Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

την τριτη 7 φεβρουαριου κλεινει η παρενθεση. το επτανησος θα κανει το πρωινο δρομολογιο απο τα νησια και μετα θα κοψει λασπη.

12.30 ξεκινα το κεφαλονια απο πατρα. αντε καλη (τελευταια:P χρονια και καλοταξιδο.

εξακολουθει η αναστολη της σαββατιατικης ημιαργιας μεχρι το ΤΑΝΙ να επιστρεψει στην κυλληνη

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Την Τετάρτη αναχώρηση από Πάτρα 21:15

σωστος στη μερα. λαθος στην ωρα. κανονικα 20.30 εφυγε. η παρενθεση ΤΑΝΙ εκλεισε για φετος.

υπενθυμιζω οτι μεχρι να επιστρεψει το Επτανησος στην κυλληνη εχουμε καθημερινα διπλα στη γραμμη.

Link to comment
Share on other sites

σταθερο παραμενει το μεταφορικο εργο της γραμμης χαρη στη συνεχιζομενη ανοικοδομηση των νησιων. οπως παντα σιλοφορα του τιτανα, τραιηλερ με τουβλα, και βεβαια ψυγεια των ιχθυοτροφειων.

ακομη και το σαββατο το βραδυ εβγαλε πατρα καμια 15ρια κομματια. το βραδυνο του σαββατου βεβαια ειχαι μηδαμινη κινηση προς τα νησια. ενω χτες κυριακη περαν των φορτηγων ειχε και αρκετα ΙΧ και επιβατες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

χτες τελικα το μεσημερι εφυγε απο κυλληνη με καθυστερηση ενω το βραδυνο εγινε (με περιπου μια ωρα καθυστερηση) απο πατρα.

απο αυριο κανονικα καιρου επιτρεποντος

Link to comment
Share on other sites

μερες... αυγουστου για τη γραμμη. το βαπορι αποψε ηρθε με το κατω γκαραζ γεματο φορτηγα και το πανω ολο ιχ. υπηρχαν και παρα πολλοι επιβατες.

το ιδιο και αναμονη. για να φορτωσουν ηταν τουλαχιστον 15 12μετρα (τιτανας, τουβλα, ιχθυοτροφεια κλπ) και καμια 100 ιχ.

το βαπορι αποψε εφτασε πατρα με μια ωρα καθυστερηση αφου και στο πηγαινε και στο ελα ηταν με γεματο γκαραζ.

Link to comment
Share on other sites

πρωτοκολο και στα δυο δρομολογια απο πατρα σημερα και γεματο γκαραζ. σημερα το μεσημερι υπηρχαν μονο 5 διαθεσιμοτητες επιβατων για το βραδυνο.

το ιδιο και για τα δρομολογια απο τα νησια την καθαρη δευτερα.

αποψε το βαπορι ηρθε γεματο φορτηγα. ξεφορτωνε μεχρι τις 20.15 και τοτε αρχισε να φορτωνει.

στη φωτογραφια το βαπορι ξεφορτωνει ακομη ανω φαινονται φορτηγα και ΙΧ που περιμενουν σε 3 σειρες (στο 9. στο 7-8 & στο 5-6)

post-13-128326957257_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

συνεχιζοντας στα παραπανω, να πω οτι και το σαββατο το μεσημερι το βαπορι εφυγε γεματο. απο επιβατες πρεπει να πλησιαζε πρωτοκολλο ενω το γκαραζ ηταν γεματο, αλλα οχι μονο ΙΧ. ειχε και αρκετα βαρια φορτηγα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

τιταν ολε ολε.

την κυριακη το απογευμα απο σαμη το βαπορι εβαλε καμια 20ρια φορτηγα εκ των οποιων 9 σιλοφορα της Τιταν ΑΕ. επισης ειχαμε 4 λεωφορεια.

απο ΙΧ ειχε γεματο σχεδον το ανω γκαραζ (60 περιπου) και καποια ακομη στο κατω, ενω επιβατες καμια 500ρια.

φορτωνε στη σαμη πανω απο 40 λεπτα.

απο θιακι μπηκαν καμια 15ρια ιχ και αρκετοι επιβατες. το εντυπωσιακο ηταν οτι βγηκαν στον πισαετο πανω απο 20 ιχ για θιακι (κυριακη απογευμα off season θυμιζω) και πολυς κοσμος.

την παρασκευη το μεσημερι απο πατρα ηταν πιο χαλαρα τα πραγματα αλλα και παλι το γκαραζ ειχε πανω απο τα 2/3 φορτηγα.

να πω κιολας οτι τη Μεγαλη Πεμπτη γινεται η μαχη του δραμαλη. Μεγαλη Τεταρτη και Μεγαλη Παρασκευη ειναι λιγα κενα στο βραδυνο απο Πατρα. το ιδιο γινεται και την Τριτη του Πασχα. δεν πεφτει καρφιτσα (απο τα νησια εννοειται).

για το 3μερο της πρωτομαγιας (παρασκευη απο πατρα, δευτερα απογευμα απο νησια) υπαρχουν αρκετα κενα ακομη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

μεγαλη τεταρτη εως και μεγαλη παρασκευη εφυγε με γεματο γκαραζ και στα 2 δρομολογια ενω απο κοσμο πρεπει να αγγιζε πρωτοκολο. το μεγαλο σαββατο το γκαραζ επαιρνε κανα δυο φορτηγα ακομη.

ιδια ειναι η εικονα για δευτερα και τριτη του πασχα οσο αφορα τις επιστροφες απο τα νησια ενω το επομενο σαββατοκυριακο θα γινεται ψιλοπανικος (εχει διπλο δρομολογιο και το σαββατο) αφου θα φευγουν οι τελευταιοι πασχαλινοι ενω εχει και πολλους που πανε "να πιασουν το μαη".

