Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Και εγώ δεν κατανοώ σε τέτοιους καιρούς να δίνονται επιδοτήσεις για σύνδεση μεγάλων νησιών που είναι τόσο κοντά στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Η επιδότηση είναι για τη Κάσο και τη Δονούσα όχι για Πειραιά Κύθηρα και Πάτρα Σαμη.

Link to comment
Share on other sites

η γραμμη πατρα σαμη ιθακη, ηταν κερδοφορα στη δεκαετια του 80 και του 90 (δεν αναφερω την εποχης της φουσκας μετα το 2000). πιστευω οτι θα μπορουσε να ξαναγινει υπο προϋποθεσεις. εχει αναφερθει πολλες φορες οτι με καταλληλο σχεδιασμο δρομολογιων και σωστη στηριξη, θα μπορουσε να σταθει (δειτε ενδεικτικα εδω)

κατι η κριση και η μειωση της κινησης, κατι ο ανταγωνισμος μεχρις εσχατων, κατι το νεο λιμανι του πορου, που επετρεψε την προσεγγιση μεγαλυτερων πλοιων και δυο πλοιων ταυτοχρονα, η γραμμη βρεθηκε στη θεση που ξερουμε.

γιατι πολυς κοσμος επιμενει ακομη στην επαναδραστηριοποιηση της γραμμης, περα απο τη συνηθεια και τη νοσταλγια για το παρελθον; για αρκετους λογους:

  • η κεφαλονια ειναι ορεινο νησι και περιοχες οπως η παλικη, η σαμη, η ερισσος και εν μερει το αργοστολι (πανω απο 1/3 του πληθυσμου), ειναι πολυ πιο κοντα στη σαμη απο οτι στον πορο
  • η κεφαλονια και το θιακι ειχαν διαχρονικα πιο πολλους δεσμους, απο οτι πχ η ζακυνθος,  με την πατρα και πηγαιναν εκει συχνοτατα για γιατρους, προμηθεις αλλα και για να επισκεφθουν συγγενεις κλπ
  • η ιθακη εχει μεινει ξεκρεμαστη. η συνδεση με τον αστακο ειναι πανω απο τρεις ωρες (πισαετος σαμη αστακος) και μετα μιαμιση ωρα στον απαραδεκτο δρομο αστακος αντιρριο μεσω αιτωλικου.

πρεπει να γινουν προσπαθειες να ξαναλειτουργησει; ασφαλως ναι

πρεπει να επιδοτηθει; η λογικη λεει ασφαλως και οχι. απο τη στιγμη ομως που δεν επικρατει λογικη και υπο το πρισμα της υποτιθεμενης απελευθερωσης, οι εταιριες καταφεραν επιδοτουνται ειτε αμεσα, ειτε εμμεσα παρα πολλες εμπορικοτατες γραμμες, γιατι να μη ζητουν και οι εταιριες της περιοχης μπαξισι, για να κανουν το αυτονοητο και γιατι να μην τους στηριζουν οι τοπικοι φορεις.

 

Edited by proud_ionian
η
Link to comment
Share on other sites

Με πρόλαβε ο gtogias πριν το ποστάρω 

Απο 1/1/19 έως και 31/10/19 με 1 δρομολόγιο ημερησίως, επι 44 εβδομαδες με 6χήνες ανα πλήρες δρομολόγιο. 

Βέβαια ο διαγωνισμός θα γίνει στις 9 Γενάρη

Link to comment
Share on other sites

ειναι εκπληκτικο παντως, πως ακομη και τωρα που υπαρχει ελπιδα να ξαναλειτουργησει η γραμμη, με πιο ευνοϊκες προοπτικες, λογω επιδοτησης και απουσιας  ανταγωνισμου στον πορο,  υπαρχουν παραγοντες στην κεφαλονια, δημοσιολογουντες και μη, που θελουν να τη σαμποταρουν. ο λογος ειναι απλος, εχουν συμφεροντα στην ευρυτερη περιοχη της ΝΑ Κεφαλονιας και εχουν βολευτει με την υποβαθμιση της ευρυτερης περιοχης της σαμης.

