Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Απο την ερχομενη εβδομαδα θα υπαρχουν καθημερινες αναχωρησεις στις 17:30 απο Πατρα με τον καταπελτη να πεφτει στη Σαμη στις 20:15!!!:DΟι τιμες ειναι 48 ευρω το ΙΧ και 14 ευρω το ατομο με 20% εκπτωση στην επιστροφη δηλαδη 38,4 ευρω

το βασιλικο ζευγος (king/queen)στη βασιλισσα του ιονιου(την κεφαλονια), οπως λεει και το φυλλαδιο του Αγουδημου!καθε μερα εναλλαξ king -queen:

απο Σαμη:10.15

απο Πατρα:17.30

το κεφαλονια, παντως, οντως δεν εχει να φοβαται τιποτα, καθως ειναι σταθερη αξια. Αυριο και το Σαββατοκυριακο(27,28, 29/7) στο δρομολογιο των 12.30 απο πατρα ειναι FULL γεματο.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

kata poso exei diafhmistei auth h grammh tou agoudhmou oson afora thn kefalonia? Giati pisteuw oti to target group einai pros Italia meria?

Efoson exei kosmo gia to geitoniko nhsi, ti einai kyriws? Forthga, KTEL h' epibates/IX?

Link to comment
Share on other sites

οι προσεγγισεις του ζευγους στη Σαμη, εχουν διαφημιστει αρκετα, τουλαχιστον στα τοπικα ΜΜΕ της Πατρας που εχω δει προσωπικα. η αισθηση που υπαρχει ειναι οτι προκειται για μια πολυ ωραια καλοκαιρινη αρπαχτη. ετσι και αλλιως καθε χρονο απο μεσα ιουλιου μεχρι τελος αυγουστου το γκαραζ του κεφαλονια ειναι λιγο στεναχωρο:confused:.

για το ΚΤΕΛ δεν ξερω αν τους εχει βαλει λεωφορειο, αλλα οι μεταφορικες εταιρειες παραμενουν πιστες στη strintzis ferries. για να πανε στο βασιλικο ζευγος πρεπει να εχουν σιγουρευτει οτι θα μεινει ο Μιμμης και το χειμωνα σε καθημερινη βαση (και οτι θα δωσει ανταγωνιστικες τιμες). δε σπαει ο αλλος τη συμφωνια που εχει για να μεινει σε 2 μηνες στον αερα.

τωρα τα περι βαποριου ειδικα για τη γραμμη, θεωρω οτι ειναι διαδοση που σκοπο εχει να πεισει για το μονιμο χαρακτηρα του εγχειρηματος. εδω δεν κανει κινηση για τη ραφηνα που χανει σημαντικοτατο μεριδιο, θα κανει για την κεφαλονια;

οσο για τη ζητηση για ιταλια και ηγουμενιτσα απο κεφαλονια, εχει καθαρα εποχιακη βαση και καλυπτεται και απο την endeavor (ερωτοκριτος Τιι; και ελλη τ)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Το Κεφαλονια ομως δεν πρεπει να φοβαται τιποτα κατα τη γνωμη μου.

το κεφαλονια, παντως, οντως δεν εχει να φοβαται τιποτα, καθως ειναι σταθερη αξια. Αυριο και το Σαββατοκυριακο(27,28, 29/7) στο δρομολογιο των 12.30 απο πατρα ειναι FULL γεματο.

μηπως γινεται να εχουμε στο τελος του μηνα μια συνολικη εικονα της κινησης της Kεφαλονιας (ολα τα λιμανια και τη μεριδιο εχει ο καθενας). προτιμω επισιμη (εστω ημιεπισημη:D) εικονα και οχι κατα προσεγγιση εκτιμηση.

