Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

η εταιρεια μιλα για καλυψη της ιθακης γενικως και οχι απο πατρα.

ο υπουργος, μπορει να παρεμβει, οχι ευθεως, αλλα εμμεσως, τα εχουμε πει και αλλες φορες.

αν τους φωναξει και τους πει, κυριοι απο τα 6 πλοια που εχετε στην κυλληνη, το ενα θα κανει ΠΣΙ, σε ανθρωπινους χρονους και ωραρια, αλλιως θα σας εχω την επιθεωρηση σε καθε λιμανι και τη ΔΟΥ πλοιων στα γραφεια σας. ετσι δινονται λυσεις.

του φταινε οι θεσμοι του κουρουπλη

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

"Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών σε συνεργασία με το Δήμο Ιθάκης δια του Πρόεδρου του και μέλους του Σ.Α.Σ.,  Ε. Κεχαγιόγλου θα θέσει με έμφαση το θέμα επαναλειτουργίας της γραμμής Ιθάκη - Σάμη - Πάτρα."

Αυτό λέει το ΕΔΜΝ και μακάρι να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια. Όπως και η συνολική προσπάθεια για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Ιθάκης.

Η IG έχει δώσει υποσχέσεις και μένει να δούμε αν απλώς κερδίζει χρόνο ή έχει συγκεκριμένο πλάνο τόσο για την κάλυψη της Ιθάκης όσο και για τη γραμμή της Πάτρας
 

Link to comment
Share on other sites

Όντως θετικές εξελίξεις για τη γραμμή στο ΣΑΣ. Ασκείται πίεση και στις 2 εταιρείες για την κάλυψη της γραμμής. Καταλυτική η συμβολή του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών μέσω του Προέδρου του και μέλους του ΣΑΣ κ. Ε. Κεχαγιόγλου που εκπροσώπησε στο ΣΑΣ και το Δήμο Ιθάκης αλλά και του Δήμαρχου Ιθάκης κ. Στανίτσα που όλο αυτό το διάστημα πιέζει ασφυκτικά

 

Η ανακοίνωση του ΕΔΜΝ:

"Θετική Αναμονή Υπέρ της Ιθάκης στο ΣΑΣ.
Την εξυπηρέτηση της Ιθακης στη Γραμμή Πάτρα Σάμη Ιθάκη από τις δυο εμπλεκόμενες στην περιοχή εταιρίες και να καταθέσουν στη συνέχεια την πρόταση τους στο ΣΑΣ, ώστε να εγκρίνει τα νέα δρομολόγια ζήτησε το ΣΑΣ.
Κατά την σημερινή συνεδρίαση των θεμάτων του ΣΑΣ, οι δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ζήτησαν να συζητήσουν μεταξύ τους την νέα πρόταση δρομολογίων ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί και η Ιθάκη.
Μέτα την Ανακοίνωση αυτή ο Πρόεδρος του ΣΑΣ:
° εξέφρασε την ικανοποίηση του,
° δεσμεύθηκε ότι το θέμα θα το παρακολουθεί το Υπουργείο συνεχώς

και ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ εξέφρασε την ανακούφισή του, ενώ σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε τονίσει οτι ο ΣΕΕΝ αναγνωρίζει την αξία αυτής της γραμμής.

Να σημειώσουμε τέλος ότι οι κεντρικοί άξονες της λειτουργίας του ΣΑΣ είναι η Υπεράσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος και της Κοινωνίας αλλά και η Νομιμότητα των αποφάσεων του ΣΑΣ. Εύγε Δήμαρχε για τις πρωτοβουλίες σου και ελπίζουμε όλοι στην θετική συμφωνία - ανταπόκριση των εμπλεκομένων στην περιοχή εταιριών."

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, proud_ionian said:

μετα τα καραγκιοζηλικια του Οκτωβριου, το χτεσινο ΣΑΣ (θεματα 19 & 20) ζητησε να καταθεσουν οι εταιρειες κοινως αποδεκτα δρομολογια

 

41 minutes ago, proud_ionian said:

και εδω (θεμα 18) το ΣΑΣ ζητησε να υποβληθει κοινος πινακας δρομολογιων.

