Jump to content
Shipfriends

Λιμάνι Πόρου


Recommended Posts

Τον τελευταιο καιρο γινονται εργα στο λιμανι του Πορου και συγκεκριμενα στο κομματι που εδεναν οι παντοφλες για Γαλατα

Τοποθετουνται μπλοκια και υπαρχει μια δραγα ονοματι Αγγελα η οποια συμμετεχει στα εργα.Παραδιπλα ειναι και ενα μικρο ρυμουλκο το ονομα του οποιου αδυνατω να διακρινω.

Οι παντοφλες πλεον φορτωνουν αλλα και δενουν τις ωρες που δεν εργαζονται διπλα απο εκει που σε αφηνει και το βαπορι απο τον Πειραια.(κατω απο το ρολοι για οποιον εχει παει στον Πορο)

Εκει που ειναι παντως γλιτωνουν κανα 5 λεπτο απο τη διαδρομη

Link to comment
Share on other sites

Εκει που ειναι παντως γλιτωνουν κανα 5 λεπτο απο τη διαδρομη

Το οτι τα ΙΧ μπαίνουν στον ΤΑΚΗ με την πλώρη και θα βγουν με το ανάποδα στο Γαλατά δεν νομίζω να βγαίνει σε κέρδος για την συνολική διάρκεια του ταξιδιού.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ας δούμε τη πρόοδο των εργασιών στη νέα προβλήτα που δημιουργείται για τα πλοία. Βλέποντας τα σήμερα πιστεύω ότι πριν από το καλοκαίρι θα πρέπει να παραδοθεί.

post-54-128326992738_thumb.jpg

post-54-128326992742_thumb.jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν και αυτό σημαίνει ότι όσοι θέλουν να προλάβουν τά λεωφορειάκια γιά τίς παραλίες θά πρέπη να περπατάνε ένα 5λεπτο παραπάνω,ώστόσο η νέα προβλήτα δέν είναι κακή.Αφ'ενός μέ τήν υπάρχουσα γίνεται ένα στριμωξίδι από αυτοκίνητα καθώς βγαίνουν κατευθείαν στόν ήδη στενό παραλιακό και αφ'ετέρου μποτιλιάρονται και στην ίδια την προβλήτα όσα είναι να μπούνε στο πλοίο.

Θά πάω να δώ πάντως και ο ίδιος τώρα τό Πάσχα καί θα αναφέρω λεπτομέρειες μέ τό χί και μέ το ψί (διότι μέ τό νί και μέ τό σίγμα τά λένε όλοι οι άλλοι :D ).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ελπίζω να "έκοψε" στούς αρμοδίους δημοτικούς άρχοντες να μεριμνήσουν ώστε να υπάρχη εκεί στάση τών λεωφορείων που πάνε στίς παραλίες,γιά να μήν περπατά ο κόσμος μέσα στο κατακαλόκαιρο μέχρι την "Κολώνα" που είναι η αφετηρία.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ μπορείτε να δείτε τη νέα προβλήτα στο λιμάνι του Πόρου, όπου εκτός από των συμβατικών πλοίων από το Πειραιά δένουν και οι παντόφλες της γραμμής Πόρου Γάλατα. Στη παλιά προβλήτα δένουν μόνο τα ταχύπλοα αυτή τη στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η κατασκευή του νέου λιμανιού του Πόρου αρχικά αντιμετώπισε προβλήματα από τις αντιδράσεις μερίδας πολιτών, οι οποίες τελικά κάμφθηκαν και η ολοκλήρωση του προβλέπεται να δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε καλοκαίρι το νησί του Πόρου. Η έλλειψη υποδομών στην περιοχή, όπως τουριστικά γραφεία, πρακτορεία και καταστήματα, θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση και στην αναμονή του επιβατικού κοινού. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σκιάστρα και χώροι αναμονής, ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται άναρχα. Επίσης το παρκινγκ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αφού η κατασκευή του έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

post-54-128327001242_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 1 year later...

Υποχωρησε μερος της προβλητας στο λιμανι του Πορου οπως μας ενημερωνει η Νεα εποχη

Υποχώρησε προβλήτας μήκους 30 περίπου μέτρων στην παραλία του Πόρου, μπροστά από την «Αμβροσία», σήμερα τα ξημερώματα, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα, λόγω της προχωρημένης ώρας του συμβάντος.

Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό είχε παρουσιαστεί ρωγμή κατά μήκος του προβλήτα, ο οποίος φαίνεται ότι εντάθηκε λόγω εργασιών για το αποχετευτικό και τον βιολογικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «PorosNews.gr» ένα μήνα περίπου νωρίτερα, στις αρχές Οκτωβρίου του 2012, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Πόρου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δ. Μωρόπουλος, σε απάντηση δημοσιεύματος

του συγκεκριμένου ΜΜΕ ανέφερε ότι «το Δ.Λ.Τ. Πόρου δια του Προέδρου του και Δημάρχου Πόρου κ. Στρατηγού είχε ενημερώσει εγγράφως τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου αρμόδιοι μηχανικοί να εξετάσουν το πρόβλημα και να αποφανθούν για τον τρόπο αντιμετώπισής του».