οντως το kefalonia ταξιδευει γεματο και δεν εχει ουσιαστικα χασει τπτ. ομως εκει που μεχρι πριν 5 χρονια η κινηση της πατρας ηταν 10% ιθακη και 90% σαμη, πλεον (τουλαχιστον οσον αφορα επιβατες και ΙΧ) ειναι 30-70. αυτο ειναι ορατο και με γυμνο ματι. παλια (για καλοκαιρια μιλαω) οταν αδειαζε το βαπορι στη Σαμη (στη σαμη ξεσκαρταρει λενε στο Θιακι:P) μενανε λιγες παρεες και 20 ιχ το πολυ. τωρα η ιθακη εχει 60-70 ιχ ανα δρομολογιο χωρια κανα 2 φορτηγα και τα van των ιχθυοτροφειων. αναλογη ειναι η μεταβολη και στους επιβατες.

τα προηγουμενα χρονια για να δωσει αυτες τις παραπανω θεσεις στην ιθακη, η εταιρεια "εσπρωχνε" τους κεφαλονιτες στην κυλληνη. αναρωτιεμαι ομως μηπως τωρα αντι να πανε κυλληνη με το επτανησος πανε απο πατρα με το βασιλικο ζευγος (σε επιβατες & ΙΧ αναφερομαι).

παντως τις τελευταιες μερες η γραμμη (το kefalonia για την ακριβεια) φιλοξενησε πολλες "κοσμικοτητες". μαρια φαραντουρη, παπαδημητριου του φεστιβαλ πατρας, δαρα, ο μουσικος παραγωγος λεβεντης, οι αδερφοι Διονυσιου, που απηλαυσαν την ηττα απο την ipswich on board:p, o ζερασιμος αρσενης, ο proud_ionian:D και πολλοι αλλοι. κορυφαια στιγμη του σαββατοκυριακου η περασμενη παρασκευη οταν ο πετρος ευθυμιου, εμπλεος σοσιαλιστικης νοοτροπιας και σεμνοτητας περιμενε να μπει στο kefalonia. ειχε παρκαρει το αυτοκινητο του στη μεταλλικη ραμπα που χρησιμοποιειται απο το επτανησος, στεκοταν ορθιος διπλα στη κουρσα του και υπομονετικα ατενιζε τους πληβειους που περιμεναν να βαλουν τα αυτοκινητα τους. εντελως τυχαια μπηκε τελευταιος, για να βγει πρωτος στη σαμη.

Link to comment
Share on other sites

2 σχολιακια που αφορουν τη γραμμη εξ αντανακλασεως.

ειναι εντυπωσιακο να βλεπεις απο ψηλα τα πλοια του βασιλικου ζευγους, να κατεβαινουν το στενο αναμεσα σε κεφαλονια και θιακι. ειδικα αν εχει καθαρη ατμοσφαιρα φαινεται και ο καπνος σαν στηλη να ανεβαινει. btw οσες φορες τα εχω δει, 10πμ ειναι δεμενα στη σαμη, ισως και νωριτερα καμια φορα.

κατι αλλο που αφορα τη γραμμη τωρα. εχουμε αποκτησει αερα μυκονου. σημερα στο κεφαλονια νομιζες οτι πας μυκονο με το ναιας ΙΙ:eek:. στο ανοικτο deck πισω απο τις τσιμινιερες 2 ζευγαρακια... trendy:D αγοριων, απολαμβαναν τον ερωτα τους κατω απο τον καυτο ηλιο του πατραϊκου κολπου.

Link to comment
Share on other sites

επανερχομαι λιγο στα προηγουμενα. απο 2 διαφορετικες πηγες μου επιβεβαιωθηκε αυτο που ειπα παραπανω. το κεφαλονια σε παρα πολλα δρομολογια εχει μοιρασμενο γκαραζ μεταξυ σαμης και ιθακης, σε ορισμενα δε τα Θιακα ΙΧ ηταν περισσοτερα. ιδια αναλογια ειναι και στους επιβατες, ενω σε ΙΧ και ΚΤΕΛ ακομη το Kefalonia δεν εχει νοιωσει αισθητα την παρουσια του Ζευγους.

Επειδη ομως α) η κινηση κεφαλονιας και ιθακης δεν εχει παρουσιασει σημαντικη μεταβολη σε σχεση με περσυ & β) το ζευγος, ειδικα στο δρομολογιο απο πατρα, παει πολυ καλα σε ΙΧ και επιβατες, καποιος πρεπει να χανει αυτο το μεριδιο. λογικα και η κυλληνη και η κινηση της strintzis για σαμη ειναι τα... "θυματα".

