Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τεμπονέρας: Σύντομα θα ανακοινώσουμε την συνέχιση της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη

Μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε ότι «το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο προεδρεύω πήρε απόφαση προκήρυξης της γραμμής, προκειμένου να προσελκύσουμε κάποιες εταιρείες για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν την γραμμή. Ήδη γίνεται μια προσπάθεια να βρεθούν και οι αντίστοιχες πιστώσεις. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και υπάρχουν περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενου».

Link to comment
Share on other sites

και επισημα λοιπον, Θεμα 2, Ενοτητα Γ, θεματα συμβασεων αναθεσης δημοσιας υπηρεσιας. υπο τον ορο παντα, να βρεθουν τα γκαφρά (να εξασφαλισθούν οι απαιτούμενες πιστωσεις).

ολες οι αλλες γραμμες του κεντρικου ιονιου (απο κυλληνη, απο νυδρι και απο αστακο) παιρνουν αναβολη.

το οτι φτασαμε να επιδοτειται μια γραμμη που μεχρι πριν λιγα χρονια ηταν φιλετο, ειναι πρωτα απο ολα ευθυνη της πολιτειας, που για εξι χρονια, με ελαχιστα διαλειμματα, ηταν θεατης στον ανταγωνισμο μεχρις εσχατων στην κυλληνη (και σε αλλες γραμμες, αλλα για εδω λεμε τωρα).

οπλα να παρεμβει, ειχε.;)

αφου λοιπον το μπαλακι πεφτει στην τσεπη του φορολογουμενου, τουλαχιστον να γινουν τα πραγματα σωστα, ωστε να μη συζηταμε παλι τα ιδια σε 6 μηνες. 

  • να ειναι καθημερινα τα δρομολογια, ολο το ετος, με υποχρεωση αντικαταστασης.
  • να υπαρχει σωστος σχεδιασμος με τα δρομολογια του πορου. (πχ να ειναι πιο νωρις η αναχωρηση απο σαμη, ωστε να ειναι πρωτη πρωινη αναχωρηση)
  • να μην ειναι ενος ετους συμβαση, αλλα τουλαχιστον τριετης. (υποτιθεται οτι εχει ταξει συμβασεις περαν του ετους για τις επιδοτουμενες).

αν ειναι να επιδοτηθει για 12 μηνες μονο, εκ των οποιων οι 3 ακινησια και να φευγει μαζι με το πρωτο απο πορο.... δεν υπαρχουν λογια.

του χρονου ο Barbie θα λεει παλι κοφτε το λαιμο σας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

αναρτηση πριν λιγη ωρα, στο fb του Δημαρχου Ιθακης.

Quote

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι διαπραγματευσεις μεταξύ του Αν.Υπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού και των εκπροσώπων των Ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ιθάκη-Σαμη-Πάτρα.
Άμεσα ο Υπουργός θα δημοπρατήσει την γραμμή με επιδότηση.

δεν πρεπει να εχει ληφθει ακομη αποφαση ουτε για τα δρομολογια της κυλληνης

Link to comment
Share on other sites

δεν αφορα τοσο ΠΣΙ, αλλα προφανως σχετιζεται.

για πρωτη φορα μετα απο χρονια, βλεπουμε το υπουργειο να πιεζει τις εταιριες στην κυλληνη. στο θεμα 6 του ΣΑΣ, για τα δρομολογια απο κυλληνη για ζαντε και πορο, διαβαζουμε την εξης γνωμοδοτηση.