 

40 minutes ago, proud_ionian said:

το ΣΑΣ παντως (θεμα 21) μιλα γενικως για ακτοπλοϊκη εξυπηρετηση νησου ιθακης.



Δεν ξέρω σε ποιο thread πάει καλύτερα, αλλά ας πούμε εδώ πως είναι ίσως η πρώτη φορά που στο ΣΑΣ πάει να μπει μια τάξη στην περιοχή.

Το γεγονός πως δεν ενέκριναν δρομολόγια συνολικά δεν είναι άσχετο με το Θέμα 21. Οι εταιρείες "αναγκάζονται" να βρουν τρόπο για την καλύτερη κάλυψη και στα 3 νησιά. Σε πρώτη φάση καλό ακούγεται. Να δούμε και τελικά

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Υπάρχει απόφαση από το προηγούμενο ΣΑΣ να ΜΗΝ εγκριθούν τα αιτήματα των εταιρειών IG και KL αν δεν βρουν λύση για την Ιθάκη

Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει αίτημα γιατί οι εταιρείες προσπαθούν να το αποφύγουν.

ΟΜΩΣ: αν το Υπουργείο εμμείνει στην προηγούμενη απόφαση, το αυτονόητο είναι στο ΣΑΣ να μην εγκριθεί κανένα δρομολόγιο από Κυλλήνη, αν οι εταιρείες δεν υποβάλλουν πρόταση για κάλυψη της Ιθάκης. Φαντάζομαι πως θα υπάρξουν ζυμώσεις έως την Τετάρτη και ελπίζω "κύκλοι του Υπουργείου"  να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους στις εμπλεκόμενες εταιρείες.

Link to comment
Share on other sites

Πίεση ασκήθηκε στις 2 εταιρείες για την κάλυψη της Ιθάκης εκ περιτροπής. Μένει να δούμε αν θα υποκύψουν στην πίεση ή θα βρουν τρόπο να το αποφύγουν όπως και το αν θα καλύψουν μέσω Πάτρας το Θιάκι ή όχι

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών λέει πως απορρίφθηκαν οι αιτήσεις δρομολογίων των δυο εμπλεκόμενων εταιρειών στο Κεντρικό Ιόνιο, γιατί δεν έλαβαν υπόψη την κάλυψη της Ιθάκης και πως η μία από τις δύο κατέθεσε αίτηση για την από κοινού κάλυψη της Ιθάκης:

 

Quote

"Η Ιθάκη Βασικός πυλώνας της Λύσης του ακτοπλοϊκού Σχεδιασμού της περιοχής.
Επαναβεβαίωσε το ΣΑΣ κατά την σημερινή του μαραθώνια συνεδρίαση την θέση του ότι οι ανάγκες της κοινωνίας είναι πρώτη προτεραιότητα για το ΣΑΣ και πάνω σε αυτές θα χαράσσεται η οποία επιχειρηματική δραστηριότητα.

Έτσι με αυτή την παραδοχή με την οποία το ΣΑΣ επαναβεβαίωνε στην ουσία την πρόθεση του, απέναντι στο πρόβλημα της Ιθάκης, αλλά και όλες τις προσπάθειες και συντονισμό του Δημάρχου της Ιθάκης Διονύση Στανίτσα, σχετικά με το Ακτοπλοϊκό πρόβλημα του Νησιού του, το ΣΑΣ κατά την 6ωρη συνεδρίαση του, επέμεινε στην πρόταση του προς τις δυο εταιρίες για τον συνυπολογισμό στα δρομολόγια τους και την εξυπηρέτηση της Ιθάκης και ενθαρρύνει την πρόταση πού κατέθεσε η μία από τις δυο εταιρείες για μοίρασμα των δρομολογίων πού θα εξυπηρετούν το νησί αναλογικά με την δύναμη της κάθε εταιρίας.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το ΣΑΣ απέρριψε την σημερινή πρόταση που κατέθεσαν οι εταιρίες επειδή δεν είχε μπει στο σχεδιασμό τους η Ιθάκη.