επισης να πω οτι ακουσα κατι που μεταφερω με επιφυλαξη. η strintzis ferries σκεφτοταν σοβαρα απο το καλοκαιρι του 2008 το καραβι να διανυκτερευει σαμη. θα εκανε και το βραδυ πατρα σαμη πισαετο και θα ξαναγυρναγε σαμη. το πρωι παλι απο σαμη πισαετο και ξανα σαμη πατρα. ετσι κανοντας λιγοτερα συνολικα μιλια απο το σαμη-βαθυ-σαμη, (24 αντι 32) θα ειχε και την δεδομενη κινηση της ιθακης, αλλα θα επαιρνε και απο τις παντοφλες αυτους που πανε (με ΙΧ ή λεωοφορειο) ημερησιες εκδρομες απο κεφαλονια ιθακη.

μετα ομως το φετεινο σωσιβιο απο την κινηση της ιθακης, υπαρχουν δευτερες σκεψεις, για να αποφευχθουν εντασεις. στην ιθακη υπαρχει δυσφορια για τις μεσημεριανες προσεγγισεις στον πισαετο. φανταζεστε τι θα γινει αν η strintzis πηγαινει μονο πισαετο και εμφανιστει καποιος (πχ η endeavor με το ελλη τ) και πιανει Βαθυ. ολοι οι γιωταχηδες εκει θα πανε.

στο βασιλικο ζευγος περαν των καλυτερων τιμων και του "καινουργιου", εχει κανει καλη εντυπωση το οτι οι επικουροι παιρνουν παραγγελιες για το μπαρ στα τραπεζια και ο κοσμος δεν περιμενει στην ουρα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Μου ειπε οτι ειναι βεβαιο οτι θα συνεχιστει αυτο και το Χειμωνα (ισως με λιγοτερες αναχωρησεις) γιατι λεει η ζητηση ειδικα απο και για Ηγουμενιτσα ειναι μεγαλη

στο προγραμμα εισιτηριων για το king και το queen (στη γραμμη σαμη-πατρα) ειναι περασμενα δρομολογια εως 15 σεπτ

Link to comment
Share on other sites

χειμερινα δρομολογια (το κεφαλονια) απο αυριο. 07.00 αναχωρηση απο βαθυ και ημιαργια το σαββατο. εξαιρειται το επομενο λογω εκλογων. δρομολογια της 16/9 δεν υπαρχουν διαθεσιμα αλλα μαλλον θα ακολουθει το προγραμμα των προηγουμενων εκλογων. κατα τις 08.00 απο βαθυ, 11.30 απο σαμη και μετα σερι.

οσο για το βασικο ζευγος, μπορει να μην υπαρχουν στο on-line δρομολοζια, αλλα οι διαφημισεις σε εφημεριδες και ραδιοφωνα της αιωνιας πολιτιστικης πρωτευοσας:) συνεχιζονται.

Link to comment
Share on other sites

τελικα ανημερα εκλογες ακολουθειται το μοντελο πασχα/χριστουγεννα.

το βραδυ του σαββατου το βαπορι θα παει πισαετο και μετα θα γυρισει σαμη για διανυκτερευση. 8 το πρωι της κυριακης θα φυγει απο σαμη για πισαετο, 08.30 απο πισαετο 09.30 απο σαμη και μετα το κανονικο σερι με μιση ωρα καθυστερα (13.00 & 21.00 απο πατρα).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
εκεινο που ενδιαφερει λοιπον, ειναι η εταιρεια/ες που θα ειναι εδω, να εξυπηρετουν τη γραμμη σε σταθερη βαση ολο το χρονο και οχι περιστασιακα. δε θελω να δουμε την κεφαλονια και το θιακι να γινουν σαν καποια νησια του αιγαιου που περιμενουν ποιο διερχομενο θα περασει και που το καλοκαιρι θα περνανε ολα, αλλα το χειμωνα κανενα.

