφού πρώτα πούμε (...οff topic :D) ένα "Muchissimas Gracias" στον φίλο chiotis για τις ωραιότατες φωτογραφίες και το ρεπορτάζ :), να αναφέρουμε ότι όπως ήταν αναμενόμενο το πλοίο αναχώρησε εσπευσμένα από την Μυτιλήνη για Χίο - Πειραιά προκειμένου να επανέλθει από αύριο στα κανονικά του δρομολόγια.

Και μιά απορία :

ΥΓ. Τα γλυκά θα ήταν μάλλον για την επέτειο.;)

Ποιά γλυκά ??? :confused: Κερνάγανε σήμερα γλυκά από την ΑΝΕΚ στην Χίο ??? :D

Link to comment
Share on other sites

Μετά τη Χίο...μέρα γιορτής σήμερα και για τη Μυτιλήνη...

Τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός έτους τακτικών δρομολογίων του ferry boat LISSOS

(15/07/2009)

Τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός έτους τακτικών δρομολογίων του ferry boat LISSOS θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λέσβου. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο πλοίο LISSOS.

http://news.ert.gr/local/localmapDet.asp?id=465433

Link to comment
Share on other sites

...και ένα σχόλιο σχετικό με την προαναφερόμενη εκδήλωση, από τα ΔΗΚΤΙΚΑ του χθεσινού ΕΜΠΡΟΣ.

Τιμές σε ΑΝΕΚ και Λισσός

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας πραγματοποιήθηκε η τιμητική υποδοχή του αντιπροέδρου της ΑΝΕΚ, Γιώργου Κατσανεβάκη, και του πλοιάρχου του «Λισσός», Αδαμάντιου Παπαγεωργίου, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λέσβου.

Καλό είναι να έχει καλές σχέσεις η νομαρχία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις γραμμές που εξυπηρετούν τα νησιά μας, αλλά σε τι ωφελούν τέτοιου τύπου εκδηλώσεις; Ούτε η ΑΝΕΚ, ούτε κάποια άλλη εταιρεία μάς κάνουν χάρη. Για τις υπηρεσίες που προσφέρουν πληρώνονται, και μάλιστα πολύ καλά, από όλους μας.

Ν.Μ

http://www.emprosnet.gr/Archly/?EntityID=a56fcc8a-6d7c-4bc1-9535-751a095ac851

Link to comment
Share on other sites

Ε ας μην είμαστε και τόσο μίζεροι βρε παιδιά... :( (φυσικά αναφέρομαι στο άρθρο και όχι σε εσένα φίλε ΝΗΡΕΑ)

Λίγη "χαρούμενη ατμόσφαιρα". ένα παρτάκι, ένα πανηγυράκι :D, ουδένα ποτέ έβλαψαν. Κοινωνικές επαφές θα μπορούσαμε να τις πούμε...... :)

Σημ. Όλα τα λεφτά το ...ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ :D:D

Link to comment
Share on other sites

Μηπως οι νομαρχιακοι συμβουλοι ρωτησαν το ΑΝΕΚοκλιμακιο,γιατι πρεπει να πληρωνουν το ΛΙΣΣΟΣ παραπανω απ το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ:eek: Η δεν εχουν παρει πρεφα ακομα....η σε δουλεια να βρισκομαστε:rolleyes:Ζητω το ΛΙΣΣΟΣ ζητω και η Μυτιληνη:D(που το στηριζει φυσικα,τις μισες εκδηλωσεις σε αυτο τις εχει κανει...)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
...Από τη Χίο αναχώρησε σύμφωνα με το ΑΙS στις 23:30 αντί για 22:00 αλλά ακολουθεί μία περίερη πορεία και τώρα βρίσκεται κοντά στην Ικαρία.:confused:

H απάντηση για αυτήν την (όντως) περίεργη πορεία βρίσκεται ΕΔΩ.

Τώρα βέβαια δεν μπορούμε -προς το παρόν- να γνωρίζουμε αν τελικά το πλοίο προσέγγισε στη Σάμο και πήρε τους επιβάτες του ΜΑΡΙΝΑ, γιατί όπως θα δείτε στο παρακάτω screenshot, τουλάχιστον στο AIS, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. :confused:

Πάντως το πλοίο έχει μαζέψει αρκετή καθυστέρηση, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτήν την ώρα -7.15 πρωί Κυριακής- βρίσκεται ανάμεσα Σύρου και Κύθνου.

post-929-128326982504_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αντιγραφη απο τον Πολιτη της Χιου:

Γυαλιά – καρφιά έκαναν οι επιβάτες το «Λισσός»!

Στα όρια της ανταρσίας έφτασαν την Κυριακή τα μεσάνυχτα οι επιβάτες του «Λισσός», όταν ενημερώθηκαν από το πλήρωμα ότι το πλοίο θα προσέγγιζε Σάμο και Ικαρία για να παραλάβει τους επιβάτες που είχαν μείνει από τη μηχανική βλάβη του «Μαρίνα». Έσπασαν βιτρίνες και άλλους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου, που κινήθηκε τελικά χωρίς παρεκτροπή για Πειραιά, έπειτα από εντολή του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Link to comment
Share on other sites

Εκείνο που μένει είναι η ταλαιπωρία του κόσμου, αλλά και η αφασία και ο ετσιθελισμός των άλλων του ΛΙΣΣΟΣ. Μπορεί να έχουνε δίκιο, αλλά αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα. Οι διαμαρτυρίες δεν ήταν μόνο σε φραστικό επίπεδο. Έμαθα ότι έγιναν ζημιές στο καράβι, σπάσανε καρέκλες, κάποιος μίλησε και για φωτιά; και θα έπρεπε το πλοίο να προσεγγίσει στη Σάμο και να συληφθούν οι κύριοι και να οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα. Αυτά λέει ο νόμος για να μην γράψω τί λέει το ναυτικό δίκαιο.

Από ότι έχω μάθει οι επιβάτες του Λισσος εξαγριώθηκαν όταν τους ανακοινώθηκε ότι θα πάνε στη Σάμο για να παραλάβουν τους επιβάτες του Μαρίνα. Τότε δημιούργησαν μια ολιγομελή επιτροπή που συναντήθηκαν με το πλοίαρχο για να συζητήσουν το θέμα. Όταν αυτή η επιτροπή μπήκε στη γέφυρα, δημιούργησαν φασαρία στη γέφυρα, παρακώλυσαν τους αξιωματικούς από το έργο τους.

Όταν έφτασε το πλοίο στο Πειραιά αυτά τα άτομα προσήχθησαν στο λιμεναρχείο του Πειραιά, που έγιναν μηνύσεις από το πλοίο για παρακώλυση συγκοινωνιών και απόπειρα κατάληψης του πλοίου (κάτι σαν πειρατεία) και κάτι άλλες μικρότερες κατηγορίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στις 06.50 ενώ είχε φθάσει στο ύψος των Φλεβών, έκανε μία αριστερή στροφή 270 μοιρών. Όταν η πλώρη του είχε πάρει κατεύθυνση ΒΑ, μου φάνηκε ότι κράτησε για λίγο, αλλά κατόπιν έκανε όλο αριστερά πάλι και ξαναπήρε πορεία προς τον Προλιμένα. Το όλο συμβάν πρέπει να διήρκεσε το πολύ 10 λεπτά. Εκεί κοντά ήταν και ένα μεγάλο τάνκερ, το οποίο επίσης μου φάνηκε να μην κουνιέται. Να τους έπεσε κάτι και να γύρισαν να το πάρουν;

Πάντως οι επιβάτες αυτού του δρομολογίου, όλο χαρά θα είναι :D...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...