Quote

ΛΑΜΒΑΝΟΝΣΑ΢ ΤΠΟΨΗ: (Κ) ΣΗΝ ΑΔΤΝΑΜΚΑ ΑΤΣΟΡΤΙΜΚ΢Η΢ ΣΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΚΩΝ ΢ΣΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΣΚ΢ ΕΝΔΚΑΦΕΡΟΜΕΝΕ΢ ΠΛΟΚΟΚΣΗΣΡΚΕ΢ ΕΣΑΚΡΕΚΕ΢ ΚΑΚ ΕΞΕΤΡΕ΢Η΢ ΕΝΟ΢ ΚΟΚΝΑ ΑΠΟΔΕΚΣΟΤ ΣΡΟΠΟΤ ΕΚΣΕΛΕ΢Η΢ ΣΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΚΩΝ, (ΚΚ) ΣΚ΢ ΑΝΑΓΚΕ΢ ΔΚΑ΢ΦΑΛΚ΢Η΢ ΣΗ΢ Α΢ΦΑΛΕΚΑ΢ ΚΑΚ ΣΑΞΗ΢ ΢ΣΟΤ΢ ΛΚΜΕΝΕ΢ ΚΑΙΩ΢ ΚΑΚ ΣΗ΢ ΟΜΑΛΗ΢ ΚΑΚ ΣΗ΢ ΕΠΑΡΚΟΤ΢ ΕΞΤΠΗΡΕΣΗ΢Η΢ ΣΗ΢ ΓΡΑΜΜΗ΢, ΣΟ ΢ΤΜΒΟΤΛΚΟΤ ΓΝΩΜΟΔΟΣΕΚ ΟΜΟΦΩΝΑ ΙΕΣΚΚΑ ΢ΣΟ ΚΑΙΟΡΚ΢ΜΟ \\172.31.36.200\Public\dths\ΔΘΣ 2017-2018\ΔΘΣ 1\22. Σ.Α.Σ\Σ.Α.Σ. 06_2018\ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ\ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘ _06_29_10_ 2018 Σ.Α.Σ..doc3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΟ΢ ΔΡΟΜΟΛΟΓΚΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΛΟΚΩΝ ΚΑΣΑ ΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΚΑΚΗ ΠΕΡΚΟΔΟ 2018-2019 ΢ΤΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΚΩΝ ΠΟΤ ΚΑΣΑΡΣΚ΢ΣΗΚΕ ΚΑΚ ΚΟΚΝΟΠΟΚΗΙΗΚΕ ΢ΣΚ΢ ΕΝΔΚΑΦΕΡΟΜΕΝΕ΢ ΕΣΑΚΡΕΚΕ΢ ΑΠΟ ΣΗ ΔΚΕΤΙΤΝ΢Η ΙΑΛΑ΢΢ΚΩΝ ΢ΤΓΚΟΚΝΩΝΩΝΚΩΝ ΚΑΚ ΔΚΑΝΕΜΗΙΗΚΕ ΢ΣΑ ΜΕΛΗ ΣΟΤ

κοινως επειδη δεν μπορουν να συμφωνησουν σε δρομολογια, θα εκτελουν τα δρομολογια που αποφασισε η Διευθυνση Θαλασσιων συγκοινωνιων.

αν αυτο ειχε εφαρμοστει απο πιο παλια, ισως να μη χρειαζονταν να βαλει ο φορολογουμενος το χερι στην τσεπη, για τη γραμμη της πατρας,

Link to comment
Share on other sites

breaking news.

ο Δημαρχος στο FB μολις ανακοινωσε οτι δεν συνεχιζει η kefalonian. χαλασε η συμφωνια για παραταση της παρουσιας της.

ισως δεν την καλυπτουν οι οροι της προκυρηξης (δικο μου σχολιο αυτο)

Edited by proud_ionian
υγ
Link to comment
Share on other sites

με τα δρομολογια που ενεκρινε... δια της επιβολης, το ΥΕΝ, στον πορο,  τορπιλιζει στην ουσια οποιαδηποτε προσπαθεια διατηρησης της γραμμης της πατρας.

και με επιδοτηση ακομη, ποιος θα ερθει, οταν θα φευγει πχ 08.00 απο σαμη και ηδη θα εχουν προηγηθει τρεις !!! αναχωρησεις απο πορο απο πορο? 