το μενου του βασιλικου ζευγους εχει τριτη & τεταρτη πρωινη προσεγγιση στη σαμη (προς πατρα) και πεμπτη παρασκευη βραδυνη (απο πατρα). αν δε με γελα η μνημη μου, η Agoudimos Lines πηρε το οκ απο το νομαρχιακο συμβουλιο Κεφαλληνιας να μεταφερει και "εσωτερικη" κινηση, με την προυποθεση να υπαρχει τακτικη συνδεση το χειμωνα. αν οι κεφαλονιτες θεωρουν τακτικη συνδεση τις 2 αναχωρησεις την εβδομαδα, πασο.

θα επρεπε ομως να κανουν το ιδιο και η κοινοπραξια και η strintzis. το χειμωνα να ταξιδευουν μονο σαββατοκυριακα και τις καθημερινες μια απο πατρα και μια απο κυλληνη. δεν μπορει καποιοι να κανουν το χειμωνα 2 δρομολογια απο πατρα και 4 (2+2) απο κυλληνη, να ναυλωνουν πλοια/αντικαταστατες και καποιοι να κανουν τουρισμο τον αυγουστο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

το σαββατο το κεφαλονια ειχε καμια 250ρια επιβατες (200 για σαμη και 50 για ιθακη), ενω την κυριακη το απογευμα επεστρεφαν καμια 400ρα απο τους οποιους πανω απο 300 απο κεφαλονια και καμια 80ρα απο θιακι.

απο ιχ καμια 15 το θιακι και η κεφαλονια γυρω στα 50 στο πηγαινε του σαββατου και κατι ακομη στο γυρνα τσι κυριακης. ολο το υπολοιπο γκαραζ γεματο φορτηγα οικοδομικων υλικων (τσιμεντο κυριως). γεματα στο πηγαινε αδεια στο ελα.

στη φωτο βλεπετε την τοπικη κινηση το σαββατο. οτι περιμενει να περασει απο κεφαλονια ιθακη.

post-13-128326970476_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Για το Πάτρα-Σάμη-Ιθακή πάντως είναι ότι πρέπει..;)

ρε Stratos, ειναι δυνατον να λεμε να φυγει το κεφαλονια που ειναι του 75, που παει με 19 πια (κλαψ) και που το γκαραζ του δεν επαρκει, αλλα που εχει stabilisers και ταξιδευει ανεκτα στο καιρο και να ζηταμε να ερθει το Roslagen των 17 μιλιων, του μικροτερου (σε φορτηγα) γκαραζ και του 1972.

αν μιλαμε για αντικαταστατητου kefalonia η κατευθυνση ειναι μια

προσωπικα πιστευω οτι ενα βαπορι σαν το "Θεολογος Π" ( λιγο παλιοτερο ισως, για να ειναι και πιο οικονομικο), θα ηταν ιδανικο για την πατρα. εχει γκαραζ, δρομο, ειναι πιο ευελικτο απο το κεφαλονια. η μονη αλλαγη που θα του εκανα (σωπα ρε μεγαλε proud:p ), θα ηταν ενας δευτερος καταπελτης πρυμα, ωστε να φορτωνει ανεξαρτητα το πανω γκαραζ (οπως στο Επτανησος και το Ionian Star).

αν μιλαμε για συμπληρωμα (τσοντα κοινως:() ή για ανταγωνισμο εχω τις επιφυλαξεις μου αν το Ionian Spirit ειναι αυτο που ζητα η γραμμη.

Link to comment
Share on other sites

Ένα πλοίο με 200 κρεβάτια να πάει σε μια γραμμή που είναι για καθαρά ημεροπλοιο, δε κολλάει Ούτε σαν «τσόντα», εκτός εάν ξηλώσουν όλες τις καμπίνες (πράγμα απίθανο).

Όποτε για ακόμη χρόνια θα μείνεις με το Κεφαλονιά και το βασιλικό ζεύγος να περνάει για το έξτρα κίνηση του καλοκαιριού.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ για ακατάλληλο το έχω το Σπίριτ για την γραμμή της Σάμης.. :)

Στο Ιόνιο μόνο για Αλβανία θα πάει, αντε καμιά άγονη Αιγαίου όπως λένε αλλού..

Το όνομα του όμως παραπέμπει στο Ιόνιο (βλέπε Σκαι)..