Επίσης το ΣΑΣ εξουσιοδότησε την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών για την υποστήριξη της στο σχεδιασμό των νέων δρομολογίων της Γραμμής, ώστε να εξυπηρετηθεί και η Ιθάκη

 
Πηγή: FB του ΕΔΜΝ
 
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Cruise Europa said:

  (περιλαμβανο μένου και του Λυκουδη  proud ) 😋

μαθαμε ποια ηταν η μια.

οπως τα βλεπω, ξεχναμε τελειως το ΠΣΙ και παμε για εποχιακη καλυψη της ιθακης απο κυλληνη.

απο τη μια δεν εγκρινουν δρομολογια αν δεν περιλαβουν το θιακι και απο την αλλη απο κυλληνη κανουν και οι δυο εταιρειες οτι γουσταρουν 

Link to comment
Share on other sites

ο Υφυπ του ΥΕΝ Σαντορινιος, ειχε στην κερκυρα συναντηση, με τον κεφαλονιτη, busy body, περιφερειαρχη ΓαλιατσατοB).

κεφαλονιτικα bloggs κραζουν τον γαλιατσατο, διοτι δεν εθεσε το ζητημα της διακοπης του ΠΣΙ, για εναν ακομη χειμωνα, αλλα και την απουσια συνδεσης της ιθακης με λιμανι της πελοποννησου για πρωτη φορα εδω και δεκαετιες

τζαμπα φθειρουν τα πληκτρολογια τους. η κεφαλονια βοα για τις υπογειες σχεσεις της δημοτικης με την περιφερειακη αρχη, αλλα και για το πως, με προσχημα το σεισμο, εχει μεινει τρια χρονια αποκλεισμενος ο μυρτος, ωστε να δουλευουν αλλες παραλιες, οπου εχουν συμφεροντα συγκεκριμενοι ανθρωποι.

χε..κε ο γαλιατσατος για τη συγκοινωνια του θιακιου

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Το Αρχιπέλαγος, επικαλούμενο έγκυρη πηγή, αναφέρει πως η γραμμή ενεργοποιείται και πάλι την πρωταπριλιά (σαν ψέμα!) με το Ανδρέας Κάλβος, το οποίο δύο μήνες μετά θα αντικατασταθεί από νέο πλοίο που θα φορά τα σινιάλα της Levante! Νέο καράβι ή ανανεωμένο Σολωμός/Κοραής;

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

Δανείζομαι τα λόγια ενός φίλου στο fb: ''Από 2 μήνες πήγαμε στους 5 μήνες και πρέπει οι Κεφαλλονίτες να πουν και ευχαριστώ...''

Τώρα περιμένουν υποστήριξη; Αυτή ήταν η άμεση λύση που έδωσαν στο ΣΑΣ;

Edited by kefalonia94
Link to comment
Share on other sites

@.voyager

το αρχιπελαγος επικαλειται κεφαλονιτικο site, οποτε κραταμε μικρο καλαθι μεχρι να δουμε τι... affiliation εχει;)

@kefalonia94

οι κεφαλονιτες εχουν κινητοποιηθει ελαχιστα για το θεμα. δεν αναφερομαι σε πορειες και καταληψεις, αλλα συγκροτημενα οσοι επαγγελματιες επιθυμουν τη γραμμη, να πανε και να προσεγγισουν εταιρεια (τα εχουμε συζητησει παλιοτερα).

το περσυνο μοντελο θα δουμε αν ισχυουν τα παραπανω. καλβος το πασχα (ισως και οχι καθημερινα μετα), κανα νοικαρικο ταχυπλοο το καλοκαιρι και τελη σεπτεμβρη γεια σας

οι δηλωσεις τακτικης δρομολογησης θα μας διαφωτισουν περισσοτερο για τις προθεσεις

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε λοιπόν κλασσικά μια είδηση που μπορεί είτε να σημαίνει κάτι είτε τίποτα. Ας πούμε ότι μπορεί να ανακινούμε το θέμα για να κόψουμε τις σκέψεις σε κάποιον άλλον που το σκέφτεται.
Το ΣΑΣ τελικά δεν έδωσε λύση σίγουρα. Γιατί δεν έδωσε αλλαγές μεν στα δρομολόγια των εταιρειών αλλά δεν ζόρισε περισσότερο. (Και η παραίτηση του ΓΓ μπορεί να μην ήταν άσχετη)

Δεν νομίζω πάντως ούτε πως θα δούμε τακτική δρομολόγηση με τα έως τώρα δεδομένα.