Link to comment
Share on other sites

Με το 1 εκ που έταξαν, βγαίνει 2740 ευρώ η μέρα (για 365 ημέρες). Αν πχ ορίσουν το καλοκαίρι να μην επιδοτείται το πλοίο, ή να κάνει πχ 5 επιδοτούμενα δρομολόγια τη βδομάδα, το ποσό αυτό γίνεται κατανοητό ότι αυξάνει σημαντικά.

Link to comment
Share on other sites

στα απονερα της νεας διακοπης της γραμμης, θα σταθω σε 3 πραγματα

  • το φεστιβαλ φιδεμπορα που εχει ξεκινησειB), προφορικως και γραπτως. απο το οτι δεν θα γινει διαγωνισμος, μεχρι οτι διαγκωνιζονται εταιριες απο ολη την υφηλιο. απο τη βορεια θαλασσα ως το βανκουβερ και απο τη βαλτικη μεχρι τις φιλιππινες:D.
  • την επανεμφανιση των γνωστων ξυνων τυπων σε κεφαλονια και (κυριως) στο θιακι. φλυαροι δημοσιολογοι/παπαρολογοιB) που παραμονευουν στη γωνια για να ασκησουν κριτικη και να ριξουν μπηχτες (κυριως προς στανιτσα και θεοπεφτατου).  ειμαι σιγουρος οτι προσευχονταν να κοπει ξανα η γραμμη.
  • στους χαμηλους τονους που εχουν κρατησει τοσο ο Δημαρχος οσο και ο επικεφαλης της δημοτικης αντιπολιτευσης στο Θιακι. λενε μεσες ακρες, οτι οι συζητησεις που εγιναν ηταν ειλικρινεις και οτι και απο την εταιρια (kefalonian) και απο το υπουργειο, υπηρξαν ξεκαθαρες τοποθετησεις και διαθεση να δοθει λυση,:rolleyes:

ως γνωστον, στο τελος ξυριζουν το γαμπρο. προσωπικα επιμενω οτι με τοσα δρομολογια στον πορο, η γραμμη δεν θα βγαινει ουτε με επιδοτηση,, ακομη και αν φερουν το αρτεμις.

 

Link to comment
Share on other sites

ηβγαλε και το ΚΚΕ ανακοινωση.

περα απο τα γνωστα και αναμενομενα (κριτικη σε ολους, αιτηματα για: συχρονα πλοια, φτηνα εισητηρια, πολλα δρομολογια, πληρεις συνθεσεις κλπ), εχει και ενα σωστο.

η ρυθμιστικη απελευθερωση των θαλασσιων ενδομεταφορων (κοινως καταργηση του προνομιου του Campotage), χωρις να υπαρχουν δικλειδες ασφαλειας για τη διασφαλιση της εδαφικης συνεχειας της χωρας, ειναι μια απο τις αιτιες αυτου που βλεπουμε σημερα, να ζητειται επιδοτηση για γραμμες που καποτε ηταν φιλετο.

Link to comment
Share on other sites

17 Δεκεμβριου, του Αγιου Διονυσιου μεγαλη η χαρη του;),  θα ειναι η καταληκτικη ημερομηνια του διαγωνισμου για την, επιδοτουμενη πλεον, γραμμη.

ετσι αναφερει το ithacanews. δεν ξερω που το ψαρεψε.

η αναρτηση λεει οτι η kefalonian ειχε ζητησει €2εκ το χρονο. οι δηλωσεις που εγιναν στα τελευταια ΣΑΣ, αλλα και οι ψιθυροι στα νησια, μιλουν για επιδοτηση γυρω στο €1εκ ετησιως.

ολα αυτα βεβαια στο μιλητό, γιατι ως γνωστον, το ταξιμο δεν κλεινει σπιτια, το δωσιμο κλεινει:D.