Η Πάτρα νομίζω ότι θα έχει για μερικά χρόνια το Κεφαλονιά ακόμα.

Δεν βλέπω τον λόγο πλέον να βιάζεται κανείς στην εταιρία του να το αντακαταστήσει.

Εκτός αν κάνει κανένα κουφό η ΑΝΜΕΖ και φέρει κανέναν Κοράη στην Πάτρα..

Καμμία φήμη, απλώς εύλογο ερώτημα..

Link to comment
Share on other sites

πρωτα απο ολα μια διορθωση στα προηγουμενα. εδω και 2 βδομαδες το βασιλικο ζευγος περνα καθημερινα και στο ανεβασμα και στο κατεβασμα απο σαμη (εκτος απο δευτερα προς πατρα). συμφωνα με τα αναθεωρημενα δρομολογια, τωρα που θα δεσει το king, το queen θα περνα καθε δευτερη μερα.

παμε στη strintzis τωρα, αφου η blue σνομπαρει τη σαμη:D. 24/12 & 31/12 μονο 12.30 απο πατρα, για σαμη-πισαετο και μετα επιστροφη σαμη για καθησιο. 25/12 & 01/01 ξεκουραση και 26/12 & 02/01 αναχωρηση 07.30 απο πισαετο (θα φυγει κατα τις 06.45 απο σαμη) και μετα κανονικα.

μεχρι πριν λιγες μερες το προγραμμα ηταν οτι θα σκαντζαρανε την πρωτοχρονια και 02/01 θα ερχοταν το επτανησος πατρα και το σαντορινη στον πορο. ακομη ομως δεν εχει ξεκαθαρισει. εξαρταται απο την ετησια του σαντορινη

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Χθες που κοιμόμουνα είδα σε ένα όνειρο τη Παναγία Εκατονταπυλιανή (βοηθεια μας) να μου λέει ότι η Strintzis Ferries θα αυξήσει το στόλο της εντός του 2008. Για να δούμε εάν θα βγει προφητικό το όνειρο.
Έμαθα από μέλος του Επτάνησος ότι το νέο λιμάνι του Πόρου είναι σχεδόν έτοιμο και γίνονται οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Λέγετε ότι το Πάσχα θα βρίσκονται εκεί.

το πασχα ναι, για μετα δεν ξερω.

μπορει η Παναγια η Εκατονταπυλιανη να ειπε στην Panagia Ekatontapiliani οτι θα αυξηθει ο στολος της strintzis ferries, αλλα εγω στον υπνο μου ειδα οτι το πασχα πηγα στην ιθακη με το κεφαλονια, αλλα του αγιου πνευματος με το Επτανησος. :confused:

ακουγεται οτι η εταιρεια σκεφτεται να σκαντζαρει τα βαπορια μολις ολοκληρωθει το λιμανι του πορου και μπορει να δενει πλεον στον πορο το κεφαλονια.ετσι το επτανησος με το μεγαλυτερο γκαραζ θα ειναι στην πατρα, οπου τα καλοκαιρια το γκαραζ του κεφαλονια δεν φτανει και το κεφαλονια θα παει στον πορο, οπου οι μερες που το επτανησος γεμιζει, ειναι κατα πολυ λιγοτερες απο αυτες που το κεφαλονια στην πατρα "διωχνει" ΙΧ.

φημη ειναι ακομη και μενει να δουμε αν θα πραγματοποιηθει. η αληθεια ειναι οτι και το 2004, οταν αγορασαν το κεφαλονια η stzintzis ferries ηθελε να κανει αυτην την τραμπα, αλλα το κεφαλονια δεν μπορουσε να μανουβραρει στο λιμανι του πορου (μονοτιμονο τουμπαριστες κλπ).

περα απο τη stintzis ferries και την agoudimos lines που, με Ionian Sky Ionian King, θα εχει και φετος καθημερινες προσεγγισεις στη σαμη, θα εχουμε και τις μισες μερες Endeavor με το Ionian Queen. αληθεια κανενα call και στον πισαετο παρασκευες και κυριακες δεν το σκεφτονται; (ασε proud, με το επτανησος θα πηγαινεις).