Link to comment
Share on other sites

να τα λεμε αυτα. δγιαδωσται:D

τωρα που η levante ξαναενδιαφερεται για ΠΣΙ με επιδοτηση, το kefaloniapress ειδε το φως το αληθινο ;) 

η (ισχυριζομενη) ζημια €2,5 εκ, που υπεστη η kefalonian απο τη δραστηριοποιηση στη γραμμη της πατρας, δεν ειναι πραγματικη.

αν ισχυουν τα νουμερα, οφειλονται και στο οτι το ιδιο πλοιο εκανε και ΠΣΙ και κυλληνη πορο και κυλληνη σαμη.

προσωπικα δεν εχω επισημα στοιχεια, η καθαρα εμπειρικη και ερασιτεχνικη μου ενασχοληση με τα συγκοινωνιακα του νομου, με οδηγει στο συμπερασμα, οτι η kefalonian εχασε πρωτιστως, απο το γεγονος οτι με εναμισυ πλοιο προσπαθησε να καλυψει τρεις γραμμες (ΚΖ, ΚΠ και ΠΣΙ).

Quote

Αν η «kefalonian Lines», ξεχωρίσει τις οικονομικές δράσεις των δυο ουσιαστικά γραμμών, που δραστηριοποιήθηκε το «Νήσος Κεφαλονιά», το τελευταίο χρόνο, και μας πει ποια ήταν κερδοφόρα και ποια ζημιογόνα, τότε θα μπορούσαμε να δεχτούμε, τον παραπάνω ισχυρισμό.

Διαφορετικά, όσοι «τσουβαλιάζοντας» οικονομικά τις δυο γραμμές και αποδέχονται έτσι αβασάνιστα, τον ισχυρισμό της «ζημιάς» των 2,5 εκ ευρώ, θεωρούμε πως έστω και άθελά τους, προβοκάρουν την γραμμή Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα, που και κερδοφόρα πιστεύουμε πως είναι και αναγκαία για την οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού μας.

Αυτά… μέχρι το κράτος… να αναλάβει τις ευθύνες του, απέναντι στους πολίτες, σε ό,τι έχει να κάνει με τα κοινωνικά αγαθά, όπως είναι οι συγκοινωνίες.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

 

Link to comment
Share on other sites

απο οτι φαινεται, αν τελικα η levante κατεβει στο διαγωνισμο και παρει τη γραμμη, θα την καλυψει σε πρωτη φαση με τον αντρικο, ο οποιος θα επιστρεψει στην πατρα μετα απο εξι χρονια

 

Edited by proud_ionian
photo
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

το kefaloniapress (και αλλα κεφαλονιτικα sites) αναφερουν οτι η εταιρα ιονησος 3, μελος της ionian group, υποθετω η εταιρια του καλβου, κατεθεσε τη μοναδικη προσφορα για τη γραμμη

διαρρεουν μαλλιστα οτι θα ξεκινησουν δρομολογια, πριν την κατακυρωση του διαγωνισμου.

υποθετω οτι το επιδοτουμενο εννιαμηνο θα το καλυπτει ο καλβος επι το πλειστον και τους τρεις καλοκαιρνους μηνες και το πασχα που εχει κινηση (και πολλους επιβατες) θα δουμε το κεφαλονια

 

ΥΓ: να δουμε αν θα πεσει μεσα ο βουτος στο 14.1.

Link to comment
Share on other sites

στη δικη του (και γενικως της τωρινης δημοτικης αρχης) επιμονη, οφειλεται το οτι η γραμμη λειτουργει ξανα,οπως και οτι εκτος του. 2017, ολα τα αλλα χρονια της θητειας του, υπηρχε, πλημμελως βεβαια, καλυψη της γραμμης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...