Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Δεν ανέβαζε στροφές η μια μηχανή γιατί υπήρχε ένα πρόβλημα με κάποιο φωτοκύτταρο.
Τετάρτη βράδυ θα έβγαινε για δοκιμαστικό έξω απο το Μαρμάρι. Δεν γνωριζω τα χθεσινα αποτελέσματα...

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα ανεκτέλεστα τα δύο τελευταία δρομολόγια του ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ. Είχαμε αντικατάσταση από το EUBOEA STAR, και μάλιστα με καθυστέρηση. Λογικά το πλοίο πρέπει να παραμένει Μαρμάρι. Ξέρει κανείς τίποτα??

Συμφωνα με την ανακοινωση του ΥΕΝ η βλαβη ηταν στα τηλεχειριστήρια της αριστερής κύριας μηχανής

Βλάβη στα τηλεχειριστήρια της αριστερής κύριας μηχανής, παρουσιάσθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στο Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ΄΄ Ν.Π. 11295, πριν τον απόπλου του για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Μαρμαρίου για λιμένα Ραφήνας.

Ο απόπλους του εν λόγω πλοίου απαγορεύτηκε από την οικεία Λιμενική Αρχή μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες εξυπηρετήθηκαν από το Ε/Γ-Ο/Γ "ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ" Ν.Π. 10823.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Μηχανική βλάβη του ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ στην Ρόδο



Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΚΛ. “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ” Ν. Ρόδου 47, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι της Ρόδου για λιμένες Πανορμίτη – Σύμη και επιστροφή , με διακόσιους είκοσι τέσσερις (224) επιβάτες, παρουσιάστηκε βλάβη στη Νο δύο (02) ηλεκτρομηχανή.


Το “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ”κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Ρόδου, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν με το Ε/Γ- ΚΑΤΑΜ «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Ρόδου με μέριμνα της εταιρείας.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.



 


Πηγη: ΥΕΝ


Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βλάβη, απο οτι φαίνεται σοβαρότερη, επαθε χθες το απόγευμα το ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ της Δωδεκάνησος και ενώ έπλεε απο Σύμη προς Ρόδο. Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του απο Σύμη προς Ροδο, αυτοδύναμα και προσέδεσε με ασφάλεια με μικρή καθηστέρηση στη Ρόδο.

 

Σήμερα 3/9 και για άγνωστο χρονικό διάστημα το πλοίο ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

 

Καμία ανκοίνωση προς το παρόν, απο την πλοιοκτήτρια εταιρία.

 

Μήπως τελικά η προηγούμενη βλάβη δεν ήταν τόσο αθώα και σχετίζεται με την σημερινή??

 

Ειναι γνωστό φαινόμενο οι εταιρείες να παρουσιαζουν τα γεγονοτα καλύτερα απο οτι στην πραγματικότητα ειναι!

Edited by Proteus
Link to comment
Share on other sites

Η εταιρεια εβγαλε ανακοινωση στο facebook οτι τα δρομολογια του Παναγια Σκιαδενη αναστελλονται προσωρινα

 

Τα προγραμματισμένα δρομολόγια του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου “Παναγία Σκιαδενή” αναστέλλονται προσωρινά λόγω μηχανικής βλάβης. Η εταιρεία ευελπιστεί ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί άμεσα οπότε και θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για την επανέναρξη των δρομολογίων του. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να απευθυνθείτε στo τηλέφωνo 22410 70590.

 

Και το σημερινο δρομολογιο του Dodekanisos Pride θα προσεγγισει στη Συμη, προφανως λογω της βλαβης του Παναγια Σκιαδενη

Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση σχετικά με τα τρέχοντα δρομολόγια του ''Παναγιά Σκιαδενή'' απο την Dodekanisos Seaways

 

Από την εταιρεία Dodekanisos Seawaysανακοινώνεται ότι το σημερινό δρομολόγιο του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου "Παναγία Σκιαδενή" ακυρώθηκε λόγω βλάβης σε μία του ηλεκτρογεννήτρια. Η βλάβη διαπιστώθηκε από τον πρώτο μηχανικό του πλοίου το βράδυ της Τρίτης, μετά την επιστροφή του από τη Σύμη, στο λιμάνι της Ρόδου, στο πλαίσιο εργασιών επιθεώρησης και συντήρησης της ηλεκτρογεννήτριας. Για την ακύρωση του δρομολογίου ενημερώθηκε άμεσα από τον πλοίαρχο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Παράλληλα ενημερώθηκε ο Νηογνώμονας που παρακολουθεί το πλοίο. Η εταιρεία ευελπιστεί ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί άμεσα οπότε και θ' ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για την επανέναρξη των δρομολογίων του.