για να δουμε ποτε θα βγει η προκυρηξη, τι θα λεει και το κυριοτερο, ποσα θα δινει.

too good to be true.

Link to comment
Share on other sites

δεν υπαρχει σε εξελιξη διαγωνισμος. θα το ειχαμε μαθει. θα ειχε κυκλοφορησει η σχετικη προκυρηξη.

προσωπικα αμφιβαλλω αν εχουν εξασφαλισθει τα κονδυλια.

για δεκα μερες ελεγαν, παμε μεσα δεκεμβρη τωρα και εχει ο θεος ;) 

.

 

ΥΓ: βεβαια τωρα με το νεο concordat:rolleyes:, του Underwood Τσίπρα και του Stamper Jeronimo, για την εκμεταλλευση της εκκλησιαστικης περιουσιας,  μπορει η χρηματοδοτηση της γραμμης να προελθει απο τα εσοδα του fund που θα διαχειριζεται την περιουσια των Μητροπολεων Κεφαλληνιας και Λευκαδος (οπου ανηκει το θιακι).

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, gtogias said:

Υπάρχει σε εξέλιξη διαγωνισμός? Ή απλά παζάρι για την προκήρυξη του και τους όρους του?

 

On 11/1/2018 at 7:00 AM, proud_ionian said:

με τα δρομολογια που ενεκρινε... δια της επιβολης, το ΥΕΝ, στον πορο,  τορπιλιζει στην ουσια οποιαδηποτε προσπαθεια διατηρησης της γραμμης της πατρας.

και με επιδοτηση ακομη, ποιος θα ερθει, οταν θα φευγει πχ 08.00 απο σαμη και ηδη θα εχουν προηγηθει τρεις !!! αναχωρησεις απο πορο απο πορο? 

και ερχεται σημερα ο Mr Kefalonian και μας επιβεβαιωνει. Ποιο ενα εκατομμυριο; Δυο εκατομμυρια ή/και μειωση των δρομολογιων στον πορο. Αλλιως δεν θα βρεθει ενδιαφερομενος δεν θα ενδιαφερθω εγω.

 

Link to comment
Share on other sites

Και έρχεται το υπουργείο να διαψεύσει με την προκήρυξη της γραμμής. 9 μήνες το χρόνο η επιδότηση (όχι καλοκαίρι), με 7 δρομολόγια την εβδομάδα. Συνολικά βγαίνει το 1 εκ. ευρώ για ένα έτος. Φυσικά προκήρυξη μόνο για κατηγορία 3.

Link to comment
Share on other sites

o Δημαρχος Ιθακης, σε αναρτηση του στο fb, επιβεβαιωνει οτι δεν εχει προκυρηχθει η γραμμη και συνεχιζεται η παρασκηνιακη διαβουλευση.

Quote

Σας ενημερώνω ότι η προκήρυξη για την γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα δεν έχει βγει ακόμη και οι ημερομηνίες που κυκλοφορούν δεν ισχύουν.
Η επίσημη ενημέρωση που έχουμε απο το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι ότι η διαβούλευση συνεχίζεται και η προκήρυξη θα βγει τις επόμενες ημέρες.

η αρχικη αναρτηση του υπουργειου ειχε εκ παραδρομης το ΠΣΙ, επειδη περιλαμβανοταν στην αποφαση του ΣΑΣ.

Quote

η προκήρυξη είχε μέσα την Ιθάκη αλλά ήταν η απόφαση του Σ.Α.Σ και αφαιρέθηκε απο την προκήρυξη.

μαλλον στις αλλες γραμμες προκυρησσεται ο διαγωνισμος συμφωνα με την αποφαση του ΣΑΣ, ενω για το ΠΣΙ, περιμενουμε να συγκληθει το 116th US Congress τον Ιανουάριο:P

μεταξυ μας, αυτο που λεει ο @enas chiotis πρεπει να εγινε :D 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...