Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 3/13/2019 at 3:01 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Αποσφράγιση οικονομικών προσφορών της υπ’ αριθμ. 2252.1.1/87932/18/28-11-2018 Προκήρυξης Αρχικού Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διάρκειας μέχρι 31/10/2019

Quote

Γραμμή Πάτρα Σάμη Ιθάκη με το Ανδρέας Κάλβος με 5998€ ανά δρομολόγιο

 

σύμβαση εχει υπογραφεί; παραδακι πεφτει;

Link to comment
Share on other sites

Στο site της Levante Ferries πια έχεις τη δυνατότητα να διατυπώσεις το ερώτημά σου στο παράθυρο chat που εμφανίζει και κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας να σου απαντήσει εντός λίγων λεπτών. Σε ερώτημα για το ποιο πλοίο θα κάνει το δρομολόγιο την περίοδο του Πάσχα μου απάντησε ότι είναι πολύ πιθανό να είναι άλλο πλοίο από το Ανδρέας Κάλβος λόγω του ότι υπάρχει ήδη αυξημένη ζήτηση! 

Link to comment
Share on other sites

με τη λογικη του δεν αποκλειεται, ολα μπορει να τα δουμε ;) 

η γραμμη ειναι επιδοτουμενη για ενα δρομολογιο τη μερα. δεν τιθεται θεμα δευτερου δρομολογιου.

θα στειλουν εδω ενα μεγαλο και γρηγορο πλοιο, για να καθεται απο τις  5 το απογευμα, σε μια περιοδο υψηλης ζητησης;

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά το θέμα είναι ότι με τόσα δρομολόγια από Κυλλήνη ποτέ δε θα τεθεί θέμα με τη χωρητικότητα. Ποτέ δε θυμάμαι πλοίο να έχει συμπληρώσει πρωτόκολλο επιβατών από Κυλλήνη... Αντιθέτως πέρυσι το Κεφαλονιά θυμάμαι την καλοκαιρινή περίοδο από Πάτρα ειδικά στους επιβάτες πλησίαζε πολύ τον αριθμό του πρωτοκόλλου του... Το θέμα πάντα είναι ο χειμώνας για τη γραμμή αυτή. Σε περιόδους αιχμής όμως φαίνεται να την προτιμούν οι πιο πολλοί (ειδικά οι τουρίστες).

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, kefalonia94 said:

Αντιθέτως πέρυσι

φετος ομως ειναι  μονοπωλιο η levante. αν δεν εχει θεση στην πατρα, θα τους στελνει στην κυλληνη. αντε να χασει κανα θιακο προς αστακο.

πιστευω οτι αν δουμε αλλο καραβι θα ειναι για μεμονωμενες μερες πολυ μεγαλης κινησης και δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι θα ειναι το κεφαλονια αυτο

επισης δεν θα υπαρξουν διπλα δρομολογια για πατρα. αν γινει καποιο xtra απο το πλοιο της σαμης, θα ειναι για κυλληνη (οπως περσυ).

αυτη ειναι η αισθηση που εχω αποκομισει, απο οσα εχω ακουσει. 

δεν ορκιζομαι στο ευαγγελιο :P, αλλα θεωρω οτι προς τα εκει παει το πραγμα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πολύ κόσμος σήμερα Σάββατο 20/4 από Πάτρα για Σάμη, γύρω στα 500 άτομα σύμφωνα με τον αύξοντα αριθμό του εισιτηρίου. Η χωρητικότητα του πλοίου πάνω κάτω είναι γύρω στα 700 άτομα. Τη Μ. Εβδομάδα που θα αυξηθεί κι άλλο η κίνηση δε θα χει θέμα; Ήδη με τα 500 άτομα σήμερα και πολύ κόσμος ήταν έξω στο κατάστρωμα. Αν έβρεχε όμως τι θα γινόταν;

Link to comment
Share on other sites

Τόσο μέλι έχει η Κυλλήνη; Και η απουσία έκπτωσης από Πάτρα σταθερή όσα μηνύματα κι αν τους έχω στείλει η απάντηση είναι ένα τυποποιημένο μήνυμα... Έχουν φάει κόλλημα με την Κυλλήνη και βάζουν δρομολόγια και στις πιο άκυρες ώρες...

Link to comment
Share on other sites

Ήρθε κι η ωρα μου να ταξιδέψω σήμερα για Σαμη. Χαμός απο κόσμο και συνέχεια έρχονται εργαζόμενοι της εταιρείας και λένε να στριμωχτει ο κόσμος για να χωρέσουμε! Άσε που ακους διαμαρτυρίες συνέχεια! Αυτή ειναι η εικόνα εταιρείας που σέβεται τον εαυτό της... Ήταν πολύ δύσκολο να έχει ένα πλοίο με μεγαλύτερη χωρητικότητα για αυτές τις μέρες! Εγώ τους τα λεγα αλλά... Όλα για το κέρδος!