το επτανησος θα κερδισει σιγουρα το στοιχημα του γκαραζ, θα ειναι οικονομικοτερο για τους πλοιοκτητες του, θα αρεσουν τα σαλονια του, (θα παιξει βεβαια και εδω μεταλλικη καρεκλα τον αυγουστο), δεν θα αρεσουν οι εξωτερικοι χωροι (πρεπει να μπροστεθουν παγκακια κλπ) και το ταξιδεμα του, αλλα στη γραμμη αυτη πρεπει να κερδισει το στοιχημα του χρονου. αρκει το pitch και η ανεξαρτητη φορτωση ανω και κατω γκαραζ, να καλυψει την διαφορα στην ταχυτητα; θα δουμε. (τι θα δουμε, καλυτερα να μη χρειαστει να το δουμε;))

Link to comment
Share on other sites

Παντως αν και οπως εχω ξαναγραψει το Κεφαλ(λ)ονια δεν εχει τους χωρους επιβατων που θα επρεπε δε νομιζω οτι το Επτανησος ταιριαζει στη γραμμη.Το Κεφαλ(λ)ονια και ταχυτερο ειναι και πιο καλοταξιδο και αναλογους εσωτερικους χωρους με το Επτανησος εχει.Αν γεμιζει το γκαραζ του Επτανησος,που θα χωρεσει τον κοσμο οταν δεν εχει τους απαιτουμενους χωρους,γιατι οπως και να το κανουμε εχει μονο ενα ντεκ,καλο βεβαια αλλα ενα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζώ ότι σε θέμα χώρων υστερεί το Επτάνησος.

Στον Πόρο δεν έχουν αισθανθεί ποτέ το "σύνδρομο BS ITHAKI" ενώ από την Πάτρα, κάποιες μέρες το αισθάνονται..

Από πολυτέλεια υπερέχει,όπως και η ευκολία φόρτωσης που αναφέρει ο proud.

15αύγουστος ή Μεγαλη Πέμπτη και με τίγκα γκαράζ και έχει ξεφορτώσει μέσα σε 5-10 λεπτά. Μεγάλη δουλειά οι διπλοί καταπέλτες..

Όμως σίγουρα η ταχύτητα δεν είναι η ιδανική και μπορεί να θεωρηθεί οπισθοδρόμηση. Και πατημένο να το πηγαινούν δεν θα αποτελέσει ποτέ το..μέλλον στην γραμμή.

Ίσως το καλύτερο θα είναι να βγει αληθινό το όνειρο του Π100..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

οπως καθε πασχα (αλλα και χριστουγεννα και πρωτοχρονια) το βαπορι θα ξεκουραστει στη σαμη. ετσι μεγαλο σαββατο (μονο ενα δρομολογιο οπω ολα τα σαββατα) παει πισαετο και μετα ξαναγυριζει σαμη για να δεσει. δευτερα του πασχα το πρωι φευγει 07.00 απο σαμη, παει πισαετο απο οπου φευγει 07.30 και μετα κανονικα.

φετος (σε αντιθεση με προηγουμενα χρονια) δεν υπαρχει διπλο δρομολογιο το σαββατο του λαζαρου και της διακαινησιμου. δεν ξερω αν αυτο οφειλεται στα αυξημενα δρομολογια στην κυλληνη ή στην μειωμενη κινηση που αναμενουν στα νησια.

παντως στο βραδυνο δρομολογιο της παρασκευης (18/4) η κινηση ηταν σαν μια παρασκευη τελος μαιου. γεματο ηταν το βαπορι στα μεσημεριανα σαββατου και κυριακης (19&20/4) απο πατρα για τα νησια, με το 1/3 της κινησης (χοντρικα) για ιθακη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

απο 14/6 μεχρι και 07/9 σε καλοκαιρινο προγραμμα η strintzis ferries. βραδυνο δρομολογιο και το σαββατο και η πρωινη αναχωρηση απο βαθυ στις 06.45 αντι στις 07.00. τα υπολοιπα ως εχουν;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Αναχώρηση του Κεφαλονιά τη Παρασκευή 13-06-08 στις 20:50 (αντί για 20:30) με γύρω στους 700 επιβάτες, γύρω στα 120 ΙΧ, 14 Φ/Γ, 4 Λεωφορεία

Άφιξη του Κεφαλονιά τη Δευτέρα 16-06-08 στις 20:30 (αντί για τις 19:30) με 1100+ επιβάτες (πρωτόκολλο), 160ΙΧ, 7 Φ/Γ, 5 Λεωφορεία.