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά τα αντανακλαστικά των δημόσιων υπηρεσιών φαίνεται ότι δεν λειτούργησαν έγκαιρα και το θέμα τώρα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ξεκινησαν καποιες εργασίες στο λιμάνι του Πόρου, συμφωνα με το Porosnews

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο λιμάνι του Πόρου, μπροστά από την Αγροτική Τράπεζα. Το συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού, παρουσίαζε εκτεταμένες σπηλαιώσεις, με κίνδυνο να καταρρεύσει. Για το κομμάτι που είχε πέσει προς τον ΟΤΕ, γίνεται μελέτη, η οποία θα χρηματοδοτηθεί για την εν συνεχεία επισκευή του μόλου. Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιούνται.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα βέβαια,δέν πρόκειται γιά "νέο λιμάνι",αλλά απλώς γιά επέκταση τού προβλήτα μέσα στην θάλασσα.Ουσιαστικά μάλιστα όλο το "λιμάνι" τού Πόρου είναι απλώς ένας προβλήτας,αφού η περιοχή δέν είναι εκτεθειμένη σε καιρούς,οπότε δέν χρειάζεται κυματοθραύστες και λιμενοβραχίονες.

Πάντως οι εργασίες δέν πρέπει να έγιναν με την δέουσα προσοχή,αφού υποχώρησε τόσο γρήγορα αυτό το κομμάτι,δεδομένου μάλιστα ότι ο προβλήτας αυτός δέν εκτίθεται σε έντονους κυματισμούς (άρα και φυσική φθορά).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 5 weeks later...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικό με την ανακατασκευή του λιμανιού του Πόρου:

Quote

Ένα πρόβλημα που έχει δυσφημίσει τον Πόρο διεθνώς, ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί, τους κατοίκους της περιοχής, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες, οδεύει προς στο τέλος του.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Πόρου, καταφέραμε να ωριμάσουμε και βέβαια να δημοπρατήσουμε σήμερα το έργο –εξασφαλίζοντας πρώτα τις απαιτούμενες εγκρίσεις.

Στο διαγωνισμό δημοπράτησης του έργου που πραγματοποιήθηκε εμφανίστηκαν δεκαεννέα (19) υποψήφιες ανάδοχες εταιρείες!

Στόχος μας είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό ακόμη και μέσα στο έτος. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας οι οποίοι έχουν ήδη δεσμευθεί (ποσό 800.000 ευρώ).

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα έγινε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου για την αποκατάσταση του «πληγωμένου» λιμανιού του Πόρου

Quote

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, ελήφθη μέσα σε χρόνο ρεκόρ(!) η έγκριση για την «Ανακατασκευή του δυτικού παραλιακού κρηπιδώματος λιμένα Πόρου» προϋπολογισμού 800.000 ευρώ (συν ΦΠΑ), από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τ.Χατζηπέρος σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Θέλω να πιστεύω ότι αποτελεί μία ακόμα Νίκη στο "τέρας" της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας και της αλληλοεπικαλύψεως αρμοδιοτήτων! Προηγήθηκαν, φυσικά, πολλά και χρονοβόρα στάδια, τα οποία ξεπεράστηκαν με συλλογική προσπάθεια, πίεση και κατάλληλο συντονισμό». Θα ακολουθήσει η υπογραφή της Σύμβασης Εκτέλεσης Έργου με ταυτόχρονη έναρξη των εργασιών. 
Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων είναι το έργο να ξεκινήσει αμέσως με το Νέο Έτος και να ολοκληρωθεί μέσα στο α' εξάμηνο του '18.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Με εντυπωσιακά αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί βυθών και ακτών που διοργάνωσαν στις 19 και 20 Μαΐου ο Δήμος Πόρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, η εθελοντική ομάδα δυτών «Aegean Rebreath» και το Λιμεναρχείο Πόρου. Στο πλαίσιο της δράσης, 22 αυτόνομοι και ελεύθεροι δύτες (μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Πόρου), απομάκρυναν άχρηστα υλικά από το λιμάνι του Πόρου και κολλημένα δίχτυα από βυθούς στα βόρεια του νησιού, ενώ ισάριθμοι παράκτιοι εθελοντές διενήργησαν καθαρισμούς βορείων ακτών που επιβαρύνονται με θαλάσσια απορρίμματα της Αττικής. Με την ολοκλήρωση της δράσης συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 70 λάστιχα, 150 μεγάλες σακούλες και τσουβάλια ανακυκλώσιμων υλικών, δίχτυα, μπαταρίες σκαφών, σωλήνες, σκοινιά και δεκάδες αντικείμενα από σίδερο, πλαστικό, γυαλί κ.α.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μάλιστα έφτιαξαν και ένα είδους "μνημείο" στην καινούρια προβλήτα, αποτελείται από πολλά από αυτά που ανέσυραν όπως λάστιχα, καρέκλες, μέχρι και καροτσάκι του σούπερ μάρκετ(!!!!). Μνημείο στον σταρ***ισμό και την έλλειψη παιδείας που μας διακρίνει σαν λαό.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης του λιμανιού του Πόρου

Quote

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το έργο αποκατάστασης του λιμανιού του Πόρου, προϋπολογισμού 868.000 ευρώ με ΦΠΑ.
Συγκεκριμένα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής προχωρά ένα σημαντικό έργο υποδομής και ανάπτυξης για τον Δήμο, με την «Ανακατασκευή του δυτικού παραλιακού κρηπιδώματος λιμένα Πόρου».
Πρόκειται να διαμορφωθεί νέο κρηπίδωμα μήκους 110 μέτρων περίπου -ισοδύναμου με το υφιστάμενο δυτικό παραλιακό κρηπίδωμα το οποίο υπέστη μη αναστρέψιμες ζημιές, ακόμα και κατάρρευση κατά μήκος ενός τμήματός του- με ωφέλιμο βάθος τουλάχιστον 3 μέτρων για την εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής μήκους έως 15 μέτρων στον λιμένα Πόρου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...