Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Δεν είμαι ειδικός αλλά και εγώ σε ταξίδι που έκανα με το πλοίο για Καβάλα με 6-7 μποφόρ ΒΑ το βαπόρι κούνησε αρκετά. Στο βίντεο αυτό που είχα βγάλει από αυτό το ταξίδι ανάμεσα στο 1.40-1.50 μπορείτε να το καταλάβετε.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

 

Μετα από τόσα χρόνια μαρτυριων απο τα μέλη μας για την συμπεριφορά πλοίων , πραγματικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ειναι εντελώς υποκειμενική η άποψη για το κούνημα. 

Το κουνημα που λεει π.χ. ο Γιαννης  αν ημουν μεσα θα ελεγα "ε εντάξει, ισα που κουνουσε". Αν ηταν μεσα όμως ας πούμε καποιος ή κάποια που επηρεάζονται ευκολα απο τον καιρό, καλλιστα θα λεγανε "παναγια μου κουνημα, θα πνιγουμε". 

Αυτο φαίνεται κι όταν ταξιδεύω με φιλους, γνωστους κλπ που βλεπω τις αντιδράσεις τους στο κούνημα. 

Που θέλω να καταλήξω; Οτι το πόσο κουναει ενα καράβι με τα μάτια του επιβάτη διαφέρει. Αν θέλουμε να συγκρίνουμε το τι συμπεριφορά έχει ενα καράβι με ενα αλλο, πρεπει να το κάνουμε με ιδιες παραμέτρους, κατι δύσκολο. 

Συνεπώς, όλοι δίκιο έχετε :P δεν θα υπάρξει καμια κοινή απάντηση γιατι πολυ απλά δεν υπάρχει. 

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω...απλα με καθαρα αντικειμενικα κριτηρια ο Διαγορας ειναι ενα βαρυ βαπορι στη θαλασσα...

 

Αν αυτο ειναι κουνημα με 6-7 ΒΑ τοτε ο Διαγορας ειναι αεροπλανοφορο....

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει εγώ βλέπω ένα 6αρακι.Σίγουρα ο Διαγόρας δε φημίζεται για τη καλή του πλεύση σε σχέση με κάτι άλλα.Αυτό οφείλεται στο σχήμα της γάστρας του,νομίζω τα έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν.Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και με το Πρέβελης.

Θα το ξαναγραψω και ζητώ συγνώμη για το off topic μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση η πλεύση του Όλυμπος με 8-9 μποφώρ.Βουνό στη θάλασσα στη κυριολεξία όμως.

Link to comment
Share on other sites

Το MarineTraffic έλεγε 6 bf από τη γέφυρα μου είπαν 7αρι. Δεν μπορώ να πω πως το πλοίο είχε την καλύτερη συμπεριφορά στο συγκεκριμένο καιρό σε σχέση με άλλα πλοία που έχω περάσει από το σημείο αυτό με παρόμοιες συνθήκες βέβαια ήταν καλύτερη από άλλα. Ξεκάθαρα είναι υποκειμενικό βέβαια, ας πούμε εμένα δεν με πειράζει καθόλου η θάλασσα άλλοι φίλοι μου ακόμα και στο ελαφρύ κούνημα ενοχλούνται.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την επακούμβιση του Ε/Γ-Ο/Γ Διαγόρας σε προβλήτα στη Μυτιλήνη 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'' Ν.Π. 12520, προερχόμενο από τους λιμένες ν. Χίου και Πειραιά, επακούμβισε με το δεξί πρυμναίο τμήμα του στον προβλήτα του επιβατηγού λιμένα Μυτιλήνης κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης. Από το συμβάν προκλήθηκε αποκόλληση τμήματος κρηπιδώματος περί του ενός μέτρου επί εξήντα εκατοστά, ενώ το ανωτέρω πλοίο προσέδεσε στον οικείο λιμένα, όπου οι επιβάτες και τα οχήματα που προορίζονταν για τον εν λόγω λιμένα, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από επιθεωρητή ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκδορές και στρέβλωση στο μεταλλικό παραπέτασμα εκτάσεως περίπου 1,50μ. και σε απόσταση από πενήντα έως ενάμιση μέτρο από την ίσαλο γραμμή, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αναγνωρισμένο οργανισμό, δύναται να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, σύμφωνα με τις αναγραφόμενες σε αυτό προϋποθέσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

Απο την ανακοίνωση φυσικά απουσιάζουν παντελώς τα χαλια των λιμενικών του λιμεναρχείου Μυτιλήνης, που χειρίστηκαν την υπόθεση ενός απλού touch ενός πλοίου σε μια προβλήτα . 

Link to comment
Share on other sites

σε τέτοιες περιπτώσεις ο πλοίαρχος η η εταιρεία θα έπρεπε να κατφευγουν στην δικαιοσύνη εναντίον των τοπικών λιμενικών ταμείων διότι με την απουσία προστατευτικών στην προβλήτα (fenders η έστω λάστιχα) εκθέτουν το πλοίο και τους επιβαίνοντες σε κίνδυνο

Link to comment
Share on other sites

Δε πειράζει δε πειράζει.....,ας τους πηγαινουν τιμητικές πλακέτες κι ας τους κάνουν τεμεναδες και στην πρώτη στραβή...φιλάκια!!!Ποιά fenders και  λάστιχα, εδώ και ένα 6μηνο περίπου δεν έχει πλάστιγγα το λιμάνι και για κανα μηνα τώρα ΔΕΝ δουλεύει ουτε η δευτερη....οι μπίντες οι μισές έχουν σπάσει  κλπ κλπ μη συνεχίσω !!!Ευτυχώς που ΔΕΝ το κράτησαν δεμένο για καμια βδομάδα πατώντας πάνω σε κανα ΦΕΚ του 1939😜!!!

Link to comment
Share on other sites

Το Διαγόρας αναμένεται να ολοκληρώσει τη παρουσία του στη γραμμή Πειραιάς Χίο Μυτιλήνη στις 13 Μαΐου και λογικά την επομένη ήμερα θα πάει στη γραμμή της Πειραιάς Σύρο Τήνο Μύκονο για μια εβδομάδα, έτσι ώστε να πάει για δεξαμενισμό του Blue Star Paros. Μετά το πρόγραμμα λέει ότι θα πάει στο Πέραμα για μίνι ακινησία μέχρι τις 7 Ιουνίου. Εάν και πότε θα επιστρέψει πάλι θα φανεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Ας παμε πισω στον Αυγουστο του 2019 ,για να δουμε ενα βιντεο με την αναχωρηση του πλοιου απο το λιμανι της Μυτιληνης. Βλεπουμε οτι το πλοιο ηταν δεμενο καθετα στο νεο γαμα,σε μια θεση που πρωτοχρησιμοποιηθηκε εκεινο το καλοκαιρι

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο Διαγόρας αυτή τη στιγμή πλέει ανάμεσα στην Συρο και την Τηνο με την υπερηχητικη ταχύτητα των 14 κόμβων. Βλάβη ή σε κάθε δρομολόγιο τόσο παει σε αυτό το κομμάτι;

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έτσι πάει αφού έχει πολύ μεγάλο χρονικό περιθώριο στην Τήνο με άφιξη 13.20 και αναχώρηση 13.50. Σήμερα είναι το τελευταίο δρομολόγιο του. 

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...