Αλήθεια ο Γαλιατσάτος στην αυριανή σύσκεψη στο ΥΕΝ θα αναφερθεί στη γραμμή ή όχι; ;-)

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω απολυτως με τον kerkini.

προσωπικα απο τον οκτωβρη ειχα πει πασχα και αν;)

On 31/10/2016 at 11:17 PM, proud_ionian said:

ρε παιδια απο το φεβρουαριο ξερουμε (και θα μπορουσε να ξερει οποιοσδηποτε αρμοδιος το εψαχνε), οτι για τη δρομολογιακη περιοδο 01.01.2016 - 31.10.2017, δεν ειχε δηλωθει κανενα απολυτως πλοιο, ουτε για πατρα σαμη ιθακη, ουτε για κυλληνη ιθακη. για την ακριβεια υπηρχε στις αρχικες, αλλα οχι στις τροποποιητικες/οριστικες δηλωσεις.

δεν εχει κανεις καμια υποχρεωση να βαλει πλοιο τωρα, ουτε δεσμευεται να λειψει μονο 60+45 μερες.

αν λοιπον κρινουν οτι απο πασχα και μετα τους συμφερει να ξαναμπουν, θα κανουν μια αιτηση για εκτακτη δρομολογηση και θα ειναι ολοι χαρουμενοιB) που δεν εγκαταλειπεται η γραμμη.

 

τωρα απο διαρροες εχει ο θεος. και περσυ το γεναρη, οταν κοπηκε παλι η γραμμη, τα παπαγαλακια ελεγαν οτι ειναι για ενα μηνα, γιατι το πλοιο που θα... νοικιαζαν ειχε τεχνικο προβλημα κλπ και τελικα εξαντληθηκε καθε χρονικο περιθωριο;)

 

On 7/11/2016 at 0:15 AM, proud_ionian said:

αυτα ειναι ονειρα θερινης νυκτος.

4 χρονια εχει φανει οτι οι κεφαλονιτες εχουν βολευτει με την υπαρχουσα κατασταση και αντιδρουν μονο στα λογοα, 

 

 

On 1/12/2016 at 8:27 PM, proud_ionian said:

ο υπουργος, μπορει να παρεμβει, οχι ευθεως, αλλα εμμεσως, τα εχουμε πει και αλλες φορες.

αν τους φωναξει και τους πει, κυριοι απο τα 6 πλοια που εχετε στην κυλληνη, το ενα θα κανει ΠΣΙ, σε ανθρωπινους χρονους και ωραρια, αλλιως θα σας εχω την επιθεωρηση σε καθε λιμανι και τη ΔΟΥ πλοιων στα γραφεια σας. ετσι δινονται λυσεις.

του φταινε οι θεσμοι του κουρουπλη

 

On 12/1/2017 at 8:14 PM, proud_ionian said:

ειναι αμφιβολο αν θα υπαρξει καποια εξελιξη, ειτε για πατρα, ειτε για κυλληνη, πριν το πασχα

ΥΓ: γαλιατσατος και σια & παρισης-λυκουδης και σια συμπλεουν σε παρα πολλα πραγματα. ο γαλιατσατος δεν θα ασχοληθει με το θιακι, ουτε με τη γραμμη

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Ενώ το Πάσχα είναι πλέον προ των πυλών, καμία κινητικότητα, καμία διαρροή, σιωπή μόνο.

Παρά τις αποφάσεις του ΣΑΣ, όλα πάίζουν κανονικά από Κυλλήνη και η Σάμη και η Ιθάκη παραμένουν χωρίς εξυπηρέτηση.

Η ΙG δεν φαίνεται πλέον να ενδιαφέρεται ούτε για εποχική κάλυψη. Ώρα για κινήσεις προς άλλον πλοιοκτήτη...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...