Jump to content
Shipfriends

Ναυάγιο στη Σιέρα Λεόνε


Recommended Posts

Η τύχη τουλάχιστον 200 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, αγνοείται στη Σιέρα Λεόνε, μετά το ναυάγιο, προχθές το βράδυ, πλοίου το οποίο επισήμως μετέφερε 241 επιβάτες, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί και να έφθαναν τους 300, έγινε γνωστό σήμερα από υπουργική πηγή στην πρωτεύουσα Φριτάουν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Οσμοντ Χανσίλες, δήλωσε στη Φριτάουν ότι βρέθηκε μια λίστα "241" επιβατών, η οποία αφορά άτομα που είχαν αποσκευές και σ΄αυτή δε συμπεριλαμβάνονται μαθητές, οι οποίοι επίσης επιβιβάσθηκαν στο πλοίο.

Σύμφωνα με τις αρχές, μόνο οχτώ πτώματα έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής. Ναυτιλιακές πηγές ανέφεραν ότι το πλοίο βυθίστηκε εν μέσω θύελλας μέσα σε λίγα λεπτά κοντά στο νησί Πλαντέν, κοντά στο ψαροχώρι Τόμπο (80 χλμ ανατολικά της Φριτάουν).

www.kathimerini.gr

Link to comment
Share on other sites

Το όνομα του πλοίου δεν το έχουμε μάθει ακόμα. Στην zougla υπάρχει φωτό της παντόφλας MAHERA, που είναι η πρωην δικιά μας ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ. Δεν αναφέρεται αν είναι φωτό αρχείου ή το συγκεκριμένο πλοίο που ναυάγησε.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως δεν πρέπει να τους πολυένοιξε τους Σιερολεονέζους γιατι λίγο που το έψαξα δεν έδωσαν και πολυ σημασια.

Από αυτη τη πηγη (ελέγχεται για την αξιοπιστία της) αναφέρει σαν όνομα πλοίου το Chavutay (αν καποιος μπορει να βρει κατι...)

Ενα off topic, έκεί εψαχνα λοιπον, πέτυχα ένα κείμενο σχετικα με δυο πλοια από Ελλαδα που πωλήθηκαν εκεί. Από αυτή την φωτογραφία μπορεί να καταλάβει ποιο είναι αυτό το πλοίο?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...