 

Πολυ πιθανον η βλαβη να ειναι στην ιδια ηλεκτρομηχανη που ειχε παθει τη ζημια πριν καμια 10αρια ημερες, και να σχετιζονται οπως λεει και ο proteus

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα μείνει εκτός δρομολογίων το Παναγία Σκιαδενη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας του. Οποτε μιλαμε για χοντρη ζημια στην ηλεκτρομηχανη, που θα το κρατησει 3 εβδομαδες εκτος αγωνιστικης δρασης!!

Link to comment
Share on other sites

Μήπως η ζημιά είναι τόσο χοντρή που πρέπει ν'αντικαταστήσουν την ηλεκτρομηχανή και ώς εκ τούτου ψάχνονται;Δέν τα πουλάνε στο σουπερμάρκετ αυτά τα πράγματα,ώς γνωστόν.....

Link to comment
Share on other sites

ουτε για τον οκτωβρη εχει δρομολογια του ΠΣ στο site της 12ne.

μηπως δεν ειναι μονο ηλεκτρομηχανη ή βρηκαν ευκαιρια και για ακινησια μαζι?

Αδοξα τελειωσε για το πλοίο η σεζον τελικα και επισημα χθες. Το πλοιο μεταφερθηκε απο το εμπορικό λιμνανι στο νεο καρναγιο οπου και συνηθως ξεχειμωνιάζει.

 

Καμία ανακοίνωση απο την πλοιοκτήτρια εταιρία παρόλο που έκανε αναφορες σε "κακοβουλες φήμες" σχετικά με το πλοίο της σε προηγούμενη ανακοίνωση της.

 

Τελικα οι φήμες απο οτι φαίνεται δεν ηταν και τόσο κακόβουλες καθώς το πλοίο σταμάτησε αρχές Σεπτέμβρη και δεν κατάφερε να ξαναβγεί στη δουλειά, χάνοντας ουσιαστικά τον εμπορικότερο μήνα της Ρόδου.

 

Εγινε προσπάθεια να καλυφθουν τα δρομολόγια με ενα απο τα καταμαράν της εταιρείας, αλλα οσο και αν δεν το παραδέχεται η πλοιοκτήτρια, μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε η ακινησία στα συνεργαζόμενα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία και στους επιβάτες που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους προς και απο τη Σύμη. Έπεσε και η κίνηση των Ρωσικών πρακτορείων λόγω των γνωστών χρεωκοπειών...οπότε εφαρμόστηκε η γνωστή εφοπλιστική τακτική...το κλείνουμε λογω βλάβης!!!

 

Τα σενάρια που κυκλοφορούν στο νησί λοιπόν, και ας πέσουν οι φίλοι της εταιρείας να με φάνε, ειναι τα εξής:

 

(α) Η ζημία στο πλοίο ήταν τόσο σοβαρή που δεν έχει επισκευαστεί μέχρι τώρα. Κακή συντήρηση, πολύ ζόρισμα του πλοίου; Δεν θα μάθουμε ποτέ.

(β) Το πλοίο εδώ και 3 χρόνια παλεύει να βγάλει τα έξοδα του καθημερινά, οπότε ηταν ασύμφορο για την εταιρεία να συνεχίσει τα δρομολόγια.

(γ) τα Α και Β μαζί...που ειναι και το πιθανότερο.

 

Αδικα προσπάθησαν οι PR managers να καλύψουν τα ακάλυπτα με ανακοινώσεις περί βλαβης στον κλιματισμό κτλ κτλ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Παναγία Σκιαδενη στη Ρόδο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ-Ο/Γ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ” Ν. Ρόδου 47, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει εγκεκριμένο δρομολόγιο προς λιμένα Σύμης με επιστροφή,  αναφορικά με μηχανική βλάβη στην αντλία ψύξης, με αποτέλεσμα την αδυναμία εκκίνησης των μηχανών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 104 επιβάτες του προωθήθηκαν στο λιμένα Σύμης με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...