Κοντά στα 650 άτομα η κίνηση σήμερα

Link to comment
Share on other sites

Καλά ο Κάλβος δυσκολεύεται και με 4 μποφόρ μη το ψάχνεις... Σύμφωνα με την Emy και το marinetraffic που δείχνει σε πραγματικές συνθήκες 6 μποφόρ έχει στον Πατραϊκό... Τον πιο πολύ αέρα τον έχει πιο νότια.

Edited by kefalonia94
Link to comment
Share on other sites

Θες να σου θυμίσω πόσο ευχαριστημένοι ήταν στις Κυκλάδες με το πλοίο; Που αναγκάστηκαν και έκαναν ολόκληρη μετασκευή στο Σολωμό για να το αντικαταστήσουν...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι ο αερας το προβλημα ειναι το υψος κυματος που εχει  κ αποτι βλεπω τωρα ειναι στο 1.2μ με αυξητικη ταση!το marine traffic δεν εχει σωστη πρπγνωση καιρου πολλες φορες κ δεν μετραει υψος κυματος

Link to comment
Share on other sites

Εχω ταξιδεψει δεκαδες φορες με το πλοιο και δεν ειναι κακοταξιδο.

Ο λογος που δεν επιασε ειναι οτι εχει χωρους πορθμειου, εστω και καλους , και στις Δυτικες Κυκλαδες γινοταν το, αδιαχωρητο για να μην πω κοινοβειο σε κατι καλοκαιρινα ταξιδια..

Αλλωστε σημερα εχει απαγορευτικο και στις αλλες γραμμες..

Edited by Stratos
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ έχω ταξιδέψει δεκάδες φορές με το συγκεκριμένο πλόίο και τα υπόλοιπα βέβαια και συγκριτικά με τα ΄άλλα τρία είναι το λιγότερο καλοτάξιδο (Κεφαλονιά>Fior>Mare>Κάλβος), μάλλον και λόγω μεγέθους το Κάλβος υστερεί και στη θάλασσα. Προχτές που ταξιδεύαμε πέρασε το Superfast XI δίπλα μας και μας έκανε βαρκούλα με τα απόνερά του. Κι από ότι έβλεπα στα μοντέλα προγνώσεων απλώς έχει ένα μποφόρ παραπάνω στις γραμμές της Κυλλήνης (7 μποφόρ) ενώ στον Πατραϊκό έχει 6αρι. Πολύ πιθανόν να παίζει ρόλο και το ύψος του κύματος που είναι στα 1,2 μέτρα αν και δε μου φαίνεται τεράστιο μέγεθος. Μια χαρά πάντως για τη levante, ειδικά από Κυλλήνη θα χτυπήσουν όλα τα πλοία πρωτόκολλο όταν φύγουν με τη λήξη του απαγορευτικού λόγω των μεσημεριανών ακυρώσεων!

Edited by kefalonia94
Link to comment
Share on other sites

Πάτρα-Σάμη Πέμπτη 25/4: Δε βρέθηκαν δρομολόγια για τη συγκεκριμένη ημερομηνία (Λογικά έπιασε πρωτόκολλο 2 μέρες νωρίτερα).

Πάτρα-Σάμη Παρασκευή 26/4:  Περιορισμένες θέσεις Επιβατών.

Κατά τα άλλα δε χρειάζεται μεγαλύτερο πλοίο η γραμμή τις περιόδους αιχμής το Κάλβος αρκεί (έτσι έλεγαν)...

Link to comment
Share on other sites

εχουμε ξαναδει, οτι  το mt δεν ειναι αξιοπιστο στις μετεωρολογικες προβλεψεις.

το πρωινο δρομολογιο του πλοιου  απο τα νησια εγινε κανονικα. το δρομολογιο προς τα νησια, θα γινει μολις αρθει το απαγορευτικο, λογικα μετα τα μεσανυχτα.

οποιος εχει αμφιβολιες ας ερθει στην πατρα να δει τι γινεται εξω απο το λιμανι, αλλα και τι γινοταν την ωρα που ηρθε το καραβι. ας μην ξαναλεμε τα γνωστα, για τους πλοιαρχους του πληκτρολογιου ;) 

Link to comment
Share on other sites

Τη γραμμή Πάτρα-Κεφαλονιά–Ιθάκη εξυπηρετεί ο ασυναγώνιστος στόλος της Levante Ferries, με τα πλοία «Fior di Levante», «Mare di Levante», «Andreas Kalvos» και «Kefalonia» να εκτελούν κατ' εναλλαγή τις διαδρομές (έτσι δηλώνουν στο επίσημο site της εταιρείας).

Επίσης έλεγαν σε e-mails ότι αν έχει μεγάλη ζήτηση η γραμμή θα έμπαινε μεγαλύτερο πλοίο να την καλύψει (πράγμα που δεν έγινε παρόλο που Μ. Πέμπτη και Μ.Παρασκευή δεν έχει πια διαθέσιμα εισιτήρια).

Τελικά τίποτε από αυτά δεν ισχύει και όντως θα έχουν μόνιμα το Κάλβος στη γραμμή εκτός από περιόδους ακινησίας (παίζει να το κόβουν και τελείως).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...