εχουμε παλι το φαινομενο να προτεινεται η λυση του πορου οχι μονο στους κεφαλονιτες αλλα και σε ΙΧ με προορισμο ιθακη (περαστε απο κυλληνη με το πρωτο δρομολογιο του επτανησος και μετα πηγαινετε σαμη να παρετε το κεφαλονια στις 15.30).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πρωτοσελιδο της κεφ/νιτικης εφημεριδας "Ανεξαρτητος" της Παρασκευης 28 Απριλιου ελεγε οτι ο Αγουδημος ετοιμαζει 2 πλοια για τη γραμμη Σαμη - Πατρα. το ενα εκ των οποιων ισως ειναι το Ionian King.

Link to comment
Share on other sites

Τα δύο αδελφά KING και QUEEN κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου θα εκτελούν το δρομολόγιο Πάτρα - Σάμη - Ιθάκη - Μπάρι. Αναχώρηση από Πάτρα στις 17:30 με άφιξη στη Σάμη 20:00 κι επιστροφή από Σάμη στις 10:30 με άφιξη στην Πάτρα στις 13:00. Τα δρομολόγια υπάρχουν στα διαφημιστικά της εταιρίας.

Link to comment
Share on other sites

Μα μου εκανε εντυπωση,δεν θα ηταν ευκολο να μπει στο λιμανι.Εκτος και αν επιανε πισαετο,αλλα νυχτιατικα ποιος θα πηγαινε εκει;

Link to comment
Share on other sites

το ionian queen αποδρομολογειται απο bari και θα κανει διπλα δρομολογια πισαετο σαμη πατρα:D .

να ξεκινησω απο το τελος. στον πισαετο εδενε ο σολωμος οποτε μπορει και το βασιλικο ζευγος:D στο βαθυ εχει μπει ανετα το Ionian Sky ως Ionian Victory.

σοβαρα τωρα προκειται (οπως μας εχει πει ο Π100) περι ορισμενων προσεγγισεων του βασιλικου ζευγους στη σαμη για διευκολυνση των ιταλων τροχοσπιταδων. στο site της Ag Lines δεν εναφερονται, αλλα υπαρχουν στο διαφημιστικο φυλλαδιο.

οσον αφορα τη γραμμη τωρα καθαυτη πηγε παρα πολυ καλα σε γκαραζ και επιβατες τις γιορτες. για μεγαλη εβδομαδα & πασχα τα ειπαμε παραπανω.

το 3μερο της πρωτομαγιας τωρα δεν υπηρξε η αναμενομενη κινηση σε επιβατες προς τα νησια. τα δρομολογια της παρασκευης δεν χτυπησαν πρωτοκολο μια ςκαι πολλοι "πεζοι" (πατρινοι και κτελ) ακυρωσαν κρατησεις λογω της απιστευτης βροχης.

το γκαραζ ηταν γεματο, αλλα στο βραδυνο της παρασκευης ειχε πανω απο 10 φορτηγα προς τα νησια, ενω τα ιχ για ιθακη ηταν καμια 50ρια.

σαββατο και κυριακη ηταν γεματο απο επιστροφες "πασχαλινων" ενω την πρωτομαγια εφυγαν και οι τελευταιοι. στο απογευματινο δρομολογιο ειχε παρα πολυ κοσμο προς πατρα (πανω απο διακοσιοι απο θιακι) αλλα οχι πρωτοκολλο (1197). καμια 60ρια ιχ προς πατρα απο ιθακη και 15 προς σαμη. στη σαμη το γκαραζ γεμισε. 2-3 φορτηγα 3-4 λεωφορεια και τα λοιπα ιχ.

οτι η γραμμη χρειαζεται μεγαλυτερο γκαραζ τις περιοδους αιχμης (τριημερα αυγουστο και πσκ καλοκαιριου) φανηκε για αλλη μια φορα. για την ωρα η πλεοναζουσα κινηση διοχετευεται στο Επτανησος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το μαιο οπως παντα υπαρχει η συνηθης μεταπασχαλινη καμψη. χτες (παρασκευη) στο βραδυνο δρομολογιο απο πατρα το κατω γκαραζ ηταν κατα τα 2/3 γεματο (φορτηγα επι το πλειστον) ενω καμια 40 ιχ ηταν στο πανω. απο επιβατες δεν εχω ακριβη εικονα (δεν ειδα την επιβιβαση) αλλα δεν πρεπει να γινοταν και χαμος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

αποψε το βαπορι εφτασε με 20 λεπτα καθυστερα και το γκαραζ γεματο. φορτηγα το κυριως και ΙΧ το ανω.

λιγοτερα ηταν τα φορτηγα που ανεμεναν

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

γεματο πρωι βραδυ εφυγε σημερα το κεφαλονια. με εξαιρεση τα λεωφορεια και κανα δυο φορτηγα το γκαραζ ηταν γεματο ΙΧ ενω δεν υπηρχε διαθεσιμοτητα ουτε για επιβατες.

αναλογη ειναι η κατασταση στις επιστροφες τσι δευτερας.

η κινηση για θιακι ηταν πολυ πιο πανω απο το προβλεπομενο (40 ΙΧ και 150 ατομα ειναι το default για ιθακη στα πλανα).

απο την αλλη παρασκευη εχει καλοκαιρινα δρομολογια. αναχωρηση απο βαθυ 06.45 αντι για 07.00 και καθημερινα διπλα δρομολογια. ημιαργια το σαββατο απο σεπτεμβρη παλι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...