να πω οτι την παρασκευη οι επιβατες και τα ΙΧ ηταν λιγο παραπανω. η αναλογια για κεφαλονια και ιθακη (ιχ και επιβατες) ηταν 2:1 την παρασκευη και 50:50 την δευτερα. στο μεσημεριανο δρομολογιο απο πατρα της παρασκευης ηταν αντιστροφη κατασταση απο αυτο της δευτερας. πρωτοκολο για τα νησια, πολυς κοσμος ηρθε και με το μεσημεριανο του σαββατου, ενω το βραδυνο του σαββατου καθαρισε οτι ειχε μεινει απο φορτηγα.

η κινηση του βραδυνου της παρασκευης δειχνει την επιδραση που εχει η προσεγγιση του βασιλικου ζευγους. η ωρα αναχωρησης ειναι πολυ βολικη και τραβα πολλη απο την κινηση τις παρασκευες και τις παραμονες 3μερων.

εδω να κανω μια διευκρινηση. η agoudimos lines διαφημιζει καθημερινες προσεγγισεις (τουλαχιστον στον τοπικο τυπο σε πατρα και κεφαλονια) με τα Ionian King & Ionian Sky. Η Endeavor το εχει στο φλου ενω παει μονο το queen. η αληθεια ειναι οτι πανε το king & το queen. τη μια μερα πιανει το ενα την αλλη το αλλο. ο πιο πολυς κοσμος δεν εχει παρει χαμπαρι οτι παιζει μπαλα και η endeavor και νομιζει οτι εκτος της strintzis υπαρχει μονο η agoudimos lines. εννοειται οτι στα πρακτορεια και των 2 εταιρειων αν ζητησεις να πας σαμη με το "απογευματινο" μερα που δεν προσεγγιζει το δικο τους, σου λενε απλα δεν εχει πλοιο.

την προηγουμενη παρασκευη παντως το queen ειχε παρα πολλους επιβατες και ΙΧ για σαμη.

και στα 2 νησια ειχε αρκετο κοσμο (κυριως πατρινους και νησιωτες αθηνας και πατρας), αλλα η κινηση ηταν λιγοτερη απο αλλες χρονιες (και απο οτι αναμενοταν για φετος) λογω σεισμων, αλλα και των προβλεψεων για βροχες.

Link to comment
Share on other sites

από της 3/7 κάθε μέρα Κεφαλονιά - Πάτρα η agoudimos lines με τα ionian sky και ionian kling αντί μέρα παρά μέρα που ήταν μέχρι σήμερα.

Απορία: Από της 15/7 κάθε μέρα το ionian king και ionian sky για Κεφαλονιά στις 17:30 δηλαδή θα συμπίπτει μέρα παρά μέρα με το ionian quuen?

Link to comment
Share on other sites

η εταιρεια στο κιοσκι της στο λιμανι της πατρας εχει χειρογραφη ανακοινωση οτι αναχωρηση για κεφαλονια (και απο κεφαλονια για πατρα) εχει μερα παρα μερα ως εξης: ζυγες ημερομηνιες τον ιουνιο, τον ιουλιο και τον σεπτεμβριο και μονες τον αυγουστο (ολες το king ειναι). στο πρακτορειο της πατρας που ρωτησε συγγενικο μου προσωπο για το επομενο σαββατοκυριακο, του ειπαν οτι δεν εχει την παρασκευη, αλλα το σαββατο και του επανελαβε οτι λεει η ανακοινωση στο λιμανι.

αν πατε και στις on line κρατησεις στο site της agoudimos lines δινει τα παρακατω. (προσεγγισεις του sky καποιες μερες).

post-13-128326974918_thumb.jpg

post-13-128326974922_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...